Indijski horoskop

U indijskom horoskopu, glavna odrednica je ascedent, dok se Sunce gleda u kom je znaku, kao tek jedna od planeta.

Dakle, nađete ascedent gde vam upada po pomerenom (koliko znam realnom vremenu) i taj ste znak u indijskoj astrologiji. :heart:

Poslednja izmena:
vec par noci mi svraca jedan indijac i ja ga priupitam za indijski horoskop... kaze toliko im je bitan da ne samo vec po rodjenju rade natalne nego kad hoce neko da se uzme gledaju da li se natalne poklapaju, ako ne, nishta od venchanja, jer veruju da ce u suprotnom umreti otac dal od mladozenje il mlade, ne znam...:p

Poslednja izmena:
Moje iskustvo je da je nenormalno tačan... Radio mi je, čini mi se 2000-te god jedan dečko koji je pripadao jednoj od njihovih škola i ostala sam zatečena do danas.

I učenje u tim školama liči na studije. On je živeo u Novom Sadu, ne znam gde je sad.

Problem je pronaći nekoga ko je stvarno dobar, tj, pripadnik jedne od tih škola kod nas (ima više škola koje različito gledaju astrološke kuće). z:)

Poslednja izmena:
vec par noci mi svraca jedan indijac i ja ga priupitam za indijski horoskop... kaze toliko im je bitan da ne samo vec po rodjenju rade natalne nego kad hoce neko da se uzme gledaju da li se natalne poklapaju, ako ne, nishta od venchanja, jer veruju da ce u suprotnom umreti otac dal od mladozenje il mladog, ne znam...:p

Tako je, prvo da se proveri dlan pa indijski ćoroskop. :zroll: da se vidi može li da uspe ugovoren brak. :zlud:

spominjao je i dlan... pitala bih ga mnogo vishe, ali je problem shto ne zna nemachki a moja cerka vec sutra putuje pa vishe nece biti tu da mi prevodi...:(

na kraju sam ga pitala za nekog poznatog indijskog astrologa (chisto da kupim i neku njihovu knjigu) a on mi dao ime shakuntala devi, msm chovek je informatichar pa nije ni chudo da mi njeno ime dao, al dobro, ona se izmedju ostalog bavila i astrologijom...:p

Ne znam koliko su oni otvoreni za deljenje informacija prema ljudima koji nisu u njihovim školama.

Onaj čovek koga sam upoznala iz NS, bio je (tada) u jednoj od većih i poznatijih škola i bilo je zabranjeno prodavati njihove knjige bilo kome osim ljudima u školi.

Upravo pokušavaju da im se ne dogodi ono što se odavno dogodilo na zapadu - da se napravi u javnosti sprdnja u vezi sa tim. z:)

ovaj je iz velike britanije doshao u bazel u novartis da radi, tako da nemam pojma otkud kod nas u grenzachu, a deluje ok... cerka mi reche da svakog cetvrtka ide za vikend kuci, tako da ga sad nece biti par dana...

Nije lepo da tako pišeš.

Indijska astrologija je veoma ozbiljna disciplina koja se godinama izučava.

Bazira se na preciznim detaljnim podacima.

Mene ne interesuje ''lepo-ružno'' već ''tačno-netačno''. Ja barem imam osnovu da to kažem budući da 20 i kusur godina istražujem sve vrste astrologije, pa znam gde je rep, a gde glava naspram nekih koji nisu spremni da načine presek ili jednostavno ih nije briga za istoriju.
Ne bazira se ni na čemu osim kombinaciji mnogih stvari kako bi paker-aranžman delovao privlačnije na kraju, a to što titra astronomskim odrednicama je tek posebna priča.

Indijska astrologija je daleko manje preciznija od zapadne astrologije u mom iskustvu.

- - - - - - - - - -

spominjao je i dlan...

Naravno da jeste, jer to je sve kod njih paketić za naivne.

Jedna od metoda kojom varaju ljude je palmino lišće. Naime, zakažeš ''horoskop'' kod njih i nakon par dana dođeš jer ''su morali da pronađu tvoj drevni zapis koji je znao da ćeš doći tog dana'', a u stvari samo potope palmino lišće u sokić od manga koji sadrži visoku dozu tanina (

Jedna od fora na koju se brane jeste ''Čovek nema dobru karmu i zato horoskop nije uspeo'' :zlud:

Inače, njihova astrologija je došla negde oko 400te godine posle Hrista, nakon što su videli od Grka kako se koriste planete. Od tad pa nadalje koriste adaptaciju svojim verovanjima.

Činjenica je da što je veća nemaština i besparica, te pomanjkanje edukacije kao i sujeverje koje je prisutno, dolazi do idealne potpore za dobijanje jedne, hajde da kažemo, INDO-mešavine koja nije ni levo, ni desno, već ima pregršt ZAČINA na osnovu astrologije, nastale istočno od Mesopotamije, na koju nakinđure (tipično za njihovu kulturu) i ono što jeste, a i ono što nije istina.

Mi smo bili svedoci sličnih manifestacija tokom 1990ih sa najrazličitijim vidovnjacima, prevarantima, lažovima i generalno ljudima koji nemaju nikakve veze sa astrologijom i koji su doprineli tome da se astrologija svede na nivo pasuljočitanja, gledanja u kuglu i slično tome, što, naravno, dodatno otežava situaciju astrolozima koji se od toga (neobaveštenosti ljudi) večito brane.

I dan danas postoje ljudi koji veruju u Milana Tarota te perzu zube kečapom.

hqdefault.jpg

Poslednja izmena:
Evo je jedna knjiga koja naglašava Vedsku astrologiju, jednog od njihovih poznatih ''astrologa''. Ono što treba znati jeste da u Vedskoj astrologiji su sve planete posle Saturna nepostojeće. Drugo što treba znati jeste da se Vedska astrologija bazira na BLAĆENJU tradicionalne, odnosno zapadne astrologije (da ne bude kako ja, jedan zapadni astrolog, radim ''ružne stvari'' dok ovakvi i slični njima otvoreno pišu knjige u kojim pljuju zapadnu astrologiju do besvesti z:(( )

In addition it undermines the effectiveness of Jyotish while revealing a lack of understanding of the philosophical foundations of Vedic astrology, and the history of how trans-Saturnian planets were introduced. And, finally this practice demonstrates a general disrespect for the guru-parampara. If this erosion of Vedic astrology were to continue, then Jyotish would find itself in the same confused state that Western Astrology is in today, culminating in loss of accuracy, loss of respectability and ultimately the destruction of Jyotish as a Vedic discipline worthy of study.

:hahaha::hahaha::hahaha::roll::mrgreen:

http://shyamasundaradasa.com/jyotis...ns_saturnians/fallacy_trans-saturnians_3.html

http://shyamasundaradasa.com/jyotish/resources/articles/pdf_versions/croatian/wiva_croat.pdf

Našao sam jedino prevod na HR.

Takođe treba znati da oni zaista veruju u sazvežđa kao da su sazvežđa astronomska tela ili kao da imaju neku posebnu delotvornost :hahaha: i pravdaju se time kako su ''precizni'', iako su date pozicije fizički nepovezane (udaljene milionima kilometara jedne od drugih) osim kada ih gledamo sa planete Zemlje kao 2D prikaz. KAda bolje obratimo pažnju, to izgleda ovako :

Constellations.jpg

Šta to buni ljude? MIsle da su sazvežđa isto što i znaci Zodijaka, a nisu.

S obzirom da su neka sazvežđa ogromna, a druga sitna, ne postoji niti jedan sistem koji TAČNO meri sazvežđa tako da se poklapaju sa znacima. Svako ko tvrdi drugačije ne samo da nema pojma astronomiju, već i laže! Da fora da je vedska astrologija ''astronomski tačna'' je samo, što se kaže u našem narodu, žešća navlakuša za one kojima to zvuči logičnije ili pametnije.

Zodijački znaci nisu nastali u Indiji, to mogu Indijci samo da sanjaju kao i taj što piše u svojoj knjizi povodom toga. Svi znamo da su to bili Grci koji su uspeli da detaljno analiziraju (podznak im je u Devici bio). Danas se tim radom bavi zemlja u znaku Device (Švajcarska) odakle dobijamo efemeride.
LINK > http://www.astro.com/swisseph/swephinfo_e.htm

Samim tim svaka priča o precesiji pada u vodu jer je podela načinjena prema elementima i Zemljinoj ekliptici čineći 3 x 4 segmenta, odnosno 2 x 6, odnosno 12 podela u punom krugu, čineći 30 x 12 iliti 360.

Constellations_ecliptic.jpg

Drugim rečima, ne postoji Zodijak koji se ''poklapa'' sa sazvežđima.

1. Sazvežđa nisu nebeska tela ni u astrološkom, a ni u astronomskom smislu
2. Ni Zapadni, a ni Vedski sistemi ne prate Sazvežđa ''u milimetar'' već što se kaže - odokativno i to isključivo u Vedskoj jer u Zapadnoj to apsolutno nije bitno!
3. Zodijačka imena Sazvežđa i Znakova koja dele ne treba da zbunjuju narod, ali kao što to obično biva - to se dešava jer ljudi nisu obavešteni, a pomankanje interesovanja ih čini da donose pogrešne zaključke.

---------

Svako ko tvrdi da Uran ne deluje, dovoljno je pogledati kartu JAPANA, njihovog zemljotresa i Tsunamija! Dokaz apsolutne korektnosti znakova, tačnosti Zapadnog sistema! Uran na samom ulazu u znak Ovna (Japan), dolazeći preko Riba (Okean).

http://www.astrotheme.com/astrology/2011_Tohoku_earthquake_and_tsunami

Svako ko tvrdi da Pluton ne deluje, dovoljno je pogledati Migrante (Muslimane) kod nas, a i u Evropi.

Poslednja izmena:
Mene niko ničim nije varao, niti gledao u dlan, a videla sam primere mnogih natalnih izveštaja, preciznih u analizi osobe i njenog života, tako i u predikcijama.

Samo je u pitanju drugačiji sistem.

Pošto se to događalo pre oko 16 -17 god, znam da su predikcije bile neverovatno tačne.

Indija je zemlja od milijardu i malo manje od 300 miliona ljudi. Ne misliš da se može naći svih mogućih primera?

@Sfyontull : Nije da me interesuje lično iskustvo, ali kako je izgledala ta karta? Ono što želim da razumem, da se ne smatra kako imam loše namere naravno, jeste da li je taj događaj zaista bio slučaj rađenja Vedske astrologije 100%? Postoji li zaista takvo uverenje kod vas ili kako već? Ima tako puno tih malenih sistema u Vedskoj astrologiji, sa imenima koja se moraju učiti dodatno, da je pravo pitanje gde je tu rep, a gde glava čak i kod ljudi koji dosta dugo istražuju dati fenomen.

Ako već želite da podelite iskustvo, šta ste bili u tom horoskopu? Koji znak? Kako je izgledala ta seansa ako može da se malčice opiše (a i bilo bi dobro nešto malo reći o tome iz ugla nekoga ko je imao to iskustvo).

Poređenja radi, da li ste ikada išli kod nekog astrologa koji se bavi zapadnom astrologijom? Kakvo je bilo to iskustvo?

''Ne misliš da se može naći svih mogućih primera?''

Lako je astrologu uočiti kada nešto nije tačno, tu su i astrološke potvrde. Kada sam rekao da je to zemlja vođena Merkurom, mogu i da potvrdim Zapadnom astrologijom za koju sam 100% siguran da je najkorektnija metoda predviđanja (pored vidovitosti) u odnosu na mnoge (mnoge zaista) druge načine koji samo tvrde, a u stvari koriste upravo Zapadnu astrologiju kao osnovu predstavljajući je u drugom pakovanju, često dodajući šund i kičeraj.

Horoskop Indije uporedite sa onim što sam prethodno iskazao : http://www.astrotheme.com/astrology/India

Podznak u Blizancima, Merkur kuća 3 (Vožnja, Laži, Deca itd). Njihov Uran je takođe u Blizancima, a gomila planeta na IC što doprinosi i silnim zemljotresima, kao i stradanjima.

----

@Tema : Svestan sam da vedski astrolozi previše pljuju zapadnu astrologiju, a otud dolazi i moj negativan stav prema Vedskoj astrologiji.

U indijskom horoskopu, glavna odrednica je ascedent, dok se Sunce gleda u kom je znaku, kao tek jedna od planeta.

Dakle, nađete ascedent gde vam upada po pomerenom (koliko znam realnom vremenu) i taj ste znak u indijskoj astrologiji. :heart:

Za ovo nisam znala ali mislim da u stvari nigde nisam ni naletela na to da oni uopšte gledaju "znak" nego samo kompletnu kartu.

Ono što znam sigurno jeste da je Mesec kod njih mnogo bitniji od Sunca i da je nešto kao Sunce u zapadnoj astrologiji.

Da li si čitala nešto od stručnije literature na ovu temu? z:)

Moje iskustvo je da je nenormalno tačan... Radio mi je, čini mi se 2000-te god jedan dečko koji je pripadao jednoj od njihovih škola i ostala sam zatečena do danas.

I učenje u tim školama liči na studije. On je živeo u Novom Sadu, ne znam gde je sad.

Problem je pronaći nekoga ko je stvarno dobar, tj, pripadnik jedne od tih škola kod nas (ima više škola koje različito gledaju astrološke kuće). z:)

Većina onih koji se bave Đotišem kod nas su tamo jer je odatle (ili tamo živi) jedan od gurua i drži školu koja jeste ozbiljna, bukvalno je kao fakultet.

Lično iskustvo nemam ali znam njih nekoliko koji imaju i svi su kao i ti bili jako zadovoljni. Većina njih ističe preciznost u predikcijama koja daleko premašuje zapadnu astrologiju, a od tih nekoliko od kojih sam čula utiske bar pola se bavi zapadnom astrologijom ozbiljno i dugo, a ostali većinom imaju iskustva i sa zapadnim astrolozima kao klijenti.

Ups, lažem, sad sam se setila da mi je jedna devojka koja je učila Đotiš tumačila kartu :zstidljivko: ne znam kako sam to zaboravila. Bila sam zadovoljna tumačenjem.

@N3W

Nije da me interesuje lično iskustvo, ali kako je izgledala ta karta? Ono što želim da razumem, da se ne smatra kako imam loše namere naravno, jeste da li je taj događaj zaista bio slučaj rađenja Vedske astrologije 100%? Postoji li zaista takvo uverenje kod vas ili kako već? Ima tako puno tih malenih sistema u Vedskoj astrologiji, sa imenima koja se moraju učiti dodatno, da je pravo pitanje gde je tu rep, a gde glava čak i kod ljudi koji dosta dugo istražuju dati fenomen.

Događaj je bio zaista slučaj rađenja Vedske astrologije, od astrologa iz Šri Đaganat Vedskog centra u Nju Delhi-ju. Karta je kvadratna sa dijagonalno iscrtanim kućama (uobičajeno u severnoindijskoj metodi đotiša). Pored osnovne karte, bila je Navamsa karta (mi bi rekli karmička), i još podkarti koje obrađuju razne pojedine teme (karijera, novac itd...)., takođe sve one informacije o planetama koje se dobiju i u zapadnoj, kao na kom je stepenu kog znaka, kao i razne dodatne informacije.

Ako već želite da podelite iskustvo, šta ste bili u tom horoskopu? Koji znak? Kako je izgledala ta seansa ako može da se malčice opiše (a i bilo bi dobro nešto malo reći o tome iz ugla nekoga ko je imao to iskustvo).

Nije bila "seansa", već mi je čovek dao ispisano, pročitala sam i odgovarao mi je na sva dodatna pitanja koja sam imala. U Đotišu sam znak Kark (rak po našem), sa Ketu u prvoj kući.

Poređenja radi, da li ste ikada išli kod nekog astrologa koji se bavi zapadnom astrologijom? Kakvo je bilo to iskustvo?

Misliš, kakva je bila "seansa"? Šalim se. Kod tog čoveka sam kasnije malo duže od godinu dana išla na časove Đotiša zajedno sa 5 profesionalnih astrologa zapadne astrologije. Tada sam znala njihova imena, ali se posle ovoliko godina stvarno ne sećam. Radili su mi više puta i drugima preda mnom pritom diskutujući o manama i prednostima jedne i druge astrologije.

Svestan sam da vedski astrolozi previše pljuju zapadnu astrologiju, a otud dolazi i moj negativan stav prema Vedskoj astrologiji.

Astrolozi su ljudi kao i svi ostali. Svaki Vedski astrolog koji negativno govori o zapadnoj astrologiji je zatucan, uskogrud i ima predrasude.

To je sramota, ali i dalje ne znači da ne poznaje svoje polje interesovanja.

Takođe i vrsni zapadni astrolozi su ljudi pa mogu da ispolje iste slabosti.

Nema potrebe da omalovažavaš tu disciplinu. Ti si vrstan u svojoj, a ova je drugačija zato što dolazi iz druge kulture i sa sobom nosi i osobenosti te kulture i načina doživljaja stvarnosti.

Ali jeste podjednako ozbiljna, studiozna i proverljivo tačna kao i zapadna.

Ja ne mogu da ti dam primere, jer nemam dovoljno znanja, ali zamisli da me ispituje neki Vedski astrolog i onda odbaci celu zapadnu astrologiju jer njegova trenutna sagovornica (ja, recimo) nema dovoljno znanja?

To je apsurdno, zar ne? z:):zag:

Za ovo nisam znala ali mislim da u stvari nigde nisam ni naletela na to da oni uopšte gledaju "znak" nego samo kompletnu kartu.

Ono što znam sigurno jeste da je Mesec kod njih mnogo bitniji od Sunca i da je nešto kao Sunce u zapadnoj astrologiji.

Da li si čitala nešto od stručnije literature na ovu temu? z:)
Jesam učila sam od tog čoveka oko godinu dana. Posle sam prestala zbog nekih ličnih razloga i bilo mi je mnogo krivo.

Gleda se znak, ali ima manju težinu nego što mi mislimo na zapadu kad govorimo o svom znaku. Faktički, znak je vladar ascedenta i prve kuće.

Mesec jeste važniji od Sunca kod njih jer predstavlja um kroz koji se manifestuje sva loša karma, a i stvara nova shodno pogrešnim stavovima i pogledu na život.

Pogotovo je kod žena važan Mesec, čija se karta gleda paralelno sa Raši kartom. z:kiss::heart:

- - - - - - - - - -

Wow, sve sve, ali volim i njihove, i kineske i arapske šareniše... :zaljubljena:

Promašila sam kontinent. Od zapadnog minimalizma me nekad hvata užas (kao od minimuma prisustva duše)... :zroll:

Back