Incest medju psima

Bas super ,ili nece imati sve organe ,a kod nas niko neradi takve operacije ili te izujeda kada jednostavno poludi BAS SUPER .
A rotovi su poznati kao luda rasa ,a jos stvarati jos gore ,pa zato i ima lutalica nemoj da ih eutanaziras jadni nisi ti bog itd a na kraju budu izbaceni na ulicu ZATO sto su ljudi ludi i dozvoljavaju da se ovakve stvari desavaju ili nece da ih lece posle I STA ONDA izujedaju decu .
Posto su svima na prvom mestu deca zamislite usvoji porodica koja ima dete na primer 2godine i rot poraste ovaj iz incesta i dok roditelji spavaju izujeda DETE ................ STA CEMO ONDA ,onda cemo opet jadan rot nije on kriv verovatno su ga TUKLI .........MA DA
Pa sta uciniti PITANJE JE SAD????????????????????????????????????????????????

dexas nemoj da se raspravljas,vidis da ne razumeju jezik kojim govorimo....njihovi psi,njihova radost....posle kada bude bilo po vestima da su rotovi izujedali nekoga,samo ce biti jos gore nego sto je sada,proglasice besnilo i ubice na hiljade nevinih pasa....to tako ide kada god se procuje da je neki pas ujeo nekoga......
ok ima sanse da budu normalni,ali ponavljam,zasto rizikovati....
i ja nisam licemerna nego sam rekla da bih ja bila pametna i sterilisala bih psa da sam na mestu ovog pametnog vlasnika koji je dopustio da se spare majka i sin....
Zasto da ih ubijam posle ako mogu da sprecim njihov nastanak?
O boze dragi,kakvih ljudi ima....sad cu ja da parim svoju kuju sa bratom njenim,sta ima veze kada ce stenci biti normalni kako kazu neki odavde....

Desilo se cudo, a to je da se slazem sa vama dvoma.
Samo sto mi je zao sto ljudi na taj nacin upropascavaju rase (dobro u ovom slucaju je bilo slucajno, ali mislim na to kad rade namerno) incestom, kao da nema dovoljno pasa koji nisu u rodu jedni sa drugima.

Posto ste vi svi veliki strucnjaci i imate iskustva sa parenjem u srodstvu ja se stvarno izvinjavam svima i predlazem da se stenci pobiju jel ce biti ludi kao pitovi i falice im pola organa,a gazda krivicno da se goni jer je dozvolio da se to desi.

Mili Boze!!!!! Ne mogu da verujem sta citam! Koliko kolicina predrasuda i neznanja!
Ne postoje psi koji naprasno ujedaju, jer su ludi!!!!!!!!
Pas UVEK ima razlog zasto ujeda, a u slucajevima koje vi opisujete je KRIV VLASNIK, jer nalik vama, ne razume uopste ponasanje pasa!
Ukoliko psu dozvolimo da preuzme dominantu pozicuju u svom coporu, tj. nasoj porodici, pas ce kada jednom zauzme alfa mesto, PO PSECOJ LOGICI STVARI, braniti taj svoj steceni polozaj tj. polozaj koji mu je covek svojim neznanjem, i pogresnim ponasanjem dozvolio da zauzme.
Tako psi funkcionisu, ko ih voli, on o njima uci i pokusava da ih razume.
To je i citava draz u odnosu covek -pas, razumeti to bice, i njegova pravila i logiku kojom se sluzi, a ne traziti od njega da bude nalik coveku!!!
Posebno je bitno paziti kada su u pitanju dominantnije rase, gde nikako ne spadaju samo rotovi i slicne rase, paziti da se psu ne dozvoli da olako prezume mesto vodje. Ali, avakvi scenariji koje vi opisuteje se mogu desiti i osobi koja cuva joksir terijera,retrievera ili civavu!!!!
Niste culi slucajeve da civava udavi novorodjenu bebu?
Ili mopsic izujeda na smrt dvomesecno dete????
Ali zato samo rotovi i pitovi i ostali slicni njima jesu "rodjene ubice" ?!!!!
Psi ne mogu biti LUDI ILI ZLI.
Ljudi, savetujem vam da nabavite literaturu i ozbiljno se posvetite proucavanju ponasanja i psihologije psa, makar preko interneta ako ne moze drugacije. Ovako nesto napisati, Dexas i micaigoxsy je odraz TOTALNOG NEPOZNAVANJA psihologije pasa.
zasto rizikovati?
micaigoxy- ja mislim da vredi rizikovati zato sto ZIVOT NEKOME IMA VREDNOST!!
ZIVOT kao takav!
mackic, moj savet- pokusaj da nabavis literaturu o zlatnim retriverima, posto pretpostavljam da cuvas zlatnog, jer imas njega na avataru.
Imas jednu jedino na srpskom jeziku, "Moj prvi zlatni retriver", Silvane Vuckovic, divna knjiga za vlasnika bilo koje rase, prepuna saveta i predivno napisana.
ima i dosta knjiga o zlatnima na engleskom, divnih knjiga!
U njima, izmedju ostalih knjiga napisanih o psima ( ali verujem da cuvas zlatnog retrievera pa bi ti ovakve knjige bile najzanimljvije za citanje ) postoje objasnjenja koja trazis- zasto su rase morale da nastanu incestom...
Problem je u broju pasa pri nastanku neke rase. Broj pasa je bio mnogo mali, i morao je da se sprovodi incest da bi se rasa uopste sacuvala.

p.s. dexax, ove stence trebalo bi da uzme neko ko zna dosta o psima, ko razume pse i ko ih pre svega voli!!
Tvrditi da ce izujedati neciju decu samo zato sto su nastali incestom je jako jako neozbiljno sa tvoje strane!
Gde je uloga vlasnika u celoj prici???
Pas se odgaja, zar ne?
Zaboga ljudi, pisete o psima kao da su masine, a o ovim stencima kao da su masine za ubijanje!
I koliko znate o incestu uopste, i psihologiji pasa?
Ja vidim samo je jedno-tabula rasa...!
Nemam zaista nameru da ikoga od vas vredjam, ali ako vec nemate dovoljno informacija i znanja, malo skromnosti i zelje za saznanjem nije na odmet.
Nema ljutis! Samo sam iskrena prema vama, zaista ne zelim da povredim ili uvredim, ali mislim da je za vas bolje da vam iskreno kazem sta vidim u vasim postovima.
Istina uvek odvede na pravi put, u to sam sigurna!

Cemu ovakve predrasude o pitovima?Moj psi se igraju svaki dan sa Max-om koji je pit bul i sa Maxo-om(isto se zovu) koji je stafford,i igraju se sa njima fenomenalno,paze na mog mopsa Badzu(koji ima mozda 12kg) da ga slucajno ne povrede u igri.Ima "ludih" kako ste ih vi okarakterizovali pasa,ali za to su KRIVI VLASNICI jer ne znaju da ih vaspitaju.

Inace Bojana micaigoxy i Dexas su ti iz udruzenja za zastitu zivotinja NOA a ovako pricaju da se psi trebaju ubiti?!?!A da li vi razmatrate to kada udomljujete pse sa ulice,ko zna koliko njih je u srdostvu i to bliskom tj.incestu a da ste ih vi udomili?!?! I sta ako ti psi koje ste vi udomili rastrgnu dete na spavanju ili nekog drugog koga ce te onda da krivite?!?!

A da isto tako Dexas ili ti Dejan smatra da su ljudi ludi oni koji imaju rasne pse i to mi nije jasno,za njih samo mesanci su dobri psi,tako da u dublju raspravu sa njima ne vredi ulaziti...

Drugo oni nemaju pojma zasto se radi incesti ili linebreeding zato ne vredi da im objasnjavas ista vezano za to,a isto tako pricaju da je "rot" lud a ne znaju ni da razlikuju rase.

Nadam se da ce se vlasnica ovih stenaca uskoro javiti

Ne volim kad neko iznese ovakve predrasude,klisee i bapske price kao da su proverene informacije i kao da ste vi svetski priznati geneticari.
Samo zato sto je pas nastao incestom ne znaci da ce automatski da zakolje dete,a i pitbulovi nisu onakvi kakvim bi voleli da ih predstavite.
Vecina pitbulova kod odgovornih vlasnika su odlicni psi.
Kod neodgovornog vlasnika i pudla koja je lose vaspitana je opasan pas.
I stvarno "nedostajace im organi"?
Odakle ti ta provala?
Incest i nedostaci organa nemaju veze jedno sa drugim.

Zao mi je sto i posle svega sto je napisano, neki ljudi nastavljaju da dizu paranoju i pisu neistinite stvari. Pribojavam se da je u pitanju vise provokacija, a manje zelja za razumnom diskusijom. No sta da se radi, nisu svi raspolozeni da uce i da se usavrsavaju.

Ako je neko pak zainteresovan, na adresi ispod moze pronaci clanak o razmnozavanju pasa. Clanak je pisao lik koji je geneticar (Astibus sa molosserdogs foruma) i cini mi se da je sasvim lepo prikazao siru sliku teme o kojoj govori. Izmedju ostalog tu cete pronaci i objasnjenja termina inbreeding i linebreeding, kao i zastupljenost inbridinga (incesta) u odgajivackoj praksi.

http://www.musthavepets.com/index.php?page=forum&section=topic&top_id=100065

A ako pricamo o "opasnim rasama", mogu samo da se pridruzim onome sto je napisala southern star i stanem u odbranu americkog pitbula i rotvajlera. Smatram da je odraz neznanja diskriminisati pojedine rase pasa, bez osvrta na temperament i ponasanje odredjene jedinke. Osnovni razlog za to je cinjenica da nije svaki pit ili rotvajler opasan i da postoje mnogi psi ovih rasa koji su divni ljubimci i koji nikada nikog nisu povredili. Razlog za to sto postoje i "dobri" pitovi i rotvajleri je to sto je ponasanje zivotinje rezultat njenih urodjenih (genetika, tj. rasa) i stecenih (dosadasnji nacin zivota, trening i socijalizacija jedinke) osobina. Stecene osobine su ocigledno deo odgovornosti vlasnika.

Generalizovanje stvari me strasno nervira.
Ovo svi pitbulovi i rotovi su "ludi" spada u isti kos sa svi crnci imaju dobar ritam,veliki "organ",svi Jevreji su bankari,sve plavuse su glupe.
Obicne predrasude,pre nego sto iznese misljenje bolje se informisite. :x

Mina ti si tako pametna ko #####,koliko znam a prijateljica se slucajno isto desilo rodila je cetiri steneta jedno je uginulo pre 2meseca ,drugo ima problema sa disanjem itd,trece rak kostiju i u francuskoj je nece doziveti ni mesec dana a cetvrto jedini muzijak je skroz agresivan prema svima ,
sada su napunili tek 2god.....2.. ,a bog zna dokle ce tako sa muzijakom a naj verovatnije na eutanaziju ,zato sto neslusa nikoga ,i ljudi vlasnici su posle njih rekli ne psima :(
A sada vi veliki ljubitelji bi trebali da uzmete te stence i da ih razdelite izmedju sebe pa brinite lepo o njima ,mina ,jakob ,star .....itd A mozda niste spremni na toliku zrtvu :evil:
Nase udruzenje ima 5invalida ,dvoje nemaju prednje sape a inace su stenci ,bobi i sapica nemaju zadnje noge jedan levu jedan desnu a Mukica,nema zadnje dve ,da mrzimo pse verovatno ih nebismo drzali i da sada imamo jazavicarku koju su pregazila kola i otkinula joj kozu a njih ima jos mislim i pasa i macaka preko 100 kod nasih volontera .

Uostalom vi ste samo stali u odbranu zato sto je to ROT ,ima mnogo kuja na ulici kojima treba pomoc i u kafileriji ali to vas nije briga posto tamo NEMA malih rotica :evil:
A sto se tice ujeda najgore ujede koje su psi nanosili to su bile od rotova i pitova ,tako da spadaju u naj opasnije ljubimce ,sto zbog gazda a sto zbog nebrige oko parenja :confused: :!: :!: :!: :!:

Minaa011:
Bez uvrede, ali nezrelost, drskost, koje bi valjda trebalo da prikriju neznanje, nisu (ili ne bi smeli da budu) odlike nekog ko se bavi humanitarnim radom.
I to je razlog zašto mnogi ne misle ništa (ili malo toga) lepo o tkz. "Udruženjima za zaštitu životinja". Verovatno opet predrasuda, ali sa argumentima koje nam (i) ovde dadoše.

Onaj ko je postavio temu, po svemu sudeći nema nameru da se javi.
Ukoliko odluči da to, ipak, učini, molim da mi se javi na pp, pa da čitavu ovu raspravu vratimo tamo odakle je i počela.
Definitivno ne postoji "dobar" odgovor, a, priznajem, nadala sam se da će nam se javiti neko zaista kompetentan pa da iznese svoje mišljenje i, eventualno, nam da neko (argumentovano) objašnjenje.
Uostalom, nešto razmišljam: kako to kod nas ide (i na kom nivou je svest i odgovornost vlasnika i odgajivača - čast izuzecima) ko može da garantuje da su roditelji naših pasa baš oni navedeni u rodovniku, a ne neki drugi (kad se radi o rasnim psima) i ko zna iz koje kombinacije su nastali svi oni preslatki mešanci?!
Pošto je rasprava otegnuta u nedogled, svako tera svoje + velika doza već pominjane nepristojnosti (što je blaga reč) - tema je do daljnjeg pod ključem!
Ako su rotići u životu - neka im je sa srećom!

Na molbu nekih članova, nakon čitanja teme, zatvorila sam je.

Opet na molbu nekih drugih članova, temu ponovo aktiviram, ali uz opomenu da se držimo diskusije o incestu, da ne omalovažavamo različita mišljenja i one koji ih iznose.
I dalje se nadamo da će se temi priključiti i neko koliko-toliko kompetentan da pojasni o rizicima ovakvog legla i mogućim posledicama po štence.
Sasvim namerno ne brišem ni jedan dosadašnji post - ali nepristojnosti, netrpeljivost, vređanje - neće biti tolerisani.
Hvala na saradnji.

Back