IN MEMORIAM

Ne znam shta da ti kazem...:(
meni se desilo slichno...nashla sam malu kucu-crnu-na ulici,tresla se od straha i hladnoce,a i bila je gladna i izmuchena jer je ziwela na ulici,i mnogi su je muchili...Nism wishe mogla da izdrzim,i donela sam je kuci,jer mi je tada postalo saswim nebitno shta ce moji misliti o tome..Imala sam malo dvoriste,imala sam gornji deo,i donji deo dvorishta..donji je bio ogradjen,i u njemu je vezan bio moj pas,Bandzi,koji sada ima osam i po godina..u gornjem,neogradjenom delu,koji je jedini bio slobodan,ali ne i bezbedan,smestila sam tu malu crnu kucu kojoj sam dala ime Sindi..sve sam joj dala,i namestila,i trudila se oko nje,zanemarila sve...chuvala sam je dva dana...Muchila se mnogo..Sledeceg dana,ishla sam ujutru u shkolu...Htela je da me prati,ali joj ja naravno nisam dozvolila..DOshla sam na veliki odmor,da joj dam malo uzine,ali kada sam doshla..Lezala je MRTVA u mom dvorishtu-gornjem..Bila je zadavljena,ugushena...po njoij su mileli mravi..Utonula sam u plach,stalno sam se pitala zashto se to desilo?ZASHTO?:sad2::sad2::sad2:..plakala sam nocima chitawe 3 godine..Nikada je nisam prezalila,niti cu ikada..Jednostawno,mnogo sam wezana za ziwotinje..I sada ih imam puno,iako znam da cu,kada jednog dana budu uginule,utonuti u dugotrajnu tugu,obuzimace me bol..ali ..to ti je to..Pruzi dok mozesh..posle je kasno..:sad2:

Шта да ти кажем ... прошло је 5 година и понекад ухватим себе како се сећам свог најбољег другара и крену ми сузе. Никад нисам преболела, никад ни нећу, али је време учинило да живим са том чињеницом да њега нема. Сада имам другу куцу, она је другачија, освојила ми је срце али бол и даље остаје. То је нешто што неће проћи али ће ти временом бити лакше да то прихватиш. Стога, плачи док год ти се плаче, не опири се болу, прихвати га и пусти време да учини своје. Све нас једног дана чека крај и ми ту не можемо ништа. Ако ти је за утеху, сви смо ми ово прошли и потпуно те разумемо.

Nema boga...moj pas cuvar postao je moj andjeo cuvar...Celog zivota na tabletama protiv bolova i vise ni to nije pomagalo. Imao je rak koji je metastazirao, napao mu sve organe i vise nisam mogla da podnesem taj bol u njegovim ocima, tu patnju i njegov tihi plac. Morala sam da pozovem veterinarku da ga uspava, kojoj bi se ovde i puno zahvalila sto ga je konacno oslobodila muke veoma nezno i brizljivo, s obzirom da smo uvek imali losa iskustva sa beogradskim vetovima. Ozzy je bio najbolji pas na svetu, do samog kraja odan i pun ljubavi i prema cvecu i prema macama i malim kucama, ljude je obozavao, jedino sto nije voleo to su bili muzjaci njegove velicine. Nikada nije bio kukavica. Do samog kraja je cuvao mene i svoju teritoriju. Vecno cu mu biti zahvalna sto me je odvratio od loseg i pogresnog zivota koji sam vodila pre njega i nacinio me da se, bar pored njega, osecam kao dobra i srecna osoba.
Ovo je najlepsa i najbolja rasa pasa na svetu i ne treba da vam bude bitno ko su roditelji, kakvi su standardi i ostalo. Bitna je ljubav, a ova se rasa, cak iako vam se ne svidi na samom pocetku, brzo zavoli, pre svega zbog njihovog dobrocudnog karaktera. Prave su dusice do samog kraja i oni ne moraju imati jednog gazdu. Voleo je i mene i moju majku podjednako. Srce im je suvise veliko za jednu osobu.

In Memory of Ozzy [R.I.P.] 23.07.2008

f4e39i.jpg

25qyk9i.jpg

w03wc1.jpg

p.s. Nadam se da mi oprastate za poduzi post sa vecim slikama...ali vas molim da ostane jer je Ozzy zasluzio da ostane u najlepsem secanju :sad2:

Borila sam se za njegov mali zivot 10-ak dana. Ne znam sta sve nisam uradila. Poginuo je jutros, malo pre nego sto sam izasla u dvoriste... Kako Vam god to zvucalo, vec nekoliko dana sam osecala da ce umreti. Nazovimo to intuicijom potkrepljenom opazanjima.

Hvala vetu koji se poslednjih dana bas potrudio da pomogne for free, kao i nekom meni bliskom koji mi ga je doneo i koji ce ga danas sahraniti.

Zao mi je toliko da je malo prostora na ovim stranicama, ali se nadam da je otisao na bolje mesto, da mu je bolje nego sto je bilo za zivota i da ce biti jedna od prvih osoba koja ce me docekati kada, jednog dana, na mene dodje red.

Svi se krecemo ka istoj poslednjoj stanici voza nazvanog zivot, tako da ovo nije turobna izjava, vec cinjenica... I zelja da ga opet sretnem... Jednog dana...:heart:

Borila sam se za njegov mali zivot 10-ak dana. Ne znam sta sve nisam uradila. Poginuo je jutros, malo pre nego sto sam izasla u dvoriste... Kako Vam god to zvucalo, vec nekoliko dana sam osecala da ce umreti. Nazovimo to intuicijom potkrepljenom opazanjima.

Hvala vetu koji se poslednjih dana bas potrudio da pomogne for free, kao i nekom meni bliskom koji mi ga je doneo i koji ce ga danas sahraniti.

Zao mi je toliko da je malo prostora na ovim stranicama, ali se nadam da je otisao na bolje mesto, da mu je bolje nego sto je bilo za zivota i da ce biti jedna od prvih osoba koja ce me docekati kada, jednog dana, na mene dodje red.

Svi se krecemo ka istoj poslednjoj stanici voza nazvanog zivot, tako da ovo nije turobna izjava, vec cinjenica... I zelja da ga opet sretnem... Jednog dana...:heart:

:cry::cry::cry::cry:

Тужно што није успео да преживи .... стварно сте се борили за њега ....:sad2:

Nema boga...moj pas cuvar postao je moj andjeo cuvar...Celog zivota na tabletama protiv bolova i vise ni to nije pomagalo. Imao je rak koji je metastazirao, napao mu sve organe i vise nisam mogla da podnesem taj bol u njegovim ocima, tu patnju i njegov tihi plac. Morala sam da pozovem veterinarku da ga uspava, kojoj bi se ovde i puno zahvalila sto ga je konacno oslobodila muke veoma nezno i brizljivo, s obzirom da smo uvek imali losa iskustva sa beogradskim vetovima. Ozzy je bio najbolji pas na svetu, do samog kraja odan i pun ljubavi i prema cvecu i prema macama i malim kucama, ljude je obozavao, jedino sto nije voleo to su bili muzjaci njegove velicine. Nikada nije bio kukavica. Do samog kraja je cuvao mene i svoju teritoriju. Vecno cu mu biti zahvalna sto me je odvratio od loseg i pogresnog zivota koji sam vodila pre njega i nacinio me da se, bar pored njega, osecam kao dobra i srecna osoba.
Ovo je najlepsa i najbolja rasa pasa na svetu i ne treba da vam bude bitno ko su roditelji, kakvi su standardi i ostalo. Bitna je ljubav, a ova se rasa, cak iako vam se ne svidi na samom pocetku, brzo zavoli, pre svega zbog njihovog dobrocudnog karaktera. Prave su dusice do samog kraja i oni ne moraju imati jednog gazdu. Voleo je i mene i moju majku podjednako. Srce im je suvise veliko za jednu osobu.

Iskreno mi je zao sto ste morali da ostanete bez Ozzyja.:sad2::sad2:
Bas je bio lep, bobici su zaista posebni psi. Vecno ga cuvajte u secanju, tu ce ziveti dokle god budete zivi.

:sad2:bas mi je zao:sad2:

p.s. Nadam se da mi oprastate za poduzi post sa vecim slikama...ali vas molim da ostane jer je Ozzy zasluzio da ostane u najlepsem secanju :sad2:

:sad2:Bas je Ozzy bio cakan,iskreno mi je zao sto ste ga morali uspavati

...zao mi je, jako...

Tanja,

izvini na kopkanju sveze rane, ali...sta se desilo Dzekiju?
Naravno, necu se ljutiti ako nista konkretno ne odgovoris, ja sam, jednostavno, morala da pitam. Jako mi je zao. Nadam se da je tamo negde srecniji, da ga nista ne boli, a sigurna sam da ce ti se sve ono sto si pokusala da mu pomognes vratiti dobrim. :sad2:

Hvala AGabrijelu na lepim recima :heart:.

ASD, mozda je i dobro da se o nekim stvarima prica.

U nedelju 27.07.2008.g. izasla sam oko 8,30 da ih svo troje nahranim, napojim i dam kome sta treba od medikamenata. Dva su mi redovno dotrcala do nogu, a Dzekija nigde..

Posto je vec par dana bio usporeniji nego inace, otisla sam do kucice da proverim da nije tamo, pregledala okolis (niska, mestimicna trava), a onda pojurila u drugi deo dvorista koji je potpuno i neumoljivo otvoren ka prometnoj ulici, da proverim. Nisam ga tu ocekivala, jer za tih 10-ak dana nikada tamo nije zalazio. Tada me je ugledala komsinica iz zgrade i viknula da je neki manijak projurio na crveno svetlo, mali je, uopste ne kapiram zasto, izleteo na ulicu i ovaj ga je pogazio.

To nisam videla. Mozda je i bolje... Pokupila sam ga odmah, jos je bio topao i, nezaboravno mlitav :cry: kada sam ga uzela.

Koliko god to cudno zvucalo, 3-4 dana ranije sam vec pocela da se plasim za njega jer je cas pokazivao mali napredak, cas nazadovanje. Pretposlednji dan je stigao pred tanjiric sa omiljenom hranom i pao kao pokosen. Kao da je imao epilepticni napad.

Pitala sam veta sta se desava, objasnila mi je da je moguce da su mu gliste dosle do mozga (ciscenjen je od glista). Za pluca i gliste sam znala, ali za ovo ne i da, eventualno, moze da pomogne B vit. I to sam kupila (u granulama) i resila da mu dajem u malim dozama.

Pretposlednji dan je slabo jeo, na momente je bio zivahan, na momente bezvoljan, sav musav, balavio je, a ja ga brisala i lickala. Te veceri sam jednostavno osecala da ga sutra ujutru necu zateci zivog, iako nisam znala sta ce i kada da mu se desi. Mozda bi ovo pre bila prica za nadprirodno, misticno i sl...

Nazalost, nisam omasila u proceni, ali mi nikad nece biti jasno zasto je istrcao u deo dvorista u koji nije isao do tada i zasto na ulicu... Moj odvratni utisak je da je iz nekog razloga morao da ode i da bez obzira na trud, a on me je stvarno najvise okupirao, njegov mali zivot kao da nije zavisio od mene...:cry:

Zelela sam da mu pomognem. Nazalost, nisam uspela. Zgazenih zivotinja ima na raznim mestima zemlje Srbije zbog vozaca koji ne ogranicavaju brzinu, pitanje da li ista gledaju, a ako i gledaju da li ih je uopste briga. Ali cak i da nije bilo manijaka za volanom, danima sam imala utisak da zivi najvise zato sto zna da je nekome stalo. Mozda je to samo licni utisak, ali je cinjenica da ga nema, a tu sad ne pomaze ni licni utisak, ni prisecanje, ni uradjeno... I nece biti ni prvi ni poslednji put da zivot i smrt rade svoje...:sad2:

Poslednja izmena:
Тања, ово ти сигурно није за утеху, а колико знам некад животиња, кад осети да јој долази крај, одлази да нађе место где ће да угине, обично далеко где нико неће моћи да је нађе. Можда је тако било и код твог мачета, ко ће га знати?

To je i meni palo na pamet, Mili, kada ga nisam nasla u kucici i kad mi se nije odazivao.:cry:

Ali, sad ne mogu nista pametnije da uradim ni njemu ni sebi, osim da se posvetim drugim zivotinjama, a ostala su jos dva slatkisa: crno - beli decko, rmpalija, prodoran, pokretljiv i brz (star oko 2,5 - 3 meseca), a opet mazan (vecito mi je njegova njuska negde u faci :D) i sivo - tigrasta zenkica (stara oko 1,5 -2 meseca) koja je zivahna, ali mnogo neznija i suptilnija od decka :heart:.

Za Dzekija bi mi bilo jos teze da sam ga onakvog, bolesnog ostavila na ulici i da mu nisam pruzila ama bas nista... Mislim da bi to bilo mnogo gore... :eek:.

Zbog raznih drugih lepih i humanih stvari, mora se dalje...:heart:.

Sve vas volim i saljem veliki :cmok: poljubac jer ste divni i puni razumevanja :heart:.

Ја сам спасила три легла мачића ... ово задње, два мачета је мајка оставила на крову наших комшија у дворишту и нестала ... скинули смо их и кренули са борбом за опстанак, ма само што су прогледали ... једно је било црно а друго скроз сиво, прелепо ... били су јако слаби и била је мала вероватноћа да ће преживети али борили смо се свим снагама .... једног дана, сиви, који је био видно слабији него пре је угинуо ... ујутру сам га нашла скамењеног ... схватићеш како сам се осећала тада али сам схватила на крају да тако мора да буде, природа је уредила да најјачи опстају. Црно је преживело и ево је, и даље код мене, моја Мазона, која живи у симбиози са куцом коју сам узела пре три недеље! Нећу да ти описујем колико волимо Мазону, колико је дивна, префињена и са невероватним карактером, која никад никог није огребала па ни куцу која уме да јој досађује. Кад дођемо кући, трчи нам у сусрет и маше репом, за неверовати! Само чујеш оно срећно "мрррррррр" и схватиш да је срећна што те види, што си ту. Због таквих ствари и таквих живуљки настављаш даље а оно ружно остављаш за собом. Остаје чињеница да си дала све од себе а то много значи.

:cry::cry::cry:
Čitajući ovo steglo mi se srce...knedla mi je u grlu i suze u očima.
Jadni mališa....ja sam za vrlo kratak period sahranila tri mačeta. Prvo sam našla mrtvo na mestu gde inače hranim mace...rodio se jadničak na krovu MZ odmah iznad. On je bio sivi sa belim čarapicama i imao je tri sestrice trobojkice. Prethodno veče videla sam kako je prvi put sišao sa krova sa mamom i još jednom žutom macom (možda tatom). Pokušala sam da mu priđem, ali je odmah pobegao. Sutradan je na tom istom mestu ležao mrtav :( Sahranila sam ga ispod obližnjeg borića pored puta dok je padala kiša. Nisam mogla da dozvolim da to malo telo leži tu nepomično. Dva dana posle toga, samo što nisam umrla kad sam sišla ispred zgrade...neki skot je otkopao njegov mali grobić...izvukao je kesu u kojoj je bila kutija sa macom, ništa nije rastrgnuto, tako da to nije bio pas, već neki kreten koji je video da nešto kopam, pa je pomislio verovatno da su pare. Uzela sam drugu kesu, stavila kutiju sa macom i odnela u šumu iza veterinarske ordincije, gde inače lečim životinjice. Tamo samo ga zakopala....tamo u hladovini šumice ostavila sam ga da večno počiva....Par dana posle toga, u obližnjem žbuniću naišla sam na njegove dve sestrice...istraumirane drhtale su ...ko zna koliko su jadnice tu stajale dok ja nisam došla. Nisam želela da prođu kao njihov bratić, pa sam ih lagano uzela i odnela kod sebe. Pošto ja već imam macu, njih dve sam stavila na terasu, dala im tableticu protiv parazita i krenula u čišćenje od buva...Dva dana posle toga komšinica mi je donela još jedno tigrasto mačence koje je našla u haubi kola. I ona je bila devojčica, sličnog uzrasto(do dva meseca)...Tako su tri mršavice boravila par dana kod mene u nadi na ću im sanirati proliv i da će konačno neko organizovati štand da ih ponesem...ali...jedno jutro sivo mače je krenula da kenka, ništa nije jelo ceo dan, nije se ni igralo, samo je ležalo...odnela sam ga kod veterinala, dobio je infuziju i antibiotike. Posle dva dana veterinar je rekao da mogu da ga uzmem, jer je bolje. Međutim mače je i dalje bilo jako mirno i pratilo je svaki moj korak...Dva dana po njegovom povratku, ujutru kada sam krenula na posao, primetila sam kako je mače još slabije nego prethodnih dana...kao što je Tanja rekla, imala sam osećaj da me neće sačekati kad se vratim...nisam mogla da se odvojim od njega...kasnila sam na posao, ali jednostavno ta mrvica mi se nije ispuštala iz ruku. Stavila sam ga na jastuče i krenula...nazvala sam veterinara i zamolila ga do dođe što pre, da ću ja izaći sa posla....Na poslu mi đavo nije dao mira, zamolila sam da me puste na kratko da izađem do kuće...Kad sam stigla kući, četrdesetak minuta pošto sam je napustila, moje mačence je ležalo na jastučetu na kom sa ga ostavila...nepomično...:cry::cry:nisam mogla da se sastavim sa sobom...ne mogu ni sada. Sahranio ga je moj veterinar blizu prvog mačeta....Dve trobojkice bile su živahne i željne maženja, ali su imale proliv pa su još uvek bile kod mene dok im to ne regulišem...ne punih nedelju dana posle toga, maca koja je za nijansu bila veća od druge, počela je slabo da jede, ali i dalje su bile živahne i mazile se...Predveče, sam uzela malo da ih osvežim pošto je bilo vruće, manje mače je pobeglo, a veće sam mokrom krpicom, malo istrljala, jer su znale da zgaze u izmet....Mazilo se tu kod mene, a onda sam ga umotala u peškirić i ostavila da dremka....ali obuzeo me je neki čudni osećaj, ni danas to ne mogu sebi da objasnim, zašto i kako...Ujutru čim sam ustala otrčala sam na terasu, manje mače je trčkalo, a moja veća trobojkcia ležala je ispod stalice na kojoj je spavala sa raširenim prednjim šapicama...kad sam joj prišla, videla sam da se ne pomera...zaledila sam se...bez reči i bez suza ušla sam u sobu i nastavila skamenjena da sedim još pola sata, onda sam otišla u kupatilo i spremila se za posao. Macu sam jedva stavila u kutiju i ondela kod veterinara da je sahrani (na tome mu veliko hvala)...tek kada sam došla u kancelariju i okrenula mamu da joj sipričam šta se dogodilo...krenula sam da jecam, nisam mogla da se smirim...danima sem pitala šta se desilo mojim macama i preispitivala sebe da li sam nešto pogrešno radila...Ni sada ne izlazim na terasu, jer ne mogu da pogledam u mesta gde sam ih pronalazila nepomične...Treće mačence je par dana posle toga bilo kod veterinara, on kaže da je na kraju ipak bio neki oblik mačje kuge...do koga....kako....zašto..... Maca je za sada kod mojih roditelja, vesela i nemirna, prava je živahnica, a zbog repa koji se nakostreši kad vidi ili čuje psa prozvali su je Veca (veverica)...Ovih dana pokušaću da je udomim konačno, ali teška srca....Od male porodice, još jedno mačence ostalo je na krovu sa mamom i možda (tatom) i pomvremeno silazi dole, ali beži. Skoro svaki dan se setim jutra kada sam sa terase ugledala prvi put malu porodicu skupa na krovu, srećnu i razigranu....Eto, znam da sam se raspisala, ali konačno sam smogla snage za to...Svako od nas ima svoju tužnu priču, na žalost, i ja se nadam tj želim da verujem da je mesto iza duge, mesto gde su svi oni ponovo zajedno, ovog puta bezbrižni i srećni. ...Počivajte u miru anđeli moji lepi.

Andjelko je bio jedan od nasih najpoznatijih dresera pasa,prvi je uvezao sprave za Agility i poceo time da se bavi. Kao sto mozete videti poginuo je juce u saobracajnoj nesreci. Sahrana ce se odrzati u cetvrtak 07. na Topciderskom groblju a opelo pocinje u 14h.

R.I.P. Andjelko

Back