Ime za psa

Sta mislis da bude Zevs? Nije toliko "provaljeno" a bas je bozanstveno. (Rece neko cija se dva psa zovu Mrvica i Zabica...)

-Moj brat bi sada rekao: "To je Bogohuljenje! Kako neko moze PSA nazvati Zevsom!?" xD
Za Zlatnig retrivera mi odgovara: Beli, Astor, Hunt, Zevs isto.. :D

Za Civavu najbolje ime je: HULK! xDD :D

Poslednja izmena:
Треба имати на уму да нам расни пас долази у кућу већ са именом које почиње азбучним словом по утврђеном правилу.Нико нас не тера да штене тако и зовемо.Дакле дајемо му име по нашем нахођењу.Оно на шта треба обратитит пажњу је да то име буде ,по звучности ,такво да се издваја од осталих речи и има ноту позива.Двосложна имена су врло добра.Такође неке расе имају имена која су везана само за њих и за крај одакле потичу(често за неког легендарног пса)тако поларни пси често добијају име Нанук,женке Атабаска(по народу) и сл.Код Сибираца су честа и Руска имена ,опет по истом принципу.
Треба избегавати имена која су јако честа ,како би вам пас био свестан да је то нешто што је само његово.

Треба имати на уму да нам расни пас долази у кућу већ са именом које почиње азбучним словом по утврђеном правилу.Нико нас не тера да штене тако и зовемо.Дакле дајемо му име по нашем нахођењу.Оно на шта треба обратитит пажњу је да то име буде ,по звучности ,такво да се издваја од осталих речи и има ноту позива.Двосложна имена су врло добра.Такође неке расе имају имена која су везана само за њих и за крај одакле потичу(често за неког легендарног пса)тако поларни пси често добијају име Нанук,женке Атабаска(по народу) и сл.Код Сибираца су честа и Руска имена ,опет по истом принципу.
Треба избегавати имена која су јако честа ,како би вам пас био свестан да је то нешто што је само његово.

Da, tako je.
Pas moze u rodovniku da bude i ruski car, neki Fon Minhauzen, ali treba davati dvoslozna imena tipa Kiti,Keti,Dzoni,Leo,Lea,Lili,Eni,Kki,Hipi i sta gi ja znam
sta jos, ali samo u ovom pravcu. Ja se zaista zgrozim kada cujem da je neko , kao iz neke "zayebancije" dao psu ili macki ime Milentije ili Vasilije.
Totalno besmisleno, ali vidim da se u tome uziva, briga njih sto ta zivotinja ne shvata, vazno je da su vlasnici tih presrecnih Miladina srecni.

Moj pas se zove Otelo ( takvo mu je i zvanicno ime , "slucahj O") ali ja njega uvek zovem "Oti " ili Kuki"

Poslednja izmena:
citam ovo kako sam se lepo praila pametnom, a sada kada mi stizu stenci u kucu ja nemam imena....
i jos jedna muka narode, dvoslozna imena zauzela deca iz komsiluka, i Leu vise ne smem da pozovem ko covek, a tek sada kada nove treba krstiti.....
naime trebaju mi dva zenska imena Lea i Tea su mi zauzeta....

citam ovo kako sam se lepo praila pametnom, a sada kada mi stizu stenci u kucu ja nemam imena....
i jos jedna muka narode, dvoslozna imena zauzela deca iz komsiluka, i Leu vise ne smem da pozovem ko covek, a tek sada kada nove treba krstiti.....
naime trebaju mi dva zenska imena Lea i Tea su mi zauzeta....

Luna,Azra,Beta,Šiva......................(jedva nadjoh slovo š :hahaha:)

Azra je mama malinojke koja mi dolzi shiva mi zvuci lepo :) (nisam trazila sh ;) )

nisam htela da ti otmem kali ;) ali mozda za dobermanku ;)

"Moja" Kali je na dugackom stapu, dok je Mrvica ziva, nece mi druga kuja uci u dvoriste zbog dominacije... Uostalom, vec imamo jednu CNO Kali na forumu, prelepa je, kao crno ofarbana malinoa! :zaljubljena: Eto ti, dva hindu bozanstva-Kali i Shiva!

Back