recimo da si ti u pravu, evo ja cu opet da reteriram, moze?
prvo, jhvh je, kako rekosmo,
@NickFreak i ja - sifra, a zapravo akronim cele recenice: ja sam koji jesam [naski bi bio akronim JSKJ], ili cu biti, ili sta-god, u slicnom tumacenju, ili maniru sustastvenog, da kazemo?
znaci
nije JEDNA Rec, ili 1 Pojam,
nije LOGOS,
nije Pocetak, vec moze da bude
definicija, cela recenica u jednom
odredjenom istorijskom momentu, kada smo vec znali za Svevisnjeg, da uzmemo da je taj momenat sa Mojsijem, mada videsmo da je jehova i ranije ubacen, pa avram ga oslovljava sa jehova/jahve/jhvh - zasto onda laze Mojsija da im se nije predstavio tim imenom?.
drugo, da on zaista jeste Svevisnji, pa zar bi i Hristos zaboravio njegovo ime, kao i jevreji? moras da priznas da ne bi, ali Hristos ga ne pominje uopste, a prilika ima sijaset; znaci, opet bi morao da priznas da ne samo da je stari zavet falsifikovan, vec i novi, a to nikome ne ide u prilog, da ga je Hristos pomenuo, a mi izbrisali. Naprotiv, On kaze ELI, ELI, ili kaze Otac nebeski, Svevisnji, znaci referise na vreme pre MOJSIJA, i na sebe kada upucuje kaze, POCETAK, znaci na elohizam, a ne na jahvizam koji je po logici stvari morao kasnije da nastane.
takodje pozivajuci se na Danila, takodje referise na Visnjeg, Svevisnjeg, kod Danila nemamo jahvu.