Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Па ето Божје Име које и Христос носи.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da nosi cinjenicu da je od Jehove spasenje.Па ето Божје Име које и Христос носи.
Pa ti pises o tome ne mi.
Говорим о томе да је и Христос Јахве.Da nosi cinjenicu da je od Jehove spasenje.
Nije. Biblija ne kaze tako a ti veruj u te bajkeГоворим о томе да је и Христос Јахве.
Zapeli smo o Hristu?nije tacno vi ste zapeli o hristu rekoh lepo o Bozjem sinu imate drugu temu..
Biti Bog i sin Boga, su dve različite stvari.... ko ti i tvoj otac.U medjuvremenu.
Pitanja za tebe.
1. Da li je Isus negde negirao i rekao nisam Bog?
Koliko me pamćenje služi njegovi učenici to znaju i jasno kažu. Oni imaju temelj vere koji mi treba da sledimo.2 Da li je Isus negde rekao ja sam Mesija.
Da, naziva se Bogom kao što mnogi od ljudi dobijaju tu titulu. Ali On nije Jehova već Sin Jehovin.Sama kula potvrdjuje da je Isus Bog.
Samo malo manji po kuli, silni Bog.
O kome je ovde rec?
Isaija 9,6 Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu, i ime će mu biti: divni, savjetnik, Bog silni, otac vječni, knez mirni.
Pa to je najbitnije.Ne razumem cemu onda tvoje pitanje da li je Isus rekao da je Bog.
Ma je li. Hoćeš da kažeš da su ga Židovi bolje razumeli od Apostola.Iz sledecih stihova vidimo da je Isus tvrdio da je Bog.
Jovan 10,30: »Ja i Otac jedno smo.« Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog.
Međutim, pogledajmo reakciju Židova na njegovu izjavu: »Odgovoriše mu Židovi: zbog dobrog te djela ne kamenujemo nego zbog hule što se praviš Bogom, iako si samo čovjek« (Ivan 10,33).
Židovi su Isusovu izjavu razumjeli kao tvrdnju da je Bog.
U stihovima koji slede Isus nikada nije ispravio Židove govoreći: »Ja nisam tvrdio da sam Bog.«
Ne. Ne kaže.To ukazuje na to da je Isus zaista potvrdio da je Bog kada je izjavio: »Ja i Otac jedno smo« (Ivan 10,30). Ivan 8,58 drugi je takav primjer.
Rekoh ti gore da je jasnim rečima negirao ove lažljive jezike....znaš ti to dobro.Isus je rekao: »Isus im odvrati: zaista, zaista kažem vam, prije nego što je Abraham bio, Ja Jesam.« Ponovno, kao odgovor na te njegove riječi, Židovi su uzeli kamenje kako bi ga kamenovali (Ivan 8,59). Zašto bi Židovi htjeli kamenovati Isusa ako On nije rekao nešto što su oni vjerovali da je bogohulno, u ovom slučaju, da je Bog?
Sami Isusovi neprijatelji potvrdjuju da je Isus rekao da je Bog a on to nije negirao.
Zapeli smo o Hristu?
Pa tema je o Hristu.
A o Bozjem sinu di ti zapela ne mi.
I spamujes temu stihovima o Bozjem sinu.
Ti.
Ranije ste umetali miris da listovi vasih knjiga privlacno mirisu i privlace ljude.tema nije o Hristu nego o Bozjem IMENU
da kada nadjem stihove i stavim onda spamujem
kada ne onda ih nemam
Dakle zamolila sam vas da prestanete o tome na ovoj temi
dakle gde se zaustavljas
"38. А он бијаше на крми спавајући на узглављу; и пробудише га и рекоше му: Учитељу, зар ти не мариш што пропадамо?Nije. Biblija ne kaze tako a ti veruj u te bajke
Мислим Сам је својевољно узео на Себе људско тијело и својевољно пострадао за људе.Mislis sam je sebe stvorio ubio i vaskrsao
to je tvoja logika
ovo je odlicno moram da citiramPa jeste.
I samo ime Isus znaci Jhwh spasava.
Jehosua.
Nije ostalo zapisano.
Većina Dr za hebrejski slaže se pravi izgovor je , “Yehoshua.”Opet, drugi učenjaci naučavaju ispravan izgovor je Yahshua.To ime je sastavljeno iz dva imena.To je izvedeno od Božjeg imena Yahweh (Yeh-ho), a drugi deo je , “shua”,šta ima značenje “spasenje.” Puno značenje imena Yehoshua (Yahweh je spasenje ili Yahweh izbavlja).Skraćeni oblik se može izgovarati Ješua.Jasno vidimo, Ješua u svom imenu nosi ime svog Oca. Oni koji tvrde, Ješua nikad nije koristio Božje ime, nikad nisu istražili značenje tog imena.
Jehošua je redovno citirao pismo gde se nalazili sveto ime Yahweh
Dok je podučavao ljude, redovno je citirao stihove iz hebrejskog pisma, i tamo se nalazilo sveto ime.
1. Psalam 118:26
בָּר֣וּךְ הַ֭בָּא בְּשֵׁ֣ם יְהוָ֑ה בֵּ֝רַֽכְנוּכֶ֗ם מִבֵּ֥ית יְהוָֽה׃
Psalam 118,26 Blagoslovljen koji dolazi u imenu Jahvinu! Blagoslivljamo vas iz Doma Jahvina!
Matej 23,39 Doista, kažem vam, odsada me nećete vidjeti dok ne reknete: Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Yahvinu!
2. 5 Mojsijeva 6:13
אֶת־יְהוָ֧ה אֱלֹהֶ֛יךָ תִּירָ֖א וְאֹתֹ֣ו תַעֲבֹ֑ד וּבִשְׁמֹ֖ו תִּשָּׁבֵֽעַ׃
Matej 4,10 Tada mu reče Isus: “Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Yahweh, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!
Takođe provjeri Luka 4:8
3. Izlazak 20:12
כַּבֵּ֥ד אֶת־אָבִ֖יךָ וְאֶת־אִמֶּ֑ךָ לְמַ֙עַן֙ יַאֲרִכ֣וּן יָמֶ֔יךָ עַ֚ל הָאֲדָמָ֔ה אֲשֶׁר־יְהוָ֥ה אֱלֹהֶ֖יךָ נֹתֵ֥ן לָֽךְ׃ ס
Matej 15,3 On im odgovori: “A zašto vi prestupate zapovijed Božju radi svoje predaje? Matej 15,4 Ta reče Bog: Poštuj oca i majku! I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni!
Tako se u javnom čitanju Starog zaveta pojavila praksa da se JHVH zameni sa reči „Adonaj“, što znači „Gospod“. Zato je u mnogim prevodima Biblije JHVH zamenjen riječju „GOSPOD“.
Veliki problem za svakoga ko pokušava da izgovori Božje ime je taj što se više ne govori starohebrejski.
Ne moze Stvoritelj da bude stvorenje.Мислим Сам је својевољно узео на Себе људско тијело и својевољно пострадао за људе.
Али може на Себе узети створену људску природу.Ne moze Stvoritelj da bude stvorenje.
Pa ima i za DS Jahve.
Treba samo da nadjem.
Po njihovom ucenju je Otac silni Bog a Sin Mocni.
Dakle ima 2 boga.
Silni i mocni.
Ovaj mocni je navodno slabiji od silnog jer silni znaci kao ima vise snage od samo mocnog.
Dakle to je ocigledno dvojstvo jaceg i malo slabijeg Boga.
A DS ne postoji.
Iskljucen je.
Ne moze. Jer je Bozanske prirode.Али може на Себе узети створену људску природу.
A to Ga sprečava da uzme i ljudsku prirodu kako?Ne moze. Jer je Bozanske prirode.
Pa dvojstvo kula naucavaNi dvojstvo ni trojstvo Biblija ne naucava.
JHVH je Stvoritelj, Svemoguci Bog.
Isus je Bozji sin, a sveti duh je Bozja mocna sila kojom On ostvaruje svoje namere.
Hrišćanstvo jeste monoteističko, ali to vaše je politeističko.Ni dvojstvo ni trojstvo Biblija ne naucava.
JHVH je Stvoritelj, Svemoguci Bog.
Isus je Bozji sin, a sveti duh je Bozja mocna sila kojom On ostvaruje svoje namere.
A inace Hriscanstvo je monoteisticko.
To je vase pogresno tumacenje.Pa dvojstvo kula naucava
Imate 2 boga, mocnog i sve mocnog.
Polako, polako....ne zaleći se.У Јеванђељу по Марку Исус Христос је тај који умирује вјетар и море а у Псалмима каже се да вјетар и море умирује Господ тј. Јахве. Јасно је стога да је Исус Христос Бог Јахве.
To si ti nesto pogresno shvatioPa dvojstvo kula naucava
Imate 2 boga, mocnog i sve mocnog.
Полако полако шта пише у Псалму ко зауставља вјетар и море?Polako, polako....ne zaleći se.
Šta Hrist kaže, čijom silom SVE to čini i ko mu SVE dade?
Kako možeš da kažeš da je stvoren kada je izjavio Ja Jesam?To je vase pogresno tumacenje.
Bog znaci "mocan", cak se za ljude u Biblije, kaze da su Bogovi u smislu da su mocni.
Kao sto rekoh, jedino je Jehova stvoritelj, a Isus je stvoren.

Gde se kaze za ljude da su mocni bogovi?To je vase pogresno tumacenje.
Bog znaci "mocan", cak se za ljude u Biblije, kaze da su Bogovi u smislu da su mocni.
Kao sto rekoh, jedino je Jehova stvoritelj, a Isus je stvoren.
Чисто сумњам да је Кула оставила то тако у својој тзв. Библији.Kako možeš da kažeš da je stvoren kada je izjavio Ja Jesam?![]()