Ime Boga Jehova

Između redova kao što sam i očekivao.

U medjuvremenu.
Pitanja za tebe.
1. Da li je Isus negde negirao i rekao nisam Bog?
Biti Bog i sin Boga, su dve različite stvari.... ko ti i tvoj otac.

Hrist se jasno predstavio.... problem nastaje kada mu ljudi ne veruju.
2 Da li je Isus negde rekao ja sam Mesija.
Koliko me pamćenje služi njegovi učenici to znaju i jasno kažu. Oni imaju temelj vere koji mi treba da sledimo.

Šireći Hrišćanstvo druge uče ono što su naučeni....da je Hrist Sin Boga Živoga.
Zašto ti mene učiš drugačije od Apostolskog učenja?
Sama kula potvrdjuje da je Isus Bog.
Samo malo manji po kuli, silni Bog.
Isaija 9,6Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu, i ime će mu biti: divni, savjetnik, Bog silni, otac vječni, knez mirni.
O kome je ovde rec?
Da, naziva se Bogom kao što mnogi od ljudi dobijaju tu titulu. Ali On nije Jehova već Sin Jehovin.
Ne kažem ja već Hrist....A ti treba da mu veruješ pre nego svom ličnom mišljenju.

I nikako nemamo dva ili tri Boga, već jednog sa kojim nas je Hrist pomirio.. jednog i jedinog Svevišnjeg Boga Jehovu.

Hrist od Oca Jehove '''dobija''' svu vlast i na zemlji i na nebu i kao takav vrši u jednom istoriskom trenutku ulogu Boga. Radi sve što Bog radi jer je zaslugom u spasenju čoveka, od Jehove dobio tu moć i silu.
Kako po Adamu svi umiru tako će po Hristu svi živeti...i to večno, zato je u tom smislu otac večni.

I ponovo da te podsetim da Apostoli sve ovo znaju pa posle Hristovog vaznesenja idu okolo i druge uče da je Hrist Sin Boga Živoga.

Zašto Ti drugačije učiš?
Ne razumem cemu onda tvoje pitanje da li je Isus rekao da je Bog.
Pa to je najbitnije.
Dođe čovek i lepo se predstavi ko je a vi ne verujete već skroz izokrenete.
Sam kaže... 'Sin sam Božiji'...
A vi....On je Bog Sin...

Ko je tvoj učitelj?

Za mene je NAJVAŽNIJE šta Hrist kaže a ne Ti ili bili ko drugi pod kapom nebeskom. Meni tas uvek ide na Hristove reči. Pokušaj da me razumeš. Zaboravi kulu i Elenu i svakog ko išta govori i piše....jer je nebitno....

Hrist kaže ja sam Sin Božiji..Amin...
Za mene je tako vavjek.

Svako ko te drugačije od Hrista uči nije njegov.

I ponovo da te podsetim kako Apostoli uče.
Iz sledecih stihova vidimo da je Isus tvrdio da je Bog.

Jovan 10,30: »Ja i Otac jedno smo.« Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog.
Međutim, pogledajmo reakciju Židova na njegovu izjavu: »Odgovoriše mu Židovi: zbog dobrog te djela ne kamenujemo nego zbog hule što se praviš Bogom, iako si samo čovjek« (Ivan 10,33).

Židovi su Isusovu izjavu razumjeli kao tvrdnju da je Bog.

U stihovima koji slede Isus nikada nije ispravio Židove govoreći: »Ja nisam tvrdio da sam Bog.«
Ma je li. Hoćeš da kažeš da su ga Židovi bolje razumeli od Apostola.

Zašto Ovi po vaznesenju idu okolo i uče da je Hrist Sin Boga Živoga?
Zašto se po vaznesenju ni jedan od njih NIKAD nije Hristu obratio rečima ''Bože moj Isuse Hriste''?

Židovi znaju bolje od Apostola...smešno...

To su pre svega njihove lažne optužbe na koje Hrist i te kako reaguje i kaže da je Sin Božiji.

Meni ponovo važno šta Hrist kaže, a tebi je labav argument lažljivi jezik Jevreja.

Slušaj Hrista pusti druge jezike.
Istina izlazi samo iz jednih usta...
To ukazuje na to da je Isus zaista potvrdio da je Bog kada je izjavio: »Ja i Otac jedno smo« (Ivan 10,30). Ivan 8,58 drugi je takav primjer.
Ne. Ne kaže.

Ti učitavaš nešto čega nema i što bi voleo da bude, ali nažalost, usta koja govore istinu ne kažu tako.

Kao što su bračni drugovi jedno, dok su u takvoj zajednici...i Jehova i Hrist su jedno jer su u zajednici.
Pa i mi smo već sada i još više ćemo biti sa NJIMA jedno....jer ne kažem ja već istinita usta.

Samo se to tako može razumeti Glasniče.

Hrist nam nije ostavio rebuse koje će svako rešavati onako kako misli da treba. Ili onako a da vodi vodu na svoju vodenicu...
Već nam je ostavio istinu koje treba svim srcem da se držimo i da samo ona bude temelj naše vere....kao što su Apostoli radili.
Isus je rekao: »Isus im odvrati: zaista, zaista kažem vam, prije nego što je Abraham bio, Ja Jesam.« Ponovno, kao odgovor na te njegove riječi, Židovi su uzeli kamenje kako bi ga kamenovali (Ivan 8,59). Zašto bi Židovi htjeli kamenovati Isusa ako On nije rekao nešto što su oni vjerovali da je bogohulno, u ovom slučaju, da je Bog?

Sami Isusovi neprijatelji potvrdjuju da je Isus rekao da je Bog a on to nije negirao.
Rekoh ti gore da je jasnim rečima negirao ove lažljive jezike....znaš ti to dobro.

I zašto uzimaš lažljive argumente kao dokaz svoje vere?
Sa jedne strane imaš veoma jasne Hristove reči a sa druge laž. I ti biraš da ti argument bude laž..

Pa lažovi ga ubili.... i ako njima nije jasno da je Hrist pre Avrama, valjda tebi jeste.

Nije. Biblija ne kaze tako a ti veruj u te bajke
"38. А он бијаше на крми спавајући на узглављу; и пробудише га и рекоше му: Учитељу, зар ти не мариш што пропадамо?
39. И уставши, запријети вјетру, и рече мору: Ћути, престани! И утоли вјетар, и постаде тишина велика.
40. И рече им: Зашто сте тако страшљиви? Како немате вјере?
41. И страхом се великим испунише, и говораху један другоме: Ама ко је овај да га и вјетар и море слушају?
" (Марко 4:38-41).

"24. Они су видјели дјела Господња, и чудеса његова у дубини.
25. Каже, и диже се силан вјетар, и устају вали на њему,
26. Дижу се до небеса и спуштају до бездана; душа се њихова у невољи разлива;
27. Посрћу и љуљају се као пијани; све мудрости њихове нестаје.
28. Али *завикаше ка Господу у туги својој, и изведе их из невоље њихове.
29. Он обраћа вјетар у тишину, и вали њихови умукну.
30. Веселе се кад се стишају, и води их у пристаниште које желе.
" (Псалам 107:24-30).

У Јеванђељу по Марку Исус Христос је тај који умирује вјетар и море а у Псалмима каже се да вјетар и море умирује Господ тј. Јахве. Јасно је стога да је Исус Христос Бог Јахве.

Mislis sam je sebe stvorio ubio i vaskrsao

to je tvoja logika
Мислим Сам је својевољно узео на Себе људско тијело и својевољно пострадао за људе.

Pa jeste.
I samo ime Isus znaci Jhwh spasava.
Jehosua.
Nije ostalo zapisano.

Većina Dr za hebrejski slaže se pravi izgovor je , “Yehoshua.”Opet, drugi učenjaci naučavaju ispravan izgovor je Yahshua.To ime je sastavljeno iz dva imena.To je izvedeno od Božjeg imena Yahweh (Yeh-ho), a drugi deo je , “shua”,šta ima značenje “spasenje.” Puno značenje imena Yehoshua (Yahweh je spasenje ili Yahweh izbavlja).Skraćeni oblik se može izgovarati Ješua.Jasno vidimo, Ješua u svom imenu nosi ime svog Oca. Oni koji tvrde, Ješua nikad nije koristio Božje ime, nikad nisu istražili značenje tog imena.

Jehošua je redovno citirao pismo gde se nalazili sveto ime Yahweh
Dok je podučavao ljude, redovno je citirao stihove iz hebrejskog pisma, i tamo se nalazilo sveto ime.

1. Psalam 118:26
בָּר֣וּךְ הַ֭בָּא בְּשֵׁ֣ם יְהוָ֑ה בֵּ֝רַֽכְנוּכֶ֗ם מִבֵּ֥ית יְהוָֽה׃
Psalam 118,26 Blagoslovljen koji dolazi u imenu Jahvinu! Blagoslivljamo vas iz Doma Jahvina!
Matej 23,39 Doista, kažem vam, odsada me nećete vidjeti dok ne reknete: Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Yahvinu!
2. 5 Mojsijeva 6:13
אֶת־יְהוָ֧ה אֱלֹהֶ֛יךָ תִּירָ֖א וְאֹתֹ֣ו תַעֲבֹ֑ד וּבִשְׁמֹ֖ו תִּשָּׁבֵֽעַ׃
Matej 4,10 Tada mu reče Isus: “Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Yahweh, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!
Takođe provjeri Luka 4:8
3. Izlazak 20:12
כַּבֵּ֥ד אֶת־אָבִ֖יךָ וְאֶת־אִמֶּ֑ךָ לְמַ֙עַן֙ יַאֲרִכ֣וּן יָמֶ֔יךָ עַ֚ל הָאֲדָמָ֔ה אֲשֶׁר־יְהוָ֥ה אֱלֹהֶ֖יךָ נֹתֵ֥ן לָֽךְ׃ ס
Matej 15,3 On im odgovori: “A zašto vi prestupate zapovijed Božju radi svoje predaje? Matej 15,4 Ta reče Bog: Poštuj oca i majku! I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni!
Tako se u javnom čitanju Starog zaveta pojavila praksa da se JHVH zameni sa reči „Adonaj“, što znači „Gospod“. Zato je u mnogim prevodima Biblije JHVH zamenjen riječju „GOSPOD“.
Veliki problem za svakoga ko pokušava da izgovori Božje ime je taj što se više ne govori starohebrejski.
ovo je odlicno moram da citiram
Isus da ili Jehošua je redovno citirao pismo gde se nalazili sveto ime Yahweh

Pa ima i za DS Jahve.
Treba samo da nadjem.

Po njihovom ucenju je Otac silni Bog a Sin Mocni.
Dakle ima 2 boga.
Silni i mocni.
Ovaj mocni je navodno slabiji od silnog jer silni znaci kao ima vise snage od samo mocnog.
Dakle to je ocigledno dvojstvo jaceg i malo slabijeg Boga.
A DS ne postoji.
Iskljucen je.

Ni dvojstvo ni trojstvo Biblija ne naucava.
JHVH je Stvoritelj, Svemoguci Bog.
Isus je Bozji sin, a sveti duh je Bozja mocna sila kojom On ostvaruje svoje namere.
A inace Hriscanstvo je monoteisticko.

Ni dvojstvo ni trojstvo Biblija ne naucava.
JHVH je Stvoritelj, Svemoguci Bog.
Isus je Bozji sin, a sveti duh je Bozja mocna sila kojom On ostvaruje svoje namere.
A inace Hriscanstvo je monoteisticko.
Hrišćanstvo jeste monoteističko, ali to vaše je politeističko.
Imate svemoćnog Boga, moćnog Boga i Božiju moćnu silu.

Jednostavno niste trojstvo razumeli, pa ste napravili džumbus..

У Јеванђељу по Марку Исус Христос је тај који умирује вјетар и море а у Псалмима каже се да вјетар и море умирује Господ тј. Јахве. Јасно је стога да је Исус Христос Бог Јахве.
Polako, polako....ne zaleći se.

Šta Hrist kaže, čijom silom SVE to čini i ko mu SVE dade?

Back