Ime Boga Jehova

Znacenje Bozjeg Imena JEHOVA

"postacu sto god pozelim da postanem" - znaci da Bog moze da postane sta zeli da bi izvrsio svoju nameru.

2. Moj 3:14 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become
to je znacenje Bozjeg Imena
14God said to Moses, "Ehyeh asher ehyeh (I will be what I will be)," and He said, "So shall you say to the children of Israel, 'Ehyeh (I will be) has sent me to you.'"

jeste to znacenje, ali je samo ime Ehyeh, pise lepo:
EHYEH ME JE POSLAO,
a ne pise jehova me je poslao, jhvh je skracenica znacenja, zapravo akronim objasnjenje tog znacenja, a samo ime je EHYEH

1704737920989.png
ako je jehova ime, onda je ime njujorske policije najpidi, pa hajde jel moze ime da bude enuajpidi? ako moze, onda moze i jehova

14God said to Moses, "Ehyeh asher ehyeh (I will be what I will be)," and He said, "So shall you say to the children of Israel, 'Ehyeh (I will be) has sent me to you.'"

jeste to znacenje, ali je samo ime Ehyeh, pise lepo:
EHYEH ME JE POSLAO,
a ne pise jehova me je poslao, jhvh je skracenica znacenja, zapravo akronim objasnjenje tog znacenja, a samo ime je EHYEH

Pogledajte prilog 1478007 ako je jehova ime, onda je ime njujorske policije najpidi, pa hajde jel moze ime da bude enuajpidi? ako moze, onda moze i jehova
To je znacenje Bozjeg imena

Znacenje Bozjeg Imena JEHOVA

"postacu sto god pozelim da postanem" - znaci da Bog moze da postane sta zeli da bi izvrsio svoju nameru.

2. Moj 3:14 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become

to je znacenje Bozjeg Imena

a Bozje ime Pise ovde

2. Mojsijeva 3:15

Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

jehova je kako se cita akronim jhvh, a ime je EHYEH, kada mu kaze - reci ces im deci izaelovoj da te je EHYEH poslao

primer akronima:
Ja sam
Onaj
Koji
Jeste
i sada neko da kaze da je Bozije ime kada se prevede na srpski JOKJ
to je AKRONIM, i to akronim objasnjenja cele recenice, a nije ime! Ime mu je EHYEH, kada mu kaze reci ces im, EHYEH te salje

p.s. izvinjavam se ako sam lapsusom rekao anagram, a treba akronim

Све је бивствујуће умом одредиво, јер има узрок који се знањем може објашњавати,
док Бога ум не може (ни) именовати.

Sveti Maksim Ispovednik

Dok Bog kaze suprotno da je objavio svoje ime ljudima JHVH Jehova
Jok more, to je americko Dzehouva, ali grcko je Ieshe, neki kazu Yeshua HaMashiach
U svakom slucaju pozvala si se na chabad sajt i tamo ti lepo pise: 'Ehyeh (I will be) has sent me to you.' - a ne pise Jehova me je poslao, to je kasnija izmisljotina, kao i r-katolicka iehovah. Za JHVH rekoh vec akronim cele te recenice, pocetna slova reci u recenici, pa ako je en-uaj-pi-di IME departmenta njujorske policije NYPD, onde neka ti bude da je akronim ime, a do tada:
videti sta je akronim ovde npr.

Akronim

on
jeste
koji
jeste
znaci bozije ime je ojkj, eto tako moze da se prevede jhvh na srpski, jer ako jevreji ne znaju kako se cita jhvh, kako ce znati latini ili ameri, mozda grci JESHE? JOTA-ETA-SIGMA-ETA = JESHE

Poslednja izmena:
2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
ajde mi objasni ako se vec pozivas na chabad sajt zasto nisu stavili JEHOVU I u 2. MOJS. 20:2, kako stavise tvoji JW, vec stavise Lord - po naski Gospod? Znaci i oni jevreji falsifikuju Bibliju, jel tako?
Pogledaj: poglavlje 20 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9881/jewish/Chapter-20.htm
https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9881
2"I am the Lord, your God, Who took you out of the land of Egypt, out of the house of ....

znaci stavljaju u 3:14

a nece da stave u 20:2

no, jehove ni od korova

2. Mojsijeva 3:15

opet chabad sajt i opet nema jehove

https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864
15And God said further to Moses, "So shall you say to the children of Israel, 'The Lord God of your forefathers, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob, has sent me to you.' This is My name forever, and this is how I should be mentioned in every generation.

A koje mu je ime pise u prethodnom stihu

Jel nije? A kome prica ovo? JAKOVU! Znace laze Mojsija da Jakov nije znao da je JHVH - Jahve - Jehova!!!
Postanak 28,13Uza nj je Jahve te mu govori: "Ja sam Jahve, Bog tvoga praoca Abrahama i Bog Izakov. Zemlju na kojoj ležiš dat ću tebi i tvome potomstvu.
pise i na vasem sajtu
https://wol.jw.org/sr-Latn/wol/b/r353/lp-sbo/bi12/1/28#study=discover
I gle, iznad njih je stajao Jehova koji je rekao:+
Ja sam Jehova, Bog tvog oca Avrahama i Bog Isakov

Ajd sad ko je JEHOVA/JAHVE/JHVH?

Ajde da cujem zasto laze? Djavo bre, lazljivi! E sada ce platiti cenu sto je lagao!!! Upecan je u lazi!

evo Jakov sam kaze - pa kako mu se onda nije objavio imenom jehova? znaci da su se falsifikatori prevarili i te kako! ovde nisu trebali da ubace da Jakov zna ZA JEHOVU, jer onda laze Mojsija da nije znan pod tim imenom JEHOVA/JAHVE'JHVH

Tada se Jakov probudi iz sna i reče: „Jehova je zaista na ovom mestu,

Poslednja izmena:
God himself, according to Genesis 15:7, revealed himself to Abraham as Jehovah before declaring his name to be El-Shaddai (God Almighty);

Opet se upecao u lazi, ne samo za Jakova, nego slaga i za Avrama!
Postanak 15,7Tada mu on reče: "Ja sam Jahve koji sam te odveo iz Ura Kaldejskoga da ti predam ovu zemlju u posjed.
i opet JW kaze isto, da je i Avram znao za JEHOVU, i to pre nego za Svemoguceg [a kod Mojsija je OBRNUTO]

Tada mu reče: „Ja sam Jehova koji te je izveo iz Ura Haldejskog da ti da ovu zemlju da je zauzmeš.“+ 8 A Avram na to reče: „Suvereni Gospode Jehova,... :rotf: :thumbdown:

Gospodine jehova, pa zasto kazete Mojsiju da se ovima niste predstavljali kada vas oslovljaju po imenu. mislim po akronimu, 4-roslovlju jhvh?
Gospodine jehova vi ste patoloski lazov.

jel mozes da ne spamujes jedno te isto stalno
em pogresno
ma sta je ppogresno, jel si se hvalila da se ovima nije objavio pod imenom jehova?
pa kako ga zovu i Avarm i Jakov "JEHOVA", "JAHVE", ili samo "JHVH", zavisi kako je ko preveo? jel sam citirao da znaju to ime JEHOVA? ajde kako znaju ako kaze da ga prvi put kaze Mojsiju, a da ga ovi pre njega pod tim imenom nisu znali?
sa JW sajta:
A Avram na to reče: „Suvereni Gospode Jehova,... :rotf: :thumbdown:
sta je to? greska? falsifikat? laganje? brljavljenje po bibliji kako je ko stigao? ja mislim od svega po malo, ali hajde ti reci.

430, mozda i 500 godina izmedju avrama i mojsija, nema sanse da je zabuna
CLAIM: Paul says that 430 years passed between the time of Abraham to Moses. However, Abraham lived in roughly 2,000 BC, and Moses lived in roughly 1440 BC.
p.s. pazi nemoj da se upecas ko je bio pre, pa da slazes, jer godine se racunaju unazad

znaci ili je prvi mojsije saznao za jahvino jehovino ime, ili su ga vec znali avram i jakov, sta je istina|? ko laze? ja kazem da je to ubaceno negde posle vavilonskog ropstva, neko je isao redom i sve FALSIFIKOVAO, komplet tanak, kao kada u svicima sa mrtvog mora neko ubacuje fenicansko/paleohibru u hebrejsko pismo, tacno se vidi razlika, jhvh odudara, ne moze da se ne vidi.

jahvu i njegovu zensku ashtartu, nema to bre u mojoj bibliji

Poslednja izmena:
svuda gde pise jahve, ili jehova ili jhvh ispravite u ISUS, ili Jesus, ILI Jesha samo, ili Jeshe, zavisi koji vam jezik najvise pase, to je jedino ime sa kojim se spasava, nema drugoga pod kapom nebeskom kao sto kaze Petar u Delima apostolskim. On je Bog GOSPOD ISUS, on je Mojsiju objavio svoje ime, JHVH je naknadni falsifikat, kakve vase jahve i jehove, macku o rep, vidite da bas lazu kada je prvi put objavljeno?

Bozije ime je Isus, nema drugog, sve ostalo su titule, dok nismo dosli do molitve Gospodnje Oce nas.

Djela apostolska 4,10Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevu da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog podiže iz mrtvijeh, stoji ovaj pred vama zdrav.
Djela apostolska 4,11Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednome drugom spasenija;
Djela apostolska 4,12Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti

Да ли су први хришћани користили Божје име?

У време Исусових апостола у првом веку наше ере, хришћанске скупштине су осниване у многим земљама. Чланови тих скупштина редовно су се састајали како би проучавали Свето писмо. Да ли су ти први хришћани могли пронаћи Јеховино име у рукописима које су користили?
Пошто је грчки био међународни језик, многе скупштине су користиле грчку Септуагинту, превод хебрејског дела Светог писма који је завршен у другом веку пре наше ере. Неки библисти тврде да је у Септуагинти од самог њеног настанка Божје име било замењено титулом Кириос, што на грчком значи „Господ“. Међутим, чињенице показују нешто друго.
Овде су приказани фрагменти грчке Септуагинте из првог века пре наше ере. У њима се јасно види Јеховино име, које је у грчком тексту представљено са четири хебрејска слова יהוה (ЈХВХ), то јест тетраграмом. Професор Џорџ Хауард је написао: „Имамо три примерка грчке Септуагинте из претхришћанског доба и ни у једном једином случају тетраграм није преведен са кириос, а често је остављен у оригиналу. Сада смо готово сигурни да је међу Јеврејима пре, током и након новозаветног периода био обичај да се Божје име преноси... директно у грчки текст Светог писма“ (Biblical Archaeology Review).
Да ли су Исусови апостоли и ученици користили Божје име у надахнутим списима? Професор Хауард запажа: „На местима где се Божје име на хебрејском налазило у Септуагинти, која се користила и цитирала у цркви новозаветног периода, писци Новог завета су без сумње укључили тетраграм у своје цитате.“
Стога можемо слободно закључити да су први хришћани могли читати Божје име како у преводима хебрејског дела Светог писма, тако и у преписима грчког дела.

https://en.wikipedia.org/wiki/Papyrus_Fouad_266

Back