Ime Boga Jehova

Ne moram ja nista
Dacu dokaze koje ja hocu
a koga zanima istina nek sam istrazi
vi ste dokaz kako se biblija prepravlja i falsifikuje
lepo pise da oni nisu imali pojma ni za kakvog jahvu niti jehovu, BOG OTACA JE BIO I OSTAO EL SHADAI, najjaci, Svemoguci, mozete samo da kukumavcite, jer je On onaj koji jeste, najjaci bre

Njemu i Hristos vapije El, El, zasto me ostavi [kada si Ti Najjaci, Svemoguc?]
ne pominje nikakvog jahvu niti jehovu, to je nepomjanik, pa zato, kao fol ne zna se izgovor, a zaista se ne pominje - pametnom dosta, samo se vi pravite pametni, vama bas rek'o kako da ga izgovarate. Ma nema mu izgovora!

Pocistio sam jahvu iz novoga zaveta, sada je na redu stari, jos odatle da se pocisti, i mission completion.
A vi nastavite da kmecite, plac i skrgut zuba, znam, dok se jehova lagano delje.

Poslednja izmena:
Jevreji nigde ne pominju Božije ime. Treći psalam srpski prevod Jehovinih svedoka i uporedni ruski prevod Jevrejina Haskeljeviča. Piše Svesilni (Svemogući) umesto JHVH:
http://toraonline.ru/tehilim/1.htm

1 Jehova, zašto ima toliko mojih neprijatelja? Zašto mi se mnogi protive?
Bože! Kako su se namnožili moji neprijatelji! Mnogi se bune protiv mene.
2 Mnogi govore za mene:„ Bog ga neće spasti.“ (Sela)
Mnogi govore za moju dušu: "Nema mu spasa u Svesilnom doveka."
3 Ali ti si, Jehova, moj štit i moja slava, ti mi ulivaš pouzdanje.
Ali Ti si, Bože, štit preda mnom, slava moja, i Ti podižeš moju glavu.
4 Prizvaću Jehovu iz sveg glasa i on će me uslišiti sa svoje svete gore. (Sela)
Glasom svojim k Bogu vapijem – On odgovara mi sa svoje svete gore.
5 Ja ću leći i zaspati, i probudiću se spokojan, jer je Jehova moj oslonac.
Ležim, spavam i budim se, jer me Bog čuva.
6 Ne plašim se desetina hiljada ljudi koji su me sa svih strana opkolili.
Neću se bojati mnoštva ljudi koji su se sa svih strana naoružali (ili podigli) protiv mene.
7 Ustani, Jehova! Spasi me, Bože moj! Udari u vilicu sve moje neprijatelje. Razbij zube zlima.
Ustani Bože! Spasi me, moj Svesilni! Jer Ti udaraš po obrazu sve moje neprijatelje, Ti slamaš zube zlotvorima.
8 Jehova, ti si Spasitelj. Tvoj blagoslov je na tvom narodu. (Sela)
Spasenje dolazi od Boga. Na narodu Tvom blagoslov Tvoj traje doveka.

Poslednja izmena:
Piše Svesilni (Svemogući) umesto JHVH:
pa da, Svesilni, Svemoguci je EL-SHADAI, Bog otaca/patrijarha, tj., Avarama Isaka I Jakova, a JHVH navodno ubacaju s Mojsijem, samo sto neme nigde veze da znaci "ja sam onaj koji jesam", "koji jeste", ili "koji ce biti", koji je uvek i navek, kako god, nema sansi da JHVH to znaci, ista od toga, vec se samo sve dublje zapetljavaju u laganje i izmisljanje

Verse 1. - The heavens declare the glory of God; literally, the heavens are recounting the glory of God - of El, "the Mighty One"
declare the glory of God — His glorious being or existence, his eternal power and Godhead

Jevreji nigde ne pominju Božije ime. Treći psalam srpski prevod Jehovinih svedoka i uporedni ruski prevod Jevrejina Haskeljeviča. Piše Svesilni (Svemogući) umesto JHVH:

1 Jehova, zašto ima toliko mojih neprijatelja? Zašto mi se mnogi protive?
Bože! Kako su se namnožili moji neprijatelji! Mnogi se bune protiv mene.
2 Mnogi govore za mene:„ Bog ga neće spasti.“ (Sela)
Mnogi govore za moju dušu: "Nema mu spasa u Svesilnom doveka."
3 Ali ti si, Jehova, moj štit i moja slava, ti mi ulivaš pouzdanje.
Ali Ti si, Bože, štit preda mnom, slava moja, i Ti podižeš moju glavu.
4 Prizvaću Jehovu iz sveg glasa i on će me uslišiti sa svoje svete gore. (Sela)
Glasom svojim k Bogu vapijem – On odgovara mi sa svoje svete gore.
5 Ja ću leći i zaspati, i probudiću se spokojan, jer je Jehova moj oslonac.
Ležim, spavam i budim se, jer me Bog čuva.
6 Ne plašim se desetina hiljada ljudi koji su me sa svih strana opkolili.
Neću se bojati mnoštva ljudi koji su se sa svih strana naoružali (ili podigli) protiv mene.
7 Ustani, Jehova! Spasi me, Bože moj! Udari u vilicu sve moje neprijatelje. Razbij zube zlima.
Ustani Bože! Spasi me, moj Svesilni! Jer Ti udaraš po obrazu sve moje neprijatelje, Ti slamaš zube zlotvorima.
8 Jehova, ti si Spasitelj. Tvoj blagoslov je na tvom narodu. (Sela)
Spasenje dolazi od Boga. Na narodu Tvom blagoslov Tvoj traje doveka.
Bozje Ime JHVH Jehova u Bibliji postoji na preko 7000 mesta i to je dokazano
a ko ga spominje ili ne spominje ne menja tu cinjenicu
a ko izbacuje Bozje Ime to cini na vlastitu pogibao

a bodu ti oci JS jer oni znaju Bozje ime i koriste ga
ali ne jedino oni nego svi poznavaoci Biblije

Evo kako Jehovini svedoci opravdavaju ubacivanje Jehove u Novi zavet.
20231231_211023.jpg

Sta si se zakacio za JS
svi obrazovani i informisani ljudi znaju Bozje ime
kao i svi izucavaoci Biblije
Nisam se zakačio za te varalice već gledam da podučim ljude da ne nasedaju tim varalicama i upadnu u njihove kandže. "Jehovini svedoci" su pseudohrišćanska To su zapravo Jehovini neprijatelji. Za njih Isus nije Bog oduvek.

Poslednja izmena od moderatora:
Pise u Bibliji tako
pa pise, al,i sta sad, ja treba da te ucim sta da pitas ove?
Evo kako Jehovini svedoci opravdavaju ubacivanje Jehove u Novi zavet.
pa jel pise u starom JHVH?
jel pise, ili ne?
jel taj JHVH kaze: ti si Sin moj ja te danas rodih?

onda oni sa pravom ubacuju ako je JHVH bog otac, i ja bih ubacio da mi je taj jhvh caca, ali moj OTAC NEBESKI JE EL=svevisnji/svemoguci, i Hristos ELA ZAZIVA, a ne jahvu, to je problem

ne da oni nece moci da ubace jahvu u novi, nego ima da leti jahva i iz starog zaveta onda. JS ubacuju jer su videli da je ubacen i u stari, pa bi i u novi, sta su oni jadni jehovini svedoci krivi? oni su glavni svedoci da ste vi krivi!
To su zapravo Jehovini neprijatelji.
Nisu oni JA SAM

Poslednja izmena:
ne postoji falsifikovana Biblija a ti kleveces
Istrazivaci Biblije imaju dokaze za postojanje Bozjeg Imena u najstarijim spisima
Postoji. Postoji. "Jehovini svedoci" su iz svih mogućih rukopisa Svetog pisma pokušali sastaviti tekst koji im odgovara. Ali opet im nije uspelo, pa se pozivaju na pretpostavke. Opet ni to nije bilo dovoljno. Na kraju su falsifikovali i same Isusove reči. "Prevod Novi svet" nije prevod Biblije, već nova verzija, druga knjiga.

Ne postoji ni jedan rukopis Novog zaveta gde se koristi tetragramaton. A opet ponavljam: Jevreji ne izgovaraju ime JHVH. A tu tradiciju su i nastavili hrišćani koji su i nastali od Mojsijeve jevrejske vere.
To je kršenje 3. Božije zapovesti.

Back