Jos kao dete sam od oca naucio: ako izvadis oruzje-upotrebi ga. Revolver sam prodao onog momenta kada sam dosao u priliku da ga upotrebim. Normalno u saobracaju, normalno zbog neke zajebancije koju sam vec zaboravio.
Cini mi se da svi, do sada navedeni, rekviziti mogu da izazovu jos vecu agresiju druge strane.
Evo i primera: Kumasin polazi u lov na visoku divljac. Metar devedeset, 95 kg, naoruzan do zuba: bokerica, karabin, CZ 99, nozevi ... Ispred Arandjelovca incident u saobracaju sa budalom od metar i zilet. Onako naoruzan i samouveren, ulazi u raspravu, pretnje i .... dobija smrskanu podkolenicu i skocni zglob, jagodicna kost skoro u mozgu, unutrasnji organi pomereni, potres mozga ...
Primer 2. : Kolega na Banovom Brdu svojim Alekom iziritira vozaca A6.Tipicnog. Mlad, kajla, kratko podsisan, bez vrata ... Iako neveliki, ulazi u tucu jer, zaboga, on je instruktor borilackih vestina u vojsci i policiji! Pocinje da tuce lika, ali iz Audija izlece klinac i puca mu u kuk. Sedaju u kola i beze. Nikad ih nisu nasli, a kolega jos vuce nogu. Kazu da ranjavanje ispod pojasa nije pokusaj ubistva, a klinac, kao maloletnik i neosudjivan, prolazi sa uslovnom. I nikom nista.
Sledeci narodnu: ne mozes da bijes, a da ne dobijes batine, mislim da "plekovi" nisu dovoljan razlog da covek zavrsi u bolnici, ili u zatvoru.
Zato glasam za biber sprej i "struju", u smislu odbrane, koje daju mogucnost prekida eventualnog napada i udaljavanja. Bez obzira sto, mozda, nisu legalni.