Imate li...

Kad dodju sa sokerima, kablovima, stanglama, krstastim kljucevima, sajlama, kukama, motikama, bejzbolkama...uff zaboravi sta se sve ovde nosi, ali bi taj nadrljo:lol:

Tako da SIBARIS nista ne brini...sem ako ne zagrebes nekog od njih:mrgreen:

što moj sugrađanin kaže :"ako nećeš mirnim putOm,dobićeš ti čarobnim prutOm" :D :D
najgore je sad što su se te beZZbolne palice,zamenile sa utokama,pa nikad ne znaš kad možeš da naletiš na nekog ko je lak na obaraču:roll: odma repetira..bejah svedok jedne takve kavge i to zbog parking mesta:mad: možda ste i gledali na tv-u...užas

Da... i ja tako dosta razmišljam o autu...o sijalicama, o prvoj pomoći i ne baš...o kojekakvim ukrasima...felnama, gumama, ulju, filterima...blabla. I onda se nađe neki magarac pa te potkači na parkingu, potom naravno pobegne sa lica mesta - i popiša ti se na uloženi novac i trud... Ili čisto iz obesti, neki klinci u povratku iz kafića odlome retrovizor, polome far, ili izgrebu farbu celom dužinom auta...
Ovde se tuđa stvar vrlo malo poštuje...
Nisam imao takvu "zgodu" jer auto ne ostavljam napolje, a i sreća što živim u gradu koji je relativno miran po tom pitanju... Takođe veoma vodim računa gde ostavljam auto, na udaljenost od drugog vozila ispred i iza mene. Najbolje je da u blizini uopšte nema drugih automobila, a nađe se takvih mesta...

Jos kao dete sam od oca naucio: ako izvadis oruzje-upotrebi ga. Revolver sam prodao onog momenta kada sam dosao u priliku da ga upotrebim. Normalno u saobracaju, normalno zbog neke zajebancije koju sam vec zaboravio.
Cini mi se da svi, do sada navedeni, rekviziti mogu da izazovu jos vecu agresiju druge strane.
Evo i primera: Kumasin polazi u lov na visoku divljac. Metar devedeset, 95 kg, naoruzan do zuba: bokerica, karabin, CZ 99, nozevi ... Ispred Arandjelovca incident u saobracaju sa budalom od metar i zilet. Onako naoruzan i samouveren, ulazi u raspravu, pretnje i .... dobija smrskanu podkolenicu i skocni zglob, jagodicna kost skoro u mozgu, unutrasnji organi pomereni, potres mozga ...
Primer 2. : Kolega na Banovom Brdu svojim Alekom iziritira vozaca A6.Tipicnog. Mlad, kajla, kratko podsisan, bez vrata ... Iako neveliki, ulazi u tucu jer, zaboga, on je instruktor borilackih vestina u vojsci i policiji! Pocinje da tuce lika, ali iz Audija izlece klinac i puca mu u kuk. Sedaju u kola i beze. Nikad ih nisu nasli, a kolega jos vuce nogu. Kazu da ranjavanje ispod pojasa nije pokusaj ubistva, a klinac, kao maloletnik i neosudjivan, prolazi sa uslovnom. I nikom nista.
Sledeci narodnu: ne mozes da bijes, a da ne dobijes batine, mislim da "plekovi" nisu dovoljan razlog da covek zavrsi u bolnici, ili u zatvoru.
Zato glasam za biber sprej i "struju", u smislu odbrane, koje daju mogucnost prekida eventualnog napada i udaljavanja. Bez obzira sto, mozda, nisu legalni.

Dve trale za pravo. U levoj je kolona, desna je prazna. Krenem desnom, samo lik sa Astrom cabrio izleće iz leve i seče me. Da se nisam popeo na ivičnjak, seo bih mu kolima na suvozačevo sediše. :D I tada dobih savet za karb...

Pre jedno mesec-dva,u Podgorici, čovek siroma sa nekim slabijim autom se malo zalumfao i valjda nije uspeo da zakoči i udari u audija koji je stojao na semaforu na crvenom svetlu.
Izlazi čovek što je udario, da vidi šta je uradio čoveku kad ovaj manijak iz audija izlazi, vadi pištolj i upuca čoveka. Bez jedne jedine reči progovorene.

Tako da nikad ne znaš na kakvu budalu možeš da naletiš. Džaba ti i da si imao 20 pištolja u autu.

nemam nista u autu al neki su ovde pominjali elektro shoker tj tzv stun gun.

Evo vam ovde mozete kupiti za tricavih 90 dolara stun gun koji oslobadja 900.000 volti a izgleda kao mobilni telefon :lol:

http://www.safetygearhq.com/cell-phone-stun-gun.htm

a evo ga neki od 1 milion volti reklamiraju ga kao najjaci na svetu za iste pare :lol:

World's Strongest Stun Gun: at 1,000,000 volts, this is the highest voltage stun gun available. Just test firing this unit into the air is often enough to stop an attacker. As the bright electric current pulsates between the test prongs and creates an intimidating electrical sound an attacker with any sense at all will be stopped in his tracks. If the sight and sound doesn't stop them a jolt from this unit certainly will.

When an attacker is touched by the Small Fry it will disrupt the message the brain sends to the voluntary muscles. Simply touching an attacker for three to five seconds will deliver a high voltage shock causing loss of balance and muscle control, confusion, and disorientation bringing him to his knees and making him incapable of further aggressive activity. Full recovery takes about five to ten minutes and there is no permanent harm. No batteries needed.

http://www.safetygearhq.com/stun-guns-900.htm

Poslednja izmena:

Back