Imam pitanje (problem)

Hm

Zanimljivo

Valjda ste me upoznali kao iskrenu osobu

Jedina povezanost ako je ima je BALKAN

Druge nema i sto mi je naravno zao em mlad em se našao u njemackoj bez znanja jezika (tačnije to sto je učio u školi sto je svakako ne dovoljno )

U julu je počeo raditi u oktobru sam tekla da ode 7 dana kući i da ću vidjeti avion, radovao se pitam ga jel let da ide Mostar ili Sarajevo kaže neće kod svojih i da vidim let rijeka ili zagreb ide kod ujke

30 eura let, niti je dao za kartu niti je tekao hvala

Dan pred sami let kaže “kako da dodjem do aerodroma?

Odvezem ga , kupim mu tamo redbul i sendvič po želji i usmerim ga gde treba čekati za Chek in

Mislila sam da će ga njegov ujak posavjetovati

Momak nema osnovnu kulturu, kad uidjes u prostoriju kažeš dobro jutro ili veće ili cao ili hi

Ništa

Jede i ostavi sve iza sebe

Tanjir, času samo ubaci u sudoperu kao neko će oprati

Nisam tvrda osoba, volim pomoći , volim dijeliti a i podijeliti, jedino sto možda očekujem je jedno pisssljivo hvala

Zar je teško reci “hvala vam na svemu bas ste mi pomogli “

Najviše me nervira da jedna majka , koja zna da li joj djete sposobno za odlazak u drugu državu ili ne, pusti svoje dijete a ono ustvari lagano tone !
Konkretno sto se tice posla stvari treba da su jasne i da je covek istreniran.

Bukvalno napises na on the job treningu:
"Nakon upotrebe posudja, oprati za sobom."
Na dnu svake stranica-potpis.

Nekim ljudima treba objasniti na treningu da se kad udjes u prostoriju kaze:"Dobar dan".
Pa neka se smeje i sprda bar zna.

Mozda ovo nekom zvuci glupo ali od ljudi na poslu ne moze da se ocekuje nesto sto mu nije receno da treba da radi.
On je mlad i neotesan.
Uf kako bih ga ja udesila.
Ne bi ga mama prepoznala.

i o tome sam razmishljala :)
iako iskreno smatram da je to uzalud, jer nece da "slusha" tacnije nece da primi savjet

kasnije cu ga pitati "izvini 11 je , chujem da nemas para shta radis sa parama" znam vec da ce mi neku pricu servirati a ustvari ce me lagati

sjecam se da sam rekla nije potrebno da odmah uzimash auto, za trgovinu ili po gradu uzmi ovo poslovno

ali hoce momak mercedesa
Di si vidjela Hercegovca u Fiatu. Mercedes je statusni simbol Hercegovine. :mrgreen:
Ako ti treba rame za plakanje zovi, samo mi ga nemoj izslinit :rotf:

Di si vidjela Hercegovca u Fiatu. Mercedes je statusni simbol Hercegovine. :mrgreen:
Ako ti treba rame za plakanje zovi, samo mi ga nemoj izslinit :rotf:

i josh bijeli

bice mokro ko cep:(

vidim da mu gori pod nogama

juche mi kazhe "imam predlog da ipak mogu otici kuci"

ajde da cujem
ako ti meni sad dash platu za decembar a u decembru mi onda nista ne posaljes na konto

i gledam ga onako ne vjerujem sta rece

kazujem da mi ovde nismo u drzhavi bez zakona, da ja plate ne dijelim iz neke kese vec da njihove sate shaljem knjigovodji koji obrachuna plate, zatim platim pores, zdravstveno, penzionsko i na kraju prebacim platu na osnovu toga sto mi vrati knjigovodja i taj papir vama predam u koverti! na tvoj predlog nema pravnog osnova! ja kao poslodavas znaci nesmijem tebi zadrzhati platu u decembru

kazhe , dobro onda cu raditi

danas dolazi sa novom idejom ..........

U slucaju da pocnu pljuvat samo poklopi slucalicu i to je to. Cijela slika automatski postaje bistrija.

mali lazhe i petlja ( a tome se nisam nadala)

sutra kao odlazi sa rodjakom na banku da trazhi kredit i kao dodatni posao na 520 eura kazhe "odem na primjer nedje u trgovinu odraditi dva sata"
samo se mislim vidjet tjesh kolko tjesh raditi

sve u svemu vidim da je pod pritiskom

i josh bijeli

bice mokro ko cep:(

vidim da mu gori pod nogama

juche mi kazhe "imam predlog da ipak mogu otici kuci"

ajde da cujem
ako ti meni sad dash platu za decembar a u decembru mi onda nista ne posaljes na konto

i gledam ga onako ne vjerujem sta rece

kazujem da mi ovde nismo u drzhavi bez zakona, da ja plate ne dijelim iz neke kese vec da njihove sate shaljem knjigovodji koji obrachuna plate, zatim platim pores, zdravstveno, penzionsko i na kraju prebacim platu na osnovu toga sto mi vrati knjigovodja i taj papir vama predam u koverti! na tvoj predlog nema pravnog osnova! ja kao poslodavas znaci nesmijem tebi zadrzhati platu u decembru

kazhe , dobro onda cu raditi

Neka mu gori, a i sam si je to zapalio. Naravno da mu neces dati. Bila bi luda kada bi dala.
danas dolazi sa novom idejom ..........

sutra kao odlazi sa rodjakom na banku da trazhi kredit i kao dodatni posao na 520 eura kazhe "odem na primjer nedje u trgovinu odraditi dva sata"

Moj savjet ti je da se i ti rijesis tog pritiska da ne dobijes i ti povise tlak radi stresa.

ako je tako lako zasto trazi pozajmicu..pitaj ga to :D
neka odradi dva sata umesto sto pozajmljuje.

opet sam da izvinete, ukakala motku
sama sebe bih mogla pojesti da mogu!

ovaj put me nasukao ajde recimo majchinski instikat, nikad se necu nauchiti pameti jer to moje verovanje u ljudsku dobrotu doci ce me glave!

pomogla sam jednoj osobi koja koliko sve vishe vidim, moju pomoc u tom obliku nije ni zasluzhila

tachnija trebala sam ostati vjerna samoj sebi i ne prekrshiti shto sama sebi obechala

sad imam problem

koliko vidim osoba svoje financije iako dobro zaradjuje nema pod kontrolom
kreditirao je sebi besno auto za 17 000 eura , iako sam lepo pokushala da uputim ili savetujem da to ne chini, i da svoju platu rasporedi i neshto shteka jer ce tek posle godinu danan da vidi kad dodje nadoplata, struja, grejanje i rezhije + za to auto i sa njegovo 19 godina on ce skupo da platja osiguranje + mora rachunati i porez

samo se smjeshkao i rekao i maajka mu shalje auta jer i ona prati tu aplikaciju i da ce kupiti

njegova maajka zhivi u bosni

nashli smo mu stanchitj jedna soba, zasebno kuhinju, kupatilo i balkon, stan je bio nov znachi posle renoviranja samo stvari da postavi, svi smo se ukljuchili iznajmili smo vozilo , preselili ga kupili mu frizhider, vesh mashinu je dobio na poklon od prijatelja, kirija za stan apsolutno ok i nije skup

u medjuvremenu chujem

doshlo mu da plati osiguranje za auto 3 mjeseca 460 eura nije imao pare na kontu nije mu se skinulo
pozajmljivo pare od radnika oni daju 300 eura neki po 100 eura kad legne plata neshto oko 2100 eura on vrati dugove
sad chujuem od plate kupio devojci sat od 300 eura, pitam da li je platio osiguranje? kazuju da nije

znachi pitanje vremena kad ce mu skinu tablice, nije moj problem (zaklela sam se da nije moj problem)
on mi je rekao da planira da digne kredit 3000 eura da se izvuche i da mozhe da odputuje na odmor

shta me brine od samog pochetka u momka se tresu ruke i pitala sam ga zashto ti se tresu ruku i da li pijesh alkohol?
kazao je da jeste prije ali da vishe ne pije u medjuvremenu sam doznala da ipak pije i da ne izlazi iz kafana (ostavi po 180 eura)

i poshto je planirao da ide na odomor (rodna gruda) pita mene da li ja njemu mogu pozajmiti para

i naravno da sam rekla ne

ima 19 godina , probleme je pravio i u bosni , to mi je sam isprichao! ali ga otac uvjek vadio , sa ocem nema dobar kontakt sa majkom kao ima

ja koliko vidim on nema gnijezdo, mi smo pomogli koliko smo mogli da mu olakshamo start u njemachkoj imao je pomoc sa svih strana i svi smo bili angazhovani

ali ce on sam sebi sve to uprskati jer ne zna sa parama a to je vetj mnogo opasno + ima problem sa alkoholom

bilo je tu josh dosta ne lijepih deshavanja da sam primijetila da nema respekta prema bilo kome

sa radnicima sam prichala i one stalno donosu info od pacijenata ja njemu normalno trebam dati odkaz ali ne mogu

ne zbog toga shto nema ko raditi , ima ko, ali vetj sam ga toliko dobro upoznala da znam da se nikako nebi snashao, i ne zhelim biti ta koja jednoj mladoj osobi rushi egsistenciju (iako je sam rushi)

kako da rijeshim ovu zapetljanu situaciju? razmisljala sam da kontaktiram njegovu mamu, ali shta da joj kazhem?
Ovo ti je problem kad postaneš neki šef u inostranstvu ili bilo gde uopšte.
Svi ti nabacuju neke retardirane ljude da njima rešavaš životna pitanja i egzistenciju.
Zato ne treba nikad u svom selu pričati da si šef i da možeš da zaposliš ljude.
A ako vidiš da je neko okej, pametan i dobar čovek i želiš da mu pomogneš e onda kažeš nešto tipa:"E fin si dečko/devojka. Možda mom šefu mogu da kažem koju lepu reč za tebe, ima jedno novo prazno radno mesto u bolnici."

Ja zato uopšte nisam fan toga da bilo kome pomažem koga ne poznajem i o kome nemam dobro mišljenje jer mogu i ja da nayebem na kraju.
Na primer on nešto ozbiljno zasere kod pacijenta i onda i ti izgubiš posao što si ga primila. Jer ta situacija je moguća teoretski, je li?
Ako ima problema sa alkoholom možda počne da koristi i kokain ili tako nešto slično. Nije nemoguće. I onda tek eto problema.
-------------------------------------------------------
Ima problema sa parama. Možda pokrade pare u bolnici ili pare nekog pacijenta ili kolege. Eto, vrlo moguće da se tako nešto desi, je li?
Ili će da traži pozajmicu od nekog kolege, da se grebe od svih redom i opet ti u problemu jer si primila budalu.
-----------------------------------------------------------------------

Naravoučenije. Sva životna pitanja se često svedu na SELEKCIJU. Biraš posao, biraš muža/ženu.
Ako odabereš muža alkoholičara eto belaja. Ovo ti je neko bukvalno natovario derište od 19 god alkoholičara debila da se brineš o njemu.
On kad je toliko lud u 19 godina on će vremenom biti možda i luđi.

SELEKCIJA - izabrali su oni njega za tebe. Nabacili su ti nekakav potencijalno i veći problem.
A SELEKCIJOM si zapravo ti trebala da odabereš kome ćeš ti da pomogneš. Možda si mogla nekoj finoj devojci/momku da nađeš mesto umesto toj budali, realno je li?
Ja iskonski mrzim takve situacije da budem odgovoran za neke degenerike zato bih verovatno čekao prvu priliku da ga išutiram sa svog radnog mesta i svog života.
----------------------------------------------------------------------
A šta bih rekao toj ženi?
Nešto tipa:
1) Alkoholičar i pije
2) Ne vodi računa o parama, zadužuje se preterano
3) Zajmi pare od mojih kolega na poslu, ne vraća i grebe se od svakog
4) Pravi greške oko pacijenata i svi kažu da trebam da ga otpustim

i poshto je planirao da ide na odomor (rodna gruda) pita mene da li ja njemu mogu pozajmiti para

i naravno da sam rekla ne

ima 19 godina , probleme je pravio i u bosni , to mi je sam isprichao! ali ga otac uvjek vadio , sa ocem nema dobar kontakt sa majkom kao ima

ja koliko vidim on nema gnijezdo, mi smo pomogli koliko smo mogli da mu olakshamo start u njemachkoj imao je pomoc sa svih strana i svi smo bili angazhovani

ali ce on sam sebi sve to uprskati jer ne zna sa parama a to je vetj mnogo opasno + ima problem sa alkoholom

bilo je tu josh dosta ne lijepih deshavanja da sam primijetila da nema respekta prema bilo kome

sa radnicima sam prichala i one stalno donosu info od pacijenata ja njemu normalno trebam dati odkaz ali ne mogu

ne zbog toga shto nema ko raditi , ima ko, ali vetj sam ga toliko dobro upoznala da znam da se nikako nebi snashao, i ne zhelim biti ta koja jednoj mladoj osobi rushi egsistenciju (iako je sam rushi)

kako da rijeshim ovu zapetljanu situaciju? razmisljala sam da kontaktiram njegovu mamu, ali shta da joj kazhem?
Znači SELEKCIJA.
Od starta nisi smela da zapošljavaš nekog, a da ne znaš dovoljno o njemu.
Sve u životu je vrlo često SELEKCIJA, ULAGANJE. Odabir u šta ULAŽEŠ. A ono u šta dugoročno ulažeš ja filozofski zovem SIDRO ili GNJEZDO što bi ti rekla.
--------------------------------
Utrapili su ti neko ludo derište.
Znači ovaj tip te može koštati teoretski, a mogla si da zaposliš nekog vrednog i pametnog koji bi i tebi sutra teoretski mogao da pomogne.

Back