IMALI VANZEMALJSKOG ZIVOTA I DOKAZA O NJEMU?

• Začetnik teme Začetnik teme DON
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rade Karamazov:
fakpuppet:
Dartraven:
Teorija relativiteta nije ni dokazana,ni dokazom potvrdjena!

dobrodoso na naucnu fantastiku da uneses malo zivosti u posrnuli form. na pravom si mestu ako mislis da je teorija relativnosti samo naucna fantastika.

been nice to have you here, thanx for your immeasurable contribution, now piss off.
Posto i sam rece postovani gospodine "fakpuppet"da vam je posrnula malo tema na ovom forumu,evo prilike da malo zivnemo!Trebalo mi je vise od tri sata da procitam svih dvanaest stranica ove teme,i nigde nisam nasao ni jedno slovo napisano,u vezi knjige
Robert K. G. Temple -"Tajna zvijezde Sirijus"-Stvarnost- Zagreb.Pre nego sto budemo razgovarali na ovu temu,dobro bi bilo da i Vi i vasi prijatelji sa ovog topika procitate ovo stivo,vrlo pazljivo,jer je potrebno izuzetno mnogo predznanja iz raznih oblasti!!!Ova knjiga bacice jedno novo svetlo na sva do sada postavljena pitanja iz ove oblasti! Ne sumnjam u Vas...srdacan pozdrav Karamazov[q]
Bravo Rade,svaka ti cast,mislim svarno! :wink:

timmy:
vanzemaljskog zivota sigurno ima ali dokaza zasada nema jer smo jos "mali" da bi takvo nesto otkrili

A ja opet i opet i opet tvrdim da odgovori leze u prosloscu nam.Ajmo ovako,vidim ima dosta ucenih glava ovde,matematicara(to je meni slabija strana).....nek mi neko izracuna koliko bi vremena trebalo da se danas izgradi recimo,Keopsova piramida.
Visoravan NASKA....cemu oni crtezi na 4500 metara? Sa zemlje se ne vide,tek kad se covek digne malo u vazduh(jedno 500 metra).Ako Americki i Japanski naucnici NISU uspeli da nacrtaju iste crteze pomocu najsavremenije tehnike,kako su pobogu,nasi preci to uradili? Mnogo pitanja u proslosti,malo odgovora smo dali na njih.

Ma Done ja se apsolutno slazem sa tobom o svemu sto si naveo(usput za Keopsovu piramidu bi bilo potrebno 30 god. pod uslovom da im sva privreda stagnira),samo mi smetaju ovi nadobudni kvazi-astrofizicari,koji stalno okrecu teme na svoju vodenicu,a pri tom veruju u veca cuda od onih koje nipodastavaju!Pozdrav! :wink:

Dartraven:
Ma Done ja se apsolutno slazem sa tobom o svemu sto si naveo(usput za Keopsovu piramidu bi bilo potrebno 30 god. pod uslovom da im sva privreda stagnira),samo mi smetaju ovi nadobudni kvazi-astrofizicari,koji stalno okrecu teme na svoju vodenicu,a pri tom veruju u veca cuda od onih koje nipodastavaju!Pozdrav! :wink:

jel si to racunao binarno pa si pogresio pri prbacivanju u dec? organizacija bato ... sve je u tome ... i tada nije bilo izlazaka do 5 ujutru televizije skole fakulteta tako da nisu imali nista drugo nego da rade po naredjenju i jos nesto - imali su zelju da se posvete izgradnji, a ne ko danas svi imaju zelju nesto da ukradu, a nista ili sto manje da rade - e sa takvim motivima i ponasanjem treba 100 godina a ne 30 ...

Ne ne ne ....goste,stani.
30 godina kazes? Pa kolko su ziveli Faraoni ako ,ako! su za zivota sebi gradili piramide.
30 godina sa svom danasnjom tehnikom? E....to je vec nesto.
A to....da nije bilo televizije,lencarenja,ok i to.Samo,ne zaboravi da su kameni blokovi u Gazu dovlaceni sa razdaljine od 2000 km.Dakle,ne radi se o lencarenju,ili ondasnjem sibanju robova.Tu nesto smrdi,i to opasno,pa vi kako ocete.................

A ko ti reko da su faraoni to gradili sebi za zivota :?: Jes ih licno pitao :?: Sto se tehnologije tice pa vidis jako poucnu emisiju sam svojevremeno gledao na BBC-u neka Phd ne znam cega al se bavi bas istrazivanjima vezanim za anticku tehnologiju pokusala da rekonstruise Arhimedovu spravu za potapanje brodova. Kao koristila je samo tada dostupnu tehnologiju, mada ja nisam s iguran da je Arhi raspolago ni epoksidnim lepkovima ni celikom, i naravno uspela je ondosno svoj katastrofalni fijasko (nije uspela da potopi ribarski brodic kao sto je bilo planirano) je proglasila za uspeh. Zanci Arhimed je bio vanzemaljac :lol: :lol: :lol:
Dakle danas, uz svu nasu tehnologiju vrlo cest nismo u stanju da ponovim stvari koje su ljudi antike uspevali da ostvare, jednostavno mnoge stvari padaju u zaborav, a svako vreme ima svoja tehnoloska resenja koja ne moraju da budu nista manje efikasna nego resenja nekog poznijeg perioda, ljudsko drustvo i razvoj istoga je znatno komplikovaniji od pojednostavljenog vidjenja tipa "ako ja danas ne umem nesto da uradim ni oni pre mene to sigurno nisu mogli".
Isto moze da se primeni i na mnoge druge naveden misterije, jedino je sigurno da mi danas pojam nemao zasto su to ljudi radili a drugo sto je sigurno je da su oduvek ljudi uspevali da naprave i urade ono sto su naumili.

jos malo da prodje vremena proglasice i Ruse za vanzemaljce(ili da su imali vanzemaljsku pomoc) zato sto su uspeli 60-tih godina za vreme komunizma, protiv koga su se svi "napredni" borili, da odu u svemir ... a mnogi "napredni" nisu jos uspeli sto nazadni Rusi jesu ...
SVE se moze kad vanzemaljci pomognu ovaj :) kad se HOCE

Anonymous:
jos malo da prodje vremena proglasice i Ruse za vanzemaljce(ili da su imali vanzemaljsku pomoc) zato sto su uspeli 60-tih godina za vreme komunizma, protiv koga su se svi "napredni" borili, da odu u svemir ... a mnogi "napredni" nisu jos uspeli sto nazadni Rusi jesu ...
SVE se moze kad vanzemaljci pomognu ovaj :) kad se HOCE

Pa ne znam da li ce Ruse proglasiti za vanzemaljce,ali znam da je 1908 godine u Sibiru palo "nesto" sto je izazvalo identicne rezultate koji su vidjeni posle bacanja A bombe na Hirosimu i Nagasaki.I to u precniku od 500 km.Sibir je u Rusiji,zar ne.

Kao prvo,to da je Keopsova piramida gradjena za 30 godina nije moja tvrdnja,vec tvrdnja "egiptologa" i "autoriteta za anticko graditeljstvo".Drugo,ja se slazem sa tvrdnjom koja se sada i dokazuje da su piramide bar 10000 godina starije od Prvog kraljevstva,tako da ih faraoni nisu ni mogli graditi,jer tada nisu ni postojali!Kao trece,znam ja Rade za sve povezanosti piramida i Sirijusa odavno,to su opste poznati podaci tako da onaj ko je hteo da ih zna,znao ih je pre Roberta T.G.Templa!A sto se tice "Sibirske katastrofe",Don,ostalo je u tom krateru jos po nesto,sa cim "Ruska akademija nauka" jos razbija glavu!Arhimedova "Sirakuska kandza" je po zapisima rimljana radila jako dobro,a sa obzirom da je radila protiv njih tesko da su je ismislili!Ljudi, ovim temama mozemo da razbijamo glave do preksutra,resenja nema,samo ce mo se smarati do besvesti! :wink:

Ne,zasto...pa nema smaranja,samo razmena nas "obicnih".Naucnici ce dati svoj sud o svemu.Ovde ima onih koji bas znaju da diskutuju na temu ima li ili nema vanzemaljskog zivota.Neko to matematicki....neko ,ko ja,trazim odgovore u proslosti.Mene licno recimo,niko ne moze da ubedi da 1908 u Sibiru nije palo nesto..."nesto"...sto je imalo atomsku energiju u sebi.E sad,sta je to....ne znam.Da se nasalim malo,mora pitam Jovana Memedovica,on ide tamo u ribolov,ono PRAVAC PELINKOVAC..... :lol: :lol: :lol:

Mala ispravka Don,to sto je palo u sibiru nije imalu nuklearnu energiju(nema radioaktivnosti na tom mestu),ali nije bilo ni asteroid!A komadi pronadjenog objekta nisu mogli biti napravljeni na zemlji,jer je to legura stapana pritiskom(a ne livenjem),koji je na zemlji jos tehnoloski neizvodljiva! :wink: Slazem se sa tobom da su bica sa drugih svetova kreirala razvitak ljudske rase,jer ne mogu da verujem da je primitivni Britski seljak dovlacio kamene gromade od 50 tona,do nekog mesta udeljenog 500km,samo da bi mu zrak sunca jednom godisnje pao na odredjenu tacku i pokazao ravnodnevnicu! :shock: A o kristalnoj lobanji i da ne pricam,kao i o kalendaru maja od 365 dana 1000god. pre Hrista! :roll:

Ma nisam ja rekao da "Sirakuska kandza" nije funkcionisala, naprotiv, samo zena kojoj je to posao (sama ga izabrala, ima dokonih ljudi pa se svacime bave) nije uspela da napravi kopiju iste, navodno koristeci iste alate i materijale, samo kaso sto pomenuh, sumnjam da je Arhi imao epoksidne lepkove, celik, elektricne alate i dizalice na raspolaganju :wink:
Znaci NI sa modernim tehnologijama nismo u stanju da ponovimo neke od stvari koje su nasi preci u davno doba napravili.

Sto se tice kalendara pre Hrista, pa vidis hriscanstvo je unakazilo nauku za poprilicno vekova, ne samo da je ometalo nego je i unazadilo na nizi nivo od antickog.

Po mom misljenju postoji zivot na drugim planetama.Mislim da je Bog u svojoj velikoj milosti stvorio hiljade planeta na kojima ima inteligentnog zivota.Ti "vanzemaljci",kako ih mi zovemo ili izgledaju potpuno isto kao ljudi,ili su potpuno razliciti,nesto tako razlicito da nas mozak to ne moze da zamisli.Mislim da nisu na visem nivou razvoja od nas,a ako jesu verovatno su miroljubivi(razvijene civilazije su retko varvarske).Pricu o "alien-ima" koji dolaze sa Marsa itd. su izmislili Amerikanci da bi prikrili da su NLO-i u stvari njihova vojna tojna.Bog vas blagoslovio!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back