Ima li života posle braka?

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
e gledam sad DH
i sad kao ova jedna je dobro udata, bez dece, živi fancy život, sve full, keš... dok je linet završila sa petoro dece i skromnim statusom u predgrađu... i sad ova kao nju proziva i ismeva
nego šta je poenta... znam da je neuporedivo... ali šta je slađe i šta je smislenije i lepše... 1 - život bez dece i bez klasičnog braka, bez tih obaveza, ono rarzdani seksovi, provodi, bahanalije... ili 2 - klasičan brak, rađanej i gajenje dece, kalkulisanje kolko izađe školski pribor i rekreativna, gledanje popusta po supermarketima... i tako
mislim ono jel vam nedostaje vaš devojački život? jel vam bio no. 1 životni cilj da se udate i pravite porodicu? jel zavidite slobodnima? jel kritikujete slobodne? jel se pitate nekad - šta mi je sve ovo trebalo? jel vam bio lepši život pre braka i dece ili posle?

Iako ja mislim u osnovi i teorijski da je bolje ovo prvo.. Uveren sam da je u praksi mnogo bolje ovo drugo..
Dosta coveku bude tog ludog provoda itd.. Pa hoce da sto pre pobegne od toga... A i dosta se usamljenije osca tako i guess. Mada meh ako bi se to napravilo na neku idilu.. Tipa zivot rock zvezde.. onda teorijski to je bolje..

..meni bilo dosta dvadesetak godina pod1, bio bi mi zeshci smor da sam tako nastavila do chetrdesete..
..sad mi je 2 skroz cool, zadrzala sam bahanalije ali sa istom osobom vec duze vreme.. :lol:
..verovatno cu tako jedno 20 godina ukupno (tj josh desetak) pa taman kad mi dosadi pocecu da
kuvam zimnicu i obilazim banje i spa centre shto lokalne shto globalne.. :lol:

Obozavam Gabi Solis :mrgreen: ...Pa naravno da je bolji kres sa bastovanom,svaki dan soping,prijatelji modeli,par kola u garazi od usrane dece koja ce da ti jedu dzigericu svaki Boziji dan..

Obozavam decu.

Pa naravno da je bolje imati dete nego ne znam koji skup auto i provoditi vreme s njim nego po ne znam kom soping centru.

Barem meni, sto nisu me rodili Barbika i Ken, nego matorci koji nikad me nisu tretirali da sam usran i jedem im dzigericu.

e gledam sad DH
i sad kao ova jedna je dobro udata, bez dece, živi fancy život, sve full, keš... dok je linet završila sa petoro dece i skromnim statusom u predgrađu... i sad ova kao nju proziva i ismeva
nego šta je poenta... znam da je neuporedivo... ali šta je slađe i šta je smislenije i lepše... 1 - život bez dece i bez klasičnog braka, bez tih obaveza, ono rarzdani seksovi, provodi, bahanalije... ili 2 - klasičan brak, rađanej i gajenje dece, kalkulisanje kolko izađe školski pribor i rekreativna, gledanje popusta po supermarketima... i tako
mislim ono jel vam nedostaje vaš devojački život? jel vam bio no. 1 životni cilj da se udate i pravite porodicu? jel zavidite slobodnima? jel kritikujete slobodne? jel se pitate nekad - šta mi je sve ovo trebalo? jel vam bio lepši život pre braka i dece ili posle?

tacno mozda da siromasni imaju vise dece, zbog vise razloga, ali imati decu ne znaci biti siromasan. odnosno deca ni niko ti ne zabranjuje da imas pare i zivis full ili fancy zivot kako kazes.

neki ljudi sami sebe postavljaju gde su, odnosno glume matorce, misle da tako treba, ozenili se imaju decu i sad znaci provod je gledanje televizije.

odnosno, stil zivota ima veze sa uspehom, a ne sa imanjem dece. moj komsija, moje godiste cak, multi-milioner, ima 5 dece. isto tako, koliko imate socijalaca i sljakera, slobodnih, koji zive eto bedno i nezanimljivo.

Da li ima zivota posle braka mogu da ti kazu udovci/udovice ili razvedeni.
Ako je pitanje trebalo da glasi "ima li zivota posle vencanja, (tj u braku)" neces moce da izvedes opsti zakljucak jer je brak za nekoga robija, za nekoga spas, za nekoga biznis, za nekoga tango, za nekoga gnezdo, za nekoga statusni simbol...
e gledam sad DH
Sto se tice podvucenog,ti zivot van braka prikazujes kao slobodu, a zivot u braku kao robiju :lol:
Neko bi mozda zivot van braka prikazao kao samocu, a zivot u braku kao ispunjenje. ;)

Nije ni crna ni bela nijedna od ove dve opcije :)

Mislim da je zabluda da zivot u braku podrazumeva vise obaveza nego samacki zivot. Poslovi se dele i uvek neko nesto radi za sve ostale tako da mi se cini da je isto. Kada covek zivi sam mora sve da uradi sam za sebe, pa to nije malo ako ne tretirate roditelje kao poslugu i zivite odvojeno od njih.
I mnogo mi je smesno kada neko misli da ljudi kada udju u brak i postanu roditelji naprasno prestanu da budu seksualna bica. Odlicno se mozete provoditi sa bracnim partnerom :D
Ko ima dovoljno srece i pameti da zivi u kvalitetnom braku, zivi daleko kvalitetnije nego sto je ziveo dok je bio momak/devojka. Sa takvim brakom dobijes mnogo, a ne odrices se nicega sustinski vaznog. Kada sam bila devojka brak sam zamisljala kao nesto jako monotono i bez veze, a onda me je demantovao moj brak.

Ne postoji nista sto bih imala da sam bez porodice, a da nemam sada. Nije mi bio zivotni cilj da se udam i da budem majka, cak sam mislila da cu ceo zivot provesti sama, ali desilo se da sam naisla na pravu osobu mnogo ranije nego sto sam se nadala i onda je to prava stvar.

Slobodnima nemam na cemu da zavidim jer mi nijedna sloboda nije uskracena.
Zasto bih kritikovala slobodne? Sta god da je razlog imaju pravo ljudi na svoj izbor ako su tako hteli, a ako nemaju srece da nekog nadju ni tu nema mesta kritici.

I naravno da se ne pitam sta mi je ovo trebalo - hvala Bogu na svemu!:D

e gledam sad DH

Kakvo pitanje... Po meni ništa što je preterano nije dobro, dakle izlasci dosade vremenom, i da sam se udala rano a da se nisam naživela brak bi me brzo smorio.Tako da ako zaista osećaš da si spreman za brak onda znaš da ti je dosta bahanalija što kažeš.
O braku, tj udaji nikad nisam razmišljala, i brak i bebu je mm potencirao, ne ja :p , a da mi nije to odgovaralo ne bih pristala ;) To vreme izlazaka me prošlo i to sam shvatila onog momenta kad mi je mnogo više prijalo da legnem s njim i gledam film subotom neg da izadjem...To nije dolazilo u obzir par godina ranije jer jednostavno nije bilo vreme za to :) Uostalom, shvatićeš vremenom ;)

И мене.
Али ја не знам о животу после брака ништа, и не желим још дуго да знам.

Мени је врло лепо у браку, а слободна сам за све што пожелим. Такав смо брак градили.
Никад се не бих вратила у време кад нисам имала децу, иако ми је и тада било прелепо.
Проживела сам фантастично године младости и студирања, а још боље проводим године од како сам у браку и од како имам децу. И све боље, чини ми се, јер су ми деца велика, јер се сваког дана деси нешто лепо и нешто ново.

Живот не мора увек бити леп, важније је да је садржајан.
И пребрајање пара за књиге и екскурзије такође спада у животне садржаје, и не мора бити ружно.

Деца су ми се рађала у време највеће кризе, продавали смо ствари из куће да бисмо се прехранили, али се сад тога сећамо као нечег романтичног... :heart:

Back