Ima li tu zaista nečeg?

Normalno je da su ovde svi dobrodosli, ipak je ovo forum.
Tako da je sasvim uobicajeno da neko ima suprotno misljenje.

Inace sto se tice mojih "masnih primedbi", da li ne umes ili ne zelis da razumes sta porucuju.
Nisu to samo vickasti komentari, da ne kazem masne primedbe:roll:. Udubi se u tekst, ne posmatraj ga samo kao komentar;)

Normalno je da su ovde svi dobrodosli, ipak je ovo forum.
Tako da je sasvim uobicajeno da neko ima suprotno misljenje.

Inace sto se tice mojih "masnih primedbi", da li ne umes ili ne zelis da razumes sta porucuju.
Nisu to samo vickasti komentari, da ne kazem masne primedbe:roll:. Udubi se u tekst, ne posmatraj ga samo kao komentar;)

Ne vidim ništa "dubiozno" u tome da ti mene zezaš i vredjaš.Ajde da si sad rekao nešto pametno da te čovek čuje i sasluša.

A sta te tacno vredja? Neslaganje sa tvojim idejama? Zasto postavljas pitanja na koje ocekujes pozitivan odgovor? Mani se asistiranja kod te babe i pocni da zivis.
Da si se raspitao malo bolje saznao bi da se u vradzbinamai bajanjima sve placa...ovako ili onako.Ako ti je svejedno sta ce biti sa TOBOM, samo nastavi tvoj kurs:roll:

:confused::confused:Necu da tvrdim nista, dok se licno ne uverim. Jos mi niko nista nije prorokovao.
Ali, uvek se pitam: zasto bas uvek neka baba??? Polupismena ili nepismena, iz tamo nekog sela, zasto taj dar nema neko visokoobrazovan, urban itd.
Malo mi je to simptomaticno.

Dok sam zhiwela sa babom i dedom kao mala,baba je ishla kod neke zhene koja je to radila...i tachno se secam tog naziwa "sliwa strawu"...uwek mi je bio odwratan...ali,uglawnom,moja tetka je chesto ishla kod te zhene,i ja sam gledala swe to...ako se dobro secam,neshto se stawi na kashiku,onda to u watru,dok se ne istopi,pa waljda u wodu,i onda se iz toga kao gleda neshto...ako se dobro secam...ali to pomazhe... :)

:confused::confused:Necu da tvrdim nista, dok se licno ne uverim. Jos mi niko nista nije prorokovao.
Ali, uvek se pitam: zasto bas uvek neka baba??? Polupismena ili nepismena, iz tamo nekog sela, zasto taj dar nema neko visokoobrazovan, urban itd.

Nije uvek baba.:)
Ja sam išla kod jedne žene,oko 30 godina je imala.
Nema to veze sa natprirodnim(ukoliko neko to misli)....
Zaista,išla sam jer sam imala neke košmare i strašno sam se plašila....
Mogu samo reći da mi je pomoglo.
I da,ima tu zaista nečeg.;)

Evo i ja se odlučih da započnem neku temu.
Dugo sam razmišljao o ovome te sam hteo da podelim sa vama i iz radoznalosti čujem vaše stavove.
Od malena sam bio svedok neprikrivenih dela pojedinih starih žena koje su navodno pomagale ljudima u rešavanju nekih kritičnih problema.
Naime,govorim o onima koji se bave alternativnim i nadasve neprihvatljivim delima.
Svuda po Srbiji naćićete bez problema neki babicu koja obično živi u nekoj zabiti koja bi vam "salila stravu" ili "otklonila negativnu magiju".
Da ne bih zabunjivao preićiću na stvar tako što ću ispričati svoju priču.
Sećam se da sam imao oko 5-6 godina kada me je moja baba povela kod jedne svoje prijateljice kako bi mi "izlila stravu".Neki od vas znaju o čemu je reč a drugi neka me pitaju ako žele znati.U tom periodu sam bio baš isciman ( jednim delom što sam pao sa visoke poyide i nekim slučajem preživeo sa blagim potresom mozgra).Imao sam nemiran san i stalno sam se brecao.Kada je ta žena bacila olovo u vodu stvarale su se figure koje su me zaista zbunile.Bilo je tu svega, figure: čoveka, psa, automobila.Kada sam se bolje zagledao u sve to ne znam kako ali sam povezao u podsvesti sve te figure sa mojim ličnim strahovima.Posle toga moj strah je nestao.Valjda to mogu okarakterisati kao nekakav "placebo efekat".
U mom kraju ima i jedna žena koja je na široko poznata.I ona "izliva strah" što sam skoro i kod nje uradio.Da napomenem ove stvari me strašno intersuju te sam krenuo u malo istraživanje kako bih saznao sve o tim stvarima.Ona je na osnovu olovnih figura zaključila da se opet radi o mom strahu od automobilskih udesa.To i jeste fora - strašno me to plaši!Zato i danas nemam položen vozački.
Ta žena radi i druge stvari.Na primer, ne znam da li ste čuli, namešta želudac.Često ste čuli da ljudi pod stresom uvek pate od stomačnih tegoba.Ona to radi i vrlo uspešno jer sam ja jedan od tih ljudi sa čestim problemima sa stomakom.Čak se i jedan lekar zainteresovao za to i počeo da se obučava kod nje.Sada isto to radi mnogim ljudima i ja sam ćesto prisutan u njegovoj ordinaciji.Ljudi su počeli da veruju u te stvari.
Uglavnom se te žene bave i tim nekim višim sferama kao što je skidanje uroka i kletve.
I interesantno je to da su te osobe vrlo religiozne i poštujući pravila crkve i vere one takve stvari ne rade na petak i praznike.Neke od njih poznaju i sveštenici koji su sasvim dobro upućeni u njihova dela.
Imao sam priliku da upoznam jednu ženu iz Rakovice o kojoj je čak i napisana knjiga.zaista neverovatne stvari je rekla i ostao sam zabazeknut.Videvši moju sliku žena se prepala i rekla da vidi krš eksera u mojoj glavi.To je navodno značilo da sam u brigama.Nisam to ozbiljno shvatao.Moje psihočko stanje se pogoršalo te sam na kraju i bio žrtva jednog od psihičkih poremećaja.
Tek kada sam to doživeo počeo sam malo da verujem i da se interesujem.Pročitao sam knjigu o njoj i njenim delima i ostao bez teksta.To je bio još jedan od dokaza da ima Boga i da svet i sam univerzum nije ni malo jednostavan ni shvatljiv.
Toliko od mene za sad.
Želim da čujem vas.

Možeš li mi samo reći ime i prezime te žene iz Rakovice?
Ukoliko se sećaš,naravno.:)
Anyway,meni kad je to radila jedna žena,kod mene se stvorio povelik kamen koji ona nije uspela da razbije tj.razdrobi,i to je valjda značilo da straha ima mnogo.....
Kako sam sve više išla,redovno,taj kamen koji se uvek stvarao u vodici bivao je sve manji.....

Radili su to i meni i nemate pojma koliko sam se iznervirao kasnije kad sam saznao da su mi radili ta sra*a... Ja sam vernik i mislim da dar da lece je dan samo izabranima a ne kojekakvim paganima po Srbiji... Prezirem vracarenja i kad me nesto muci molim se Bogu a ne idem kod kojekakvih babuskara...

Ljudi trazite spas u Bogu i veri ako mislite da vam je potreban, nemojte na sebe navlaciti takve stvari. I moj vam je savet da se trudite da sto vise paganskih obicaja iskorenite iz svoje vere zbog vas samih...

Sto se tice strahova popijte bromazepam ;)

Prvo, ajde ti ubedi pametnog coveka da to postoji?
Drugo, pametan covek bi napravio brdo love od tog i da ima taj dar, vise bi mu znacilo da zaradi nego da pomogne.
Lakse je ljudima poverovati, da neka baba zna uvracati, nego neki skolovan covek. On i da zna, nebi to smatrali magijom, nego bi se pitali koji fakultet je zavrsio i iz koje knjige je naucio to.
A ovako kad baki neka nesto izbroji i kao bude bolje, onda svi misle daaaaa magijaaaa:D
Ma banda je to sve velika. Bar pojedini. Moguce da neki nesto znaju, ali ti se ne prse i nekrecu po novinama kao vidovita mileva ili sl...
Kod moje babe na selu je isto bila neka baba i recimo njoj su svaki put, kad je ovca bolestna, dovodili su je kod te babe i ona nesto prica sa ovcom i broji i ovca stvarno ozdravi. Najvise su ih dovodili zbog ujeda zmija. Ali koliko se ja secam dovodili su samo ovce, pa sam se pitao zasto samo ovce.
A da moja baba je imala neke svinje, stvarno velike i "masne" i dobre, sto su se svi u tom selu cudili. Nakon mesec dana sve svinje su crkle, iz nepoznatih razloga.
cooobaaannn teeeraaa oooovciceeee:D

Poslednja izmena:
Meni je to kao bebi radila neka baba iz komsiluka. Ispalo je kako sam sanjao zeceve i da sam cvikao od njih. Naravno, mozda sam samo imao problema sa varenjem kao i sve bebe pa sam se zato cesto budio uplakan.
Kasnije kad sam bio klinac moja keva je isla u neko selo da joj namestaju zeludac. E sad njoj zeludac i jeste bio pomeren i to su verovatno mogli uraditi i doktori da vecinom nisu nadrndane opajdare i smrdljivi qrcevi. Nista cudno u tome, pa cupa se i meso kad upada izmedju prsljenova i slicno.
Pre nekoliko godina bio je slucaj kad su neki doktor i njegova zena odveli bebu kod neke babe isto tako da nesto baje i malom je to olovo kanulo u oci i naravno ostace slepac do kraja zivota.

kao dete ujeo me je pas lutalica i jako sam se plasila tih zivotinja. posle nekih par meseci odvede mene baka kod neke vracare/gatare/whatever na salivanje straha, baba obavila obred i dala dijagnozu : "dete se vise nece plasiti". i zamislite, danas se ne plasim, jer nosim suzavac u torbi!
ps. klasicne gluposti!

Back