- Poruka
- 367
pozz ljudi
tu zaista ima necega
mozda samo mit
a mozda i nesto vise
tu zaista ima necega
mozda samo mit
a mozda i nesto vise
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ema dete, da li ti citas sta pises...pozz ljudi
tu zaista ima necega
mozda samo mit
a mozda i nesto vise
Ema dete, da li ti citas sta pises...
ne secam se mozda sam nesto pila!!!!!!!!!!a mozda i nisam!!!!!!!!!
aaaaaaaaaaaa ne citam ja kad napisem odmah posaljem xe xe xe xe![]()
Nemoj da se osvrćeš na Oggy-jeve masne primedbe.
On samo to ovde i ume da radi.
Dobro dosla.

Normalno je da su ovde svi dobrodosli, ipak je ovo forum.
Tako da je sasvim uobicajeno da neko ima suprotno misljenje.
Inace sto se tice mojih "masnih primedbi", da li ne umes ili ne zelis da razumes sta porucuju.
Nisu to samo vickasti komentari, da ne kazem masne primedbe. Udubi se u tekst, ne posmatraj ga samo kao komentar
![]()
A da nije odrasto?pazi vako moj drug je jedan imao slicne probleme... plasio se ko klinac ne znam sad cega i neka baba ga je izlecila![]()

Necu da tvrdim nista, dok se licno ne uverim. Jos mi niko nista nije prorokovao.
Ali, uvek se pitam: zasto bas uvek neka baba??? Polupismena ili nepismena, iz tamo nekog sela, zasto taj dar nema neko visokoobrazovan, urban itd.
Malo mi je to simptomaticno.

Evo i ja se odlučih da započnem neku temu.
Dugo sam razmišljao o ovome te sam hteo da podelim sa vama i iz radoznalosti čujem vaše stavove.
Od malena sam bio svedok neprikrivenih dela pojedinih starih žena koje su navodno pomagale ljudima u rešavanju nekih kritičnih problema.
Naime,govorim o onima koji se bave alternativnim i nadasve neprihvatljivim delima.
Svuda po Srbiji naćićete bez problema neki babicu koja obično živi u nekoj zabiti koja bi vam "salila stravu" ili "otklonila negativnu magiju".
Da ne bih zabunjivao preićiću na stvar tako što ću ispričati svoju priču.
Sećam se da sam imao oko 5-6 godina kada me je moja baba povela kod jedne svoje prijateljice kako bi mi "izlila stravu".Neki od vas znaju o čemu je reč a drugi neka me pitaju ako žele znati.U tom periodu sam bio baš isciman ( jednim delom što sam pao sa visoke poyide i nekim slučajem preživeo sa blagim potresom mozgra).Imao sam nemiran san i stalno sam se brecao.Kada je ta žena bacila olovo u vodu stvarale su se figure koje su me zaista zbunile.Bilo je tu svega, figure: čoveka, psa, automobila.Kada sam se bolje zagledao u sve to ne znam kako ali sam povezao u podsvesti sve te figure sa mojim ličnim strahovima.Posle toga moj strah je nestao.Valjda to mogu okarakterisati kao nekakav "placebo efekat".
U mom kraju ima i jedna žena koja je na široko poznata.I ona "izliva strah" što sam skoro i kod nje uradio.Da napomenem ove stvari me strašno intersuju te sam krenuo u malo istraživanje kako bih saznao sve o tim stvarima.Ona je na osnovu olovnih figura zaključila da se opet radi o mom strahu od automobilskih udesa.To i jeste fora - strašno me to plaši!Zato i danas nemam položen vozački.
Ta žena radi i druge stvari.Na primer, ne znam da li ste čuli, namešta želudac.Često ste čuli da ljudi pod stresom uvek pate od stomačnih tegoba.Ona to radi i vrlo uspešno jer sam ja jedan od tih ljudi sa čestim problemima sa stomakom.Čak se i jedan lekar zainteresovao za to i počeo da se obučava kod nje.Sada isto to radi mnogim ljudima i ja sam ćesto prisutan u njegovoj ordinaciji.Ljudi su počeli da veruju u te stvari.
Uglavnom se te žene bave i tim nekim višim sferama kao što je skidanje uroka i kletve.
I interesantno je to da su te osobe vrlo religiozne i poštujući pravila crkve i vere one takve stvari ne rade na petak i praznike.Neke od njih poznaju i sveštenici koji su sasvim dobro upućeni u njihova dela.
Imao sam priliku da upoznam jednu ženu iz Rakovice o kojoj je čak i napisana knjiga.zaista neverovatne stvari je rekla i ostao sam zabazeknut.Videvši moju sliku žena se prepala i rekla da vidi krš eksera u mojoj glavi.To je navodno značilo da sam u brigama.Nisam to ozbiljno shvatao.Moje psihočko stanje se pogoršalo te sam na kraju i bio žrtva jednog od psihičkih poremećaja.
Tek kada sam to doživeo počeo sam malo da verujem i da se interesujem.Pročitao sam knjigu o njoj i njenim delima i ostao bez teksta.To je bio još jedan od dokaza da ima Boga i da svet i sam univerzum nije ni malo jednostavan ni shvatljiv.
Toliko od mene za sad.
Želim da čujem vas.

Prvo, ajde ti ubedi pametnog coveka da to postoji?Necu da tvrdim nista, dok se licno ne uverim. Jos mi niko nista nije prorokovao.
Ali, uvek se pitam: zasto bas uvek neka baba??? Polupismena ili nepismena, iz tamo nekog sela, zasto taj dar nema neko visokoobrazovan, urban itd.
Malo mi je to simptomaticno.

meni je baba salila stravu kad sam bio bas mali..ujelo me bilo neko kuce pa sam se plasio svakog kera kog vidim na ulici..danas se naravno ne bojim kerova uopste ali ja msm da je to zbog toga sto sam odrasto ne zbog strave![]()