Ima li svemir kraja?

Preliminarni rezultati stižu iz labosa CERN...Malo strpljenja...
Ali več sad se nazire da ni idealisti,a ni (recimo dosadašnji moji)pozitivisti nisu uvideli jednostavne iznenađujuće "stvari"...
Uskoro,za par meseci će biti sve obelodanjeno...

Nemoj da te lažu (take 2)... :)

Nespoznatljivo se ne može spoznati čulima...a specijalno nikakvim napravama (koje takođe jesu projekcije istih čula)...

Šta možemo saznati iz tog experimenta jeste da li će nam taj eksperiment još više iskriviti percepciju stvarnosti (sada prema sebi) ili će nas (Biće KOJE JESMO) navesti da sami Sebe isključimo iz nje (iz ove materijalne stvarnosti)...u drugim riječima: da Sebi otvorimo 'crnu rupu' ili samouništenje...

Nemoj da te lažu (take 2)... :)

Nespoznatljivo se ne može spoznati čulima...a specijalno nikakvim napravama (koje takođe jesu projekcije istih čula)...

Šta možemo saznati iz tog experimenta jeste da li će nam taj eksperiment još više iskriviti percepciju stvarnosti (sada prema sebi) ili će nas (Biće KOJE JESMO) navesti da sami Sebe isključimo iz nje (iz ove materijalne stvarnosti)...u drugim riječima: da Sebi otvorimo 'crnu rupu' ili samouništenje...

Neverovatno, u tom slučaju,kako si čulom vida mogao napraviti uvid u moj post i koristeći svoj pogrešno usmereni racio zaključiti da ja ne mogu spoznati (po tebi)nespoznatljivo.PO ČEMU SUDIŠ da je moja IMAGINCIJA manja i slbija od BOŽIJE???! Uveravam te da je moja mašta čak i slobodnija i razuzdanija jer se ni ZLA više ne plašim,a čak ni licemernog ljudskog dobra.
Mogu sve nespoznatljivo da zamislim i ČAK DA PONEŠTO I REALIZUJEM...Nije sva mudrost na zapadu,a ni na istoku...
Čak to nije ni toliko teško...Uzletim na visoko drvo(u mislima)na vrhu Čota i gledam grad i SVE NAS i sve mi biva jasnije i svaka pojedinost jednostavnija...
Ozijeve tačke u liniji i nedoživljeno SADA moja imaginacija s lakoćom premoštava i vidi i dalje i lepše i bolje...
Kraj svemira je ZAVRŠETAK dešavanja,tog plamena kojim prostor gori,Gori dešavanjem koje entrpijski tihne,a mi vidimo razilaženje...I najburniji događaj je samo u sklopu tog entropijskog tihnjenja.
UPLAŠENI-NEMATE RAZLOG ZA STRAH-u pitanju su milioni,pa i milijarde godina (koje će samo naša pokolenja modus-možda živeti)entropijskog tihnjenja.

Заправо, свемир (физички део Универзума) има крај, то јест, није бескрајан. Међутим, не може се доћи до ивице свемира, за то што она просто не постоји. Дакле, има крај, али није ограничен. Као што Земља нема ивицу али није бескрајна, такав је и свемир, само треба подићи аналогију на следећи ниво.
Ако бих сада сео у брод и кренуо да лутам свемиром држећи се истог правца и смера (занемаримо практичне проблеме, ово је само мисаони експеримент) и ако бих провео изузетно дуго време у том путовању, евентуално бих се вратио на место одакле сам пошао, баш као што би путник на обичном броду обишао око Земље. Простор је закривљен.

ovo je jedna cista budalastina....
cak i da je prostor zakrivljen, sta se nalazi iza te ivice zakrivljenosti?
svemir nema pocetak, a kraj ima, stim sto se taj kraj neprekidno udaljava brzinom svjetlosti cak, tako da se slobodno moze reci da nema kraja
sto se tice pocetka, svaka tacka svemira moze da se uzme kao pocetak, jer se od bukvalno svake tacke u svemiru krajevi svemira podjednako udaljavaju,
sirenje svemira mozete da demonstrirate jednim eksperimentom u svojoj kuci. Uzmete jednu lastiku, i duz nje na odredjenim daljinama zakacite
par kuglica npr, i onda rastegnete lastiku, dok rastezete lastiku, mozete da gledate u bilo koju kuglu i primetiti da se od bas te koju gledate sve
ostale kugle udaljavaju....i tako za svaku...Stim sto je taj eksperiment samo u jednoj dimenziji, sa svemirom se desava isto to, samo u tri dimenzije...

A da nije malo deplasirano hteti igrati u sve,a jedva nakupiti za ulog_!;)

Ne treba biti ALAV pa sad odmah CEO SVEMIR!

I to svaki pojedinac!Cekajte,jedan je samo svemir...Prvo da ga rasparcelisemo,pa onda podelimo...:hahaha:
A mozda jos neko drzi tapije?!:rotf::rotf::rotf:

Back