Има ли превише аутомобила или премало паркинга?

?

• Превише аутомобила

• Премало паркинга

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
45.795
Screenshot_20250526-162848_Instagram.jpg

ssssssss.jpg

Понавља се а можда немају где да се паркирају или се нешто хитно догодило те морају тако јер нема паркинга.
Превише аутомобила или премало паркинга,како вам то делује и да ли у пракси постоји решење за ово?

Poslednja izmena:
Problem parkiranja je prisutan u svim velikim gradovima u svetu. Centralni delovi grada ne mogu da se povećaju, a vozila je sve više. Kupovine od kuće su dodatno zaoštrile problem jer su stvorile ogroman broj dostavnih vozila.

Postoje rešenja i za to. Propis koji nalaže da je za gradnju neke zgrade neophodno obezbediti broj parking mesta minimalno broju stanova.

Sad imamo situaciju u Beogradu recimo da umesto neke stare kuće izroni cela zgrada, koja jedva stane na tu lokaciju, gde se sve okolo blokira i jedva ima mesta za pešake a ne kola. Napredno urbanističko divljaštvo.

Problem parkiranja je prisutan u svim velikim gradovima u svetu. Centralni delovi grada ne mogu da se povećaju, a vozila je sve više. Kupovine od kuće su dodatno zaoštrile problem jer su stvorile ogroman broj dostavnih vozila.

Не дизати цене,
већ локатор у свака кола,
па ко улази у Круг двојке, да плати сваки пут кад уђе.

Mislim da dostava smanjuje gužvu, jer bi u suprotnom, umesto jednog kombija po svu tu robu ljudi išli svojim vozilom.

Pogledajte prilog 1733716
Pogledajte prilog 1733718

Понавља се а можда немају где да се паркирају или се нешто хитно догодило те морају тако јер нема паркинга.
Превише аутомобила или премало паркинга,како вам то делује и да ли у пракси постоји решење за ово?

ГАНГУЛА ЗНА! :deda2:

Svake god bar po jedan parking sa 3 podzemna i 5 nadzemna dela
Da se radi planski pa da za 15 god bude normalizovano parkiranje
Šta ti je evo i danas zidaju zgrade sa šatro parking garažama koje prenamene u poslovni prostor 🤗

Ja bi takvima retroaktivno naplatio ekstraporez na dobit 50% pa nek se puše.

I one što naprave tri četri sprata potkrovlja isto porez na ekstraprofit.

Kod nas prave gradski parking na mestu bivše kasarne Morača
Gestt za divljenje
Nisu hteli da prodaju to mestro iAko bi ga šestoko skupo prodali

PS: A ima i nekoliko parkinga na 5-6 spratova
Najveći je problem oko kliničkog centra
Za posetioce,
Osoblje ima parking unutrar centra.
Dobiju nalepnicu za ulaz
U Podgorici sam služio vojsku, u Maslinama, a u kasarni Morača, sam davao stražu. 👍 Tu su planirali, stambeno-poslovni kompleks, pa su odustali.

Nenormalan je broj automobila. Sve je gora situacija. Svuda je problem parking, jer mnogo ljudi se nastanilo, a infrastruktura veoma slaba. Ja sam na Zvezdari, i tu je baš izražen problem, jer postoji dosta uskih uličica,pa se žestoko zagužva.
Evo da neko ima logiku , a da stvarno ima logiku , sta bi zakljucio , pa da ne moze nikako da se kaze da je previse automobila nego da je premalo parkinga jer drugacije nije logicno....
Ali eto i na ovom mestu se vidi totalno blentavilo Srba, tj nepostojanje logike nego emo odlucivanje..

Ima li previse zuba ili premalo zubara, taj problem se resava spontano......tako da ne upada u oci dok se osobe ne nasmeju .....

Evo da neko ima logiku , a da stvarno ima logiku , sta bi zakljucio , pa da ne moze nikako da se kaze da je previse automobila nego da je premalo parkinga jer drugacije nije logicno....
Ali eto i na ovom mestu se vidi totalno blentavilo Srba, tj nepostojanje logike nego emo odlucivanje..

Ima li previse zuba ili premalo zubara, taj problem se resava spontano......tako da ne upada u oci dok se osobe ne nasmeju .....
Nisi u pravu. Ima ljudi, kojima, apsolutno, ne treba automobil. A, još kad vidim, da je svaki drugi, po jedna osoba u njemu. Evo, ja na primer, nemam auto, koji će mi moj? Imao ranije. Sad sam mirniji, jer je sve veće ludilo u gradu. Ima gradski prevoz, pa se organizujem, a i niži su mi troškovi. Druže, automobila je previše u Beogradu, obzirom na broj stanovnika i infrastrukturu. Svaki dan se krećem po gradu i vrlo dobro znam o čemu pričam.

Nisi u pravu. Ima ljudi, kojima, apsolutno, ne treba automobil. A, još kad vidim, da je svaki drugi, po jedna osoba u njemu. Evo, ja na primer, nemam auto, koji će mi moj? Imao ranije. Sad sam mirniji, jer je sve veće ludilo u gradu. Ima gradski prevoz, pa se organizujem, a i niži su mi troškovi. Druže, automobila je previše u Beogradu, obzirom na broj stanovnika i infrastrukturu. Svaki dan se krećem po gradu i vrlo dobro znam o čemu pričam.
Logicki ne mozes da to izjavis, ne postoji mogucnost da kazes da ima previse automobila...Automobili se voze od strane vozaca, registruju se, izuzetno su postali osnovna potreba, tako da ne postoji logicki mogucnost da se kaze da ima previse automobila..

Ima previse automobila po mom ukusu, ili po tvom ukusu , uz nase cenzurisanje ko sme a ko ne sme da ima automobil, ali logicki to ne moze da se izjavi...
To je problem koji se stalno ponavlja....koji se u slucaju zuba sam spontano resava.....

Sad se isplati nemati auto otkad je besplatan prevoz ali dok je larta bila 120 dinara meni je bilo jeftinije da idem automobilom po beogradu.
To su vec izbori , razlicite potrebe razlicita racunica..
Zbog lopova, takodje se vec 10 godina isplati nemati automobil u BG , ali to nema veze sa logikom koju pominjem nego sa nametanjem , a ovde se koristi spinovanje da se to pretvori u logiku , a to nije logika...

To mora da se kaze...
To ti je isto kao kad bih ja rekao vratite prodavce kreca oko cvetkove pijace, jer i ja i svi koji su ikad koristili krec znaju da je krec korisniji i bolji od titanijum ili od cega se vec pravi bela farba...
Ali to su isto podmetanja kao i oko biorazgradivih kesa..koje su zivo zlo , u odnosu na cisti pvc, jos je lakse pokupiti pvc, dok ovo ulazi u genotip svih zivih bica...
To i Teflon su dva najveca svetska pomora ljudi , i tu se ne moze nista...ali jedno je prica i agitacija a drugo je logika..

Tako da ja namerno koristim ovu temu da pojasnim koliko ljudi ne razlikuju i nemaju pojma sta je logika...
A nisu ni gradjani nego su seljaci..
Ako si gradjanski orjentisan , onda kazes ovako , svako od nas ima potrebe, ne ulazimo u te potrebe nego ih resavamo..
Ima potrebe za automobilom, ok, obezbedicemo prostor za automobile...kako , osmislis i to primenis..
Nema siromasnih stanodavaca koji imaju po 30 stanova....a pakring mesta 4...

Logicki ne mozes da to izjavis, ne postoji mogucnost da kazes da ima previse automobila...Automobili se voze od strane vozaca, registruju se, izuzetno su postali osnovna potreba, tako da ne postoji logicki mogucnost da se kaze da ima previse automobila..

Ima previse automobila po mom ukusu, ili po tvom ukusu , uz nase cenzurisanje ko sme a ko ne sme da ima automobil, ali logicki to ne moze da se izjavi...
To je problem koji se stalno ponavlja....koji se u slucaju zuba sam spontano resava.....
Naravno, da ni ti, a ni ja, ne možemo, da određujemo, ko može da poseduje automobil. Ali za ovakvu infrastrukturu, kakva je u BG, ovo je gušenje, kompletnih kvartova i naselja. Auti su po trotoarima, zelenim površinama, dvorištima stambenih objekata...
Sad su počeli da parkiraju i na ćoškovima raskrsnica. To je trebalo davno rešavati. Sad je kasno. Može da bude samo još gore. A, svak hoće da se vozika, bez obzira, što bar polovina od tih ljudi, i nema neke potrebe, da koristi vozilo. Gledam komšiju, ide do prodavnice autom, 300 metara, za par artikala u kesici. Pa prošetaj, Bog ti pomogao. O tome ti pričam.

Eh , ako krenemo sa o tome ti pricam, to ce dovesti do ludila, jer vise je Srba nenormalno nego sto je normalno ...
Vise srbia je daj nemoj da s.eres i nastavi neodgovorno da se ponasa nego sto je onih koji su razumni i pazljivi..
Tako da tek to ne sme da se uradi , to o tome ti pricam, to ne sme kod Srba....to nikako...

Ja stvarno ne znam za normalnog srbina koji nije na svoj cosak, stvarno ne znam...
Tako da o tome ti pricam ne sme nikako....niti varijanta kako bih ja to sredio .....uh...dovoljno je reci probaj nekad ljudima da ucinis nesto pa ces videti kako ne mogu da se dogovore nikako .....cak i kad imaju ocigledno koristi....jedino drp ujedinjuje Srbe...za sada je tako...jedino drp...

E baš pre neki dan kažem ženi da ima kreč kod cvetkove pijace, treba da se steriliše cisterna u vikendici :lol:

Druga stvar je parking. Ja u centru bg imam svoj privatni parking mogu misliti kako je drugima koji nemaju. Žena držala na ulici dok je nisam nagovorio da ulazi u svoje dvorište. Pa to je pakao prvo kreneš ne znaš gde si parkirao pa tražiš auto. Kada se vratiš sat vremena kružiš ko ajkula tražiš parking. Dešavalo nam se da tu gde je bio parking do juče više nije pa stigne kazna. Prođe par meseci oni opet dopišu broj i jeste parking.

Back