ima li ljubavi uopste?

Kasnim kao i obicno a nije prvi put
ali svejedno uvek je meni bila moja ljubav vaznija od svega :heart:

A ti,ti se zoves slicno odjeku
Ne necega sto je bilo,ne necega sto je sada
Ne necega sto se priprema
ODJEK SI SVEGA ZAJEDNO

Znas kako se ja zovem,

ZOVEM SE CEKAJUCI TEBE ....:kiss::vatromet:

Pitanje je kako za koga, odnosno kako ko dozivljava ljubav, ukoliko je neko ne dozivi i prica da ne postoji, to ne mora da znaci da je nema, to je samo izuzetak, s druge strane vecina tzv. ljubavi i ljubavnih veza je izvestacena i bez prave vrijednosti i misljenju o njoj iako dok su zaljubljeni misle u supotno.
Dakle mislim da postoji ali kada se sastave samo ono specificni tj. oni koji je na pravi nacin razumiu , a takvih je minimalno

Ima ljubavi,volim ga beskrajno,volim ga jace nego pre osam meseci kada sam ga poslednji put videla,voli i on mene...nikada vise necemo biti zajedno,ali ga ja sve jace volim...cujemo se,placemo i pricamo...patimo...ali se volimo jako,bezrezervno i bezuslovno...on je moje sunce i ja njegov suncokret

Ne secam se tacno dana kada sam pocela da volim , nisam ni primetila odmah da volm
neko mi je bio izuzetno daleko a preblizu.Toliko preblizu da nisam vise znala gde pocinjem ja ,gde pocinje on ,gde smo poceli Mi ...Secam se da je bila zima kada sam pocela da koracam jednim novim putem januar 2006 ,2007,2008 ....Za to vreme na putu sam padala
cesto i mogi bi odustali da hodaju po tim rupama i trnju koe se nemilosrdno zabadalo a ja ga nikada nisam napustila do dan danas ma sta me sprecavalo na putu ,niti mi je namera .
Umrla bukvalno usput ali ne ostavljam svoj put - taj put je moja ljubav ,ponekad ne razumna ali velicanstvena u svojoj velicini i kolicini . Od nje se ne odvajam niti mogu u meni bi zjapila crna rupa .Bolela bi me stalno dusa koja bi bila prepolovljena i vristala bi danima a ja ne bi mogla da je slusam ...
Srce bi mi se sasusilo cini mi se a krv ledila ....
a sve to moja ljubav meni ne dopusta i moja vera u ljubav , moja vera u dobro ,moja vera u NJEGA koji je meni postao ceo svet i moj zivot
moj osmeh ,moj sjaj u oku .Ja ne umem da prestanem da ga volim ,bilo je pokusaja ali uzaludnih .... nista nije vecito , mi i sve oko nas materijalno je prolazno i raspasce se ali moja ljubav nikada ona je neunistiva ,konstantna ,apsolutna ,cista u svom svom sjaju .
I obasjava me svakodnevno u svim momentima ,moja ljubav je tu pored mene u meni ,nadomak ruke tako reci ....
I dajem je masovno naokolo svuda oko mene a najvise njemu , onom ko je u meni izazvao
ova osecanja i posadio seme iz kojeg je sve niklo
Volim te je rec ,nema vise reci
kojom ti mogu reci
sta sve u meni
stoji i ceka Ne(mirno)
to se vise ne moze recima izreci:heart:

A vi zakljucite sami ima li ljubavi -
Ja tvrdim da je ima i dajem svoj zivot u zalog
da to i dokazem

Mozda je ima...
Ispod tamnih oblaka,
izmedju zemlje i neba,
ispod brzaka
i virovitih reka,
mozda je ima
u saci malog deteta
koje trazi majku,
u ruci vojnika
koji trazi mir..
Mozda se krije
negde u spomenaru,
mozda se sanja
u nocima teskim
kada crne slutnje
sakriju nebo
na kojem svaka zvezda
necijim imenom
se zove...
Znam samo gde je nema.

N.

"Toliko je malo ljubavi medju ljudima, da onaj koji ume da voli ne bi trebalo nista drugo da radi..."

Ljudi, ima ljubavi. Ljubav pocinje da ti se pruza onog trenutka kada dodjesh na svet. Roditelji te vole, pa te vole brace i sestre, pa drugarice i drugovi, pa prve simpatije... Shta zelim da kazem? Razvijamo se i zivimo s 'ljubavlju. Ne treba postavljati te granice : Ima ili Nema!!! Postoje razne ljubavi, na razne nacine se moze voleti. Shta je u stvari ljubav? Ljubav je razumevanje, komunikacija, tolerancija, strast, emocije, bol i tuga... Sve to cini ljubav.

"Toliko je malo ljubavi medju ljudima, da onaj koji ume da voli ne bi trebalo nista drugo da radi..."

Ljudi, ima ljubavi. Ljubav pocinje da ti se pruza onog trenutka kada dodjesh na svet. Roditelji te vole, pa te vole brace i sestre, pa drugarice i drugovi, pa prve simpatije... Shta zelim da kazem? Razvijamo se i zivimo s 'ljubavlju. Ne treba postavljati te granice : Ima ili Nema!!! Postoje razne ljubavi, na razne nacine se moze voleti. Shta je u stvari ljubav? Ljubav je razumevanje, komunikacija, tolerancija, strast, emocije, bol i tuga... Sve to cini ljubav.

Nemojmo uprostiti temu rcenicama:"Svi te vole, Kad se rodis drugarice , drugovi svi te vole".
Potvrdi mi da su te svi voljeli, iako jesu druge nisu .Pogotovo je stvar oko ljubavi nepotpuna, odnosno hocu da kazem da u toj oblasti kao u nijednoj drugoj su ljudi "invalidi" odnosno nisu sposobni da vole,
Ima je u malim kolicinama i kod malog br.ljudi---one ljubavi kad su u pitanju zaljubljenost izmeddju dva suprotna pola, malo je ima vise u roditeljskoj lubavi(ako ne i najvise), a manje kod drugova, "prijatelja" ....

Defintivno mislim da si debelo zaljublena, kao si sama drzala ovaj topic mnogobrojnim postovima.Provjericu sad...

Hm... ne znam samo dali zaljubljenost traje skoro 3 godinice :lol:
A ovo na ovoj temi je nista u poredjenju sa mojim postovima jer je skoro svaki bio namenjen mojoj najvecoj najludjoj jedinoj ljubavi
Osecam mnogo vise no zaljubljenost .Ima tu mnogo toga sem zaljubljenosti( a da je debelo je predebelo :D)mnogo privrzenosti ,postovanja ,pripadnosti ,nekih slicnosti ,
i puno puno ljubavi .Osecam se jednostavno sa tom osobom kod kuce tu gde pripadam
eto to je To:heart::zaljubljena:

IZABRANA

O Dušo moja
Kad bi samo znala
Koliko dobro predstavljaš mi Ti.
Ni ja još upoznat s time nisam
Ali otkrivam sve više
Ulogu Ti divnu u životu mi.
Definitivno jedno jest:
Ti sazdana si radi moga dobra, velikoga,
Ti stvorena čudesno lepa, iznutra i izvana
Da povoljno utečeš na me koji rastem,
Razvijam se svak'dan u čoveka po namisli Božjoj.
Da, kličem što imam Tebe tako lepu, prelepu
Jer uvek kada Te na životnoj stazi sretnem svojoj
Ja porastem, čovek pravi postajem sve više.
Uloga je Tvoja Draga sveta:
Iza Tebe moćni Bog stoji što sve čini krasno
Ljudima na dobro, na radost im silnu, sreću.
Hvala Bogu što Te takvom učini i meni dade!
Ali i ja ovakav kakav jesam darovan sam Tebi!
O daj Bože da isti utjecaj što ga Ti imaš na me
I ja budem imao Mila spram Tebe!
G.V

Jesmo li se voljeli, je li to bila
ista ljubav oduvjek prekrivena poljupcima
od mesa i koze, ljubav kao slatka smrt
dovoljna sama sebi? Put je bio dug
u sjeni vatre. Postoji
jedna zena u svima, stvorena
bez nade na granici ocaja, od razbijenih lutaka,
od krhotina placa. Isto ime
za sve sto izgovara, za sve
sto se kaze, sazivljuci duhove neke sobe
u koju ulazi vjetar.

Jesmo li se voljeli, je li to bila
igracka ili noz u ruci, kolijevka
ili odor? Vise ne znam
odakle dolazi bol, ni tko je taj
u kome se nastanjuje
dio neba.
Bez mene sve se desava, i ja pamtim,
kao sto sam oduvjek pamtio samo ono
sto se zaboravlja.

Sve se izmjesalo poput karata i vise
ne znam bdijes li ili spavas oslonjena
o moje srce. A tu je i svjet
naglavce i misao
koja tumara izmedju zidova i udara
poput jeke u svom kavezu. Volim te
kao sto sam volio stotinu ruza.

Jesmo li se voljeli kao sto voli
sruseno srce, je li to bio
krik ili jecaj u nasem zajednickom grlu?
U vremenu koje je stalo prije nego krene
i taj glas odjekuje
izmedju mnogih.
Da, mi smo se voljeli oduvjek razdvojeni,
ne znajuci
odakle stize taj brod krcat snovima,
ni tko je zaboravio da ih sanja.

Mozda je ima...
Ispod tamnih oblaka,
izmedju zemlje i neba,
ispod brzaka
i virovitih reka,