ima li hopera????

Tya:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: tebe treba da bude sramota jer se pored svega ponovo oglasavas :lol:

sto bi mene bilo sramota?
ja cu svoju pricu nastaviti nije me sramota zbog toga sto mislim. trudio bih se da ispravim greske da ste vi bili razumni, i vi ste to mogli uraditi, a ne, vi ste brljali drugome iza ledja.
Tya, ne mogu da verujem da imas 21 godinu .......
svasta. oboje ste stariji od mene a ogovarate ko 14-godisnje pubertetlijke.

nego, zaboravicu na to vase ogovaranje, zeleo bih da nastavim raspravu sa d1, posto je on bar pokazao svoje misljenje za razliku od Tye, koja ocito ceka da izadje iz predpuberteta.

nego, d1, ne vidim razlog zasto bi me ignorisao kao sto si rekao, najlakse je pobeci, zar ne? kad sam ostavio zadnju poruku od juce razmislio sam i prihvatio neke stvari sto si rekao, u vezi elektronske muzike ..... ipak, iskren da budem, nisam ja protiv elektronske muzike, vec protiv destrukcije tehna, mislim na ono sto se pusta po diskotekama, klubovima, ono napanjeno, odvratno ... trans valjda? rejv? e to je totalna destrukcija, o tome mi ne pricajte da je to muzika i da je OK posto znam da nije. znate li koliko sam poznavao ljudi koji su odlepili od toga? sa nekolicinom sam se druzio u prvom srednje, slusali smo dobri stari rok, dok tehno nije navalio u NS-klubove i oni se navatali na to. sta se desilo do kraja skole? nisu ni prosli skolu. pukli. zivotarili su do vikenda cekajuci zurku da se nagutaju svega i svacega i probude se sredinom sledece nedelje. zato mi nemojte pricati da je rejv ili trens nesto OK. ZAGLUPLJUJE.

sto se tice muzike iz Morowinda, poslusao sam je bolje, ne, zaista je cool. nemam nista protiv ambijentalne muzike, pa makar je elektronska .... jest da mi ne znaci kao sto mi znaci gitarska, ali u redu je. nosi osecanje, neku cudnu neklasicnu harmoniju i zanimljivo je, mogu da prihvatim kao stav.
ne znam zasto da poslusam Depeche Mode?
kakve to ima veze sa tehnom?

Ima malo neceg istinitog u tome - npr. ti tvoji drugari, prsli, toga ima, naravno, ali zasto - klinci izvale fazon, a u tim godinama ne umeš da povučeš ručnu kočnicu, te svaki put im sve više i više raste tolerancija.... i PRS.... Ima takvih, i biće ih, to su oni koji dolaze tamo ne zbog muzike, već samo zbog gudre, i to je činjenica.
Tebi se to ne dopada, odvratno, fuj, bljak, nije bitno, bitno je ti ubediš ljude da je nebo crveno, onoga ko celog života veruje u plavo. Drago mi je što mnogo ljudi ne sluša i ne kapira sve to... Ne pada mi napamet da pljujem po tvojoj muzici, choveche, TO JE STVAR UKUSA. Srećice, idi do prvog zida koji vidiš i udaraj glavom u njega... videćeš kako ćeš se osećati lakše. Probaj...

Tya:
Ima malo neceg istinitog u tome - npr. ti tvoji drugari, prsli, toga ima, naravno, ali zasto - klinci izvale fazon, a u tim godinama ne umeš da povučeš ručnu kočnicu, te svaki put im sve više i više raste tolerancija.... i PRS.... Ima takvih, i biće ih, to su oni koji dolaze tamo ne zbog muzike, već samo zbog gudre, i to je činjenica.
Tebi se to ne dopada, odvratno, fuj, bljak, nije bitno, bitno je ti ubediš ljude da je nebo crveno, onoga ko celog života veruje u plavo. Drago mi je što mnogo ljudi ne sluša i ne kapira sve to... Ne pada mi napamet da pljujem po tvojoj muzici, choveche, TO JE STVAR UKUSA. Srećice, idi do prvog zida koji vidiš i udaraj glavom u njega... videćeš kako ćeš se osećati lakše. Probaj...

odlicno :D keep talkin'
eto, to smo sredili .....
a sad, posto sam prihvatio elektronsku muziku generalno kao stvar ukusa, necu da diram u to. samo zelim da mi objasnis sledece.
taj trens, rejv, sta ima u tome da se to moze nazvati muzikom? i da se u tome moze uzivati? to zelim da znam. zelim racionalan razlog, a ne "to je stvar ukusa" ......
moj stav je da tu nema muzike, nema smisla.
ima ga u npr. ambijentalnoj, ili mozda haus, to sam prihvatio. npr, slusao sam nedavno "Budhha bar" nije bas teho, ali je elektronska muzika uglavnom, sa primesama pravih, istocnjackih instrumenata.
sta ima za uzivanje u rejvu ili trensu? zbog cega je to muzika?

e, dobro. sada kad smo se slozili da nije sve sto izlazi iz kompa totalna glupost, ajd da nastavimo...

Kao sto je metal i sl. izaslo iz roka kao neka zesca verzija tako su i pomenuti pravci isplovili iz elektro zvuka...
Nekome se to svidja - a nekome ne
nekome je punk muzika - nekome ne
nekome je metal muzika - nekome ne
nekome je rok muzika - nekome ne
....

d1:
e, dobro. sada kad smo se slozili da nije sve sto izlazi iz kompa totalna glupost, ajd da nastavimo...

Kao sto je metal i sl. izaslo iz roka kao neka zesca verzija tako su i pomenuti pravci isplovili iz elektro zvuka...
Nekome se to svidja - a nekome ne
nekome je punk muzika - nekome ne
nekome je metal muzika - nekome ne
nekome je rok muzika - nekome ne
....

nisam te to pitao.
pitao sam te kako to moze da bude muzika kad je to nesto dozlaboga agresivno, napadno, nezdravo, kad nema razlog svog postojanja (osim da klinci gutaju tablete) i kad nema pouku, poruku, harmoniju, smisao.
nisam te pitao dal se to nekome svidja ili ne. znam to vec sam

rok je bio muzika, imao je svoj smisao, poruku, harmoniju. znaci bio je MUZIKA.
ma dosta mi je ... vidim da ne znas ono sto zelim da te pitam. evo, idem odavde, bar sam nesto novo naucio ako nista drugo a potvrdio sam ono staro.
pozdrav za d1 :wink:
nego, Tya, srecan ti 21. rodj. i zelim ti sto skoriji ulazak u pubertet, pa onda u adolescenciju, pa ko zna sta dalje :wink: ......

Keeper:
ma dosta mi je ... vidim da ne znas ono sto zelim da te pitam. evo, idem odavde, bar sam nesto novo naucio ako nista drugo a potvrdio sam ono staro.
nego, Tya, srecan ti 21. rodj. i zelim ti sto skoriji ulazak u pubertet, pa onda u adolescenciju, pa ko zna sta dalje :wink: ......
Ha,a ja se bas pitao sta je BIO rock.Steta sto ga vise nema.Znaci li to da nema ni muzike?Pa ne,naravno.I muzika je napredovala.Rok je prevazidjen,odavno.Pa ti,kada odrastes,shvatices to,a do tada zivi u proslosti i slusaj rock&roll.

Inace,da me ne shvatis pograsno,i ja sam odrastao na rocku i metalu i svirao u nekoliko bendova,ali sam naucio da slusam i drugu muziku.... :P Cao!

Iggy:
Keeper:
Ha,a ja se bas pitao sta je BIO rock.Steta sto ga vise nema.Znaci li to da nema ni muzike?Pa ne,naravno.I muzika je napredovala.Rok je prevazidjen,odavno.Pa ti,kada odrastes,shvatices to,a do tada zivi u proslosti i slusaj rock&roll.

Inace,da me ne shvatis pograsno,i ja sam odrastao na rocku i metalu i svirao u nekoliko bendova,ali sam naucio da slusam i drugu muziku.... :P Cao!

pa, ovo je veoma diskutabilno pitanje ... hmm.
jasno je da je onaj klasicni r'n'r zavrsio svoje ... neki kazu tako, neki kazu da je evoluirao. znaci sad je r'n'r nesto kao Placebo koji koristi i elekroniku u svojoj muzici, e pa sad je to rock koji je uznapredovao. mada mene tako nesto slabo odusevljava ...... i ne vidim tu neki napredak. r'n'r je izgubio ostricu. ovo sto se danas plasira i vezuje za taj pravac je suvise slabo, meko i neodredjeno da bi se zvalo rock&roll-om. naravno, senilna i tupa sinteticka muzika se uvukla svuda, i ne znam vidi li iko ijedan mlad, odlican svetski bend koji ce da izvuce ovaj pravac iz kolotechine koju je izazvala komercijalizacija, MTV i navala etno i elektronske muzike.

naravno, oni koji vole klasican r'n'r poput Pink Floyda, Deep Purple-a i ostalih su jednostavno zatucani u proslost ... oni koji vole to (poput mene) plus neki od mladjih bendova zadnje r'n'r generacije takodje.
mada, optimista sam.
pre nesto vise od dve decenije je bila ista ova situacija, rock dinosaurusi su vladali svetom maksimalno iskomercijalizovani i zatupljeni, a onda se pojavio punk.
pocetkom 90-tih je vladao pop, dzekson, dzordz majkl, madona i sta ti ja znam, a onda je Nirvana izdala "Nevermind", Pearl Jam "Ten", RHCP "blood sugar sex magic" (valjda tim redom) i Metallica "Black" ...... to je opet prodrmalo r'n'r.
tako da mislim da bi mogli da ocekujemo novi udar ovog pravca :lol: ko zna kad .... :?

nego, verujte mi, ne zaludjujem se previse r'n'r fazonima, ne slusam IZRICITO r'n'r i nije mi stalo do tih fazona ...... volim da slusam i druge stvari koje nisu rock, ali tu se ne nalaze pop limunade, dens, tehno, metal, rep i sta ti ja znam ......

volim muzicare koji se ne svrstavaju pod pravac, poput Nick Cave, Patty Smith, Neil Young i slicni ...

ali ovu danasnju "modernu" muziku tesko da cu slusati.previse je patologije u njoj :wink:

Back