Black_Swan:
Joj,pa to je film...Vidi kako sam glupa...

ops:

ops:

ops:

ops: ja tamo svasta napricala...

ops:

ops:

ops:

ops:

ops:
labude, The Wall jeste album Pink Floyda, i to dobar, a The Wall je i film o gore pomenutim...
Pink Floyd je bend koji ne bi trebao da ima The Best of...i takva sranya, jer svaki nihov album je posebna prica, koja ako se isprekida pesmama kao individuama gubi smisao, oni najcesce nemaju pauze izmedju pesama, vec su tu ubaceni razni momenti, tipa pricanja, nekih psihodelicnih zvukova itd...npr album Atom heart mother(to je onaj sa kravom na naslovnoj strani)ima pesmu Alan's psychodelic breakfast, gde se cuje u 10 minuta kako se prze jaja, kuva kafa, kako jede, mljacka...
Sid Barett, inace osnivac benda, nazvao ga je po svojim jazz idolima: jedan se zvao Pink ****, a drugi **** Floyd, pa je to iskombinovao i dosao do naziva Pink Floyd, mada postoji i druga pricha da je imao 2 macke jedna se zvala Pink a druga Floyd i tako...mada mislim da je prva pricha verodostojnija...
I tako Sid Barett i mislim da je Roger Waters, studenti arhitekture su osnovali bend, kasnije im se pridruzio i Nick Mason, dok je David Gilmour dosao tek posto je Sid Barett otkacio tako sto se navuko na sve i svasta, i sto je pichio LSD kao lud...kazu da je u poslednjim mesecima svog boravka u bendu bio u stanju da na koncertima svira jedan akord po 45 min. sa unezverenom facom, mrtav od droge...tako da je on izbacen iz benda i mislim da je posle zavrsio u ludari... :wink: :shock:
a sto se albuma tiche preporucujem: Meddle,The Dark side of the moon, Wish you were here i Division bell, to su malo slusljiviji i popularniji, a ako neko zeli pravu psihodeliju onda:Ummagumma, Animals, Atom heart mother i Pipers at the gates of dawn!!!
aj u zdravlje!!!