ima li hopera????

ne razumem ko je ovu grupu podveo pod reggae...to je obicno skrnavljenje reggae muzike,a i muzike uopste...jedino u sta se oni mogu svrstati su bandovi tipa linkin park i slicno...nazalost gomila ljudi u nasoj zemlji zivi u zabludi da oni sviraju reggae,ali stvarno je daleko od toga...oni koji stvarno razumeju reggae nikad nece slusati eyesburn,a i tesko da se nesto nastalo posle Marlijeve smrti moze nazvati reggae muzikom...(tada je vec reggae izgubio smisao).Razlog zasto ovde nikad nece biti reggae bendova je sto ta kultura nikako ne pripada nasim prostorima,i nema smisla praviti takav bend ovde.Takodje je veoma razocaravajuce sta su na ovim fetivalima pustali na reggae stage-u-najgore muslimanije-i onda neupuceni kad cuju tako nesto,naravno da ce misliti da je eyesburn reggae...steta...

Dobro, vazno je da vi znate sta je dobro a sta ne!!! To je celoj reggae populaciji najkorisnije, sto vi osporavate svaki, makar i najmanji i najneuspeliji pokusaj sirenja miroljubive filozofije i nacina zivota na ovim prostorima. Da, svakako, eyesburn nije reggae, makar ne u potpunosti, i ne moze biti tako okarakterisan, ali zar nema elemenata? I da, mozda su komercijala, mozda su linkin park, mozda su sve to sto kazes, ali reci mi, na osnovu cega to zakljucujes? I otkud vama merilo kvaliteta?

Dzokavac? Mozda. A zasto ne pominjete one koji zaista razumeju poruke ili, ako vise volite, one poruke koji se u nasoj zemlji i u nasim kulturoloskim uslovima mogu primiti. Hocu reci, nisu svi uduvani fenseri koji vole samo letnji vajb u toj muzici.

A da se reggae zavrsio sa Bobom, to moras da pitas prave poznavaoce reggae muzike. Anatemisali bi te!!!

da,u pravu si soul rebel ali pazi ovo,koji bend postoji kod nas a da se okarakterise kao rege??//del arno?ok,to jeste ali eto nema ih dugo!
kod nas ima tako malo rege desavanja da se odmah trazi bilo sta sto ima veze sa regeom!
ako nisi preslusao albume eyseburna ,ne mozes tvrditi da nema regea jer ga ima ali naravno mnogo manje !!!oni su hc bend i samim tim ne mogu da budu cist reggae,ali ako hoces reci cu ti nihove reggae pesme pa ces sam razmisliti koliko su reci dobre i koliko realno oslikavaju situaciju u kojoj se nalaze rastamani!
sve ostalo sto si rekao ........stoji da posle marlija postoje samo kopije!!!!!on je razvio rege i vecina je zapocela slusanje ove muzike bas preko njega!
donekle eyesburn prenosi u maloj meri rege zvuk ali ipak nije to to.ja volim eyesburn iako sviraju hc ali ne mogu da seporede sa sugavim linkin parkom jer nikada nece biti takav sljam!!!!!!!!iako je sve to ,,tezak zvuk,, svaka pesma ima rege reci!
bilo kako bilo,ne znam kako ce ko odreagovati na moju poruku ali to je moje misljenje!bez obzira na sve reggae ce ostati uvek na prvom mestu ali opet ljudi,eyesburn ima dosta toga slicnog sa regeom i ne treba odbacivati ovaj bend!!!!!!!
ne znam da li sam ikako mogla da te ubedim u sprotno,soul rebel,ali pokusala sam........
peace

Stvarno ne mogu da shvatim zasto vecina na ovom forumu pokusava da skrnavi Eyesburn, ali valjda vazi ono da se za dobrim bendom prasina dize... Nema potrebe nikog da ubedjujes da EB nisu reggae, niko nije ni tvrdio da su oni 100% reggae, ali ako si u zivotu preslusao Cool fire i Gabau nemas osnova da tvrdis da lice na 'neki Linkin Park'i da nema elemenata reggae (tj.dub) zvuka. Postujem tvoje misljenje, ali sasvim je nemerodavno da govoris kako pravi poznavaoci reggae zvuka nikad nece slusati Eyesburn. Poruke koje sve pesme nose su univerzalne i mogu da se povezu sa rasta filozofijom i moracu da te razocaram, ali svi ljudi koje ja poznajem, a koji su pravi ljubitelji reggae zvuka, slusaju EB. Ako mi se ukaze sansa da osnujem bend, pokusacu da dam svoj doprinos reggae muzici na ovim prostorima bez obzira sto ce uvek biti takvih nalik tebi koji ce se truditi da svaki pokusaj ismeju (sto rece guitarrr babe). I jos nesto, nijedna muzika ne umire, pa ni reggae!!! :)

aj da vas i ja podrzim,mad stvarno nije reggae bend,to je grupa koja moze da svira bilo sta.Ali to da posla boba nije bilo reggae-a je ogromna greska.Reggae se stalno razvija,poceo je od nekog ska ritma a danas je se nalazi na ragga zvukovima koji vise podsecaju na hip hop ali nije.Dancehall je isto vrsta reggae-a,roots reggae se pravi redje nego ranije ali jeb**a.A na echo festivalu je na reggae stage-u bilo nikad bolje,stvarno odlicna muzika.E da,mnogi osporavaju sean pola ali to je ragga,mozda malo vise komercijalizovana ali poslusajte stari album(kad niko od vas verovatno nije ni cuo za njega)pa recite onda da je los...

Ne znam sto vam toliko smeta ta Metallica. Jesu malo usrali sa St. Anger, pa sta? Menjali su muziku sa svakim novim albumom, i verovatno ce menjati i ubuduce. Zar nisu komercijala i oni metalci sto snimaju po deset istih albuma?

guitarrr_babe:
Capoeira Maestra Joao Grande???

To pitam jer je neko ovde bas tako nesto pomenuo (birimbao, atabaque, i sl.), po slobodnoj proceni to je bila diskusija izmedju Guardian-a i nekoga jos, pa je onda taj neko odgovorio da izbije capoeira-u iz glave, i onda sam se ja setila da sam cula za to, ali ne znam sta je.

Capoeira mestre Joao Grande je jedan od dvojice najvecih zivih capoeria ANGOLA mestrea. Pored njega je tu i Joao Pequenho! Sto se tice kapuere, nacicete sve informacije na sajtu www.crsn.com/capoeira ili www.senzala.dk ili na www.angolacenter.org (za ovo nisam 100% siguran da je ta adresa!) Ako vas interesuje jos nesto otvorio sam u Ostali sportovi diskusiju Capoeria pa me tamo pitajte sve sta vas zanima! :wink:

ja nisam rekla da je reggae umro i to nikad od mene necete cuti,reggae ostaje marley ostaje kao neka vrsta zacetnika tj. KING,a ono sto sam zelela da kazem je da se sa reggae muzikom nakon njegove smrti desilo ono sto bi on najmanje zeleo...i valjda sami znate da je otkacio Lee Perry-ja zato sto je njihov album(the wailers) plasirao na englesko trziste,a sve sto su oni zeleli je da ta muzika ostane tamo gde je i nastala,jer tesko da ce je iko drugi shvatiti na taj,pravican nacin......pa i ja.zbog toga sam rekla da ovde pa ni u bilo kojoj drugoj drzavi(gde nema jamajcana) nece postojati ni reggae bendovi.....za njih ta muzika ima sasvim posebno znacenje...a ono sto se naziva reggaeom i ako zelite ''potseca na reggae'' je daleko od toga...nadam se da su ljudi koji su se javili sa zeljom da me demantuju,mnogo vise proucavali rasta knjige i uopste knjige o reggae muzici(cak sam imala vise prilika da pricam sa jamajcanima),pa mogu tvrditi da je eyesburn reggae-reggae je mnogo vise od izraza ''opusteno'' i ganje...nazalost retko ko tako razmislja,reggae nije samo zvuk,a takodje ne propagira ganju(sto onaj kojot radi) ljudima koji ne pripadaju rasta religiji,niti tu religiju zele da prenesu van jamajke(nije im cilj da sto vise ljudi bude u tome)...procitajte knjigu jamaican woriors...gde se kaze da ne treba svako da koristi jebenu herb(ganja im je neka interna stvar a ne svetska poruka-sto je definitivno pogresno protumaceno ovde-mozda zahvaljujuci tim pseudo-reggae bandovima)...muzicki je eyesburn veoma slab,ap i po pitanju tekstova,koji oni u sustini i ne razumeju vec su samo prekopirane rasta poruke-takodje je veoma diskutabilno koliko je onaj pevac uopste u stanju da porucuje i govori o bilo cemu... nemam nista protiv postojanja te grupe,ali samo mi se ne svidja sto su u potpunosti izopacili sliku o onome cemu ne pripadaju...a ja mislim da imam raloge,kao i dovoljno informisanosti o svemu ovome,pa i mogu na taj nacin pricati o pomenutim...

kazem ja i slazem se sa tobom da svi rege odmah povezu sa travom a koliko njih ne zna nista o travi kao svetoj biljci vec samo kao da bi se naduvali i drogirali.to je njihov problem sto se tice trave.a eyesburn ne treba kritikovati.ali takodje ne vredi ubedjivati tebe da je eyesburn reggae bend.eyesburn svakako nije reggae bend ali eto ugavnom ih mi znamo kao takav bend.takodje ne kapiram ni sve ove rasprave jer mi tebe ne mozemo ubediti u suprotno jer ti imas svoje misljenje i ja to stvarno postujem.
tako da mi je bas bedak sto se raspravljamo oko toga.svako ce odvlaciti na svoju stranu a to nicemu ne vodi. :!: :!: :!: :!: :!:
toliko od mene
peace

Eyesburn girl:
soul rebel:
kakve gluposti........ocigledno da onaj ko je rekao da ne postoji dovoljno zena u reggae muzici nije dovoljno informisan o istoj......pogotovu reggae scena iz 70-tih godina bila je ispunjena zenskim izvodjacima......a uz to eyesburn nije reggae,nego je neki komercijalni *.....koji se predstavlja veoma pogresno......tesko da ce kod nas ikad postojati pravi reggae bendovi......nazalost
Pusti ti 70-te, ako nadjes kog nas jednu reggae ribu, ja ti cestitam...I ne slazem se da je Eyesburn komercijala, otkud ti to?
Eyesburn JESTE komercijala, ali dobra komercijala. U krajnjem slucaju ajde recite ali iskreno (ustvari samo soul rebel posto eyesburngirl znamo da slusa) da li sve grupe koje slusate sviraju nekomercijalu. To jest' da li slusate SAMO NEKOMERCIJALNE bendove. Podsetite se sta je nekomercijala. Tesko je doci do nekomercijale.

nisu otisli od lee scratch-a zato sto ne zele da ljudi engleskoj slusaju reggae nego zato sto je prodao bez njihovog znanja i uzeo sve pare.Posle toga su se u svet rasirili pirati njihovih albuma.Znaci slusa se a njima nema kinte.da je tako ko sto ti kazes ne bi onda album exodus snimilu u londonu.Jel da?A sto se tice ganje procitaj ovaj tekst iz pesme wicked draw a sensi-sister carol:...some people smoke herb,dont know what it really mean,herb was smokin by people in the cave herb was founded on king solomon's grave,in front of babylon me smoke and be free...znaci jasno zbog cega se pusi i zbog cega se veruje da je lekovita,da bi se priblizili bogu a jednom kad se priblizis bogu tek tad upoznas sebe kakav si stvarno.Sad sam zbrzao sve to jer me mrzi da pisem sve ono sto bi trebalo tako da ono sto sam preskocio izvinjavam se poznavaocima religije.E najbolji primer je ja misli tekst pesme legalize it od peter tosha.toliko za sad od mene.Irie

Furerr:
Eyesburn girl:
soul rebel:
kakve gluposti........ocigledno da onaj ko je rekao da ne postoji dovoljno zena u reggae muzici nije dovoljno informisan o istoj......pogotovu reggae scena iz 70-tih godina bila je ispunjena zenskim izvodjacima......a uz to eyesburn nije reggae,nego je neki komercijalni *.....koji se predstavlja veoma pogresno......tesko da ce kod nas ikad postojati pravi reggae bendovi......nazalost
Pusti ti 70-te, ako nadjes kog nas jednu reggae ribu, ja ti cestitam...I ne slazem se da je Eyesburn komercijala, otkud ti to?
Eyesburn JESTE komercijala, ali dobra komercijala. U krajnjem slucaju ajde recite ali iskreno (ustvari samo soul rebel posto eyesburngirl znamo da slusa) da li sve grupe koje slusate sviraju nekomercijalu. To jest' da li slusate SAMO NEKOMERCIJALNE bendove. Podsetite se sta je nekomercijala. Tesko je doci do nekomercijale.

ne mlati ..... ne znaci da je bend komercijalan samo ako mu se prodaju cd-ovi. mozda je tako sa stanovista ekonomije, ali ne i sa muzike.
neil young je izrazito nekomercijalan i sav moguci ant-anti a muzika mu se sasvim dobro prodaje.

Eyesburn nije regee. Nije............................al' nije ni sranje. Imas pravo na svoje misljenje, nemas uvo za tu stvar OK ali time sto nameces svoje misljenje vredjas prave fanove EB-a. Guitarrr_babe je u pravu POTPUNO.

You go girl!!!!!! (misli se na guitarrr_babe) :P :P :P :wink:

Back