ima li hopera????

Marduk:
Power su Guardian-i, Helloween i sl., kao i NW. Jeste da nema tu snagu ali u osnovi jeste power! Ima on neke primese gothic-a na pocetku ali gde nadje simpho black?! Inace za progressive se totalno ne slazem jer oni nemaju veze sa istim. Progressive je mnogo tezi i kompleksniji za sviranje od njihove muzike. Po ovom novom singlu bih rekao da opet vuku na goth ali to nije to...
Inace, prvi power je nastao pre death-a i otprilike uporedo sa thrash-om i prvim black-om. Tako da...
Sto se tice preporuka ja se bas ne bih slozio, ali dobro.
upravo tako :roll:

Just thought you may like to know i was at the Download Festival at Donningtonn Park in the UK yesterday.

Metallica were due to take the stage at 9.30 however nothing happened until 10, having seen Metallica live several times before i knew that something was wrong as they were never late before. At about 10.10 Rob, James and Kirk walked onto the stage and apologised to the fans for the lateness but said they had a good reason. James said that "on the way here there were four healthy members of Metallica, unfortunately Lars needed to be taken to the hospital with a health scare. We are gonna try to go on with some friends and we thank you for being so patient."

They then played the Ecstasy of Gold with a video, once it ended the opening classical part to "Battery" began to play and the band launched into the song with Dave Lombardo from Slayer on the Drums. They then played the rest of set using other drummers. They had Joey from Slipknot play with them for most of the show and they also used Lar's drumtech on a couple of songs too.

All in all a great show because of the way they were able to carry on without Lars however the set was a bit disappointing and the shortness of it, however this was entirely understandable given the circumstances.

Setlist:
Battery w/ Dave Lombardo from Slayer
The Four Horsemen w/ Dave Lombardo from Slayer
For Whom The Bell Tolls w/ Joey Jordison from Slipknot
Creeping Death w/ Joey Jordison from Slipknot
Seek And Destroy w/ Joey Jordison from Slipknot
Fade To Black w/ Flemming (Lars' Drum Tech)
Wherever I May Roam w/ Joey Jordison from Slipknot
Last Caress w/ Joey Jordison from Slipknot
Sad But True w/ Joey Jordison from Slipknot
Nothing Else Matters w/ Joey Jordison from Slipknot
Enter Sandman w/ Joey Jordison from Slipknot

LATEST UPDATES ON LARS
After the show in Lisbon, Portugal on Friday, Metallica drummer Lars Ulrich fell ill with undisclosed symptoms, according to a spokesperson for the band. While his bandmates flew to England for their Sunday performance at the Download 2004 festival, Ulrich stopped off in Germany for treatment.

...Dakle, kako sad stoje stvari najjaci lik nam nece doci...

Mama me je uspavljivala kasetom sa pesmama koje su za decu snimili Vlada Divljan i Gile iz 'Elektricnog orgazma'. Kaze da sam je obozavala. :D
E, kasnije sam presla na Cecu i Draganu... :( Tako je bilo sve do prvog-drugog razreda, kad sam presla na 'Tap 011'. U cetvrtom-petom sam pocela da slusam 'Bijelo dugme' i njima slicne i 'Azru'. Gunsi, Purple i ostali su dosli u sedmom. Ostalo je istorija... 8)

Black_Swan:
. . .:
A ja sam ih gledio lane i bilo je jako fino :D
A gde gde gde gde gde??? :D :D
Ocu ja... :oops: :twisted: :evil: :evil:
Pricaj kako je to otprilike izgledalo... :!: :D :D
Pa kako gde?! :shock: :? Pa gledao sam ih u Bgd-u 30.05.2003. Po meni koncert je bio super! A kako je sve izgledalo. . . Pa nesecam, se najbolje jer je bio malo mrak, a ja nosim naocare koje sam morao da skinem jer sam sutirao :D Ali bilo je PRETERANO!!!

andjelce:
Mama me je uspavljivala kasetom sa pesmama koje su za decu snimili Vlada Divljan i Gile iz 'Elektricnog orgazma'. Kaze da sam je obozavala. :D
E, kasnije sam presla na Cecu i Draganu... :( Tako je bilo sve do prvog-drugog razreda, kad sam presla na 'Tap 011'. U cetvrtom-petom sam pocela da slusam 'Bijelo dugme' i njima slicne i 'Azru'. Gunsi, Purple i ostali su dosli u sedmom. Ostalo je istorija... 8)
Indenticno.
Samo sto cu za prvi raz. da dodam i zabranjeno pusenje,zanu i lunu....A u 4.-5. sam vise gledala mtv i volela sam madonnu...ostalo....ma sve isto

. . .:
Black_Swan:
. . .:
A ja sam ih gledio lane i bilo je jako fino :D
A gde gde gde gde gde??? :D :D
Ocu ja... :oops: :twisted: :evil: :evil:
Pricaj kako je to otprilike izgledalo... :!: :D :D
Pa kako gde?! :shock: :? Pa gledao sam ih u Bgd-u 30.05.2003. Po meni koncert je bio super! A kako je sve izgledalo. . . Pa nesecam, se najbolje jer je bio malo mrak, a ja nosim naocare koje sam morao da skinem jer sam sutirao :D Ali bilo je PRETERANO!!!

pa nisam znala gde... :lol:

nego,ocu i jaaaaaaaa da ih vidim.... :( :(

Robert Šuman je rođen na današnji dan,8.juna 1810.godine,u Nemačkom gradu Cvikauu.To je povod da se u kraćim crtama prikaže njegovo stvaralaštvo.
Pored već iznetog na polju simfonijske,vokalne i koncertantne muzike,najpre da kažem da je Šuman bio,do povrede prsta,odličan pijanista.A onda je njegova supruga Klara Vik-Šuman(1819-1896),nastavila da,kao vrhunski pijanista svoga doba,sa uspehom interpretira njegova dela.Na polju klavirske muzike,Šuman je iza sebe ostavio,između ostalog,čuveni ciklus ''Dečje scene'',opus 15.To je ciklus klavirskih komada,na temu dečjih priča.Popularan je sedmi komad ''Sanjarenje'',koji je doživeo više aranžmana(najpoznatiji je za violončelo i orkestar),a koji su dosta narušili autentičnost klavirskog originala.Od ostalih zbirki klavirskih komada spomenućemo ovom prilikom ''ABEG Varijacije'',opus 1,''Leptiri'',''Karneval'',opus 9,''Simfonijske Etide u formi varijacija'',opus 13. i ''Tokatu'',opus 7,veoma žustrog pokreta.Na polju klavirske muzike,Šuman je napisao i dve klavirske sonate:Prvu,opus 11. i Drugu,opus 22.
Na polju kamerne muzike,ističu mu se danas jedino nekoliko gudačkih kvarteta,a vrhunac u njegovom stvaralaštvu je dramsko-oratorijumska muzika.Tri su najznačajnija njegova dela sa ovog područja:dve drame:''Manfred'',opus 115.(popularna je monumentalna i melodijsko ritmički bogata uvertira za ovu dramu),i ''Prizori iz Geteovog Fausta'',prema Geteu.Treće je ostvarenje kolosalni oratorijum ''Raj i Peri''.
Robert Šuman je umro posle dvogodišnje mentalne i fizičke agonije,u Endenihu kraj Bona,29.jula 1856.godine.Bio je i priznat muzički kritičar.Osnovao je ''Novi muzički časopis'',u kome je kritikovao neukus i šund svoga doba i afirmisao nove,mlade stvaraoce,kojima je trasirao muzički put(najbolji primer za ovo je Johanes Brams).Sve u svemu,svestrani muzički stvaralac.

Na EXIT dolaze velike zvezde, a oni naravno imaju i velike prohteve. Kao što je to uobičajena praksa na svim festivalima i koncertima, menadžer unapred šalje “rajder”- listu. U “rajderu” se nalazi spisak svega onoga što je umetniku potrebno da bi se negde osećao udobno. Na EXIT04 dolazi Iggy Pop, velika rok zvezda, koji je Festivalu poslao do sada najinteresantniji “rajder”. U duhovitom fazonu Iggy zahteva pice, sendviče, pivo (rado bi probao i neko domaće) ali i nekog ko bi mu imitirao Bob Houpa. Da li je imitacija, kod nas malo manje poznatog američkog glumca, neophodna ili je to još jedna Iggijeva šala, ne zna se. Ipak EXIT je dobro prošao, priča se da je nekom ukrajinskom muzičkom festivalu poslao “rajder” gde je tražio da između bine i bekstejdža stoje u vrsti sedam patuljaka, sa sve zanosnom Snežanom. Iggy Pop je još tražio razne vrste čajeva (voli da proba), galone kafe i celu kantu od 15kg leda. Voleo bi da proba specijalitete domaće kuhinje, na jelovniku može da bude i govedina, ali po mogućstvu da nije «luda». Uz večericu Iggy bi probao neka francuska vina, koja nije siguran kako se zovu, ne zna baš ni da ih izgovori, ali tvrdi da su preterana. Voleo bi kombinaciju vegeterijanske i normalne hrane, a napominje da kobasice nisu vegeterijanska hrana (loše iskustvo sa neobaveštenim Nemcima).
Zvezde uglavnom traže tropsko voće, vodu, pivo, vino, “Jack” je gotovo obavezan, pri dolasku vole da ih na aerodromu čekaju sendviči i pice, a uoči nastupa vole dobro da pojedu nešto “konkretno”. Većina muzičara traži vegeterijansku hranu. Tricky je tražio kamut hleb, camey papričice, jagnjetinu i ribu, posebnu so. Asian Dub Foundation zahtevali su vodene boje i blok za crtanje, pivo i sok od đumbira, karton mleka sa malo masti, tegle meda, pice s pilećom salamom...

-----------------------------------------------------

SNOB !!!

Ja mislim da voli da od svega pravi "nesto vise"
pa tako i od rajdera.
Ali, to je deo njegovog imidza.
Naravno i ego trip pomalo, ali zamisli ti tu masu koja dodje da vidi samo TEBE!!! :shock: Pa cak i u nekoj Srbijici!
Tebe to ne bi promenilo???
Inache ovo je skinuto sa zvanicnog sajta exit festivala,
ili ako si prijavljen na mailing listu dobijes.
By the way koji ti je motiv ?
Da razocaras obozavaoce lika & dela I.P.?

ja mislim da je pesma dobra i da veoma ljude "tera" da iskazu svoja osecanja prema drugima :Zeljko mislim da si dobar covek ali moras da izjavis o kome tvoja pesma peva mislim o kojoj devojci i kako se zove

Courtney:
Courtney:
Marduk:
Alogija nije nista posebno. Dobri muzicari ali muzika :roll: . Jedino mi se svidja Samson i uzivo sviraju mnogo dobre obrade. Od Kraljevskog sam cuo samo Rocker-a i nije los. Courtney bravo za pesmu 8) .
Hvala, hvala 8) :oops: :lol:
Cekaj, na koju mislis? :lol: W.A.S.P. ili Kraljevski? :? :lol:

Mislio sam na Kraljevski. W.A.S.P. je neprevazidjen i to se podrazumeva!

Back