Electric eXecutor
Domaćin
- Poruka
- 3.127
logichki dokaz je i dalje dokaz :| chakshtavishe, ja bih rekao da je logichki dokaz najvalidniji..
Steta sto se u svetu retko sta odvija po zakonima logike.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
logichki dokaz je i dalje dokaz :| chakshtavishe, ja bih rekao da je logichki dokaz najvalidniji..
jedino ljudi imaju slobodu da misle i ponashaju se nelogichno, inache sve postoji i funkcionishe po zakonima logike.Steta sto se u svetu retko sta odvija po zakonima logike.
Evo, logicar donosi nelogican zakljucak.jedino ljudi imaju slobodu da misle i ponashaju se nelogichno, inache sve postoji i funkcionishe po zakonima logike.
Draga Livi, bas suprotno, ateizam je baziran na znanju. Da bi poverovala da je Mojscije, zahvaljujuci bozjoj sili, razdvojio Crveno more, ili da je Jeshua hodao po moru, moras poznavati fizicka svojstva vode, da bi poverovala da je Marija bezgresno zacela, rodila i ostala devica, moras znati kako ce se to dete koje ces roditi zacelo i da “NISTA” ne moze da zacne “NESTO”. Da bi razumela da je bog stvorio svet za sest dana, ti bi pre svega morala da negiras zakone fizike, tj. da se iz nicega ne moze stvoriti nesto. Prvobitno osnovno pravilo fizike je glasilo da je materija neunistiva i da samo menja oblike, a nesto docnije naucnici su ustanovili da je sve “vidljivo i nevidljivo” neunistiva energija i da zapravo ona samo menja pojavne oblike. Da te dalje ne zamaram. Biblija je puna i lepih i veoma ruznih, stravicnih prica (ubijanje sve prvorodjene dece u Misiru, spaljivanje Sodome i Gomore, Veliki potop, itd. itd.). Treba stalno imati na umu da su je pisali neuki ljudi bronzanog doba koji su i sami verovali u magije i vradzbine.
Da bi neko bio ateista morao bi znati osnovne pojmove iz svih predmeta koje je ucio u osnovnoj i srednjoj skoli. Zar ne mislis da je tako? Ili da je veoma nacitan iako bez skolskih diploma.Uz to mora biti skeptican i kritican plus logican i razlozan.
P.S. Orao je u pravu. U nauci vazi pravilo da onaj ko iznosi nova saznanja, mora i da ih dokaze. Ne dokazuje netacnost novog saznanja neko ko to negira, vec onaj koji to tvrdi.
Ja sam orlu odgovorila--ne mozes saznati ako ne zelis.
to je samo tvoje mishljenje. a poshto ga nisi objasnio i razlozhio zashto mislish da je moj zakljuchak nelogichan, to tvoje ostaje potpuno beznachajno.Evo, logicar donosi nelogican zakljucak.
šta si bre ti orlu odgovorila..? Ti orlu nisi odgovorila ništa, već si samo pokazala da si konzervativna, uplašena i da se držiš za svoj strah od smrti kao brodolomnik za svoj pojas za spasavanje..
i nemoj da uzimaš u usta ateiste, jer da nema ateista, tvoji crkvenjaci bi još uvek bi tvrdili da je zemlja ravna ploča i u to ime spaljivali ljude, pišajući pri tom na sva "moralna" načela koja btw može da smisli i moja nepismena baba.
![]()
opet neka projekcija?
ja uopste nisam plasljiva osoba ..narocito se ne bojim smrti.
niti poznajem ijednog vernika koji misli da je zemlja ravna ploca,a jos manje nekog ko je spalio nekog.
svaka cast tvojoj baki
Da li Ljubav povlači ljubomoru, agresivnost i mržnju ili ljubomora, agresivnost i mržnja odvlače Ljubav?
Odgovorio sam, ljubav nije homogeno osecanje i sa sobom nosi i brojne negativne pojave ljubomoru, agresivnost i u krajnjoj liniji mrznju. Naravno sve ove pojave se ne moraju manifestovati u svakom pojedinacnom slucaju ali su prilicno ceste. Odgovor na pitanja zasto i kako nastaju ove pojave treba potraziti u psihologiji, a ne objasnjavati ih kao rezultat borbe koju trenutno vode natprirodne sile za ljudske duse ili sta vec.
agape je ljubav Stvoritelja za stvorenja.Ljubav za ceo svet.
hoces da kazes da nije istina?
Divno je to. Nije mi nije jasno zasto insistira na tome da ga volim pri tome preti da ako ljubav izostane onda sledi i kazna sto je prilicno nezrelo.
Ateizam jeste zapravo to-ignoramus et ignorabimus-ne znam i necu da znam.
Ne znam odakle ti to, ali potpuno je netačno... ja sam prvi ateista koji bi jako voleo da se upozna sa bogovima, sa Deda Mrazom, sa Supermenom, i ostalim mitskim bićima. Naravno, pošto su ta bića plod naše mašte - moja je nada uzaludna. Čim se pojavi bilo kakva indikacija da ta bića zaista postoje, spreman sam da revidiram svoj stav o neverovanju u iste.
Reci mi šta tu ne valja?
Prihvatam da je sujeta rđava osobina, ali ne mogu da prihvatim da sujetne osobe ne vole same sebe. I dalje, kada je neko sujetan, to ne znači da tu svoju sujetu ispoljava prema svima. I u tom smislu bi se sujeta mogla posmatrati kao mehanizam odbrane ličnosti.![]()
Što je danas dokazano, bilo je nekad samo zamišljeno.
сујета не воли.
љубав није нагон ни корист...
Daleko od toga. To je tako napisano jer je takva izjava dobra za motivaciju onih koji veruju bez ikakvih dokaza. Razume se da nismo svi isti, ali mnogi bi ateisti postali teisti kad bi se pojavio ikakav solidan dokaz da su pisanija iz starih prašnjavih knjiga istinita. Zanimljivo je takođe da su se bogovi, prema tim starim prašnjavim knjigama, pojavljivali mnogo češće u istoriji... sa razvojem modernih komunikacija smanjio se i obim njihovih dokumentovanih poseta.Napisano je: i da podignem ljude iz mrtvih, čak i tada biće onih koji neće poverovati.![]()
Ma pusti njega, on uglavnom ni sam ne shvata šta je tačno hteo da kaže. Ako i shvata, to obično čini na kriminalno pogrešan način, tako da svejedno nikom nije jasno, osim (možda) njemu.Kako možeš reći da Ljubav nije korist, ako malu decu upravo Ljubav održava u životu? Da li možeš reći da život, zdravlje nije korist?
Da li možeš reći da majčinska Ljubav prema svom detetu nije nagon?
Kako možeš reći da Ljubav nije korist, ako malu decu upravo Ljubav održava u životu? Da li možeš reći da život, zdravlje nije korist?
Da li možeš reći da majčinska Ljubav prema svom detetu nije nagon?
Daleko od toga. To je tako napisano jer je takva izjava dobra za motivaciju onih koji veruju bez ikakvih dokaza. Razume se da nismo svi isti, ali mnogi bi ateisti postali teisti kad bi se pojavio ikakav solidan dokaz da su pisanija iz starih prašnjavih knjiga istinita. Zanimljivo je takođe da su se bogovi, prema tim starim prašnjavim knjigama, pojavljivali mnogo češće u istoriji... sa razvojem modernih komunikacija smanjio se i obim njihovih dokumentovanih poseta.
Ma pusti njega, on uglavnom ni sam ne shvata šta je tačno hteo da kaže. Ako i shvata, to obično čini na kriminalno pogrešan način, tako da svejedno nikom nije jasno, osim (možda) njemu.