Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Daleko od toga. To je tako napisano jer je takva izjava dobra za motivaciju onih koji veruju bez ikakvih dokaza. Razume se da nismo svi isti, ali mnogi bi ateisti postali teisti kad bi se pojavio ikakav solidan dokaz da su pisanija iz starih prašnjavih knjiga istinita. Zanimljivo je takođe da su se bogovi, prema tim starim prašnjavim knjigama, pojavljivali mnogo češće u istoriji... sa razvojem modernih komunikacija smanjio se i obim njihovih dokumentovanih poseta.

Kako možeš reći za knjigu, koja se najviše čita, da je prašnjava?

Daleko od toga. To je tako napisano jer je takva izjava dobra za motivaciju onih koji veruju bez ikakvih dokaza. Razume se da nismo svi isti, ali mnogi bi ateisti postali teisti kad bi se pojavio ikakav solidan dokaz da su pisanija iz starih prašnjavih knjiga istinita. Zanimljivo je takođe da su se bogovi, prema tim starim prašnjavim knjigama, pojavljivali mnogo češće u istoriji... sa razvojem modernih komunikacija smanjio se i obim njihovih dokumentovanih poseta.

АЈД САД ПОЛАКО ЧИТАЈ

КАД БИ ПОСТОЈАО ДОКАЗ ДА БОГ ПОСТОЈИ НЕ БИ БИЛО НИ ВЕРНИКА НИ АТЕИСТА

KAD BI POSTOJAO DOKAZ DA BOG POSTOJI NE BI BILO NI VERNIKA NI ATEISTA

Kako možeš reći za knjigu, koja se najviše čita, da je prašnjava?
Biblija je štampana u puno primeraka, ali daleko od toga da se najviše čita. Većina onih koji je poseduju nikada je nije ni pročitala sa razumevanjam (ili uopšte). To stoji ako misliš na Bibliju... a ima još puno verskih knjiga i ostale mitološke literature iz drugih religija i mitologija, koje su podjednako neistinite.
АЈД САД ПОЛАКО ЧИТАЈ

КАД БИ ПОСТОЈАО ДОКАЗ ДА БОГ ПОСТОЈИ НЕ БИ БИЛО НИ ВЕРНИКА НИ АТЕИСТА

Nema potrebe da pišeš velikim slovima, pošto velika slova ne pomažu da ono što pišeš bude istinitije. Potpuno je apsurdno to što pišeš, evo primera iz tvoje religije: neverni Toma je od Isusa tražio dokaz, i ovaj mu je pružio dokaz. Da li to znači da je Toma bio vernik ili nevernik?

Dakle, gluposti...
како објаснити оном ко не жели да схвати?:)
Mnogi žele da vide bogove, i da ih shvate, jer bogovi su tako sjajni. Jedini je problem što ne postoje. Ti se ljutiš jer i sam vidiš da je dokaz nemoguće proizvesti, pa okrećeš tvrdnju naopako, da mi koji u bogove ve nerujemo zapravo i ne želimo da shvatimo. To je apsurdno, ja bih jednako voleo da upoznam i shvatim i Isusa i Zevsa i Betmena, jer su svi trojica sjajni na svoj način.

Nema potrebe da pišeš velikim slovima, pošto velika slova ne pomažu da ono što pišeš bude istinitije. Potpuno je apsurdno to što pišeš, evo primera iz tvoje religije: neverni Toma je od Isusa tražio dokaz, i ovaj mu je pružio dokaz. Da li to znači da je Toma bio vernik ili nevernik?

Dakle, gluposti...

знам да ти је све глупост осим од оног што ти гсн шрек каже.
да си читао НЗ јасно би ти било да Апостоли сви до једног нису били сигурно да је Исус из Назарета - Христос (син Божији) тек након васкрснућа су знали ко је заиста Исус.:rtfm:

Ako kažeš daleko od toga da se Biblija najviše čita, a koja knjiga se, po Tvom verovanju, čita više od Biblije?

једва чекам одговор
icon_bounce.gif

Moje mišljenje je da je Toma bio nevernik, sve dok se svojim rukama nije uverio da je dodirnuo Isusa, a koji mu se javio nakon što je Toma poverovao da je Isus telesno umro. ;)

P.S. Onako je kako veruješ.

Moje mišljenje je da je Toma bio nevernik, sve dok se svojim rukama nije uverio da je dodirnuo Isusa, a koji mu se javio nakon što je Toma poverovao da je Isus telesno umro. ;)

Tacno, neverni Toma nije trebalo da pita za rane na rukama, jer je mogao da vidi da se covek totalno povratio iakio je poceo vec prvog dana da se na palestinskjoj toploj klimi raspada. Ako je vec vaskrsao i sve rane zalecio, zasto je morao da pokazuje samo rane na ruci? Da, taj mali detalj oko nevernog Tome je imao za cilj da umiri sve neverne Tome.Cini mi se da nije 'upalilo'.

P.S. Imam velike nedoumice u pogledu Njutnovog zakona gravitacije. Kako je taj genije objasnio vaznesenje Jeshuino?.Da li je i za taj slucaj postavio forumulu?:mrgreen:

Tacno, neverni Toma nije trebalo da pita za rane na rukama, jer je mogao da vidi da se covek totalno povratio iakio je poceo vec prvog dana da se na palestinskjoj toploj klimi raspada. Ako je vec vaskrsao i sve rane zalecio, zasto je morao da pokazuje samo rane na ruci? Da, taj mali detalj oko nevernog Tome je imao za cilj da umiri sve neverne Tome.Cini mi se da nije 'upalilo'.

P.S. Imam velike nedoumice u pogledu Njutnovog zakona gravitacije. Kako je taj genije objasnio vaznesenje Jeshuino?.Da li je i za taj slucaj postavio forumulu?:mrgreen:

Gde je napisano da je zalečio sve rane?

Gde je napisano da je zalečio sve rane?
Znaci li to da je jos uvek bio rekovalescent? Bog, vaskrsao, pa rekovalescent??? Da nije kojim slucajem, kad se uzneo, otisao u neku nebesku bolnicu? I jos jedno pitanje, zar apostol Toma nije prisustvovao raspecu, zar se Isus toliko izmenio da ga ovaj nije preposnao, pa je trazio da vidi i opita rane? Od kada se ranije dodiruju? Zar mu nije bilo dovoljno sto ga vidi zivog? I kako prolalzi kros zidove? :worth::gace:Sve ovo lici na klinacku pricu.

Bog ne moze biti nas 'imaginarni prijatelj' kako ga zovete,jer, sve sto zamislja covek zamislja na osnovu onoga sto je video ili doziveo, a Sam Bog nije deo culne prirode,tako da imaginacija ne moze da Ga se dotakne.
Vernik zna da Bog postoji na osnovu sile kojom On deluje na svet, i upoznajuci Boga
kroz tu Silu,covek veruje u Njegovu sushtinu,odnosno,ima poverenja u Njegovu sushtinu...
Prisustvo Boga u ovom svetu je snazno i osecaju ga i oni koji zele da ga opovrgnu.
da citiram Svetog vladiku, ili Junga : Ne verujem da Bog postoji,znam da postoji.
I kao pravoslavni vernik,dodam : Verujem Bogu,za kog znam da postoji:)

Znaci li to da je jos uvek bio rekovalescent? Bog, vaskrsao, pa rekovalescent??? Da nije kojim slucajem, kad se uzneo, otisao u neku nebesku bolnicu? I jos jedno pitanje, zar apostol Toma nije prisustvovao raspecu, zar se Isus toliko izmenio da ga ovaj nije preposnao, pa je trazio da vidi i opita rane? Od kada se ranije dodiruju? Zar mu nije bilo dovoljno sto ga vidi zivog? I kako prolalzi kros zidove? :worth::gace:Sve ovo lici na klinacku pricu.

Kažeš liči na klinačku priču. Zašto misliš da si bolji od malog deteta?

tvoje mišljenje je dakle pretpostavka. I ti na osnovu jedne drljave pretpostavke koja je zasnovana na nejasnim pričama, zasnivaš svoju veru da ćeš posle smrti vaskrsnuti? Siroti dečače koliki mora da je tvoj užas od smrti...

Divno je to. Nije mi nije jasno zasto insistira na tome da ga volim pri tome preti da ako ljubav izostane onda sledi i kazna sto je prilicno nezrelo.

On ne insistira da Ga volis nego te savetuje da ti je tako najbolje da cinis jer te je stvorio za ljubav a ne za mrznju pa ces ako ides sam protiv svoje prave prirode ispastati.nije to pretnja nego upozorenje
šta da nije istina?

:lol: pa ovo za nindza kornjace
3cdb1c052fefdb91adc9bd136ac72c52.gif
shalim se:)\
da nije istina da je mnogo toga sto je danas dokazano nekad bilo samo zamisljeno..to..

Ne znam odakle ti to, ali potpuno je netačno... ja sam prvi ateista koji bi jako voleo da se upozna sa bogovima, sa Deda Mrazom, sa Supermenom, i ostalim mitskim bićima. Naravno, pošto su ta bića plod naše mašte - moja je nada uzaludna. Čim se pojavi bilo kakva indikacija da ta bića zaista postoje, spreman sam da revidiram svoj stav o neverovanju u iste.

Reci mi šta tu ne valja?

izgleda da si jos ljut na Dedamraza sto ti one godine nije doneo poklon:mrgreen:
pri tom,Deda Mraz uopste nije izmisljen imozes da odes u Bari i vidis njegove moshti:D
I zaista,nosio je krisom poklone onima za koje bi cuo da oskudevaju:)

Bog ne moze biti nas 'imaginarni prijatelj' kako ga zovete,jer, sve sto zamislja covek zamislja na osnovu onoga sto je video ili doziveo, a Sam Bog nije deo culne prirode,tako da imaginacija ne moze da Ga se dotakne.
Vernik zna da Bog postoji na osnovu sile kojom On deluje na svet, i upoznajuci Boga
kroz tu Silu,covek veruje u Njegovu sushtinu,odnosno,ima poverenja u Njegovu sushtinu...
Prisustvo Boga u ovom svetu je snazno i osecaju ga i oni koji zele da ga opovrgnu.
da citiram Svetog vladiku, ili Junga : Ne verujem da Bog postoji,znam da postoji.
I kao pravoslavni vernik,dodam : Verujem Bogu,za kog znam da postoji:)
Vernik ne zna da božanstva postoje, vernik veruje da božanstva postoje. :rtfm:
Da vernik zna, to bi očas posla dokazao, a i "sveti" vladika i Junga očito brkaju veru i znanje, što umanjuje težinu njihovih reči.

tvoje mišljenje je dakle pretpostavka. I ti na osnovu jedne drljave pretpostavke koja je zasnovana na nejasnim pričama, zasnivaš svoju veru da ćeš posle smrti vaskrsnuti? Siroti dečače koliki mora da je tvoj užas od smrti...

Zašto misliš da je moj užas od smrti veći od užasa smrti u deteta koje umire od gladi?

Moje mišljenje je onako kako osećam, dakle, onako je kako verujem. ;)

Vernik ne zna da božanstva postoje, vernik veruje da božanstva postoje. :rtfm:
Da vernik zna, to bi očas posla dokazao, a i "sveti" vladika i Junga očito brkaju veru i znanje, što umanjuje težinu njihovih reči.

zna za dejstvo Boga u svetu,a veruje da postoji sushtina
Bozije dejstvo jeste Bog i mi osecamo to dejstvo tako da znamo da to dejstvo postoji
Bozja sushtina jeste Bog ,Onaj 'kog niko nije video'
tu sushtinu,nevidjenu i neopisivu ateisti ne prihvataju
ali za Bozije dejstvo dokaz je savest,svest,teznja coveka ka apsolutnom,ka savrsenom...

Zašto misliš da je moj užas od smrti veći od užasa smrti u deteta koje umire od gladi?

Moje mišljenje je onako kako osećam, dakle, onako je kako verujem. ;)

tebi se baš nešto đasvi da trpaš decu u svoju argumentaciju. Da li hoćeš da kažeš kako je toje razmiljanje infantilno ili šta..?

Strah deteta da ne umre od gladi je konkretan i može se rešiti jednim ručkom, a ti se sit plašiš, svakog dana.
Ne miriš se sa činjenicom da će ovaj lepi život nastaviti da se odvija bez tebe.
Ne dopada ti se ideja da budeš zatrpan 2metra u zemlju i da te ceo svet posle nedelju dana zaboravi, kao da nikada, nigde nisi ni postojao, m?

tebi se baš nešto đasvi da trpaš decu u svoju argumentaciju. Da li hoćeš da kažeš kako je toje razmiljanje infantilno ili šta..?

Strah deteta da ne umre od gladi je konkretan i može se rešiti jednim ručkom, a ti se sit plašiš, svakog dana.
Ne miriš se sa činjenicom da će ovaj lepi život nastaviti da se odvija bez tebe.
Ne dopada ti se ideja da budeš zatrpan 2metra u zemlju i da te ceo svet posle nedelju dana zaboravi, kao da nikada, nigde nisi ni postojao, m?

Nisam pitao da li je strah deteta da ne umre od gladi već sam pitao: da li misliš da je moj užas od smrti veći od užasa smrti u deteta koje je umrlo od gladi?

P.S. Da li sam rekao da prelepi život se neće nastaviti posle moje smrti?

Back