ili-ili

• Začetnik teme Začetnik teme Dikan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Izbor je težak, ali uskoro se mora doneti

• nastavljanje politike integracija u EU

• istrajavanje na sadašnjem stavu oko Kosova i Metohije

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Opet ova gnjavatorska dilema:
Varijacija na temu koju sam ja često slušao u zadnjih 17 godina:
Kome se ne sviđa u Srbiji koja neće da ide u EU, neka ide u EU:D

Ja jednostavno ne verujem,pouchen praksom svega shto se deshavalo proteklih 20 godina da ce nashe priznavanje Kosova ishta reshiti.Da stvarno mi mozemo da udjemo u EU makar i pod uslovom Priznanja Kosova ja bi bio za,ali sam 100% ubedjen da ce opet izmisliti neku "nashu krivicu"ako i priznamo Kosovo..iza ugla odmah novi uslov.Zato kazem da te 2 stvari ne treba spajati osim ako se ne mora a kada se bude moralo odyebati ih na finjaka za prijem ali i dalje razvijati jako jako bliske odnose.

Vrlo dobro razmisljanje, treba se s njima boriti njihovim sredstvima! Sada kada imamo kakvu takvu zaledjinu mozemo malo ravnopravnije da razgovaramo s njima. Samo se u jednom ne bih slozio, ja nikada ni pod kojim uslovima ne bih potpisao nezavisnost Kosova, ali im to ne bih nikada stavio do znanja. Kad mogu oni nas da prcaju, mozemo i mi njih malo, na finjaka sto kazes!

Btw. Fale ti opcije:
3) nastavljanje politike integracija u EU i istrajavanje na sadašnjem stavu oko Kosova i Metohije
4) nastavak politike demokratizacije bez težnje u EU i istrajavanje na sadašnjem stavu oko Kosova i Metohije

... Kada jedesh g... jedesh g.... do kraja ... Nema sada Nazad ... Kad smo mogli, ako smo vec hteli, Kosovo realno da "trampimo" za puno vishe poceli smo sa klopom koja evo traje do danas ... S tim shto se svet umeshao i uzima nam iz tanjira .... Niko te vishe nishta ne pita ... il si hebach il te hebu ... Nema vishe maski ... Moje misljenje je ... Bar budi covek ... Nedaj... Al opet kad vidish sav taj shljam kojima patriotizam zvuci smesno i koji ne razmishlja da postupcima svojim gazi po postupcima mnogih drugih velikih ljudi pre njega ... Sve ti se nakako smuchi i dobije besmisao ... Pitash se ... samo se pitash ...
... Dok realno evropi.... sem geografski..... nikad nismo bili ni blizu ... Mozda smo mogli da je nanjushimo iz bajki sa pocetka 90-ih ... sada, ipak, svakom je jasno ... "Chast" izuzecima ...

Ja jednostavno ne verujem,pouchen praksom svega shto se deshavalo proteklih 20 godina da ce nashe priznavanje Kosova ishta reshiti.Da stvarno mi mozemo da udjemo u EU makar i pod uslovom Priznanja Kosova ja bi bio za,ali sam 100% ubedjen da ce opet izmisliti neku "nashu krivicu"ako i priznamo Kosovo..iza ugla odmah novi uslov.Zato kazem da te 2 stvari ne treba spajati osim ako se ne mora a kada se bude moralo odyebati ih na finjaka za prijem ali i dalje razvijati jako jako bliske odnose.

Pa sve je moguce...

Ма не кажем ја да се треба замерати највећим земљама из ЕУ и САД, али логика ''умиљато јагње две овце сиса'' је краткотрајна. То смо видели са СФРЈ (мада тада смо се ослањали углавном на запад). Кад почне невреме, нема где да се склониш, а шамаре и пацке добијаш са свих страна.

А Слобин дебилизам смо скупо платили. Тај се замерио свима од Јељцина до Буша (старијег).

И руска и западна подршка има своју цену. Неће нас Русија подржавати у недоглед и без неке своје сопствене користи.

Што се тиче САД, В.Британије, Француске....и Косова ту повратка нема. Велике силе не повлаче своје одлуке, осим ако дође до неког великог сукоба или ако су им неки други много важнији интереси угрожени.

Дигитрон, хладна глава, голи интереси па онда да одлучимо где више пара, мољакања и убеђивања да потрошимо.

Ne bi bio meni problem ni ovako losha situacija da mi konchno imamo politichare koji bar pokushavaju da rade za ovu zemlju.Ali ja njima ne verujem.Ni jednom jedinom od kljuchnih igracha.Boli njih kita i za Kosovo i za narod i za sve sem njihovog dupeta i kako da se operu od gubitka Kosova.Sa ovakvim politichkim kadrom razgovarati o opcijama je deplasirano.To je kao da u nekoj trci zaostajesh 5 miuta i imash recimo neki promil shanse da ne budesh bash zadnji ali kola vozi pijana dileja na spidu...evo pretvaram se u Djikija po primerima...bog da mu dushu prosti...bitje shta bubanj kaze,jezivo ali tako nam je.

Btw. Fale ti opcije:
3) nastavljanje politike integracija u EU i istrajavanje na sadašnjem stavu oko Kosova i Metohije
4) nastavak politike demokratizacije bez težnje u EU i istrajavanje na sadašnjem stavu oko Kosova i Metohije

Opcija 3) nije održiva na duže staze. Možda za naredni sporazum neće da postave uslov oko Kosova, ali za već sledeću stepenicu najverovatnije. I onako su za sada najrigorozniji prema Srbiji.

Opcija 4)-ako ne možemo da se demokratizujemo bez EU, onada i ne moramo.
Ili mi demokratizujemo naše društvo ne zbog nas, nego zbog EU i para koje nam šalju.

Шпанија, Румунија, Словачка, Кипар....као и све земље које се двоуме би једва чекале да ми признамо Косово, јер онда то не би био преседан и не би се могло односити на Баскију, мађарску мањину у Румунији и Словачкој, турски део Кипра....
И одмах би потрчали да и они то учине и ослободе се притиска САД и европских сила..
Ти мислиш да у њиховим ставовима нема интереса, и да су то чисто пријатељска осећања.
Слична ситуација као што је В. Британија признала Републику Ирску.

... mozda je resenje da trampimo priznanje za prijem u EU .... a u medjuvremenu da ih ucenjujemo Rusima :)

... mozda je resenje da trampimo priznanje za prijem u EU .... a u medjuvremenu da ih ucenjujemo Rusima :)

Jeste, a Rusi su naivni kao francuske sobarice pa će da dozvole našim političarima (koji su btw. izrazito ''sposobni'') da manipulišemo njima.
Provaliće nas odmah ako blefiramo, ako već neke i nisu.

To šta želi EU od Srbije i koliko su njene namere ''iskrene'', koliko misli da ide sa pritiscima na Srbiju i koliko nam je manevarski prostor da ostvarimo neke interese, je za mene enigma.

Nisu nas ni turci za 400 godina uspeli da 'nauče pameti', zašto misliš da su ovi bolji!?:D

A ti poredis Tursko carstvo i EU .. blago tebi .

I naravno moramo nastaviti prema EU ,ako mislimo da zivimo ko ljudi . Kako mislite da cemo braniti Kosovo ? Mozda da patriJotski unistimo sami sebe :roll: ???

P.S. I mani te me sa komentarima Rusija ,China i ostalo... Te drzave ne mogu svom stanovnistvu da poprave standard i kvalitet zivota ,a kamoli nama /.

P.S. I mani te me sa komentarima Rusija ,China i ostalo... Te drzave ne mogu svom stanovnistvu da poprave standard i kvalitet zivota ,a kamoli nama /.

Pa zar standard ne treba sami da popravimo.......
Ili treba da budemo neki retardi koje će neko drugi da izdržava....

Možda si ti tako navikao..
Ako ti Srbiju vidiš kao neki socijalni slučaj ili invalida u budućnosti koji će da prosi po svetu da bi se prehranio OK.
Ne moramo svi da delimo tvoje vizije budućnosti.

Jeste, a Rusi su naivni kao francuske sobarice pa će da dozvole našim političarima (koji su btw. izrazito ''sposobni'') da manipulišemo njima.
Provaliće nas odmah ako blefiramo, ako već neke i nisu.

To šta želi EU od Srbije i koliko su njene namere ''iskrene'', koliko misli da ide sa pritiscima na Srbiju i koliko nam je manevarski prostor da ostvarimo neke interese, je za mene enigma.

... nista nam drugo ne preostaje...ili cemo NATO zaustaviti na Kosovu ili ce nas okupirati kao Kosovo ako ne udjemo u EU

Back