Da, u to nema sumnje. Nezadovoljstvo će da raste, samim tim i podela. Vučić je jasno stavio svima do znanja da teren buduće borbe prebacuje sa izbora (jer ih više ne može dobiti) na silu. Pa je sad poruka narodu da vlast mogu promeniti jedino silom a sila je kod njih. Vrlo nezgodna situacija i sad treba naći model kako se nositi sa svim tim.
Jasno je da je Vučić od međunarodnog faktora dobio zeleno svetlo da zaoštri represiju, tako da verovatno neće biti nikakve reakcije na dešavanja, to je bilo po principu "Ja ću od Srbije da napravim rudarsku koloniju za vas, vi meni samo dajte podršku za autokratsku vlast". I oni su rekli "može".
Zato, umesto da ih Vučić navuče "na silu", sledeća strategija studenata i opozicije upravo treba da bude "međunarodna ofanziva", odnosno internacionalizacija problema. Pa treba da krenu po evropskim institucijama, medijima i ulici i pokažu slobodnom svetu kako EU od Srbije pravi Belorusiju pa kad se njihovi lideri suoče sa pritiskom sopstvenih građana, vrlo je moguće da će promeniti stav. Da sam ja na mestu studenata i opozicije, to bi mi bio naredni fokus. Jer Vučić bez međunarodne podrške gubi fotelju gotovo u trenutku, samo je dovoljno da promene mišljenje i tu mu ne pomaže nikakva sila. Work smart, not hard