IGRAONICA

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima , ali imao bih pitanje za Smeh ili Milija ! Supruga i ja smo kupili ceo inventar jedne igraonice u BG. Kavez je ogroman sa 50 segmenata, ocuvan , do bola. Sve smo to rasformirali i preneli u Pozarevac ( tu zivimo ) , nasli smo lokal od 110kvm , i ovih dana krecemo sa pakovanjem lavirinta i ostalih stvarcica.... U osnovi , moje pitanje je KAKO registrovati igraonicu !!??? Nemote me upucivati na APR i te lopuze. Zanima me kako je najbolje to uraditi , a da najmamje placas drzavi!. Sta sa fiskalnom kasom , da li ubaciti pice , kafu? Posto ste Vi vec to prosli , sigurno znate mnogo vise od nas. Hvala unapred !:ok:

Raspitivao sam se i hteo sam da opremim igraonicu,zvao sam raznorazne heppy kids,aska,tripod,euroigraonice i svuda sam ustanovio bar kod ovih nabrojanih sledecu stvar:
u oglasu pise cena od 230e po m/2 osnove sa opremom !!!!! PAZI SADA PREVARU
to vam dodje konstrukcija i tobogan jedan sa podovima i sp[ratnim plocama
sve ostalo sto cini igraonicu zanimljivom placate posebno
sto na kraju dodje od 280-380 e po m/2
PA GDE JE TU RACUNICA??????
onda sam se iznervirao i zvao dalje sve oglase
javicu sta se sve desava !!!!!!!

Posle duze pretrage zvao sam WWW.DECIJEIGRAONICE.COM
Pitam lepo coveka koloiko bi me kostao m/2 lavirinta?
On mi lepo odgovori 230e po m/2 u osnovi i to osnovna varianta
Ja ga pitam koliko bi kostao kavez od 20 m/2 u full opremi da sve ima
Rece mi 6.000e
Pa to izadje 300e po m/2
Zna li neko ko radi igraonice a da ne laze kao ovi??????

Raspitivao sam se i hteo sam da opremim igraonicu,zvao sam raznorazne heppy kids,aska,tripod,euroigraonice i svuda sam ustanovio bar kod ovih nabrojanih sledecu stvar:
u oglasu pise cena od 230e po m/2 osnove sa opremom !!!!! PAZI SADA PREVARU
to vam dodje konstrukcija i tobogan jedan sa podovima i sp[ratnim plocama
sve ostalo sto cini igraonicu zanimljivom placate posebno
sto na kraju dodje od 280-380 e po m/2
PA GDE JE TU RACUNICA??????
onda sam se iznervirao i zvao dalje sve oglase
javicu sta se sve desava !!!!!!!

Kada sam se ja raspitivala i kupovala, cena lavirinta se računala po kubnom, a ne po kvadratnom metru (zbog nivoa, platformi isl.) Moguće je da se nešto promenilo.
"Osnovno" znači konstrukcija, mreživce i strunjače. Tobogan se posebno naplaćuje (i ako je, kao što je uobičajeno, rađen od livenog poliestera - predstavlja popriličnu stavku), kao što se dodatno naplaćuju penjalice, tramboline, loptice, tunelčići, razne prepreke... i šta već želite da lavirint ima.
Sve u svemu, opremanje igraonice onako kako treba nije ni malo jeftino, ali je moja preporuka i savet da ako to radite - odradite kako treba. Najpre zbog bezbednosti dece koja će se tu igrati, a potom i zbog Vašeg posla.
Ne znam koliko je utešno, ali tu neke velike amortizacije i nema. Ako je urađeno kako treba, potrebno je samo održavanje higijene, eventualno se dokupe loptice. Sve ostalo traje godinama.

Dugim traganjem nasao sam firmu koja izradjuje decije igraonice kao sto se reklamira na internetu-na oglasima
Razgovarao sam sa vlasnicom i dobio od nje bas ono sto pise u oglasu,cak i tobogan ulazi u cenu od 230e po m/2 u osnovi
cak dobija se i bebi bazen na poklon.Uz ljubazno objasnjenje dosli smo do dogovra da ona dodje i da pogleda prostor
u kome zelim da otvorim igraonicu.Ako je istina kako ona kaze da je ta cena i ti uslovi obavesticu vas po vidjenju sa njom
da li je istina sve sto mi je pricala ta gospodja ili laze kao i svi ostali......

jedna od novijih igraonica u kg-u sadrzi disko to je za decu od 3-4razreda pa na dalje,u toj igraonici ima,disko kugla, pena i mehurice za kojom su klinci poludeli,imaju tv sa igricama ne znam kako se tacno zove(fora u toj igrici je da drze nesto u ruci kao neki daljinac i dok ponavljaju korake dok gledaju u igricu i ko vise pogodi korake on je pobednik :D,to obozavaju devojcice) ,imaju karaoke,razne igre imaju stoni tenis za decake.
eto nekom ideja ;)

Dragi forumasi,novi sam ovde. Zavrsih fakultet ali nema leba od toga zasad. Dosao sam na ideju da sa prijateljicom otvorim deciju igraonicu,nasli smo prostor,vecinu opreme, ali me interesuje citav postupak od registracije do nacina poslovanja. za svakog voljnog da mi pomogne neka mi posalje PM. hvala vam puno;)

Pozdrav svima! Iscitah celu temu. Eto i meni pade na pamet da otvorim deciju igraonicu - rodjendaonicu, obzirom da u mom gradu nema nijedna koja pruza bas kvalitetnu uslugu. vecinom su to neke improvizacije. E sad, ja sam i za deciju igraonicu i za diskoteku za stariju decu. Pocela sam da pisem biznis plan i imam mali milion pitanja. Ovde sam procitala dosta korisnih stvari od clanice smeh. Niko doduse nije rekao konkretnu cifru koja je potrebna za otvaranje jedne ozbiljne igraonice. Znaci, ne precizno, ali onako okvirno 10,20,30 hiljada eura?! Pa da bih onda mogla da uklapam svoje mogucnosti i da razmotrim eventualno uzimanje nekog kredita, pa cak uzeti i koji dinar od NSZ. Eto nabacah sad par stvari, ali bih volela o svemu da prodiskutujem sa nekim ko je vec u poslu, pa ljudi javljajte se!

Pozdrav svima! Iscitah celu temu. Eto i meni pade na pamet da otvorim deciju igraonicu - rodjendaonicu, obzirom da u mom gradu nema nijedna koja pruza bas kvalitetnu uslugu. vecinom su to neke improvizacije. E sad, ja sam i za deciju igraonicu i za diskoteku za stariju decu. Pocela sam da pisem biznis plan i imam mali milion pitanja. Ovde sam procitala dosta korisnih stvari od clanice smeh. Niko doduse nije rekao konkretnu cifru koja je potrebna za otvaranje jedne ozbiljne igraonice. Znaci, ne precizno, ali onako okvirno 10,20,30 hiljada eura?! Pa da bih onda mogla da uklapam svoje mogucnosti i da razmotrim eventualno uzimanje nekog kredita, pa cak uzeti i koji dinar od NSZ. Eto nabacah sad par stvari, ali bih volela o svemu da prodiskutujem sa nekim ko je vec u poslu, pa ljudi javljajte se!
Jako teško pitanje na koje je praktično nemoguće dati odgovor ovako napamet.
Lavirint koji ja u svakoj varijanti preporučujem za igraonicu je verovatno tu najveća stavka. Cene su šarolike, zavise od puno toga, ali i od veličine osnove.
Teško da možeš proći ispod npr. 3000 €. Ljudi otvaraju i zatvaraju, mogu se naći i polovni (realno, tu neke velike amortizacije i nema, tako da to uopšte nije loša varijanta), ali treba da ti se uklopi u prostor ili da neko bude vešt da po potrebi izvrši manje korekcije na postojećem (mi smo npr. prilikom preseljenja napravili adapter za tobogan kako bismo fga "iskrivili" da bi mogao stati u prostoriju)
Diskoteku za klince možeš opremiti i za 100 i za 1000 i više evra... zavisi šta želiš i kolike su ti mogućnosti.
Stolice, stolovi, šank... cene jako zavise od koncepcije i, opet, mogućnosti.
Cene zakupa prostora variraju od mesta do mesta, od lokacije do lokacije... Sređivanje prostora možda treba, možda ne (moraš imati sanitarni čvor na 20 mesta za sedenje + jedan za osoblje, toplu i hladnu vodu u šanku, dvostruku sudoperu... i sad da ne nabrajam propise).
Da ne davimo temu, slobodno mi pošalji privatnu poruku, nije nikakav problem da odgovorim.
Pozdrav i srećno sa poslom!

Eto pretrazila sam sve sajtove o otvaranju igraonice i nigde ne mogu da nadjem odgovor na pitanje posle registracije igraonice kako tj da li i koliko se placa porez drzavi ,ako neko moze da mi pomogne bila bih jako zahvalna poruke mi mozete slati ovde ili na mail natallija33@gmail.com ...unapred hvalaaaaaa :-)

Eto pretrazila sam sve sajtove o otvaranju igraonice i nigde ne mogu da nadjem odgovor na pitanje posle registracije igraonice kako tj da li i koliko se placa porez drzavi ,ako neko moze da mi pomogne bila bih jako zahvalna poruke mi mozete slati ovde ili na mail natallija33@gmail.com ...unapred hvalaaaaaa :-)
Porezi i doprinosi za igraonicu placaju se po istom principu kao i za svaku drugu delatnost.
Prvo i osnovno je da firma ili zanatska radnja ili vec kako ces je registrovati, mora biti otvorena na necije ime. I ta naravno da se na tu osobu moraju placati porezi i doprinosi u iznosu u kojem je to zakonom predvidjeno (iznos zavisi i od toga da li je to osnovna ili dodatna delatnost, ali i od toga kako je delatnost prijavljena).
Porez na delatnost kao delanost se ne placa posebno, ali se naravno placa a iznos zavisi od poslovanja.

Pozdrav Smeh.imam u planu otvaranje decije igraonice pa me interesuje prvoshodno koji su minimum propisi koje moram ispuniti u iznajmljenom lokalu i kako je najbolje registrovati firmu.booky1983@gmail.com
Hvala
Prvo zavisi pod kojom sifrom ces registrovati delatnost.
Sigurna sam da se negde na internetu moze naci sifrarnik delatnosti sa opisom pa potrazi, procitaj pazljivo i vidi sta ti najvise odgovara odnosno sta je najpribliznije onome sto si zamislila.
U okviru osnovne delatnosti mozes se bavit i drugim delatnostima ukoliko ispunjavas za za to zakonom propisane norme.
Moja igraonica bila je registrovana kao zanatska radnja za proizvodnju svezih kolaca i peciva i radila je i kao ugostiteljski objekat (cak mnogo vise ovo drugo).
Ali, sifre su se od tada menjale, ubacene su jos neke delatnosti i ja stvarno ne mogu da znam kako je ko zamislio svoj posao.

Zdravo dobri ljudi! Ja sam kao i većina vas ovde u potrazi za raznim informacijama što se tiče otvaranja igraonice. :-) Kao prvo da se zahvalim svima koji su do sada pisali na ovoj temi, pažljivo sam iščitala sve stranice, ima korisnih stvari. :super:
Nego, da pređem na stvar šta mene muči. Ja tražim neku dobru i proverenu firmu koja radi izradu igraonica? Malo kopkam po internetu još sam u fazi traganja... Zašto sam pomalo i zabrinuta? Ovako, moji prijatelji su već otvorili igraonicu ali u drugom gradu i prošli su kroz jedan pakao sa jednom firmom iz Beograda koja se bavi opremanjem dečijih igraonica. Firma je Brze Igraonice. Ta vlasnica Tanja, je bila jako ljubazna preko telefona, sve je obećavala da može, nije problem, ma kažu mi deluje kao da bi uspela da te ubedi i žednog preko vode da pređeš! Insistirala je na ličnom viđenju i ajde ona ih je pričom ubedila i oni su se bez neke provere upustili u to da im ta Tanja i njena firma rade igraonicu. Znači njihova greška u koracima, nisu je proverili. E tu kreće njihova agonija. Prvo, žena nije ispoštovala rokove, sve je kasnilo ali ona je uvek imala izgovore. Drugo nije im dala nikakav atest niti sertifikat a uveravala ih je da to dobijaju sigurno. Usput ih je ubeđivala da dodaju još neki element pa još neki i tako dalje, koji naravno nisu ulazili u prvobitno dogovorenu cenu! Ali, ajde sve to i da prođe, ali ljudi ta njihova nova igraonica, koja je na oko čim je bila gotova izgledala privlačno i atraktivno, ona je počela posle 2 nedelje rada (samo!!!) bukvalno da se raspada! Ma ono kad vidite i tuga i bes u isto vreme da vas uhvati! Otpadaju ploče koje su lepljene po zidovima, otpadaju oni stepenici, hvataljke na zidiću za penjanje su od nekih improvizovanih letvica, mreža cela visi, odleplju se oni tapacirani delovi, šipke su na nekim mestima počele da se vide jer se otkačilo nešto što drži sunđer na šipkama, ma haos živi! Oni ljudi su očajni. Ona neće ni da čuje da dođe na reklamaciju, čim je uzela zadnji dinar oni nju više ne mogu da ulove! A još im je obećavala i garanciju...

I eto, ja uplašena jaako tim iskustvom, jer nije mi baš za bacanje par hiljada eura i da me neko tako nasamari, sada želim dobro da se raspitam ko je ko u tom biznisu, a ne kao oni da poverujem u bajke.
Hajde ako neko ima dobra iskustva ili bilo kakva, sve je od pomoći, pišite!
Ja ću ovde još izneti ako naiđem na neke još informacije...

Igraonicu koju sam ja koristila pravila je neka firma iz Novog Sada, na zalost nemam broj telefona.
Jedino cu reci da je ta ista oprema premestana iz prostora u prostor i da se i nakon 10-tak godina odlicno drzi, bez nekih vecih ulaganja i popravljanja.
Znaci, u startu to jeste vece ulaganje, ali je investicija koja se isplati i prakticno neke velike amortizacije tu i nema.
Obidjite igraonice, pogledajte kako izgledaju nakon koriscenja pa se raspitajte gde je nabavljena oprema.
Nemojte nista raditi "na crno" i bez ugovora koji jasno definise obaveze izvodjaca radova.
Ili pogledajte po oglasima, moguce je da cete naci polovnu opremu u dobrom stanju i svakako ce biti visestruko jeftinija (to je glomazno, ljudi kad zatvaraju nemaju gde sa tim i prodaju u bescenje samo da se rese)

pozdrav svima.
trazila sam nesto drugo ..i naletela na vasu temu ..uzgred treba mi neko ko zna gde mogu da nabavim polovnu masinu za pecenje pizza??
ali to nije tema.radim u igraonici "NEPTUN" u pancevu otvorena je maja ove godine ..i rade punom parom .Nesa i Marija vlasnici igraonice su super ,tu radim kao animator.
zato sam i stala ovde mislih da ce mi biti zanimljivo..iskustva i slicno..i videla sam ovaj post.
procitala sam, i sve prethodne ..do njega ali ovde sam stala.moram da odgovorim jer vidim da nesto ne stima ..iskreno nasu igraonicu je radila ta firma brzeigraonice,
i ono sto su kod nas napravili pa malo je reci da izgleda savrseno!!ali bas sve .od sanka do poda ..wc-a...i slicno .
vlasnici su prezadovoljni ..i sve je ispalo kako treba .
stavicu i sliku da vidite a i nije tesko proveriti pozovete Mariju i pitate ko joj je pravio igraonicu .Marija nikad ne laze.
a i zeenu sam upoznala pre nedelju dve ..bila je na odrzavanju igraonice ..ono kao redovan obilazak..popravka lepljenje i slicno.
daleko je od onoga sto je ovde napisano.jer znam da ih je potpuno uvela u posao oko igraonice nije je samo napravila oona i Nesa arhitekta su osmislili ceo prostor
sve sto je trebalo od papira i prijava do menija i cenovnika ..ukrasa na zidovima .sve je odradila i uredila .
vlasnici imaju samo reci hvale za tu gospodja tanju.
razloge onakvog teksta ne znam niti znam nesto dobro ni tu tanju ni ovu janu ..ali znam da ako onako kazes o nekome to moras da argumentujes crstim dokazima .
nemozes samo tako jednim postom da nekome obrises obraz za nista.
ovde cu staviti sliku igraonice ..a ko zeli da proveri sve sto sam rekla slobodno moze da zove vlasnicu i da pita ..
www.neptunigraonica.rs ili fejsbuk igraonica neptun pancevo
a sad cu staviti i sliku da znate o cemu je rec .
toliko od mene za sada .poseticu ovu stranicu ponovo .
pa nece da mi ubaci sliku sa racunara ..ali eto ko misli da lazem neka zove vlasnicu igraonice.

Back