Igrajmo se :)

" U mom snu,da- rekao je Djun Do.- Snu u kom plovi, na jarkom svelu sa svojim radiom. To je stvarno koliko i ajkule koje izranjaju iz tamnih voda, kao zubi na mojoj ruci.
Znam da je jedno java a drugo san, ali stalno zaboravljam koje je koje, jer oba izgledaju tako stvarno. Više ne mogu da odredim, ne znam šta je šta"...

Gospodarevo siroče- Adam Dzonson

Str. 138.

"Sa šeširom na glavi, deda bi šetao Ulicom Abisinjana, osluškivao odjek svojih koraka, udisao suvi noćni vazduh, prožet borovima i kamenom."

Priča o ljubavi i tami - Amos Oz

Str. 402.

"Premoćna snaga novih osjećaja ne nalazi vise svoj izraz u odmjerenom govoru, nego nadire prema snaznijem elementu. prema vašoj magiji: "Morat ćeš pjevati, o dušo moja"...

Graditelj svijeta - Sefan Cvajg

Str. 300.

"Druže,druže...Da li biste mi mogli reči gde je ovde ulica Stevana Milenkovića Cige...?"
"Hmmm,tu je negde..."češao se po potiljku pandur..."
"Kratke biografske Beleške o Stevi Milenkoviću-Cigi"
Ja

"Kratke beleške" su inače moja zbirka raznih "provala",a o Stevi Milenkoviću na par strana...Na našu žalost iako je
preboleo karcinom ,onakog u remisiji je pokupio šleper kod pijaćice u Pezosu...Laka mu zemlja...:mrgreen:
A bio je žešće spadalo i drugarčina...

Još kad bi mi objasnio ko je bio Steva Milenković Ciga, bila bih ti jako zahvalna... Čula sam jedino za glumca Branislava Cigu Milenkovića...:think:
I, ako nije problem, zadaj stranu, pa da nastavimo s igrom... ;)

"У кућама су тада већ палили свећњаке, претпразнична гужва беше већ увелико почела и Афраније на својој мазги нестаде у бујици пролазника и јахача."
Михаил Булгаков---"Мајстор и Маргарита"

Стр. 212.

"Једног дана пак, кад му она додија, јамачно што му беше одвећ верна, пусти је, као тикву низ воду, да јој се други удварају."
"Јогуница" - Роман у два дела - написао: Жорж Оне - превео Бранко Мушицки - Издање и штампа А. Пајевића, У Новом Саду - 1885-е год.

Стр.211

Back