Igrajmo se :)

Стога, када чаробњак нешто учини по уговору склопљеном с демоном, бива то као по неком приватном уговору. (УГОВОР С ЂАВОЛОМ: процеси против чаробњака у Европи а напосе у Хрватској, Владимир Бајер [Bayer],1982: 79)

Стр. 44

Poslednja izmena:
Stranica broj: 93.
Пре 11. септембра 2001. најпознатија су била спектакуларно самоубиство јапанског писца Јукија Мишиме у војној бази у центру Токија 1970. године и лагано, седмомесечно самоубиство штрајком глађу Бобија Сендса и девет ирских католика у британском затвору 1981. године.

(Др Војислав Шешељ: ПОНТИФЕКС МАКСИМУС САТАНИСТИЧКЕ ЦРКВЕ ЈОВАН ПАВЛЕ ДРУГИ)

Стр. 112.

"Čovek je mogao da legne pod trešnju, gospodine Markose, da sklopi oči i sluša povetarac koji se provlači kroz lišće i misli kako na svetu nema lepšeg mesta za život."

A planine odjeknuše- H. Hoseini

Str. 28.

Међутим, тога тренутка снажно оживи онај телесни принцип који духовност, ма колико она била поносна, овде, на земљи, држи у недостојном ропству.
(Принцеза Брамбила, Хофман: 28)

Стр. 131.

Зуриш дуго, па се онда као из сауне одатле вратиш, сав сможден, и питаш се има ли негде неки пиљњаковски анђео са земљом на шакама, (како је само обожавао Пиљњака!), или нека макавeјевска жена која меси штрудлу са вишњама, али тако страсно и животно, као да је сва егзистенција у тој штрудли смотана као у пужу.
(Макавејев, 300 чуда: Раша Попов, Имаго Макавејев, 55)

Стр. 74.

Poslednja izmena:
Док сам се опирао женској привлачности, она је имала нада мном неограничену моћ, од како јој се клањам, неће да ме квари, већ ми се смеши.
(Сарепта, Бела Хамваш: 87)

Стр. 199.

"Htio sam ljubaznošću da mu se odužim za moguću nepravdu, koju on nije znao ali je meni smetala, mada mišljenje o njemu nisam mnogo izmijenio, mržnja još nije izvjetrila iz mene, i možda je nisam dobro ni sakrio."
Derviš i smrt - M. Selimović

Str. 98.

Познај себе самог, тј. стекни истинско смирење, које те учи да се држиш смиреноумља и да скрушаваш срце.
(Добротољубље, V том: 98)

Стр. 91.

Враг принимал чрезвычайные меры для охраны участка от Старой Руссы через Дно на Псков и далее на Остров и Резекне по которому шло обеспечение 16-й армии.
(Демянское побоище - Александр Симаков)

стр. 48.

Poslednja izmena:
Враг принимал чрезвычайные меры для охраны участка от Старой Руссы через Дно на Псков и далее на Остров и Резекне по которому шло обеспечение 16-й армии.
(Демянское побоище - Алуксандр Симаков)

стр. 48.
Захваљујући Вуку Караџићу ништа ја ово не разумем!

Back