Igrajmo se :)

Постоје озбиљни читаоци који се читавог живота дуго баве само малим бројем књига.
Лектира за тренутак, Херман Хесе

Задајем стр. 137.

"Ni sad, kao ni prvi put, ne umemo definisati sta to u nasem odnosu ne valja. Neuhvatljivo, izmice objasnjenjima. Ali, kao sto i neuhvatljiv dim gusi, tako i ovde, krajnji efekat je los. Medju nas se nepotrebno talozi rdja izrecenih neodmerenih reci. I neodmereno cutanje."

BEOGRAD IZ DIMENZIJE IKS
Neda Kovacevic

Zadajem str.123.

To je naša forumašica.:lol: :ok:

@
Kako knjiga koju upravo čitam, Basarin Mongolski bedeker, ima samo 121 stranicu, biću slobodna da citiram rečenicu sa poslednje:

Jednom sam čitao kod Fuentesa zanimljivu rečenicu (koja, uzgred rečeno, može da Vam posluži kao moto za neki budući roman): "Ali razum, ni spor ni lenj, govori nam da, čim se ponavlja, neobično postaje obično, a ono što se ranije smatralo za opštepoznato i svakodnevno, postaje nečuveno čim prestane da se ponavlja."

Str, 123.

To je naša forumašica.:lol: :ok:

@
Kako knjiga koju upravo čitam, Basarin Mongolski bedeker, ima samo 121 stranicu, biću slobodna da citiram rečenicu sa poslednje:

Jednom sam čitao kod Fuentesa zanimljivu rečenicu (koja, uzgred rečeno, može da Vam posluži kao moto za neki budući roman): "Ali razum, ni spor ni lenj, govori nam da, čim se ponavlja, neobično postaje obično, a ono što se ranije smatralo za opštepoznato i svakodnevno, postaje nečuveno čim prestane da se ponavlja."

Str, 123.

Znam, stavise, mogla bih dodati jos nesto ali nema potrebe, cast mi je da mogu reci: Predivna, talentovana i veoma humana osoba:heart:

Sa mnom se trenuto "igra" moja kcerka: Dodaj mami knjigu koju prvu dodirnes, epilog: Pad s taburea uz opasku: Boze, kao neka deca:zcepanje:

"Dostojevski ne mora mnogo crtati, ne mora kuluciti pojedinosti. On crta magijom. Sjetimo se samo velikih likova tog realiste:Raskoljnikova, Aljose, Fjodora Karamazova i Miskina, svih onih koji su nam tako neizmerno stvarni u osecanju. Kako ih on opisujue? Mozda u tri reda ocrtava njihovo lice nekom vrsti crtacke stenografije...."

GRADITELJI SVIJETA- Stefan Cvajg

Dalje, 214.

По његовом (Хесеовом) мишљењу почетак сваке културе и религије јесте када се себи не допуштају средства која се осуђују код других.
Алојз Принц: Вечна чаролија почетка

Стр. 255

Nasumice pa na kraj:sad2:

"Vaska(istrci, poleti ocu, uzima ga od dece): Oh,oce, zar opet ovamo? Zar si opet morao da se iskrades i dodjes ovamo?
Oh, zasto, zasto? (Uzima ga, mece do sebe, u krilo, cisti mu odelo): Oh, gde si to padao, gde si mogao toliko da se uprljas?

Jovca( sa neiskazanim naporom da se nasmeje, sa suzama u ocima, s bolom u ustima, krklja srecan gledajuci u nju):
A...a....a...)

Borisav Stankovic

DRAME

99.

:bye:

Један његов ујак је увек ишао без шешира, а други је начинио безуспешан покушај да иде са шеширом, али без ичег другог. :hahaha:
(Честертон: Човек који је био Четвртак, 65)

Стр. 75

Читање без љубави, знање без страхопоштовања, образовање без срца представљају највећи грех против духа. (Хесе: Лектира за тренутак, 107)

Стр. 27

"Drhtao sam i cvokotao na ledenoj santi na Arktiku. Znojio sam se i skapavao od zedji dok sam lezao na vrelom pesku Sahare...Popio sam tone nevidljivog viskija i ubio se kao majka....."

Komesanje odjeka- Ricard Metison...

Str.88

"Ruski seljak (Jesenjin) poceo je da mrzi Berlin; grad mu se cinio mracnim, odvratnim i tu se osecao kao stranac, iskorenjen..."

Isidora Dankan i Sergej Jesenjin (Dajana Mouzli)

55.

Back