Igrajmo se pitanjima

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verujem da je karakter delom urođen, a da se delom menja u okruženju i dešavanjima. Ono što je urođeno, ostaje zauvek.
Majka mi je ispričala da sam kao novorođenče bila tiha, mirna, kao malo u čudu... Bebe okolo se deru, crvene od plača... ja kao slušam, mašem ručicama i ćutim. I uopšte je govorila da nisam bila plačljivica kao beba.
I dan-danas mi je ostalo da volim da ćutim iako me okružuju galamdžije od malih nogu a na suzi sam teška kao kamen.
A šta vi mislite?

Verujem da je karakter delom urođen, a da se delom menja u okruženju i dešavanjima. Ono što je urođeno, ostaje zauvek.
Majka mi je ispričala da sam kao novorođenče bila tiha, mirna, kao malo u čudu... Bebe okolo se deru, crvene od plača... ja kao slušam, mašem ručicama i ćutim. I uopšte je govorila da nisam bila plačljivica kao beba.
I dan-danas mi je ostalo da volim da ćutim iako me okružuju galamdžije od malih nogu a na suzi sam teška kao kamen.
A šta vi mislite?

Mislim da život i iskustva izgrađuju čoveka a da se njegova urođena priroda prilagođava. Dakle mislim da je urođeno/stečeno učestvuju recimo 25:75 u izgradnji ličnosti. Ljudi se razlikuju po temperamentu i načinu i brzini kojom ugrađuju stečeno iskustvo u svoju ličnost,što opet zavisi od socijalnih,moralnih i sličnih uticaja okruženja i na kraju bih rekao da je onaj odnos koji sam rekao.

@barisca
majku,oca i sestru...kraj

imam prijatelje koji su blizu ali ako me je nešto naučio život to je da se ne kunem bezuslovno u nikoga spolja

Super su pitanje pa ću ih ponoviti. Dakle po izboru: vi?

Potpuno poverenje imam samo u Boga, a imala bih ga i u majku da je tu, ni u jednu drugu osobu ga nemam.
Imam prijatelje koje čuvam od potpunog poverenja, verovatno zato i ostajemo prijatelji i po 20ak godina.
Kako ste izabrali svoje osobe od poverenja?
Izvinite, @barisca , upali ste nenadano...
Šta... pa, ostajem do dugo u noć. To stalno sebi govorim da ću da suzbijem, skratim, popravim... ali ostadoh noćna ptica!
A šta vi sebi kažete da nećete nikada više, pa ipak popustite?

Potpuno poverenje imam samo u Boga, a imala bih ga i u majku da je tu, ni u jednu drugu osobu ga nemam.
Imam prijatelje koje čuvam od potpunog poverenja, verovatno zato i ostajemo prijatelji i po 20ak godina.
Kako ste izabrali svoje osobe od poverenja?
Izvinite, @barisca , upali ste nenadano...
Šta... pa, ostajem do dugo u noć. To stalno sebi govorim da ću da suzbijem, skratim, popravim... ali ostadoh noćna ptica!
A šta vi sebi kažete da nećete nikada više, pa ipak popustite?

Teško pitanje. Generalno sporo do nikako opraštam krupne stvari, sitnice ne znam koliko su bitne,pređem preko nekih postupaka koji me uznemire pa i malo povrede ali ne menjaju neku suštinu odnosa bio on ljubavni,prijateljski ili poslovni . Takvi uglavnom spadaju u tu kategoriju postupaka za koje "popustim".

Mislite da vreme izbledi neke uvrede ili nepravde?

Mislite da vreme izbledi neke uvrede ili nepravde?
Ne izbledi ih vreme nego JA jer nije moje da sudim i raspravljam o tome ko je bio u pravu, a ko u krivu.
Baš me briga, volim da sve to iznivelišem što pre i da mi u što kraćem roku bude svejedno, sa nekim ljudima valja živeti, pusti, neka, samo da nisam ja ta koja vređa i koja je nepravedna.
Koliko vas sećanje služi, koji je to trenutak kad ste blistali, kad ste bili odlični, imate li trenutak sebe koji biste sebi pustili na repeat?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back