Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Enfroz2891.:
Poslednje rechi je ostavio Karamazov, i to:

hleb
ludnica
raskol
Hristos
zaba

QUOTE]

Oprosti mi Bože na smelosti, što poredim sebe s Njim noćas. I pomozi mi da ne osećam bolno telo, što izazva ovaj raskol izmedju duše i želja. Tela i moći. Bože, ti mi oprosti. Što rane osećam svud po telu, kao razapeti Hristos,u ovoj ludnici od života, gde se žaba nazva čovekom. Podari mi snage. Komad suvog hleba i samo malo vode. Blagoslov Tvoj mi treba, da duše čiste, jednog dana sačekam Tvoj sjaj smelo.

- patika,
- oružje,
- osmeh,
- jabuka,
- nož;

Jednim potezom noža oljustena jabuka u mojoj ruci....Simbol ? Jeste...
U drugoj su patike ...
Krecem, sa osmehom na licu..
............................................................
-mir
-maslina
-vazduh
-korak
-sreca

Starac posmatra svoj maslinjak i smesi se stablima cija kora podseca na njegovu kozu...koraci su mu blagi i pazljivi,ne zelim ni zvukom da pokvari mir koji vezuje zemlju,nebo i masline...U zamagljenim ocima skicira se slika srece...njegove sake jesu stare ali ledja su jos uvek siroka i snazna,... i duboko on udise vazduh sladak i tezak od mirisa leta...Oseca vezu izmedju mesta koje je stvorio - i sebe,...i oseca sve dane i sve tuge,vatre i mrazove - mladost i zivot - draga i daleka lica...sve je tu.
Spusta se polako i bolno u podnozje najstarijeg drveta i pusta da mu vetar mrsi srebrnu kosu - znajuci da je mesto u koje je ugradio svoj zivot,sasvim dobro i za njegov kraj...Smesak se pretvara u osmeh...

Rodjenje

Golubica

Kapi kise

Pokora

Zena

Rodjenje

Golubica

Kapi kise

Pokora

Zena

Nezna kao Golubica. Ona, Ta Zena... Topla... Kapi kise koje su padale na njenu kozu nestajale su za tren. Stopile sa sredinom. Bila je predivna. Nisam bio dostojan da je gledam, sto me nije sprecilo da je istim i odmeravam, skidam. Uzvracala je odsjajom pokora u njenim. Ili je to bilo ono sto sam ja hteo da vidim. Realnost se za tren izgubila...ili je To bila realnost. Kako je drzim, milujem... Vise nista nije bilo vazno - znao sam. Ove veceri sam ponovo rodjen.

internet
kez
kamen
broj
sreca
zaborav
pesak

P.S. izvinjavam se za za moj propust. ovim sam potvrdila da mi je Slepa Jeca moguci predak! :D :D

"Internet je ubio malu".....tako nekako je glasila kaki tema sajber-treki-mena.Kez mi nije izbjao sa lica dok citah poruke na njoj...ne zna im se broj.Rekoh mu:"Stoj!Nemoj da te vredja-sreca zaborav ne zaskache s ledja."Nos me svrbi,raste dlaki pramen,joj da imam oveci kamen da razbijem maler.Dzabe gubih vreme,zadatak uzaludno tezak.....u mozgu mu zuji prazno,osta samo pesak.

Pismo
poruka
znoj
mast
slast
lepota

Enfroz2891.:
Pismo
poruka
znoj
mast
slast
lepota

Citao je novine. "Politika", to ga je smaralo...Samo je bespomocno vrteo stranice. "Sta da radim?" razmisljao je. Bila je nedelja. Napolju je padala kisa. Otisao je do kuhinje, napravio smesu za palacinke, izvadio tiganj, stavio malo masti u njega i...napravio rucak...Kad se najeo, slasno je olizao prste. Posle je gledao slike, prisecao se proslosti. Naleteo je na sliku svoje devojke koja je tih dana bila u inostranstvu..."Lepota moja..." rekao je uz smesak i nastavio da razgleda. U tom trenutku zaculo se zvono na ulaznim vratima. Ustao je, otrcao u hodnik, otvorio vrata. Bio je to postar. Stiglo mu je nekakvo pismo. Vratio se u dnevni boravak, otvorio koverat. Bio je tu jedan papir. Pre nego sto je i poceo da cita zazvonio mu je mobilni. Poruka. "Ostavi pismo! Bezi!" stiglo mu je sa nepoznatog broja. Bacio je pismo na krevet, poceo je da ga obliva hladan znoj, uzeo je jaknu i pobegao. Iz sopstvene kuce...Seo je na motor i odjurio... Otisao je kod najboljeg prijatelja.
Par sati kasnije saznao je da je izgorela kuca u njegovoj ulici...Bila je njegova...Horor je poceo...

evo i sledecih nekoliko reci...
vatra
ljubav
pucanj
vino
tekst
noc
mesec

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back