Demetra
Zainteresovan član
- Poruka
- 370
Na kontrolnoj tabli mog zivota bila je pritisnuta 'pauza'. Vremenom sam se pomirila sa tim, nadala da ce se nesto dogoditi jer ne mozes stati u istu reku dva puta. Pre ili kasnije promena ce se desiti. Ja sam izabrala da je sacekam, ne da je izazovem. I kada sam vise i zaboravila da nesto cekam, desila se, ne narocito spektakularno, ali svejedno, bila je promena. Znate vec one price, odes na more, ludo se zaljubis u nekog Grka-Italijana-Spanca-nekog mediteranskog-latino zavodnika, provedete divnih pet-sedam-deset dana i ti moras da se vratis kuci, slomljenog srca sa njegovom slikom medju stranicama knjige koju ces citati na putu do Beograda. E pa meni se to nije desilo. Ni ove godine. Sacekao me je Beograd, tmurniji u avgustu nego ikad i u njemu moja soba sa ogromnim prozorom pored kog sedim-citam-cekam... On je doleteo ispod mog prozora na krilima dugo ocekivane promene. Neobicno tajanstven, crnji i marlkantniji od bilo kog mediteranskog tipa, samo svoj, potpuno siguran u svoju egzistenciju, sa neizbeznom cigaretom koju nisam volela, ali na koju sam se vremenom navikla jer je bila deo te njegove egzistencije.
On je taj koji je smanjio udaljenost izmedju nas, izmedju nasih svetova, koji me je naucio kako da pritisnem ''play'', promenu ne cekam, vec da je izazovem. Bunila sam se, ali da nisam cekala promene, vec ih izazivala, ti i ja se mozda ne bismo sreli, da, ali posle svakog pocetka slede novi krajevi i poceci, ne kazem da cemo mi imati kraj, mislim samo na odredjene faze, zar nije lepse biti dinamican, boriti se, upoznati sto vise ljudi, saznati sto vise, uneti boje u slike zivota, pa ti znas, fotograf si, posle deset crno belih uvek napravis jednu u boji, tako ti je i sa zivotom... Zavrsi raspravu pritisnuvsi poljubac na moje usne... I pobedi me, i nagradi me...
narukvica
kichice
hvatac snova
lift
razglednica Praga
On je taj koji je smanjio udaljenost izmedju nas, izmedju nasih svetova, koji me je naucio kako da pritisnem ''play'', promenu ne cekam, vec da je izazovem. Bunila sam se, ali da nisam cekala promene, vec ih izazivala, ti i ja se mozda ne bismo sreli, da, ali posle svakog pocetka slede novi krajevi i poceci, ne kazem da cemo mi imati kraj, mislim samo na odredjene faze, zar nije lepse biti dinamican, boriti se, upoznati sto vise ljudi, saznati sto vise, uneti boje u slike zivota, pa ti znas, fotograf si, posle deset crno belih uvek napravis jednu u boji, tako ti je i sa zivotom... Zavrsi raspravu pritisnuvsi poljubac na moje usne... I pobedi me, i nagradi me...
narukvica
kichice
hvatac snova
lift
razglednica Praga
a jel smem ja da probam - posto sam nov i ne bih da vam kvarim igru - pa da pitam?
)