Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lezala je sva, nekako izgubljena i sitna u ogromnom krevetu, dok su se iznad nje valjali kolutovi lakog dima, isprepletani sa recima nekih ljudi sto su zurili kroz noc. Kako su njihovi zvuci bivali sve tisi, tako su i orijentalni stapici radjali sve tanje dimne zavese. Zar na njihovim vrhovima sve se slabije borio sa tamom...mirisi istoka uvlacili su se kroz svaku poru. Usne, poluotvorene, nage, ocekujuce, pruzala je nekom ko je trebalo da postoji negde, i do kog je trebalo da stigne samo jedan kolut dima, obojen njenim, misticnim mirisima...Magija te noci, kao i mnogih pre nje, dogorevala je samu sebe...

trava
kamen
koza
pogled
dan

Od njegovog besa dan se pretvorio u noć. Žurio je ka meni, gazeći po prelepoj travi ispred kuće. Pogledom ukočenim od straha čekala sam da mi pridje i otpočne svadju. Bacio je kamen koji je stiskao u ruci na korak od mene. Uneo mi se u lice i otpočeo da viče. Čula sam samo da me je nazvao kozom, pre nego što sam se onesvestila.

- noć,
- vrućina,
- pustoš,
- prijatelji,
- radost;

Te noci,radost je zamenila pustos u srcu i konfuzija misli...Nesnosna vrucina i ubrzani otkucaji srca su poput nemilosrdnog neprijatelja ucinili situaciju nepodnosljivom....
Trenutak je postao vecnost...

vrtlog, nebo, sati, smrt, pokret, smisao...

bas sam zavrsavala onu dosta zanimljivu ali istoriski neinteresantnu knigu koja je preplavila knjizare moga grada.Legla sam da spavam kao i svako vece u 3 sata ali mi je u glavi tutnjao cudan osecaj pada....ne toliko neobican za mene ali kako ponora u kojem cu izginuti nije bilo nasla sam se uplasena.tada usnih cudan san...sedela sam u basti moje vikendice..bilo je to nekakvo sparno leto koje je cekalo kisu.vetar se u loptama kotrljao pod mojim nogama i tada videh kravu.dobro,i ne bi bilo toliko cudno videti kravu u jednom selu ali to je bila mala ljubicasta krava sa milka cokolade.tada pomislih kako mi se bas jede cokolada i kako odavno nisam imala para za jednu veliku milku.Za kravom je isao prosed covek,slican jednom predsedniku koji je vladao mojom drzavom pa zavrsio u hagu obucen u mantiju.u ruci je nosio svece tako da je podsecao na pravog sveca kakvom nema ravna i ja se tu skoro naljutih sto takav lik nosi mantiju.Tada sam se probudila,nikakva dublja poruka,pomislila sam.sat,dva kasnije prisetih se da je mozda moj san imao veze sa socialno politickim stanjem u kome se nalazim ali tu misao brzo bacih u vodu.ko je jos lud da tako nesto sanja...to je bila samo krava,par sveca i svetac.

hahahaha,,,,ja se zaista izvinjavam na ovoj prici.mislim da je ovo definitivno najveca nebuloza koju sam ikada napisala :)

dim
fabrika
frojd
fijaker
fisek

Zaklonjen iza starog fijakera, sa fisekom u rukama, borio se da ne utone u san, Razmisljao je o Frojdu...i zenama...
Ugledavsi gust dim nad fabrikom osetio je olaksanje i nasmesio se......Svanulo je odavno, a on toga nije ni bio svestan...

osam
kapisla
more
korak
umor

Cuo sam korak.Prvo pomislih da su to talasi mora,ali ne.To je bio sam djavo hteo je da me uhvati(lol).Imao sam jos osam kapisla,sve sam ispalio.Medjutim nista mu nisam mogao.Padoh i zatvori oci od umora.

Planeta
Zraci
Marsovci
Super,extra,mega planetarno oruzje(lol)
Idiot

Wolfbrother:
Planeta
Zraci
Marsovci
Super,extra,mega planetarno oruzje(lol)
Idiot

Ej, druže...jel ti nas malo zekiš.? Šta ti znači taj (lol) i lol ..

Evo priče u lol stilu:

Zraci su pokazali da je planeta puna idiota a marsovci stižu sa super,extra, mega planetarnim oružjem.(lol)

- lagarije,
- naivci.
- vera,
- Bog,
- gresi;

"Zar zaista mislis da je ove ljude briga sto su tvoji gresi spotaknute zelje?Zar mislis da su ovi naivci zaista blazeni cistim duhom i da gledaju na tebe kao na nesrecnicu?Mislis li da vera u Boga provlaci osecanja kroz zamrznuta srca?Sve je to laz.." Pricao sam dugo jednom maslacku na ivici trotoara.

rodjenje
kocka
grupa
vecera
prsten

rodjenje
kocka
grupa
vecera
prsten

...Vecera ostaje na stolu,gotovo netaknuta- dok izlazimo na ulicu...Cvrsto se drzimo za ruke probijajuci se kroz grupe setaca,kao kroz talase...trazimo usko bledo lice koje nosi utehu...Stoji na kockama kaldrme,visok i sablasno mrsav...Ruzan,poput zileta ostar osmeh se radja kada vidi nase oci...Cutimo,zgrceni jedno uz drugo,uprkos svoj vrucini noci...Postaje mi jos hladnije kada vidim suzu u tvom oku dok skidas prsten koji sam ti kupio...
Nesto kasnije,lezis u mom zagrljaju,mirna- dok ti sklanjam znojavu kosu sa cela...Slabo svetlo i dalje obasjava hranu na stolu i pukotine na zidu...

Senka
Dlan
Teska kisa
Lutalice
Kontejner

Noc okovana teskom kisom spustila se na grad. Ulicama pustim i dugim, nas dvoje, kao dve lutalice bili smo sretni ljubeci se njoj u inat. Gackali smo po baricama i bili bica bez rana i oziljaka.Gledali smo kako kapi vode, teske od blata, kao prljavi biseri lete oko nasih nogu. Smejali smo se. Usnama zednim pila sam kisu s tvog nosa, dok si mi se smejao kao malo dete. Spustio si mali prsten na moj mokar dlan, bez ijedne reci. Ljubavlju tvojom obasjan, sijao je jace od dijamanta. Nocas, jedna davno zaboravljena zena gleda sa prozora u pustu, mokru ulicu na kojoj nema ni psa lutalice. Rukom bez sjaja ljubavi zatvara prozor, bezeci od nezvanih secanja. Njen zivot samo je bleda senka nekadasnje srece. Kontejner, sa pet zvezdica.
- samoca,
- lastavice,
- voda,
- pesma,
- tvoja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back