Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Narandžasto svetlo se prolama kroz mali prozor i obasjava prostor parkinga. Kanta za djubre je tu ali i jedan mačji rep koji kruži oko nje.Muzika koju čujem glasno stapa se sa dozivanjem usamljenog mužjaka. Jel to on poziva na sex ?
- ljubičice,-
- prevara,
- miris,
- tajna,
- misli,
- zaborav

Zastava na pola koplja. Tako bi on opisao sebe ovih dana.Osećao se kao zvezda padalica koja pada, i pada u neki bezdan, u ponor bez povratka. Nema za njega tla pod nogama. Nema sigurnosti, ne postoji sutra. Totalni sunovrat. Strašno. Razočarenje je ubilo sve: nadu, sreću, smeh, radost. Nije imao snage ni da starom palicom raspali po svojoj prošlosti, koju vuče kao bukagije za sobom u svaki novi korak, u svako novo sutra. Uhvatio se za glavu i beznadje iz njega prolomilo se samo kao krik upućen nebu.Vapaj Gospodu.

- mozaik,
- kolaž,
- novac,
- naočare,
- nevreme,
- duh

"Пробудио се. 6.30. Још један устајали дан који личи на све претходне. Колаж истих лица и покрета. Мозаик ускомешаних мисли и неостварених снова.
Безвољно је устао, обукао се и обрисао наочаре од синоћне кише (да ли је то била киша?). Узео новац са стола за случај ако буде пожелео себе да обрадује. Тихо и опрезно је затворио врата за собом да не би пробудио жену и децу који су још спавали и изашао на улицу.
Невреме је покидало гране и побацало их по мокром асфалту. Корачао је спорим корацима као дух који се прикрада. Још један дан. Још један. И још један... "

- тањир
- књига
- голубица
- мисао
- трн

Razrusen trem i golubica na slomljenom tanjiru...zadnje pulsiranje svesti...mlecni secer u veni...misli zakacene u vakumu poput plasticnih kesa na trnju..poslednja strana knjige isprskana krvlju...
P.icka
Sociopatija
Truman Kapoti
Glava kornjace
Pejotl

Ccc, sad smo postali malo bezobrazni...al` ajde..
Buljio je u prazan zid...po podu su bile uredno poredjane lula u obliku kornjacine glave,u kojoj je dogorevalo poslednje parcence pecurke,Kapotijev"Dorucak kod Tifanija" otvoren na strani na kojoj je prestala da ga cita,njene naocari sa pravilnom naprslinom na levom staklu, koja je neobicno podsecala na ogrebotinu na njegovoj desnoj saci...Po zidu je trazio njenu senku,a njegov mozak u napadu sociopatije koju je Pejotl doveo do kljucanja nezno mu je saputao kolika je p***a zbog onoga sto joj je uradio i sto sada ne juri po mokrim ulicama ne bi li je nasao...
Rigor mortis
Zubi
Vuk
Cvet
Ilovaca
Oci zene

Rigor mortis pisalo je na zidu. Zubi su mu cvokotali dok se vuk u njemu bunio.Hteo je napolje iz ove ljušture od čoveka koji je pre ličio na nežni cvet. Po duši koja je bila nežna i miomirisna kao njegove latice. Boja cveta bile su njene oči. Oči jedne žene, plave kao istina i pravda. Zabacio je glavu poslednji put i zagledao se u nebo. Ništa nije osećao, osim da zubi cvokoću i dalje. Miris cveta gušila je ilovača, koja je bila sve bliža i bliža. Vuk je konačno predao borbu.

-Sunce,
-istina,
-vodolija,
-ljudi,
-ljubav,
-snaga

Bi- nemam reci,prelepo - a dao sam ti prilicno subjektivne,kripticne pojmove...

Ustao je sa odra i digao pogled ka suncu...istina da je ziv,smetala mu je poput jutarnje erekcije,besmislena fizioloska funkcija tela...a onda sa zrakom svetla dodje snaga,i reakcija njegovog smrvljenog,budjavog tela dovede ga do ludila,ekstaze...
Izasao je medju ljude,utopio se u njih...pustio je da ljubav prema svemu zivom protice kroz njega,poput suza na kisi...Zajedno sa njima,neprimetan a ipak uzivajuci u svakom dodiru,cekao je noc i najsjajniju zvezdu u sazvezdju vodolije...Cekao je odgovor...
Dete
Igra
Starac
Pit
Lanac
Oci
Providjenje

Kaa:
Bi- nemam reci,prelepo - a dao sam ti prilicno subjektivne,kripticne pojmove...

Ustao je sa odra i digao pogled ka suncu...istina da je ziv,smetala mu je poput jutarnje erekcije,besmislena fizioloska funkcija tela...a onda sa zrakom svetla dodje snaga,i reakcija njegovog smrvljenog,budjavog tela dovede ga do ludila,ekstaze...
Izasao je medju ljude,utopio se u njih...pustio je da ljubav prema svemu zivom protice kroz njega,poput suza na kisi...Zajedno sa njima,neprimetan a ipak uzivajuci u svakom dodiru,cekao je noc i najsjajniju zvezdu u sazvezdju vodolije...Cekao je odgovor...
Dete
Igra
Starac
Pit
Lanac
Oci
Providjenje

Svaka čast!

Smešno proviđenje da dete konačno ne može držati igračku u rukama klizilo je nežno očima starca okovanog lancima strasti svog detinjstva. Spoznaja da igra nikada nije vredela. Ostao je samo verni Pit plazeći se zagrljaju onoga što toliko volimo nazivati sudbinom.

bolnica
trgovci dušama
slepilo
izopačenost
trzaj
kreativna energija
Yin Yang

polako se probudio iz sna koji je trajao trideset pet godina i dva meseca. uzasan osecaj. prvo sto je shvatio to je da udise ostar miris penicilina koji je visio u vazduhu pomesan sa mirisima drveca u cvatu koji je dopirao kroz prozor. klonuo je duhom setivsi se gde je vec taj miris ranije osecao. nalazio se najverovatnije u bolnici.
pokusao je da otvori oci ali ugledao je samo braonkastu tamu, prazno slepilo. uplasio se. sta ce sad? povrh svega, jos je i izgubio vid... kakvo je ovo crno jutro? otkud sva ta izopacenost, najednom? i zasto ne moze da se pomeri?
zatvorio je oci. odmotavao je film unazad, pokusavajuci da se seti svega sto se zbilo. oh, to je bilo tako davno. tri decenije je proslo posto se to desilo i posto je pao i vise ga nije bilo. ah da... video je opet kroz maglu taj ukleti znak... yin yang iscrtan na zidu... ta lica... ta senovita lica tesko je zaboraviti. lepo su mu prijatelji govorili, sa trgovcima dusa se ne pregovara. ali kako...? kako je i dalje ziv? nagli trzaj ga podseti na staru duboku ranu negde u predelu rebara. da, tu je udarila ta crna ruka, prokletinja. nikakva kreativna energija sad to ne moze isceliti. gotovo je...

brdo
venera
cvece
pentagram
haljina
sreca
na hiljade

Na hiljade cvetova tresnje je zasulo i oznacilo njen put...Pratio je njihov trag ,osecajuci u rukama svileno tkanje tanke haljine koja je prekrivala beskraj pozude i ukusa...
Put je vodio ka brdu na cijem vrhu bese polusruseni Venerin hram,znao je da ce je tamo naci...znao je da ce opet osetiti srecu krvi ,kostiju i mesa pod usijanim pentagramima junskog neba...
Majka
More
Usud
Krst
Poljubac
Rana

Usamljeni ratnik, sada daleko od svoje zemlje, na vrelom jugu, preko velikog plavog mora, cekao je svoj usud u toj tamnici. Sada se vise nego ikad ranije gnusao tog krsta koji je crvenom bojom jos uvek neukaljan kao njegova bela tunika, sljasteo cak i u takvoj tmini. Pocepao ga je i bacio ispod madraca. Sada je ta rana na stomaku zjapila umesto krsta i ratniku bi jos rdjavije. Nema nade. Vise ga ni njegova Gospa, Majka kraljevske loze, ne moze naci ovde i spasti ga, uliti mu snagu, isceliti ga svojim poljupcem.

lipa
osvetljena ulica
kugla
monitor
portir
paroh
datoteka

Kugla ulicne svetiljke je pravila kaledioskop od lisca lipe...Paroh je umorno teturao lose osvetljenom ulicom,senke su mu pravile zamke....osecao se tako starim.
Dosavsi do vrata zgrade,samo je mlako otpozdravio naduvanom klincu koji je glumio portira...U svom stanu, koji vise bio nalik na isposnicku keliju,iskoristio je sekundu da sapere znoj sparnog dana sa lica i ruku, a zatim je odmah seo za radni sto...
Monitor je sablasno svetlucao u mraku dok je prelistavao datoteke sa imenima svoje pastve...kao i svake noci pokusavao je da od njihovih imena opet stvori mozaik vere i ime onoga koji jeste...Sve redje mu je to uspevalo...
Greh
Ocaj
Zlo
Polomljeno ogledalo
Secivo
Iskupljenje
Mir

Lezao je tu, u podnozju stola, ranjen, nemocan u ocaju svome. U svoj svojoj agoniji i dalje mu je mozak vatreno radio. Pitao se, otkud toliko greha na ovoj ukletoj planeti? Otkud svo to zlo? Cemu to vodi? I gledao je to polomljeno ogledalo na drugom kraju sobe. Video je u njemu svoj odraz par minuta ranije, u trenutku pre nego sto ce se sruciti na zemlju. A onda je video kako se ono lomi i njegovo lice rasparcava na hiljade komadica. A kad samo pomisli da je dosao samo da trazi iskupljenje. "Tuga je to...", rece sam sebi.
Pridigao se i uzeo svoje secivo, stegnuvsi ga, resivsi da to okonca jednom za svagda. Valjda ce posle ovoga nastupiti konacni mir... za obe strane... i za ceo ovaj prokleti svet.

plast sena
devojka
usne
razaranje
zagrljaj
vitez

Kao zagrljaj bola, ti me polako udaljavaš sobom. Želim da tvoje usne razaraju svaki tračak ukusa u mojima. Zapali plašt sena nad pepelom viteške duše. Devojka je samo tu zbog našeg besa. Reći ćeš da nije bilo pravo, ali pusti je neka gleda. Propadaš izgubljen u njoj.

zapeta
molba
promena
apsurd
povratak
bol

Bole me tvoji povratci,...dolaze poput usuda kada se ne nadam...Sve molitve u dugim nocima budu zaboravljene,a jedino sto se ne menja smo mi zapeti u lancu koincidencija i apsurda...Oprosti...
Ti
Pepeo
Zenske grudi
Autoput
Prekor
Slepilo

Cekao je tog coveka kao zapeta puska, ni sam nije znao zasto je toliko nervozan. Njegova molba je bila uslisena, ali ipak... Osecao je da je sve to jedan apsurd, besmisleno traganje. Sve konacno dolazi na svoje mesto. Povratak u tu zemlju je uzaludan, cak opasan. Jer vreme se menja i plima promena dolazi. Drugi ce doci, stari moraju sto pre otici. Tako ce biti najbolje za sve. Bol je velik, da... Ali prezivece se...

jabuka
delo
zajednica
usb kabl
gitarista
urlik

Kada bi se usb kabl mogao uključiti u ovu zajednicu, prelepo delo, božanstvena muzika mladog gitariste , ne bi se čula jer bi urlik mase bio zaglušujući zbog jabuke razdora.

- Jelena,
- poverenje,
- izlazak Sunca,
- uspon,
- pad,
- kamen

P.S. Kaa, tvoj komentar mi mnogo znači. Hvala.

Nema na cemu Bi,kao sto sam ti vec jednom rekao ... samo sam bio iskren.
Blagoslovio sam suzama kamen na kome su se urezivali zraci izlazeceg sunca...Tu si stajala i gledala me ocima, koje su sijale zelenim fosforom grabljivca tokom citave noci koja je imala svoj uspon (mirisuci tvojom kosom i imajuci ukus tvoje koze...) i svoj pad...kada si otisla...
Ostala je vera i kamen.... i ja, koji sam saputao tvoje ime poveravajuci ga dolazecem danu...Jelena...

Ti
Pepeo
Zenske grudi
Autoput
Prekor
Slepilo

Ti . Šta si Ti meni bila? Sjaj tvog oka, šta je meni značio ? U dugim besvesnim danima, moja misao. Moj putokaz života, moj autoput. U praznim noćima, miris tvojih grudi vraćao bi me u život. Eh, tvoje grudi. Ženske grudi na koje sam spuštao praznu glavu, i osećao se blaženo kao beba. Šta si mi sad ?
Pepeo , zbog kojeg osećam slepilo, i prekor .

- kiša,
- laž,
- promašaj,
- stari sat,
- mladost,
- novine

...Cekacu kisu,da spere sve lazi i promasaje sa ovog izranjavljenog raspetog tela...Cekacu kisu da zaustavi kovitlace prasine i prljavih novina...Cekacu kisu da rdjom izjede ovaj stari sat u grudima i dozvoli da neka druga mladost nikne na njoj...
Krilo
Pero
Ocnjak
Devica
Obala
Zora

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back