Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ponovo sam otišao kod onog trgovca,iako sam se zakleo da neću.Poražen od samog sebe uzeo sam epruvetu koja mi je bila veliki teret.Mrtvilo se spustilo na mene...

put
njiva
kompjuter
oblaci
radost
smeh
šetnja

P.S.Lutjena,moje poštovanje :)

Oblaci su se nadneli nad moj kompjuter.Sa radom je gotovo za danas. Gledao sam u put koji je krivudao izmedju njiva. Lep prizor, nema sta. U glavi mi je bila setnja a smeh na usnama. Radost? Samo u mislima.

- snovi,
- pustare,
- lazi,
- sutra,
- moj,
- sat,
- bog

Sutra sve propada. Znam poricaću sve što danas sa takvom nadom govorim. Reći ću ti čak da je sve ovo samo laž i da snovi ne postoje. Reći ću ti kako ništa ne vredi, ali to ipak uzmi sa rezervom. Moje danas sada ograničava tvoj sat. Hajde da podesimo parametre. Ti zamisli da si pustenjak žedan istine koji svoje hodočašće ne obeležava brojem pređenih pustara. Ja ću biti neko ko će te čekati na početnim krajevima iste. Zamisli da si laž, moj, sutra i san. Veruj da se oboje možemo popraviti i postati bolji. Oprostimo jedno drugom i bog će se pojaviti.

zrno
beleška
oktobar
devet
skakavac
ljuljaška
pismo

p.s Respect Miki ..

Ovaj kisni oktobar doneo mi je zrno secanja. Leto, detinjstvo, ljuljaska u mom dvoristu, skakavac na vlati trave..I moja stara beleska govori o tome, negde u ranim radovima.Sta imam danas od toga ? Jedno pismo i devet godina secanja.
- maj,
- praznik,
- obicaj,
- vera,
- crveno,
- jaja,
- istina

P.S.Pisci, gde ste? Propade tema !

Sutra cu da farbam jaja():):))u crveno, da da u rujnu boju, boju zivota.Takav je obicaj.Vidim ovih dana nastala polemika oko zakona o verama(jel se tako zove?) i sve mislim kako ne smeju da kazu istinu, kriju se ovi na vlasti iza crkve i popova i nikako da pokazu pravo lice!Kada prodje ovaj veliki hriscanski praznik Vaskrs, idem na kampovanje sa ortacima da se odmorim od ovog ludila.Ostacu u 'divljini' do 03. maja.

-skola
-pauza
-basket
-Sarajevo
-hriscani
-prava
-tema

P.S.

Tu smo Bi2, tu smo, nedamo se...:)

Prava tema za sastav je basket ! Basket kao igra, zezanje, društvo. Moji drugari i ja ćemo kao pravi hrišćani iskoristiti ovaj praznik za pauzu od ocena, učenja, profesora i svega onog što nas inače smara uz basket. Mislim, škola je sad u drugom planu. Ko je pomenuo Sarajevo ?

-porodica,
-iskrenost,
-veza,
-suza,
-nebo,
-pesma,
-mačka

P.S. Uplaših se.. :p

"Ima neka tajna veza za sve ljude..."pesma me je proganjala dok sam sedela za prasnjavim stolom stare porodicne kuce u kojoj nikada nije bilo iskrenosti.ni trunke iskrenosti...cak ni suze ni nebo iznad nas nje bilo pravo...sada gledam naseg crnog macka i zalim za sekundama koje smo zalud trosili...

prozor
kafana
svet
rat
kokoska
viski

Bio jednom jedan dan za dva dana i u tom danu ja....Ja sam skitnica sa narandjastim carapama bez pete....zalazem se za anarhiju i zbog tog razloga sam vagabundo......Jedini pravi posed koji verno cuvam su moje martinke....volim ih vise nego kontejnere.....ali sto fensere mrzim......njih bi pitom gadjao,onda jos jednom pitom dok to ne bi izgubilo smisao i setio se da pite volim....bas kao moje narandjaste carape bez pete.....

rupchaga
drvo
telekomunikacioni satelit
automobil
pacov
pivski stomak...

Ja sa mojim pivskim stomakom gledam u onaj telekomunikacioni satelit dodje mi da ga polimim.
Uze ti ja drvo i krenuo da polomim telekomunikacioni satelit ali upao sam u rupcegu. bas razmiljam kako bi bilo lepo da onog pacovcinu(Magusa) zvekne auto. :lol: :lol:

-Prestolonaslednikovikovica
-smog
-stvog
-patofne
-pivo
-princez krofne
-cvarci
-mast

Prestolonaslednokovikovica ne bi da diram je se napio od 6 litara piva.....Samo se teturao i ljuljao levo desno....Ujutru kad je ustao pojeo princes krofnu,cvarce zalivene mascu i obuo patofne....Izasao napolje i prosetao se...Mnogo mu je smetao smog,tako da je odlcucio da stvog kucnog krova uzme skupljaca ugljen-dioksida i olova....

shto
si
smarac
che
sta
sam
ti
uradio...

Shto nas Uni ne svata salu. Ala si ti pametan. Smarac je ReWenex. Sta se desava kod pijace ne znam ni sam. Che guevara moj dobar drugar. Sam sedim u cosku ulice olesen od loze. Ti To Meni Nesto.
Uradio sam mnogo toga. I ne kajem se.
... je zesci lik.

Nemoj
Sve
Svatati
Ozbiljno

Nemoj da prdnes ceo svet ce se raspasti.Sve ce nestati i na kraju ostace jedna kokoska.Ona ce se sepuriti jer je jedina ostala ziva ,ali ustvari je toliko glupa da nije svatila da se nalazi u kosmosu i da ce umreti.Ozbiljno je poremecena....mozda zaboravi da treba da umre....

Idem
sad
na
spavanje
aj
laku
noc!!!!!!!!

(Ne spamuj te temu !! )

Idem posmatrajuci zamrznute tragove u blatu. Vreme je za spavanje ali zemlja je isuviše mekana za moje teške jade. Na trenutak se zaustavljam i bacam svoj pogled sad na tamno platno sa razbacanim sjajnim mrljama iznad glava svih tih ozbiljnih ljudi koji protiču i gube svoj trag. Kakav haos, gde je ta jedina šizofrena glava. Hoću da ih sve upoznam. U sebi još osetim kako ključaju tonovi neme muzike u ritmu njegovog šapta, na na na na ..San alfe kentaure. Spušta uspavanku na krvave usne.
Kaže, laku noć !

prokletstvo
simbol
priznanje
predosećaj
ljubav
svod
mastilo

duboko u mracnim pecinima Lokivora lezi jedan kovceg....u njemu najjace prokletstvo koje je ikada postojalo,prokletstvo koje ce unistiti svet.....Toliko jako da ga moze spreciti samo jedna stvar....Simbol Vingota urezan u gvozdeni mac.....ali mac je izgubljen....samo jedan covek zna gde je.....samo njegovo priznanje i ispovest mogu spasiti svet.....ali imam neki predosecaj da nam nece tako lako reci,iako je zivot u pitanju......Nece zbog njegove dugo izgubljene ljubavi....Zasto nju nije niko spasio kad je trebalo....Bas me briga za ceo svet kad nema one koju volim....nek se srusi svod nebeski bas me briga.....kad nema nje ja sam kao papir bez mastila......

Led
Celik
Carobnjak
Izdaja
Zig
Oblaci
Koplje

Sto je zaklanjao skalupcanog u uglu sobe.Cela godina prosla je u jednom danu.Samoca je terala da zivi u fantaziji.Povremeno bi padao u san.Sasvim neprimetno,ugasnuli sjaj je predskazao pad kad je uzeo noz.Zario ga je duboko,i to mu je dalo krila......

Lav
San
Grad
Jasmin
Zivot
Istok
Crno
Koza(ne zivotinja nego covecija,sa z kao zilet)

Sunce tek shto je pochelo da se pomalja na istoku. Grad se polako budio. U malom stanu shto se osjecao na vlagu, on je sjedio na krevetu i razmishljao o svom snu. Snu koji se nikada nece ostvariti. Polako je padao u vrtlog crnih misli i krenuo ka kuhinji. Na stolu se nalazila vaza puna jasmina. Razbio ju je i oshtrom ivicom krenuo ka svojim venama. Krv je oblila njegovu, vec punu modrica, kozu. Zivot mu je tuzno igrao pred ochima. Pogledao je ka satu u obliku lava. Poklon njegove djevojke. Velika kazaljka je sustigla malu bash kao shto je i smrt sustigla njega.

Staklo
Noc
Magija
Ochi
Strah
Bol
Mladost

Svu magiju trenutka proždirali su strahovi staklene glave bez postolja. Noć je samo svojim plaštom zaklanjala prostranstvo tih očiju. Vazduh je bio prezasićen bolom dok se trula mladost samo blago podsmehnula patetičnom prizoru dva sveta u razoru.

Sova
Eho
Karte
Unutrašnjost
Sat
Provalija
Nered

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back