Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
osecanja za poneti
filmovi
note
jedno secanje

Događaj, koji nameravam da prenesem, desio se nedavno; jedno sećanje (a možda i miris letnjeg povetarca) je podstaklo u meni jedno drugo sećanje, nežno i snažno. Desilo se, naime, da je nas nekolicinu zadesila ista sudbina. Opasnost, zapravo, nas je nagnala da promenimo mesta sastanaka, pa čak i mesto prebivališta. Tako je počelo: uplašili smo se krivičnog gonjenja, koji bi usledilo - sasvim sigurno - posle svega što smo uradili. Naravno, to šta danas i nije više toliko aktuelno, i kada bi nas neko pitao šta je to šta, mi ne bismo znali šta da kažemo. Jedan od naših prijatelja, koji nam se često pridruživao na sastancima, tvrdio je da nam preti teška nesreća zato što ne ostavljamo pisane tragove za sobom. Može biti da je taj čovek i tada bio u pravu; možda mi i nemamo veze sa sudbinom, nego smo prosto naprosto nepažljivi i nemarni. Jer, koliko smo se trudili, toliko smo i upropastili naše živote težnjama koje su, iako primamljive, vrlo uzaludne. Tako - kao povetarac - nestade svega.

Filmovi su nađeni, nedugo posle mog povlačenja iz pijačarskog života. Isprva sam zanemarivao činjenicu da dokazi ostaju i kada se telo ukloni, ali ta činjenica je i nezvana došla- policija je našla sve divikse koji su ležali u podrumu. Inspektor Krunić (ime sam saznao od sopstvene žene, koju je ova iznenadna racija usplahirila) želeo je da razgovara samnom, misleći da bih ja mogao da mu pomognem pri raskrinkavanju ilegalnih lanaca preprodaje. I to mi je prenela supruga, plačući nad telefonskom slušalicom, u prisustvu dva policajca. Čuo sam njihova mrmljanja, mogao sam da osetim koliko me njihovo prisustvo u mojoj kući nervira. Smireno sam joj odgovorio: "Ne mogu, ne znam ja nikog. Ako žele sa nekim da razgovaraju, neka nađu Bišu. On će im pomoći."

Dalje se sve odvijalo mimo moje svesti. Na momente sam čak i shvatao kako sam blažen, tj. koliko mi fali psihičke snage. Razumom sam detektovao notu proste gluposti u čitavom procesu bežanja od kazne, i suočavanja sa optužbama. Naime, te "note" gluposti su umnogome uprošćavale stvari: ja sam valjao filmove. Mnogi od tih filmova su bili čisto sranje, brza hrana, osećanja za poneti, tuđi životi pretvoreni u farsu, farsa pretvorena u romansu, itd. da ne nabrajam- to svi znamo. Ali, filmovi koje nosim u sebi! Ako još neko ponese jedan film, ako ga taj film prožme, i kruži danima, mesecima, možda čak i godinama kroz njegovo biće, zašto da mu se to uskrati? Blažen sam ja sa ovako prostom filozofijom, no sudbinu sam ispunio- uprkos svim opasnostima.

Karta
Urlik
Sarkofag
Taknuto-maknuto
Cirkus

Nevino sam se osmehivala.Osveta mi je izbijala iz ociju.Nosila sam pismo koje sam napisala Svetom Petru.I tako dodjoh ja u postu... Taman rekoh da se obracunam sa tim glodarom Perom kad mi on vrati moju plavu chetkicu za zube. Ukrao sunce mu poljubim kaze nema gore..

-Brener
-Budjavo
-Chasha
-Kocka
-diskfalifikacija

The_411, šta god si htela da kažeš, sviđa mi se, možda je Petar Neumoljivi prodao tvoju plavu četkicu za zube Ciganima, pa je sada oni nosaju, u crvljivom sarkofagu, koji su, jesenas, greškom, maznuli iz cirkusa?

Omiljena moja Bi2,kad hvališ hvališ, kad kudiš,đavo me odneo...
hajde baci neke reči, da piskaramo nešto

samouka:
The_411, šta god si htela da kažeš, sviđa mi se, možda je Petar Neumoljivi prodao tvoju plavu četkicu za zube Ciganima, pa je sada oni nosaju, u crvljivom sarkofagu, koji su, jesenas, greškom, maznuli iz cirkusa?

Omiljena moja Bi2,kad hvališ hvališ, kad kudiš,đavo me odneo...
hajde baci neke reči, da piskaramo nešto

.Istopicu se... ..Ce bacime nesto... :roll:

Џаба прљави дланови када са њима не могу да сликам као некада...не могу ни да пишем, оловка...шта то беше? Покушавам да читам новине, додуше јучерашње, али не иде....ваљда због мамурлука...поглед пролази кроз њих. Алкохола ни за лек, виски само на слици...глазговача, хе. На крају ћу да завршим ноћ на тепиху слушајући џез у помало психоделичној атмосфери...плашим се да ми ругалица не дође у сан

мрак
тишина
визија
сјај
очи

мрак
тишина
визија
сјај
очи

Pao je mrak.Nije se culo nista...oko mene bila je samo tisina... Odjednom se pojavi vizija... njegove oci a u njima...dobro poznati sjaj...

Vetar
Drvo
Ljuljaska
Kosa
Tama

P.S Onaj put sam omasila stranu ... i sve

Јеси ли икада стајао сам у потпуној тами? Јеси ли икада осећао ветар на лицу и буру глави, како те шибају оштри ветрови кидајући ти сузе са лица? Јеси ли икада, о брате, гледао празну љуљашку како се њише, како изгледа тако сабласно...шкрипа ланаца и одсуство детета...нечија коса је некада ту лепршала, леп осмех је обећавао сунце. Сада је све тако сиво и људи више нема....Да ли си икада, о брате, да ли си икада схватио да су те изиграли, да је све била само обична лаж, маска, привид...? Тражили смо нешо што није реално, били смо исувише високо у облациа, трагали смо за идеалима и на крају смо пали...Требали смо да будемо дрвеће, да баш тако, требао сам да будем дрво...да стојим и немо посматрам свет око себе, неинтересујући се ни за шта, сем за мало воде.

оштрица
кап
крв
марама
пустош

Oko nje je bila pustos.Ostricua noza je lezala ispred nje..Tim nozem je upravo sebi rasekla kozu na ruci.Na rani su se polako pomaljale sicusne kapljice krvi koje su padale na maramu.Bol joj je dokazivao da je ziva.

tastatura
sunce
krov
ogorcenost
zora

Kuckam po tastauri, ane spavam danima.Prozori su okrenuti ka zapadu, ali krov je nizak i brzi će pustiti da zora, preko njega prebaci sunce i probudi me iz nesanice.
Znaš šta Rujevitu, ne znam ko si, ali trenutno, prema tebi osećam, po jedan ogorčenost, pod dva nežnost, pod tri radoznalost. Kako znaš, hajde reci pred svima, ako smeš, ako nisi jurodivi, otkuda znaš da mi se uadnja tri dana, po glavi mota ptica rugalica. Okrećem telefone, pitam ljude, kako se piše na engleskom i imaju li knjigu? hajde, mogao si to da pročitaš iz mojih misli, ali što je pomenu, sutra putujem, azbog tebe ne mogu da ugasim prokleti kompijuter i moram da pišem ovu priču. Nije lepo...

Када радиш у каменолому и то не било каквом, већ у каменолому речи, извлачећи тешке речи, руку израњаваних, гледајући у сунце које немилосрдно пржи схватиш да ствараш нешто ново. Као што клесар из ничега, из гомиле стења, камења прави кипове нежно их додирујући тако и ти из гомиле речи, насумице набацаних на огромној гомили правиш ''слике''...Неки виде ту ругалицу и можда би желели да је отерају или можда убију...Да, она долази од један до пет, тада се смеје, шапуће и вришти...види се у реченицама да желиш да чујеш шта ти говори...

вода
рана
слано
корак
глас

Isla je sporim,neravnomernim korakom,gotovo se teturajuci.Malobrojni prolaznici su je sa cudjenjem i zgrazavanjem posmatrali,ali ona na njih nije obracala paznju..Pored bola koji joj je zadavala dusevna rana ,nije osecala gotovo nista sem slanih suza.Glasa nije mogla da pusti.Osecala se kao voda-rasprsena na bezbroj kapljica...

Када гледаш некога из профила, шта можеш да видиш? Ништа...јер профил не постоји, постоји само профит. Сваки пут када сам гледао животни профил нисам га нашао, увек ми се губио у магли...увек ме је неко прекидао у том посматрању, или су ми мисли одлазиле на другу страну...погрешнукао и обично. Од снова не могу да живим, не могу чак ни да верујем више у било шта и у било кога...онда када сам мислио да сам напустио старе адолсцентске идеје, алкохола, дрогирања, то и није тако страшно, али премлаћивања, ломњаве, урлања...враћам се поново. Изгледа да нисам имао то чврсто у руци...уместо камена држао сам песак који ми је полако али сигурно нестајао између прстију...Сада стојим на путу, празних руку...гледам их, зноје се, пеку, боле...Ненавикнути губитник сада мрзи све...мрзи себе и читав свет....Када би време текло брже...

дајте ви речи...не могу...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back