Igra reči

Kad se vatra gasi dim je najgušći...:snesko5:

Dozvoli da zapalim s guscim dimomz:)

Da li je definicija skupa, spoj svih skupova koji sam sebe u sebi ne sadrzi?
Logicko-semanticki paradoxon?

Ako neko pozeli da postane gubitnik pa u tome uspije, je li gubitnik ili pobjednik?

U jednom selu zivi jedan brico koji sve muskarce bez izuzetka brije osim onih koji sami sebe briju.
Da li brico sam sebe brije? Ako da onda ne, a ako ne onda da?

Prostz:lol:

Ako postoji teza po kojoj je sve relativno, onda je i ta teza relativna.

Trudnoca nije relativnaz:)

Nista nije ni absolutno osim konstantnosti koja se mijenja i vjecnosti, posebno kad se ona priblizi kraju.

Ako je istinito da je istina da iz iskustva znamo da covjek iz iskustva nista ne nauci onda to moze da bude samo greska kao i porudzbina cevapa sa bez lukom ili tvrdnja da ukoliko sir ima vise rupa onda ima manje sira odn. sto vise rupa manje sira ili: sto vise sira manje rupa, ili?

Tvrdim da sto se vise mijenjamo ostajemo isti. U svakom slucaju vazi da ako neko pokusa da objasni smisao zivota onda zivot nema smisla, osim Raskolnjikova odn. Dostojevska nadgrobna misao da zrno psenice mora da umre da bi … Ta se vatra nikad ne gasi

Poslednja izmena:
Ako neko pozeli da postane gubitnik pa u tome uspije, je li gubitnik ili pobjednik?

U jednom selu zivi jedan brico koji sve muskarce bez izuzetka brije osim onih koji sami sebe briju.
Da li brico sam sebe brije? Ako da onda ne, a ako ne onda da?

Prostz:lol:

1. radi se o gubitniku, ali uspešnom (bolje reći namernom)
Podrazumeva se da prvo definisemo šta je to gubitak a šta pobeda što ovde nije učinjeno. Dakle, relativno.

2. Ukoliko je iskaz o brici tačan, onda je brica žensko.
Ukoliko je muško onda je paradox.
Dakle iz ovoga znamo da je brica žensko. z:girl:

Batina ima dva jaja.
Bolje biti malo lud nego tuđa kokoška. Ili
Bolje biti malo lud nego imati mali ud.
U originalu: Bolje biti malo lud nego malo pametan.
Bolje vrabac u ruci, nego jaja na grani.

Dobar glas se daleko čuje, a truba još dalje.
Ko ne plati na mostu, platiće pod mostom. Ako ima pod. Ili bar ako ima pod čime. Ali ako ima čime imaće i pod.
Pod glavu čuva a plafon je rizičan.

Igramo se rečima?
Dok sam imao teču, tečno sam govorio, sad kad mi je ujna u poseti pačići mi se često kvase. Toliko su se iskvasili da mi je došlo da pobacam sav kvasac. Koji pištolj je i dolazila kad nemam kalibar, a ni sa čime da napunim jastuk. I šta sada pod glavu da podglavim, a pod glvu čuva kao što sam rekao.
I da baš je tada bila neka gužva. tu desno je sedelo nekoliko osoba a levo je bila komoda Luj XIV, mada ja nemam ništa protiv ni Luja Pastera. Na ovom drugom kraju sobe stajao je klavir (za sviranje), a ja sam sedeo ovamo pred barom i ništa nisam primećivao. Kasnije sam od drugih saznao da da Vi zapravo i nemate klavir, ali sve jedno. Vaš muzički ukus me je oduvek oduševljavao. Retko gde sam mogao da vidim tako istančan smisao za ritam. Naročito se primećivalo kada popijete malo i počnete da lupate čaše. I to od čistog kristala. Još čujem njihov čist zvonki zvuk. Oduvek sam znao da ste antialkoholičar, ali muzici se ne može odoleti. O vama se svašta pričalo, pominjale i neke pronevere, krađe, ali nisam podlegao glasinama. Moje uverenje u vaše poštenje je nepokolebivo (i nepoyebivo) i verujem da ako ste čak i krali, da ste to pošteno radili.

Što sam bliži istini, dalji sam od stvarnosti.
Što sam bliži stvarnosti, češće mi se diže.
Koga svrbi taj se češće.
Pojeo sam se od muke, sad ne mogu da se svarim.

Čovek je naše najveće bogatstvo!
Zato smo u tolikim dugovima.

Zauzeo sam temu sad mogu da všljam koliko hoću.
Koji kreten u ovo doba, drugi dan NG sedi za compom i lupenda kojesta.
Pa ja.
Šta to znači?
Da li sam usamljen?
Depresivan?
Napušten?
Da li vapim za nekim bliskim, makar preko žice?
To nikada nećete saznati...
sem ako vam ja ne kažem.
Da li neko može da vidi šta osećam, vlažne oči u polumraku, iskre koje se slivaju obasjane svetlošću monitora.
Moj svet je zatvoren a ključ kod mene.
Sam sa sobom, čak i na sajtu.
Ne znam da li je to dobro društvo?

Više volim da verujem u nešto lepo, pa makar to i ne bila istina,
nego da verujem u nešto ružno pa makar to i bila istina.

I još nešto.
Niste dovoljno veliki ako druge ljude gledate odozgo.

Ako je nužda nije moranje.
Nužda stvara što motika neće.

Čoveku je onako kako veruje da mu je. A ja sebi više ne verujem.
Šta je ostalo od mene?
Šta će biti kad odem kod Svetog Petra na kajganu?

Mnogi su načini da se pomogne ljudima u nevolji.
Jedan od njih je da im se skrate muke.

Zbogom stručnjaci i filozofi, lezilebovići i dangube, dokoličari (oni što parkiraju kola u svojoj blizini) i pivopije. Zbogom svi koji imate vremena i pameti na pretek, toliko da možete sa njima da se razbacujete. Zbogom impotentni, zagonetni, producenti i talenti...
Ako se neko ovde prepoznao, onda se njemu obraćam.
E pa čitaćemo se ponovo, makar radilo olovo.
Pa dobro, ne postoji samo forum.
Postoje i čitulje.
Ovim putem odajem priznanje svim forumskim borcima koji su tiho i jedva zapaženo prešli sa foruma u čitulju.
NEKA IM JE SLAVA.

Zauzeo sam temu sad mogu da všljam koliko hoću.
Koji kreten u ovo doba, drugi dan NG sedi za compom i lupenda kojesta.
Pa ja.
Šta to znači?
Da li sam usamljen?
Depresivan?
Napušten?
Da li vapim za nekim bliskim, makar preko žice?
To nikada nećete saznati...
sem ako vam ja ne kažem.
Da li neko može da vidi šta osećam, vlažne oči u polumraku, iskre koje se slivaju obasjane svetlošću monitora.
Moj svet je zatvoren a ključ kod mene.
Sam sa sobom, čak i na sajtu.
Ne znam da li je to dobro društvo?

z:)z:D

Ova tema je zamišljena kao svojevrsna logička igra reči koja u svojoj suštini ima i svoj filozofski smisao. Koji može tumačiti i prihvatati svako na svoj način. Za ovu temu ideju mi je dao Plutarh, čovek koji zbog načina ophodjenja na Forumu mi nažalost nikada ne može biti prijatelj. U jednom od njegovih postova me je nazvao "žonglerom rečima" i ja mu se zahvaljujem. Pa ko ima smisla za "žongliranje" neka se uključi a ko misli da nema neka se bar oproba jer samo tako može upoznati i svoje neslućene mogućnosti.
Evo ja ću prvi da krenem.

drago mi je da imam kolegu na forumu.mene je cela neka osnovna skola proglasila za zonglera,blago receno. grubo receno,kazu mi deca da nemam pojma o zivotu.:sneskoz:
biti il ne biti-to se srpska policija nikad ne pita
moram ovo da napisem,jace je od mene
srbijanski Srbi su Srbi domoroci a srpski Srbi to su Srbi vanzemaljci
glupo je biti pametan

Back