Igra reči

I pričajući priču, priča tom pričom, u dobrom delu te priče bi ispričana, samo što je svaka priča sama za sebe psebna priča, pa ne pričam ovu priču ponovo da bi samo ispričana bila već da bi pričajući priči dao pričljivost i pričanje učinio celishodnijim, a samoj priči pridao na važnosti, pošto priča ima svoj početak i kraj, a ovoj nigde ne vidim.:D

Ova tema je zamišljena kao svojevrsna logička igra reči koja u svojoj suštini ima i svoj filozofski smisao. Koji može tumačiti i prihvatati svako na svoj način. Za ovu temu ideju mi je dao Plutarh, čovek koji zbog načina ophodjenja na Forumu mi nažalost nikada ne može biti prijatelj. U jednom od njegovih postova me je nazvao "žonglerom rečima" i ja mu se zahvaljujem. Pa ko ima smisla za "žongliranje" neka se uključi a ko misli da nema neka se bar oproba jer samo tako može upoznati i svoje neslućene mogućnosti.

Istina je Smrt, a Laz Zivot! :amen:

_nobody_

Ja znam da ne znam, ali znam da znam vise od onoga koji ne zna da ne zna...
Ja znam da neznam , a vi koji se hvalite da znate a neznate , živi ste
dokazi da sam ja mudar i da proročanstvo govori istinu .
( ovako malo bolje zvuči ) .

citat :размишљао сам у себи да сам ја, ипак, мудрији од тога човека, јер, као што се чини, ниједан од нас двојице не зна ништа ваљано и добро, али он мисли да зна нешто, а у ствари не зна, док ја, као што не знам, и не мислим да знам. Ја сам, чини ми се, бар нешто мало мудрији од њега, и то баш по томе што и не мислим да знам оно што не знам
:think:

Све си, и ниси у својој бити,
живот и смрт у ткању нити.
Из ничег постојиш,
на свему се ројиш...
Без стаха си,
себе се бојиш...

Гледаш ме, а не видиш ме, слушаш ме, а не чујеш ме, желиш ме, не добијаш ме, тражиш ме, не налазиш ме, волиш ме, а убијаш ме, сећаш ме се, а заборављаш ме, заборављаш ме, а сањаш ме...

Понекад прија и када боли,
и када мрзи заправо воли,
жеље се роје, а осмех мами,
узалуд тражи светлост у тами,
и када јесте и када није
увек се смеје и сузе лије,
као некад, тако и сада
роб је онај који влада...

Back