Igra reči

Trt-mrt-smrt
Ako vam ne leži, možda vam sedi.
Kome sedi može da se farba.
Ako vam je supa vruća a vi duvajte. Od duvanja trudni da ostanete nećete.
Velike misli, velike... Hmm...
Ovo spada u filozofiju ili u igru?
Otkud onda ovo u filozofiji ako je pitanje tačno.
Ili možda grešim?
Sve je moguće osim onoga što nije moguće. Kako je ovo pametno. I da nije toliko trivijalno, počeo bih sebi da se divim.
Mislim da će mi bolje ići ako odem pred ogledalo.
Da, preporučujem svima odlazak pred ogledalo.
Svući sve sa sebe, ugasiti svetlo, dobro zažmureti i duboko se zagledati u sebe.
Ako se ne ugledate i ne prepoznate, možda to i niste vi. A možda vas više i nema.
Najteže je kad čovek sazna da ga više nema, a da ga niko o tome nije obavestio.
Smete li?
Ako već ne smete, onda barem počistite kuću. Ostavite trag za vama. jer sve što ostavlja trag, to i postoji. Budite nešto ili ste ništa.
Samo mi nemojte reći da ste neka nacija (srbin, ovo, ono...) jer je to samo ideja. A neostvarenih ideja je koliko hoćete.
Kome je još do igre neka čita Vaska Popu.
Ili neka napravi neki rat. Ta igra koliko je primitivna, toliko je i uzbudljiva. Retko ima uzbudljivije.
Postanite heroji, neka vas pamte po tome što ste boreći se za "pravdu" i "istinu", "svetle ideale", smanjili ljudsku populaciju koja se namnožila i ide na živce. Naročito oni koji se ne slažu sa vama.
Pa srećno.

Trt-mrt-smrt
Ili možda grešim?
Sve je moguće osim onoga što nije moguće. Kako je ovo pametno. I da nije toliko trivijalno, počeo bih sebi da se divim.
Svući sve sa sebe, ugasiti svetlo, dobro zažmureti i duboko se zagledati u sebe.
Ako se ne ugledate i ne prepoznate, možda to i niste vi. A možda vas više i nema.
Smete li?
Ako već ne smete, onda barem počistite kuću. Ostavite trag za vama. jer sve što ostavlja trag, to i postoji. Budite nešto ili ste ništa.
Samo mi nemojte reći da ste neka nacija (srbin, ovo, ono...) jer je to samo ideja. A neostvarenih ideja je koliko hoćete.
Ili neka napravi neki rat. Ta igra koliko je primitivna, toliko je i uzbudljiva. Retko ima uzbudljivije.
Postanite heroji, neka vas pamte po tome što ste boreći se za "pravdu" i "istinu", "svetle ideale", smanjili ljudsku populaciju koja se namnožila i ide na živce. Naročito oni koji se ne slažu sa vama.
Pa srećno.

Igra reči je po mom mišljenju isključivo filozofsko-logička kategorija i nema baš neke veze sa igrom u doslovnom smislu reči. Mislim da to na najbolji mogući način potvrdjuje i ovaj tvoj poslednji post. No ipak prepustimo moderatorima da rade svoj posao, čini mi se da to oni vrlo uspešno i korektno rade.

Zbogom stručnjaci i filozofi, lezilebovići i dangube, dokoličari (oni što parkiraju kola u svojoj blizini) i pivopije. Zbogom svi koji imate vremena i pameti na pretek, toliko da možete sa njima da se razbacujete. Zbogom impotentni, zagonetni, producenti i talenti...
Ako se neko ovde prepoznao, onda se njemu obraćam.
E pa čitaćemo se ponovo, makar radilo olovo.
Pa dobro, ne postoji samo forum.
Postoje i čitulje.
Ovim putem odajem priznanje svim forumskim borcima koji su tiho i jedva zapaženo prešli sa foruma u čitulju.
NEKA IM JE SLAVA.
Podne pre neku stotinu godina
pod drvetom nakim polegala destina
da odmore od kopanja i koju progovore
Ide njima i Milica s punim sanom priganica
To su oni od pre par stotina godina, SLAVA IM
evo i nas, polegali, nije posle kopanja
a kazu da je nerad gori od rada, i od toga se znaci treba duplo odmoriti
Dako se i nas seti neko, a ako se ne seti, neka je i nama slava, jednoga dana

Igra reči je po mom mišljenju isključivo filozofsko-logička kategorija
U jeeee.
A po mom mišljenju je čupkanje dlaka na zadnjici.
i nema baš neke veze sa igrom u doslovnom smislu reči.
A šta je igra u doslovnom smislu reči?
Pa širi pojam od igre rečima.
A sa čime mi ovde može da se igramo sem sa rečima, smajlijima i sličicama.
Da bi se igrali rečima potrebno je da one postoje (ne budu samo skup slova već da imaju određeni smisao) inače bi to bila igra slovima (db).
Kada odrediš pravilo igre, onda traži i da se poštuje.
A koje je pravilo?
Ono koje si ti zamislio ali nećeš da nam kažeš.
Ono što se za tebe podrazumeva za druge ne mora.
Znam ja na šta ti pucaš, ali to treba da izrekneš (ako umeš).
Ako ne umeš traži pomoć
Mislim da to na najbolji mogući način potvrdjuje i ovaj tvoj poslednji post. No ipak prepustimo moderatorima da rade svoj posao, čini mi se da to oni vrlo uspešno i korektno rade.
Naravno, moderatori su najkompetentniji ovde na forumu.
Forum je privatan posed, a ne naučna institucija.
Pitanje je da li tražiš zaštitu, odobravanje, neobavezno mišljenje ili kompetentnu analizu onoga što je izrečeno.
No, pošto je privatan posed a znaš domaćina, zamoli ga da me banuje.
Inače ću opet da ti banem na temu. :kiss:

U jeeee.
A po mom mišljenju je čupkanje dlaka na zadnjici.

A šta je igra u doslovnom smislu reči?
Pa širi pojam od igre rečima.
A sa čime mi ovde može da se igramo sem sa rečima, smajlijima i sličicama.
Da bi se igrali rečima potrebno je da one postoje (ne budu samo skup slova već da imaju određeni smisao) inače bi to bila igra slovima (db).
Kada odrediš pravilo igre, onda traži i da se poštuje.
A koje je pravilo?
Ono koje si ti zamislio ali nećeš da nam kažeš.
Ono što se za tebe podrazumeva za druge ne mora.
Znam ja na šta ti pucaš, ali to treba da izrekneš (ako umeš).
Ako ne umeš traži pomoć

Naravno, moderatori su najkompetentniji ovde na forumu.
Forum je privatan posed, a ne naučna institucija.
Pitanje je da li tražiš zaštitu, odobravanje, neobavezno mišljenje ili kompetentnu analizu onoga što je izrečeno.
No, pošto je privatan posed a znaš domaćina, zamoli ga da me banuje.
Inače ću opet da ti banem na temu. :kiss:

Pošto već stojiš pred ogledalom onda ti je mnogo lakše da čupkaš dlačice na zadnjici nego da se baviš igrom rečima.
Jedino pravilo koje bi ovde vredelo uvesti da nema bespotrebnog prepucavanja oko smisla ili besmisla rečenica sastavljenih igrom rečima, jer samo tako može svako zadržati pravo da ih tumači na svoj način.
Ja znam da se samo u lovu i ratu zna na šta se puca. Ti znaš na šta ja pucam u ovoj temi pa bi bilo korisno da obelodaniš ono što ni ja ne znam ili ne "umem da izreknem" pa pomozi.
Što se tiče Foruma trudim se koliko mi to moje mogućnosti i domaće vaspitanje dozvoljava da poštujem pravila foruma. A kada su poznanstva sa domćinom ili domaćinima u pitnju, ti si tu u velikoj prednosti jer si član foruma više od tri godine, a ja tek nekoliko meseci. Doduše možda ti dužina članstva na forumu i nije neka prednost jer su moderatori za tri godine valjda ukapirali sa kim i kakvim čovekom imaju posla.
I na kraju sve ovo što si ti pisao u tvojim postovima na ovoj temi pa čak i ovaj moj odgovor nemaju nikakve veze sa "Igrom rečiima" nego ti prijateljski predlažem (bez judinog poljupca) Da za ovakve pisanije otvoriš temu "Presipanje iz šupljeg u prazno"

Poslednja izmena:
Pošto već stojiš pred ogledalom onda ti je mnogo lakše da čupkaš dlačice na zadnjici nego da se baviš igrom rečima.
Ako ćemo već logički da razgovaramo, logično je kada neko upotrebi neki pojam definiše šta pod time podrazumeva ako ga već nije upotrebio u opšteprihvaćenom značenju.
Jedino pravilo koje bi ovde vredelo uvesti da nema bespotrebnog prepucavanja oko smisla ili besmisla rečenica sastavljenih igrom rečima, jer samo tako može svako zadržati pravo da ih tumači na svoj način.
Apsolutno se slažem.
Ali ajde definiši mi ovo što si napisao a što je po tvome mišljenju (a jedino je ono i bitno):
"Igra reči je po mom mišljenju isključivo filozofsko-logička kategorija"
Ja znam da se samo u lovu i ratu zna na šta se puca. Ti znaš na šta ja pucam u ovoj temi pa bi bilo korisno da obelodaniš ono što ni ja ne znam ili ne "umem da izreknem" pa pomozi.
ZAMOLI ME z:)
Što se tiče Foruma trudim se koliko mi to moje mogućnosti i domaće vaspitanje dozvoljava
da poštujem pravila foruma. A kada su poznanstva sa domćinom ili domaćinima u pitnju, ti si tu u velikoj prednosti jer si član foruma više od tri godine, a ja tek nekoliko meseci. Doduše možda ti dužina članstva na forumu i nije neka prednost jer su moderatori za tri godine valjda ukapirali sa kim i kakvim čovekom imaju posla.
Nemam nikakvu negativnost prema tebi, ali ovo nije mesto gde će neko da ti se udvara i povlađuje. Ovde si ravnopravan sa svima i bori se za svoje mišljenje. Ja se jesam učlanio odavno ali manje postova imam nego ti. Dakle manje sam proveo aktivno na forumu. Toliko malo da su me moderatori i zaboravili.
I na kraju sve ovo što si ti pisao u tvojim postovima na ovoj temi pa čak i ovaj moj odgovor nemaju nikakve veze sa "Igrom rečiima" nego ti prijateljski predlažem (bez judinog poljupca) Da za ovakve pisanije otvoriš temu "Presipanje iz šupljeg u prazno"
"Iz šupljeg u prazno" je metafora i hajde se prvo ti uozbilji.
Šta je onda po tebi igra račima? A sa čime se ja ovde u stvari igram.

Ako ćemo već logički da razgovaramo, logično je kada neko upotrebi neki pojam definiše šta pod time podrazumeva ako ga već nije upotrebio u opšteprihvaćenom značenju.

Apsolutno se slažem.
Ali ajde definiši mi ovo što si napisao a što je po tvome mišljenju (a jedino je ono i bitno):
"Igra reči je po mom mišljenju isključivo filozofsko-logička kategorija"

ZAMOLI ME z:)

Nemam nikakvu negativnost prema tebi, ali ovo nije mesto gde će neko da ti se udvara i povlađuje. Ovde si ravnopravan sa svima i bori se za svoje mišljenje. Ja se jesam učlanio odavno ali manje postova imam nego ti. Dakle manje sam proveo aktivno na forumu. Toliko malo da su me moderatori i zaboravili.

"Iz šupljeg u prazno" je metafora i hajde se prvo ti uozbilji.
Šta je onda po tebi igra račima? A sa čime se ja ovde u stvari igram.

Ako misliš na pojam "igra reči" mislim da sam u uvodnom postu i primerima koje sam dao u posebnim postovima objasnio šta pod tim pojmom podrazumevam. I ne želim da se ponavljam. Što se tiče pomoći od tebe mi ona ni u kom slučaju nije poptrebna a najmanje za tvoje nebulozne tvrdnje, da ti znaš na šta ja pucam. Nego sam prosto očekivao da ćeš dati obrazloženje svoje nebuloze.
Na forumu nisam zato da bih nekome nametao svoje mišljenje, ili da bi mi se neko udvarao i povladjivao a najmanje da bi se za nešto borio. Svega toga imamo i previše u svakodnevnom životu. Na Forumu sam upravo zato da bih se kroz ovaj vid kumunikacije i druženja na svojevrstan način relaksirao. Ne pada mi na pamet da se na forumu za nešto borim, nadmećem i oko nečega bespotrebno zamaram i iscrpljujem.
I na kraju da samo napomenem još i to da će ova tema dobiti svoj puni smisao tek onda kada prestanemo sa suvislim mudrovanjima, nego ako imaš smisla i dara za Igru rečima piši, a ako ne, logično i pošteno bi bilo da potražiš temu koja ti više odgovara.z:)

Ako misliš na pojam "igra reči" mislim da sam u uvodnom postu i primerima koje sam dao u posebnim postovima objasnio šta pod tim pojmom podrazumevam. I ne želim da se ponavljam. Što se tiče pomoći od tebe mi ona ni u kom slučaju nije poptrebna a najmanje za tvoje nebulozne tvrdnje, da ti znaš na šta ja pucam. Nego sam prosto očekivao da ćeš dati obrazloženje svoje nebuloze.
Na forumu nisam zato da bih nekome nametao svoje mišljenje, ili da bi mi se neko udvarao i povladjivao a najmanje da bi se za nešto borio. Svega toga imamo i previše u svakodnevnom životu. Na Forumu sam upravo zato da bih se kroz ovaj vid kumunikacije i druženja na svojevrstan način relaksirao. Ne pada mi na pamet da se na forumu za nešto borim, nadmećem i oko nečega bespotrebno zamaram i iscrpljujem.
I na kraju da samo napomenem još i to da će ova tema dobiti svoj puni smisao tek onda kada prestanemo sa suvislim mudrovanjima, nego ako imaš smisla i dara za Igru rečima piši, a ako ne, logično i pošteno bi bilo da potražiš temu koja ti više odgovara.z:)

"Ova tema je zamišljena kao svojevrsna logička igra reči koja u svojoj suštini ima i svoj filozofski smisao. Koji može tumačiti i prihvatati svako na svoj način."
"Pa ko ima smisla za "žongliranje" neka se uključi a ko misli da nema neka se bar oproba jer samo tako može upoznati i svoje neslućene mogućnosti."

Evo ono bitno iz tvog uvodnog posta i suštine što si hteo reći.
------------------------------
"Jedino pravilo koje bi ovde vredelo uvesti da nema bespotrebnog prepucavanja oko smisla ili besmisla rečenica sastavljenih igrom rečima, jer samo tako može svako zadržati pravo da ih tumači na svoj način."

A ko je ovo gore napisao?
----------------------------
"Što se tiče pomoći od tebe mi ona ni u kom slučaju nije poptrebna a najmanje za tvoje nebulozne tvrdnje, da ti znaš na šta ja pucam. Nego sam prosto očekivao da ćeš dati obrazloženje svoje nebuloze."

Kako ti možeš da tvrdiš da je nebuloza moja tvrdnja da znam na šta pucaš. Tim pre što nisam dao obrazloženje.
Da ti možda ne čitaš misli drugima pa znaš na šta misle?
Ili misliš da si toliko visokouman da niko ne može da prozre na šta ti misliš. Ali nikada nisam a priori tvrdio niti mogu da tvrdim da je nebuloza ono što neko misli samo na osnovu pretpostavke o tome šta misli.
-------------------------------------
"Na forumu nisam zato da bih nekome nametao svoje mišljenje, ili da bi mi se neko udvarao i povladjivao a najmanje da bi se za nešto borio. Svega toga imamo i previše u svakodnevnom životu. Na Forumu sam upravo zato da bih se kroz ovaj vid kumunikacije i druženja na svojevrstan način relaksirao. Ne pada mi na pamet da se na forumu za nešto borim, nadmećem i oko nečega bespotrebno zamaram i iscrpljujem."

Pa zašto se onda uznemiravaš i ulaziš u borbu mišljenja?
Zašto ne odeš onda da pajkiš?
Dozvoli da svako ima svoje motive zašto je na forumu.
Ili misliš da tvoji motivi moraju da budu šablon svima koji dolaze na forum?
Da nisi ti neki prosvetitelj ili prosvetlitelj ovde na forumu?

Ali daću ti netraženi savet (dakle namećem se).
Ne uzbuđuj se previše i ne budi u grču. Kao što si već napiso, relaksiraj se, opusti se, ne zamaraj, a za iscrpljivanje ne znam šta da ti kažem.

Ako ti je lakše ako ti kažem da sam glup, evo GLUP SAM!
ČUJTE I POČUJTE, FORUMAŠI I FORUMAŠICE!
JA MUZJAK PRIZNAJEM DA SAM GLUP!
I TRAŽIM PRAVA ZA NAS GLUPE DA I MI UČESTVUJEMO OVDE NA FORUMU BEZ DISKRIMINACIJE I ODGOVORNOSTI ZA NAŠU GLUPOST KOJA NAM JE OD BOGA DATA!
Zahvaljujem se unpred na razumevanju koje očekujem od vas pametnijih.

"Ova tema je zamišljena kao svojevrsna logička igra reči koja u svojoj suštini ima i svoj filozofski smisao. Koji može tumačiti i prihvatati svako na svoj način."
"Pa ko ima smisla za "žongliranje" neka se uključi a ko misli da nema neka se bar oproba jer samo tako može upoznati i svoje neslućene mogućnosti."

Evo ono bitno iz tvog uvodnog posta i suštine što si hteo reći.
------------------------------
"Jedino pravilo koje bi ovde vredelo uvesti da nema bespotrebnog prepucavanja oko smisla ili besmisla rečenica sastavljenih igrom rečima, jer samo tako može svako zadržati pravo da ih tumači na svoj način."

A ko je ovo gore napisao?
----------------------------
"Što se tiče pomoći od tebe mi ona ni u kom slučaju nije poptrebna a najmanje za tvoje nebulozne tvrdnje, da ti znaš na šta ja pucam. Nego sam prosto očekivao da ćeš dati obrazloženje svoje nebuloze."

Kako ti možeš da tvrdiš da je nebuloza moja tvrdnja da znam na šta pucaš. Tim pre što nisam dao obrazloženje.
Da ti možda ne čitaš misli drugima pa znaš na šta misle?
Ili misliš da si toliko visokouman da niko ne može da prozre na šta ti misliš. Ali nikada nisam a priori tvrdio niti mogu da tvrdim da je nebuloza ono što neko misli samo na osnovu pretpostavke o tome šta misli.
-------------------------------------
"Na forumu nisam zato da bih nekome nametao svoje mišljenje, ili da bi mi se neko udvarao i povladjivao a najmanje da bi se za nešto borio. Svega toga imamo i previše u svakodnevnom životu. Na Forumu sam upravo zato da bih se kroz ovaj vid kumunikacije i druženja na svojevrstan način relaksirao. Ne pada mi na pamet da se na forumu za nešto borim, nadmećem i oko nečega bespotrebno zamaram i iscrpljujem."

Pa zašto se onda uznemiravaš i ulaziš u borbu mišljenja?
Zašto ne odeš onda da pajkiš?
Dozvoli da svako ima svoje motive zašto je na forumu.
Ili misliš da tvoji motivi moraju da budu šablon svima koji dolaze na forum?
Da nisi ti neki prosvetitelj ili prosvetlitelj ovde na forumu?

Ali daću ti netraženi savet (dakle namećem se).
Ne uzbuđuj se previše i ne budi u grču. Kao što si već napiso, relaksiraj se, opusti se, ne zamaraj, a za iscrpljivanje ne znam šta da ti kažem.

Ako ti je lakše ako ti kažem da sam glup, evo GLUP SAM!
ČUJTE I POČUJTE, FORUMAŠI I FORUMAŠICE!
JA MUZJAK PRIZNAJEM DA SAM GLUP!
I TRAŽIM PRAVA ZA NAS GLUPE DA I MI UČESTVUJEMO OVDE NA FORUMU BEZ DISKRIMINACIJE I ODGOVORNOSTI ZA NAŠU GLUPOST KOJA NAM JE OD BOGA DATA!
Zahvaljujem se unpred na razumevanju koje očekujem od vas pametnijih.

Pa ja se uopšte ne uzbudjujem i ovo je za mene vid relaksacije a o tome ko je glup ili pametan o tome mogu dati svoj sud samo oni koji nas po gluposti i pameti prosudjuju. Mogu samo da primetim da ovom našom prepiskom svako o sebi dovoljno govori i bez galame. Ti misliš da ćeš galamom o svojoj gluposti postići kod forumaša suprotan efekat, ali ne moj se zavaravati ovde ima mnogo pametnih i sposobnih, koji su u stanju da o nama stvore bar približno realnu sliku bez obzira na sve naše maskarade. I ne zaboravi tema nije "nadmudrivanje":)

Igra reči je po mom mišljenju isključivo filozofsko-logička kategorija i nema baš neke veze sa igrom u doslovnom smislu reči. Mislim da to na najbolji mogući način potvrdjuje i ovaj tvoj poslednji post. No ipak prepustimo moderatorima da rade svoj posao, čini mi se da to oni vrlo uspešno i korektno rade.
Ovo je tvoj odgovor pošto si me citirao (ne ja tebe).
Eh kako bi bilo lepo da si ti moderator.
Da ne ulazim u detalje svega što pišem evo nečega iz tvog citata posle čega dolazi onaj tvoj komentar ozgo.
"Ostavite trag za vama. jer sve što ostavlja trag, to i postoji"
Ovo boldovano je rekao K.G.Jung (ako si čuo za njega, inače nije roker) kada su ga pitali da li Bog postoji.
Moje igre rečima nisu toliko bezvezne kako se tebi čini.
Za tebe bi verovatno Vasko Popa (ako si i za njega čuo bio bezveznjak). O čemu ti prosuđuješ neostvareni moderatore.
O mome tekstu i koliko je filozofsko-logička kategorija.
I ne zaboravi tema nije "nadmudrivanje":)

Pa ja se uopšte ne uzbudjujem i ovo je za mene vid relaksacije a o tome ko je glup ili pametan o tome mogu dati svoj sud samo oni koji nas po gluposti i pameti prosudjuju.
Ne po gluposti i pameti već po onome što pišemo. I ko su ti kompetentni koji će to da prosuđuju. A ako je tebi to prosuđivanje bitno evo pomoćiću ti.

Arhimed 1, pametan si da pametnijeg u životu nisam sreo. Ti si car, ti si genije, ti si komandant naše armije.
Ja se tebi divim do imbecilnosti, ti si moj idol. Ne zameri meni sitnom i prostom čoveku što ne može da dosegne tvoje visine i složi se u svemu sa tobom. Meni je žao ako sam te ičim povredio. Oprosti mojoj gluposti. Hvala ti što si meni beznačajnom crvu posvetio ovoliku pažnju i prosvetlio me svojim duhom.

Mogu samo da primetim da ovom našom prepiskom svako o sebi dovoljno govori i bez galame. Ti misliš da ćeš galamom o svojoj gluposti postići kod forumaša suprotan efekat,
Kako si me samo pročitao. Znao sam da ti nisam dorastao. I divim ti se.
ali ne moj se zavaravati ovde ima mnogo pametnih i sposobnih, koji su u stanju da o nama stvore bar približno realnu sliku bez obzira na sve naše maskarade. I ne zaboravi tema nije "nadmudrivanje":)
Ta mi je slika vrlo bitna. Kad bude gotova okačiću je na zid u dnevnoj sobi.

Trt-mrt-smrt
Ili možda grešim?
Smete li?
Pa srećno.

dobro.
ps. ovo je jedino sto sam zbilja cula danas. a nije cak ni izgovoreno..z:lol:

@Arhimed 1

Jesi li opet nezadovoljan? Šta više da uradim da budeš zadovoljan?
A primetio sam da ovo poslednje što si pisao u okviru svoje teme spada u takzvane brzalice.
Da li si to hteo na temi? Filozofsko-logičku kategoriju?!
Pa što to odmah nisi kazao?

Ја сам почетак свих ствари и њихов крај, ја сам обећање и сећање, постојаност и милосрђе. Ја у ћутању кријем све тајне овог света.

Back