Igor Mandić

Plotoliki,
to je notorna glupost,
koju si odvalio,
a da se nisi ni posramio izrečene laži....
Pogledaj izborne rezultate za 1991. i kako
su glasali proitalijanski građani Istre....
Listom su bili protiv Tuđmana,HDZ-a i njegove razorne politike.
To je istina....
Vas Istrani nisu mirisali ni tada,
pa se to ne menja do današnjih dana.
To je istina,plotoliki !!!
Drugo je,pak,šta bi ti želeo da bude....

...biseru..koliko ima protalijanskih gradjana u Istri..i da,Istra se odazvala mobilizaciji u najvecem broju...

Bolje se vrni u jazbinu iz koje si izmilio.

Grof obitava samo po budoarima njegove pažnje dostojnih qurvi. Nemoj tako.
Posle se one bace pod voz kada ih se on nestalan zasiti, ali i to vredi. Njegovih komentara.

Nekada moraš da oćutiš kada ispred tebe stane muško, taman oponent bio i iz srpskog Nikšića ili pod točkovima voza :cmok2:

To ti je srbski jezik iz kojega je izbačeno sve srbsko,
a zadržano samo crnogorsko,
pomiješano s originalno crnogorskijem,
a onda je i ono "zadržano" izbačeno,
da se ne duplira.
Možda ima veze i s Ljeskovcem, svi tamošnji Srbi,
ako nijesu bugarskoga, onda su crnogorskoga korijena.
Oops! Zaboravih one romske Srbe....

A, što mogu kad tamo ima bezbroj Crnogoraca (sad uglavnome bivšijeh)
koji su tu varoš, dok se nijesu asimilirali, zvali upravo tako - Ljeskovac, kako dolikuje crnogorskome jeziku.

А ЈЕСИ ЛИ ТИ ЈЕБ'О ОЦА!?

MANDIĆ, izvinjavam se.

Setila sam ga se čitajući jednu knjigu. Šta radi sada?

Vrlo često je javno zastupao pro-srpske stavove, čak i onda kada su ih se neki srpski intelektualci u ime ulaska u EU i dobrih veza sa zapadom odricali.

On je neko ko ima lični integritet i ne odstupa od svojih načela.

Zašto nema više ovakvih Croata? A i Srba, uostalom?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Igor_Mandić

On nije Hrvat, nego pola-pola, a po "opredijeljenju" Yu.

Mandić je, da zaključim, gad & očajnik iz više razloga.

1. čovjek koji je frustriran zbog etničkoga podrijetla, i ne nalazi sebe nigdje. Nisi Hrvat, nisi Srbin, nisi Turkmen, nisi Karakalpak. Pa onda svi moraju bito to ništa za što se grčevito držiš, jer, eto, tvoji problemi su državnih dimenzija. Ako netko ima prehladu, svi trebaju piti antibiotike.

2. "intelektualac". Netko je rekao da je to osoba koja ima o svemu mišljenje, a realno ništa ne zna. Npr. Einstein, Wittgenstein, Tolstoj, Planck, ...nisu bili "intelektualci". To je bio Sartre, jer je nešto trkeljao u podpori maoizmu, dok su mu romani i drame danas nečitljivi i dosadni.
U tom je smislu Mandić doista "intelektualac". Pročitao sam njegov odjebitis Krleže, zatim knjigu nekih književnih recenzija, pa zadnje memoarsko o kćeri itd.

Mandiću je propao život na svim frontama:

a) idol Krleža mu je ispao šupalj (što je Mandićev promašaj, jer Krleža je velik pisac, unatoč ideološkim gluparijama, što pak recenzent poput Mandića ne zna i ne može pojmiti. Mandić nije književni kritičar (kao npr. Stanko Lasić ili Viktor Žmegač), nego novinski recenzent knjiga. Njegov je ukus trećerazredan, a literana erudicija nikakva.

b) hrana i seks. Mandićeve opsesije, njegovim su psihofizičkim propadanjem obljutavile život. Plitki hedonisti obično tako završavaju kako ih godine melju.

c) samoubojstvo kćeri. No comment.

d) propast Jugoslavije, u kojoj je Mandićev jedini vidljivi angažman bio- bjesomučno pljuvanje po NATO-u i kosovskim Albancima tijekom intervencije 1999.

Grof obitava samo po budoarima njegove pažnje dostojnih qurvi. Nemoj tako.
Posle se one bace pod voz kada ih se on nestalan zasiti, ali i to vredi. Njegovih komentara.

Nekada moraš da oćutiš kada ispred tebe stane muško, taman oponent bio i iz srpskog Nikšića ili pod točkovima voza :cmok2:

Voz,voz.....
Uvek sam voleo vozove,uvek....
Za pet godina bitisanja u Moskvi,
20-tak x sam dolazio u Beograd,
na kraće....
Uvek sam putovao vozom,uvek....
'Ladno sam menjao dva dana i dve noći (oko 42 sata)
romantičnog klaparanja za sav luksuz 2,5-po satnog neba.
Jednolični šum metalnih točkova doživljavao sam kao svojevrsnu muziku...
Jedinstvenu,neponovljivu.....
I još nešto -
tri puta se napijem i tri puta otreznim u toku JEDNOG putovanja....
A,u samoljotu ne možeš ni jednom....
Strah ne dozvoljava alkoholu da nadvlada...
Prob'o kod puta za Bagdad,jer tu nije bilo transportne alternative.
Uđem pijan u JAT ili "Iraqi ervajz" pijan ko šaran,on zarula,ubrza,odlepi...
Ja "suv" ko nova trulex krpa....
Ma,voz je zakon....
Kada na putu za Moskvu,još ako je zima,voz prolazi po 10-tak sati
kroz šumu bele breze....
Ja sam,polupijan,setim se moje lepe Ane...
E,tada "radi" pesnička seta.....
Ma,kada bih ja vama sve prič'o.................

Poslednja izmena:
Voz,voz.....
Uvek sam voleo vozove,uvek....
Za pet godina bitisanja u Moskvi,
20-tak x sam dolazio u Beograd,
na kraće....
Uvek sam putovao vozom,uvek....
'Ladno sam menjao dva dana i dve noći (oko 42 sata)
romantičnog klaparanja za sav luksuz 2,5-po satnog neba.
Jednolični šum metalnih točkova doživljavao sam kao svojevrsnu muziku...
Jedinstvenu,neponovljivu.....
I još nešto -
tri puta se napijem i tri puta otreznim u toku JEDNOG putovanja....
A,u samoljotu ne možeš ni jednom....
Strah ne dozvoljava alkoholu da nadvlada...
Prob'o kod puta za Bagdad,jer tu nije bilo transportne alternative.
Uđem pijan u JAT ili "Iraqi ervajz" pijan ko šaran,on zarula,ubrza,odlepi...
Ja trezan ko nova trulex krpa....
Ma,voz je zakon....
Kada na putu za Moskvu,još ako je zima,voz prolazi po 10-tak sati
kroz šumu bele breze....
Ja sam,polupijan,setim se moje lepe Ane...
E,tada "radi" pesnička seta.....
Ma,kada bih jan vama sve prič'o.................

..radis na zeljeznici ???

Mandić je, da zaključim, gad & očajnik iz više razloga.

1. čovjek koji je frustriran zbog etničkoga podrijetla, i ne nalazi sebe nigdje. Nisi Hrvat, nisi Srbin, nisi Turkmen, nisi Karakalpak. Pa onda svi moraju bito to ništa za što se grčevito držiš, jer, eto, tvoji problemi su državnih dimenzija. Ako netko ima prehladu, svi trebaju piti antibiotike.

2. "intelektualac". Netko je rekao da je to osoba koja ima o svemu mišljenje, a realno ništa ne zna. Npr. Einstein, Wittgenstein, Tolstoj, Planck, ...nisu bili "intelektualci". To je bio Sartre, jer je nešto trkeljao u podpori maoizmu, dok su mu romani i drame danas nečitljivi i dosadni.
U tom je smislu Mandić doista "intelektualac". Pročitao sam njegov odjebitis Krleže, zatim knjigu nekih književnih recenzija, pa zadnje memoarsko o kćeri itd.

Mandiću je propao život na svim frontama:

a) idol Krleža mu je ispao šupalj (što je Mandićev promašaj, jer Krleža je velik pisac, unatoč ideološkim gluparijama, što pak recenzent poput Mandića ne zna i ne može pojmiti. Mandić nije književni kritičar (kao npr. Stanko Lasić ili Viktor Žmegač), nego novinski recenzent knjiga. Njegov je ukus trećerazredan, a literana erudicija nikakva.

b) hrana i seks. Mandićeve opsesije, njegovim su psihofizičkim propadanjem obljutavile život. Plitki hedonisti obično tako završavaju kako ih godine melju.

c) samoubojstvo kćeri. No comment.

d) propast Jugoslavije, u kojoj je Mandićev jedini vidljivi angažman bio- bjesomučno pljuvanje po NATO-u i kosovskim Albancima tijekom intervencije 1999.

da li se on tebi lično zamerio?

HVALA, HVALA, HVALA ZA KOMENTAR

to je način na koji su obe, PRODANE, strane sudile Mandiću.

jadni ste, jadni

Ušeprtljani,
ja bih tebi objasnio,
ali ti nećeš moći shvatiti...
Idi prebrojavaj Hrvate u Istri.
Biće to očas,neće dugo trajati!!!

..forumska folirantska pokusajna boemcino..iliti glavni bolder svojih,ko bajagi dubokomislenih postova...nista ti ne moras meni objasnjavat ...a na odlasku, u Istri je odaziv bio 90 % cime je popunjena brigada od 7000 ljudi i koja je drzala front u Lici cijeli rat...toliko o tvojim pokusajima....

vinjak uzimam, štrik ostavljam tebi da podigneš 'lepog' i naravno MOĆNOG..... nekad bilo sad se pripoveda :cmok2:

Haha,nasmeja me....
Što jes'-jes....!
A,valj'o nekad,slavu mu poljubim...
LjuCki valj'o!
Muke im'o ja.
Glavat,svojeglav,mušičav,nevaspitan,ne zarezuje
autoritetkinje ni 1/2%....
Rasne moskovske dame i danas "furaju" tračeve iz 90-tih...
I,ne samo one....

Poslednja izmena:
..forumska folirantska pokusajna boemcino..iliti glavni bolder svojih,ko bajagi dubokomislenih postova...nista ti ne moras meni objasnjavat ...a na odlasku, u Istri je odaziv bio 90 % cime je popunjena brigada od 7000 ljudi i koja je drzala front u Lici cijeli rat...toliko o tvojim pokusajima....

Spavaj,spavaj,nano,
sve je zaključano....
"Oprosti ti,pape...."
Ma,fafan si ti,fafan...!!!

Back