Da li je u pitanju moje neznanje ili tvoje ignorisanje činjenica ?
Da ja počnem tvrditi kako slaveni nisu postojali jer nisu imali državu "Slaveniju" pa me ti ubjeđuješ da jesu a ja kažem kako je otužno što ti kao prvi međ' Slavenima ne znaš ništa...

Igonirasanje kojih cinjenica ? Ti nisi svestan koliko ne znas o narodu koji su stranci nazivali "Ilirima"... 
Evo nesto fino za tebe:

Koji to Srbi nisu robovali pod turcima majke ti ?
Daj mi ime teritorije od Turske do Beča koja nije bila pod turskom nogom a da su na njoj Srbi vladali ?

Pojedini u Crnoj Gori, Turci nikada nisu imali, kako ono, ah da - "de facto" vladavinu. Imas o tome podosta na ovom podforumu.

Kad ste gonili turke ?
Kad su se povlačili ?

Jarcevic je pisao o tome - napominjem da ja nisam u potpunosti saglasan sa nekim stvarima.
- Krajem sedamnaestog stoleća nije bilo katolika, a kamoli Hrvata, u Sinju i okolini. Ugarska dokumenta su sačuvana i ona beleže tu samo Srbe pravoslavne - od 13. stoleća.

Srbi Dalmacije su podigli ustanak protiv Turaka 1682. godine i već 1683. su oslobdili Dalmaciju, osim utvrđenja: Sinj, Knin i još jednog. (Ove činjenice su uklanjane iz istoriografije u obe Jugoslavije). Tad su Turci opsedali Beč s 250.000 vojnika, a u Dalmaciju, protiv srpskih ustanika, poslali su 100.000 vojnika.

Srbi su razbili ovu tursku vojsku i gonili je kroz Bosnu do reke Save. Turci su zapretili Mlečanima da će, posle osvajanja Beča, napasti Mletke - ako dužd ne organizuje gušenje srpskog ustanka u Dalmaciji. Mlečani su poslušali i angažovali su za to gušenje serdara Stojana Jankovića i njegovog brata Zavišu. Oni su došli s galijom mletačke konjice i stigli u Ravne kotare - u štab ustanika. Zahtevali su da se ustanici razoružaju i odu kući. No, Srbi su ih najurili, pa su Stojan i Zaviša ukrcali svoje mletačke konjanike na galiju i otplovili za Mletke. 

Nažalost, mi nikad nismo čuli ništa za ovaj ustanak. Nismo čuli ni ko je bio njegov vođa. Bio je to Ilija Janković - najmlađi brat Stojana Jankovića! 

1683. godine je, pukla turska opsada kod Beča, a Srbi su digli ustanak u Mađarskoj, Slavoniji, Lici, Kordunu, Baniji i Vojvodini, Hercegovini i Bosni. Turci, zato, nisu mogli da podignu protiv Austrijanaca i Poljaka odbrambene linije na Balkanu, pa su se povukli do juga Makedonije i Grčke. Cela Srbija se digla, takođe, na ustanak. Tad je saveznicima prišla i Mletačka Republika, pa su joj Austrijanci i Poljaci, za savezništvo, dodelili Dalmaciju. Ustanici nisu mogli ništa. Nije bilo moguće ratovati i protiv Evrope, pa su prihvatili mletačku vlast.

Mlečani su penzionisali Iliju Jankovića i otpustili njegove komandante. Promenili su zastave - umesto srpskih, ustanici su nosili mletačke i nastavili borbu protiv Turaka. Tad su oslobodjeni Knin i Sinj. Pri oslobadjanju Knina, proslavio se jedan od Sinobada. Te srpske ustanike su Mlečani poslali u Crnu Goru i oni su je oslobodili 1687. godine - Crnogorci su bili mobilisani u tursku vojsku i 2 godine se, eto, borili protiv svog oslobadjanja. U tim borbama se istakao Bajo Pivljanin i njega su Turci ubili 1687. kod Vrteljke. Kad su Srbi oslobodili Crnu Goru i Herceg Novi, tad su se evropske sile saglasile da Crnu Goru stave pod međunarodnu zaštitu, ali da formalno figurira kao turska teritorija.

Zato je Turci, kasnije, nikad nisu smeli potpuno okupirati, jer bi, pri takvoj turskoj nameri, velike sile intervenisale i turska vojska se povlačila iz Crne Gore.

Turci su, tada, spaseni, jer im je u pomoć pritekla Francuska i Engleska. Napali su Austriju na zapadu i poslali pomoć Turcima preko Soluna. Austrijanci su srpske ustanike poslali na svoje zapadne granice - protiv Francuza i Engleza, pa su se Turci vratili u Hercegovinu i Bosnu i granicu u Srbiji pomerili na Zapadnu Moravu. Turci su iz Bosne pokušavali da ponovo zaposednu Dalmaciju, pa je dolazilo do velikih borbi. 
- 
http://sr.wikipedia.org/sr-ec/Стојан_Јанковић

Kod nas su niko i nista ? Iznenadio bi se koliko je Kusturica postovan u javnosti...
Kako ono rece on - otac mu je bio ateista,pre nekih 250 godina su mu presli na Islam, tacnije familija se podelila... E to je ono sto dobije Musliman iz BiH kada izuci svoj rodoslov - to valja znati i postovati,mada covek moze biti sta god mu se iste,takva su vremena.

Od vatre čije će gorivo ljudi i kamenje biti.
Znaš ti dobro na šta ja mislim 

Prosvetli mene blazenog u neznanju. 
Nadam se da razlikujes konkretno Pravoslavce i Katolike - "dela" jednih i drugih.