iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
R1a1 imas cak i medju arapima u Jemenu, Kataru, UAE.... u pitanju je velika genetska grupa. R1bx se srece i medju crncima. Nema to neke velike veze.
Kljosov tvrdi da su prvobitno ziveli u Sibiru negde pre 26000 godina (posle razlaza od pseudohaplogrupe F) a da su delovi posle toga posli prema Evropi. Kao sto rekoh, medju "Srbima" su se nasli pre 12000 godina i to su ubedljivo najstariji predstavnici te "rase". Jos jedan dokaz vise je da su u Lithenstajnskoj pecini nadjeni ostaci kako I2 tako i R1a sto jos vise pojacava tezu da su te dve haplogupe zivele zajedno. Delili su isti zivotni prostor i otuda i fenomen da vecinom govore slicnim jezikom.

Sveslovensko prostranstvo prekidaju jedino Madjarska i Rumunija koje su pre nametanja drugih im jezika morali pripadati istom jezickom prostoru.

Е ,видиш, разлика је у томе што наша званична историјска школа тврди да смо ми прекинули сверомански континуитет, не осврћући се на чињеницу да је пре Трајана који је довео 30,000 насељеника у пределе поред Дунава ту говорен трачански језик који је према званичним изворима, ближи словенском него латинском.

А одакле њима овај језик , који је кад га слушам најближи Латинском, Италијанском ? Одакле то ту ?

Значи, ово ти је први талас, а после се Римско царство инсталира на територију Грчке до Цариграда , и као службени језик користи латински до седмог века. У 12-13. веку долази велики број полатињених мешаних арапско-норманских плаћеника са територије Италије и инсталирају се у Епиру. По доласку Турака говорници латинског језика се концентришу на територији Епира и Тесалије, (било је ту још попуњавања са стране пошто је Венеција држала грчка острва и делове Албаније а где год да је држала територије силом је уводила италијански језик) а прогоном од стране Турака и каснијом сарадњом са њима прелазе махом на територију Румуније.

To je uticaj vladanja turaka u Srbiji i miješanja krvi.
Da su turci vladali rusijom 500 godina i tamo bi bilo isto.

Није питао за азијске гене. Питао је зашто Хрвати ( а и босански муслимани) имају више словенских гена Р1а него Срби.

То су мађарски и сарматски гени Р1а који су заступљени највише у Панонији код Загораца. У Босни их има у Посавини до Тузле. У Србији их има у Војводини, највише Мађари и Срби староседеоци пре досељавања. Сви Срби који су се доселили у Војводину од доласка Турака наовамо имају И2а2 . Незнатан део који је дошао са југа има Е1б, највише потомци Грка и Цинцара који су заједно са Србима избегли у Војводину .

Tebi kao da je posao da siris lazi. Raspitaj se prvo o cemu govoris pa onda mozemo da diskutujemo. Jedan od jacih bisera ti je da su Turci vladali Srbijom "500 godina".

Bolje je pitanje koliko su vladali Bosnom ? I kada su tvoji presli sa Pravoslavlja na Islam ? :think:

Скоро сам се нашао међу Украјинцима и нисам провалио да су дошљаци , изгледају исто ко ми потпуно, док нисам чуо говор.

Karta Tračko -kimerskih nalazišta, pogledajte koliko ih ima u Rusiji i Ukrajini.

Thraco-Cimmerian.png

Шта ти причаш , дал` си нормалан ?!..... Овде су се људи борили против Турака и ишли у шуме и хајдуке масовно, нису се нагузили и љубили им папке. Никад нису поклекли, са чиме ти не можеш да се похвалиш.

Уосталом овде су владали домаћи издајници тако да правих Турака је врло мало било и нико није хтео да се меша са њима, а ни са овима.

Tebi kao da je posao da siris lazi. Raspitaj se prvo o cemu govoris pa onda mozemo da diskutujemo. Jedan od jacih bisera ti je da su Turci vladali Srbijom "500 godina".

Izvinjavam se, nisu 500 nego 380 ili 390.
Jesi li se utješio sad ? :lol:

I kada su tvoji presli sa Pravoslavlja na Islam ? :think:

Ne znam kad su (ako su), ali kad god da su spasili su se vatre.
Vama vaša vjera a meni moja. :mrgreen:

Није питао за азијске гене. Питао је зашто Хрвати ( а и босански муслимани) имају више словенских гена Р1а него Срби.

EVO PA PROČITAJ ŠTA JE PITAO I NE UTJERUJ I MENE I NJEGA U LAŽ !

Izgleda da su najcistiji upravo Hercegovci jer istrazivanja pokazuju da imaju koncetraciju tog "ilirskog" gena od 63 do 70 %. Slicna ali manja koncetracija tog gena je i u Dalmaciji.

Nego pitanje je koliko sam zapazio Srbi imaju samo oko 15 - 16% tog "slavenskog" gena dok se kod Hrvata krece od 29 do 34 %. PA kako to sad, a Srbi su braca sa Rusima?

NIGDJE NE SPOMINJE BOSANSKE MUSLIMANE !
ČIME SE TI SVE SLUŽIŠ LESANDRE, LESANDRE :think:

EVO PA PROČITAJ ŠTA JE PITAO I NE UTJERUJ I MENE I NJEGA U LAŽ !

NIGDJE NE SPOMINJE BOSANSKE MUSLIMANE !
ČIME SE TI SVE SLUŽIŠ LESANDRE, LESANDRE :think:
Опет неписменост, оно што сам ставио у заграду је мој додатак, али и једна велика истина, да Босански муслимани имају много више словенског гена Р1а него Срби, могао би и то да објасниш кад си већ у кавани.

Viđu sokole Ilirije.
Pojaviše se konačni i Iliri baš tamo gdje sam tvrdio da su bili :hahaha::hahaha::hahaha:

Ništa mi nema draže nego kad vi postirate izvore koji idu meni u prilog. :rotf::rotf::rotf:
Алаха ти свемогућег, шта овде има да иде теби у корист? Овде се показује истородност трачанске културе кроз централну и источну Европу, Босна је само делић, 1% овог огромног народа који се претопио у Словене и помешао са Грцима и Романима. А Илирија је име којим се никада нису служили.

Poslednja izmena:
Ja ne znam cemu vise rasprava o poreklu kad su sve svetske studije potvrdile da su Bosnjaci vecinom od Ilira a Srbi od slovena. Jasno je ko dan da nema pokatolicenih,poturcenih ili pokinezenih srba,ili treba da slusamo jedinu kontra teoriju ko sto tvrdi srpska strana.

Ako je tako onda bi Srbi trebalo da budu Grci jer njihov grb vuce korene iz Grcke dinastije.
Srbi.. posrbljeni Grci :roll:

Ja ne znam cemu vise rasprava o poreklu kad su sve svetske studije potvrdile da su Bosnjaci vecinom od Ilira a Srbi od slovena. Jasno je ko dan da nema pokatolicenih,poturcenih ili pokinezenih srba,ili treba da slusamo jedinu kontra teoriju ko sto tvrdi srpska strana.

Ako je tako onda bi Srbi trebalo da budu Grci jer njihov grb vuce korene iz Grcke dinastije.
Srbi.. posrbljeni Grci :roll:

Па добро онда сте потурчени Илири :) Шта ти причаш човече...... :mazi:

Опет неписменост, оно што сам ставио у заграду је мој додатак, али и једна велика истина, да Босански муслимани имају много више словенског гена Р1а него Срби, могао би и то да објасниш кад си већ у кавани.

Алаха ти свемогућег, шта овде има да иде теби у корист? Овде се показује истородност трачанске културе кроз централну и источну Европу, Босна је само делић, 1% овог огромног народа који се претопио у Словене и помешао са Грцима и Романима. А Илирија је име којим се никада нису служили.

Ма шта иде њему у корист, лупета не би ли преварио самог себе, ипак је балија то, добро их знамо. Можемо да му дајемо карте, документе, докажемо да имају заступљенији Р1а од Срба,... Али, идаље су Илири и не слушају никога, а раније су били Словени Богумили.

Иначе, занимљива тема, прво су тврдили да су Словени Богумили, сада тврде да су Илири, није ли потпуна промена порекла једне друштвене заједнице превише за једну тему на Крстарици?

Jel' ovo ti pokušavaš da dokažeš da smo mi veći Srbi od vas ?
Ili pokušavaš da dokažeš da smo mi veći slaveni od vas ?
Majke ti, šta ti pokušavaš dokazati ?
Daj da to raščistimo.

Ide mi u korist činjenica da ste postirali kartu na kojoj piše Ilirija a do prije par stranica ste u jedan glas tvrdili prvo da Iliri nisu ni postojali pa zatim da Iliri nisu živili na teritoriju Bosne.

Ja sam tvrdio da su se Iliri naselili na podrućje Bosne prije dolaska slavena, da su dali ime rijeci Bosna (Bosona) i da je po rijeci Bosni i država Bosna kasnije dobila ime.

Jel' ovo ti pokušavaš da dokažeš da smo mi veći Srbi od vas ?
Ili pokušavaš da dokažeš da smo mi veći slaveni od vas ?
Majke ti, šta ti pokušavaš dokazati ?
Daj da to raščistimo.

Ide mi u korist činjenica da ste postirali kartu na kojoj piše Ilirija a do prije par stranica ste u jedan glas tvrdili prvo da Iliri nisu ni postojali pa zatim da Iliri nisu živili na teritoriju Bosne.

Ja sam tvrdio da su se Iliri naselili na podrućje Bosne prije dolaska slavena, da su dali ime rijeci Bosna (Bosona) i da je po rijeci Bosni i država Bosna kasnije dobila ime.

Знаш да Илири не постоје као народ , то је само назив области и то од странаца.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back