IELTS -> pitanja i odgovori

Da li moze neko da mi objasni kako je u Cambridge 7 knjizi, General Reading A, u tekstu na kraju "A very Speacial Dog", odgovor na:
37. pitanje False,
39. pitanje Not Given
posto sam tu pogresio, a ne kapiram gde se u tekstu nalaze ovi odgovori.

Takodje u Questions 33-36 sam stavio D,E,F,J, a odgovor je D,E,F,I. Kako I kada toga nema u tekstu?

Zavrsio sam test i citam polako i ne mogu da nadjem odgovore.

Anyone?

Ja sam pre desetak dana radio taj test i evo mojih tumačenja:

36. je I zato što "every good detector dog must love praise" ( 6. pasus ); J, "search large number of places rapidly" se ne pominje
37. je F zato što "As many as 3 to 5% of children are thought to suffer from condition in the US, ... although diagnosis is often controversial." ( 4. pasus ); I ja sam ovde stavio NG, promakao mi je taj detalj...
39. je NG jer se pominje za šta se koristi vigilance test, ali ne i da li poboljšava koncentraciju.

Ja sam pre desetak dana radio taj test i evo mojih tumačenja:

36. je I zato što "every good detector dog must love praise" ( 6. pasus ); J, "search large number of places rapidly" se ne pominje
37. je F zato što "As many as 3 to 5% of children are thought to suffer from condition in the US, ... although diagnosis is often controversial." ( 4. pasus ); I ja sam ovde stavio NG, promakao mi je taj detalj...
39. je NG jer se pominje za šta se koristi vigilance test, ali ne i da li poboljšava koncentraciju.

Hvala na odgovoru.

36. Da mislio sam da je to, ali praise i approval nije isto. Na kraju sam stavio pod J, mada sam znao da mi nije tacno.
37. Da, ovo sam i ja kasnije video :), glupost
39. Ne spominje se eksplicitno, ali u drugoj recenici onog pasusa o vigilance testu stoji da su dogs dosta focused, pa sam pretpostavljao da je to posledica testa, kao povecava koncentraciju...

Bice bolje :)

Tnx

Stigli rezultati:

Listening: 8.5
Reading: 9.0
Writing: 8.5
Speaking: 7.5
Overall: 8.5

Po meni sam pričao poprilično dobro-pogledajte prethodnu strane. Za EA je dovoljno, pokušaću da se žalim, nemam pojma, tih 0.5 poena znače 10 za vizu :(.

Naravno, još jednom hvala vam svima na izuzetno korisnim savetima. Bez ovog foruma cenim da bi prve tri ocene bile manje za 1.

Poslednja izmena:
Stigli rezultati:

Po meni sam pričao poprilično dobro-pogledajte prethodnu strane. Za EA je dovoljno, pokušaću da se žalim, nemam pojma, tih 0.5 poena znače 10 za vizu :(.

Naravno, još jednom hvala vam svima na izuzetno korisnim savetima. Bez ovog foruma cenim da bi prve tri ocene bile manje za 1.

Haha kralju, svaka cast :)

Reading 9 lol, prvi put vidim ovo :)

Srecno!

Stigli rezultati:

Bravo! :) Sa assessmentom ne bi trebalo da bude problema ako posaljes svu dokumentaciju ;)

Huh, nije za ovu temu, ali ja sam komplikovan slučaj za assessment...
Upisao sam fakultet 1994., apsolvirao 1999., diplomirao 2009.
Završio sam motorna vozila, 4 godine radio u održavanju građevinskih mašina i još godinu i po u projektovanju/proizvodnji al stolarije i fasada - nema veze jedno s drugim :( .
Počeo sam da radim 2006., 3 godine pre diplomiranja, pa ne znam koliko će mi godina priznati EA i DIAC.
I povrh svega, bivša firma mi duguje 4 plate, pa je pitanje da li će mi dati potvrdu plašeći se da to ne iskoristim na sudu.
Jedino pozitivno je što sam svih 6 godina bio uredno prijavljen...

Huh, nije za ovu temu, ali ja sam komplikovan slučaj za assessment...
Upisao sam fakultet 1994., apsolvirao 1999., diplomirao 2009.
Završio sam motorna vozila, 4 godine radio u održavanju građevinskih mašina i još godinu i po u projektovanju/proizvodnji al stolarije i fasada - nema veze jedno s drugim :( .
Počeo sam da radim 2006., 3 godine pre diplomiranja, pa ne znam koliko će mi godina priznati EA i DIAC.
I povrh svega, bivša firma mi duguje 4 plate, pa je pitanje da li će mi dati potvrdu plašeći se da to ne iskoristim na sudu.
Jedino pozitivno je što sam svih 6 godina bio uredno prijavljen...

Imam i ja isti problem, ne znam sta cu raditi povodom toga. Pa zapreti im da ces ih tuziti ako ti ne daju :)

Salu na stranu, Srbija brale, sta reci...Dobro je sto imas tih 6 godina, tu imas 10 poena.

Imam i ja isti problem, ne znam sta cu raditi povodom toga.

Da nismo radili za iste ;) ? Ako se to zaista potegne kad budem otišao tamo, tražiću potvrdu samo na Engleskom, sa izgovorom tipa "neću vas tužiti na osnovu papira na Engleskom, dovoljna mi je radna knjižica".

Pa zapreti im da ces ih tuziti ako ti ne daju :)

Ako ne vrate pare sud im ne gine, dali ili ne dali ovaj papir.

Salu na stranu, Srbija brale, sta reci...

I onda se pitaju zašto ljudi odlaze...

Dobro je sto imas tih 6 godina, tu imas 10 poena.

To je AKO mi EA prizna onih tri što sam radio pre dobijanja diplome. Dao sam poslednji ispit pre nego što sam počeo da radim, možda je to olakšavajuća okolnost.

Da nismo radili za iste ;) ? Ako se to zaista potegne kad budem otišao tamo, tražiću potvrdu samo na Engleskom, sa izgovorom tipa "neću vas tužiti na osnovu papira na Engleskom, dovoljna mi je radna knjižica".
Ako ne vrate pare sud im ne gine, dali ili ne dali ovaj papir.

I onda se pitaju zašto ljudi odlaze...

To je AKO mi EA prizna onih tri što sam radio pre dobijanja diplome. Dao sam poslednji ispit pre nego što sam počeo da radim, možda je to olakšavajuća okolnost.

Nadam se da ces dobiti. Ako treba bilo kakva pomoc, tu smo :)

Potrebno je imati platne listice ili obracun zarade ( kako god da se zove) za svaki mesec iz svih firmi u kojima ste radili i to trazi CO kasnije u procesu, tako da obratite paznju i na to.

Iz 1119 Booklet 6, General Skilled Migration:

"A payslip from your current employment should also be included – this is especially important from applicants working in government departments."

Znači, samo sa posla gde se trenutno radi.

Kako mi je to promaklo...sjajno. Hvala!

Mogu se uzeti i oni listici iz Socijalnog, koji prikazuju zaposlenje.

Na koje tacno mislis, nisam nikad bio u socijalnom :) (da li imaju neki poseban naziv)?

Jesi li 100% siguran za ovo? Ja sam razumela da ne treba. Mozda samo za recimo poslednjih godinu dana, ali ne za svaki mesec za svakog poslodavca...

Evo sta je meni trazio CO (parafraziram): da dostavim dokaze o zaposlenju kod stare firme (firme na osnovu koje sam trazila da mi ACS prizna radno iskustvo) za najmanje 12 meseci od 24 meseca pre lodgement date-a (pretpostavljam da su rekli 24 meseca jer sam toliko radila u staroj firmi). Dokazi koje je trebalo da pošaljem je trebalo da pokriju ceo period (ovako je pisalo u zahtevu). Trebalo je da dostavim što je moguće više od sledećih dokaza: platni listići (obračuni zarade) za period za koji sam rekla da imam radno iskustvo, bankovne izvode koji pokazuju uplate zarada na moj račun i dokumenta o oporezivanju (ovo obično ima u platnom listiću - koliko je firma platila poreza na zaradu).

Tako da je moj zaključak iz ovoga da će CO tražiti nešto ovog tipa za sve firme u kojima ste radili a na osnovu kojih vam se priznaje radno iskustvo na osnovu kog dobijate poene za vizu.

Pozdrav,

newAussie

Tako sam cuo. Daj boze da je za poslednjih godinu dana, ja ne znam kako cu uzeti iz firme od pre nekoliko godina. Molim te proveri ako mozes negde. Tnx

Evo gde sam ja videla da traze dokaze za poslednjih 12 meseci. Rekla bih da se to poklapa sa ovim sto je newAussie napisala:

If your nominated occupation is not on the Specified Trade Occupations list, you must provide evidence that you have been in paid employment in any skilled occupation on the Skilled Occupation List (SOL) for at least 12 months in the 24 months immediately before applying.
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/175/eligibility-work-experience-study.htm

Na koje tacno mislis, nisam nikad bio u socijalnom :) (da li imaju neki poseban naziv)?

Znam da smo nesto slicno vadili u PIO u Nemanjinoj http://www.pio.rs/lat/ ranije dok su nam jos bile potrebne vize za EU, kao dokaz o stalnom radnom odnosu i prethodnom zaposlenju.
Za sve uplacene plate na tom izvestaju se vidi uplaceno osiguranje. Problem je sto ako ti poslodavac nije isplatio plate, verovatno je da nije uplaceno ni osiguranje.

Mislim da uvek mozes da uzmes listing iz banke i to prevedes i posaljes kao validni dokaz, gde se vidi da je firma NN uplatila NN iznos na tvoje ime... ukoliko vec nemas platne listice.

Back