hvala sto si podelio sa nama utiske
Hvala vama svima na izuzetno korisnim informacijama u ovoj temi. Definitivno bih mnogo losije prosao da nisam procitao sve ovo. Zaboravih da kazem da je zena na speaking-u juce bila veoma prijatna i da je bilo lepo pricati sa njom. Ni na devojke koje su danas dezurale ( koje inace rade u British Council-u ) nemam ni jednu primedbu. Sve su vrlo profesionalno odradile. Pitale su nas da li je zvuk za Listening deo jak, davale olovke i gumice, ... Jedan covek je cak u tri navrata hteo do WC-a i svaki put su mu dozvolile.
Evo i danasnjih tema:
Listening
-razgovor sa turistickom agencijom
-prica o cuvenim brodovima Australije
-razvoj zanimanja medicinskih sestara u Australiji
-razgovor studenata koji pisu temu o tome
-prica o agresivnim biljkama
Reading
-prica o nekom festivalu u Engleskoj
-dve teme o rukovodjenju firmama
-clanak o starosonoj strukturi stanovnistva u Britaniji
Writing
1. prijatelj iz inostranstva dolazi u tvoju zemlju sa porodicom:
ponudi mu da borave kod tebe
predlozi mu mesta koje treba posetiti
upozori ga na neke stvari
2. Deca sve vise i vise igraju kompjuterske igrice i igraju se sa elektronskim igrackama
zasto je to tako
da li je to dobra ili losa stvar
Mozda sam zaboravio poneki deo iz L i R... Ta prva dva dela su bila prosecne tezine, bez nekih narocitih koski i zamki, ali sa par pitanja o kojima se moralo promisliti. Tekst o populaciji u Britaniji je bio narocito smoran. Ja sam sve ispunio i jedino za sta znam da bi moglo da mi odnese poen je sto sam napisao EUROPE umesto Europe. Negde se navodi da su velika slova bitna, u Ace The IELTS da nisu, nemam pojma.
Na Writing delu mi neiskustvo moze odneti dosta bodova. Nisam znao da se prva tema moze pisati i na drugoj strani prvog lista ( formular izgleda kao da je samo prva strana za to ), pa nisam ostavljao redove izmedju poglavlja i zbijao reci sve dok nije ponestalo mesta. Zatim sam zatrazio novi formular, prepisao sve to valjano, ali mi je ostalo samo pola sata za drugi deo. Zavrsio sam u poslednjem minutu, ali nisam stigao sve da proverim, pa ce mi verovatno oduzeti nesto poena na stil ( reci koje se ponavljaju isl. ).
I dalje ima sanse za cetiri osmice, ali ce za Engineers Australia posluziti i nesto nize ocene. Javljam sta se desilo.