Nesto je zesce trulo sa ovim ispitom...
Listening 8
Reading 7.5
Writing 7
Speaking 7
Overall 7.5
Mislio sam da sam uradio daleko bolje nego prosli put.
Na readingu je bilo jedno pitanje za koje sam siguran da ne postoji odgovor u tekstu. Bilo je da se nadje u kom pasusu je odgovor na pitanje. Radi se o poslednjem "najtezem" tekstu koji sam citao detaljno 10 minuta i nisam nasao to sto traze.
Writing sam uradio daleko bolje nego prosli put (moj utisak), a dobio manju ocenu. Mozda mi je bio predugacak i letter i esej. Uradio sam i jedno i drugo do kraja, na eseju sam imao sigurno preko 300 reci, tako da ako je to problem, obratite paznju.
Speaking isto. Ne znam sta oni traze za osmicu, ovo je smesno. Pricao sam apsolutno tecno i jasno. Jedino ako sam izgubio poene pri kraju kada me je pitala da pricam o agrikulturi o kojoj ne znam nista i to sam joj rekao, a ona je rekla ok pitacu te nesto drugo. Na to drugo sam odgovorio sasvim korektno.
Da ne spominjem da ucim engleski preko 20 godina, procitao n knjiga i sl...
Najgore je ovde sto mi ne znamo sta je problem, ne postoji uvid u radove, ne mozes nikom da se zalis. Da, znam za remark. Platite nam pa cete za 6 nedelja da dobijete da li cemo vam povecati ocenu ili ne, a zasto sta i kako, to nikom nista.
Nista, imam jos jedan ispit zakazan pa sta bude bice. Ako ovo ne upali, videcemo nesto drugo. Ja sam usao u ovaj proces zato sto sam bio ubedjen da mogu da dobijem osmice, imajuci u vidu koliko ZNAM engleski, ali dobro, jos nije kasno, nada poslednja umire
Sta je bilo na ispitu:
L i R isto kao i uvek. Moram da priznam da je bilo lakse nego 10.marta.
Writing opet retardirana tema. Bio je tip eseja Solution (Situation). Letter je nesto kao bili ste na poslovnom sastanku u stranoj zemlji i bio je neki problem u hotelu. Napisite organizatoru sastanka kakav je bio sastanak i problemi i sta on da uradi zbog toga. Business letter. Esej je bio nesto kao ljudi sve manje slave slavlja e.g national celebrations. Zasto je to tako i da predlozim solution.
Speaking je bio, kao sto rekoh, agrikultura u Srbiji (lol), noise, sta, kako, gde, kako smanjiti. Part 2 mi je bio da opisem neko mesto u gradu/selu koje je za mene posebno....i tako.
Srecno svima koji polazu.
Pozdrav!