IELTS -> pitanja i odgovori

Još par pitanja za vas što ste polagali:

Da li se mogu uzeti oni papiri sa pitanjima na kraju polaganja?
Da li su negde istaknuti tačni odgovori?

Voleo bih da mogu da tačno izračunam koliko sam poena osvojio.

Da li postoje neka pripremna predavanja koja organizuje British Council? Da li daju neki materijal za učenje? Ljudima koji su mi uplatili su rekli da će me kontaktirati u vezi toga, ali već tri nedelje niko ne zove. Nije da su mi nešto potrebna, ali opet, ako je uključeno u cenu, što da ne?

Imas onaj neki online test koji je mnogo glup :)

To je za dzabe i mozes da se ulogujes kada uplatis ispit

Prilikom prijave za ielts ispit, jeste li dobili samo vas primerak rezultata na kucnu adresu ili ste ostavili i adresu imigracionog da posalju i njima primerak?

Posto postoji i to kao opcija:
If you would like your results sent to specific academic institutions, government agencies, professional bodies or employers, please indicate this below.

Prilikom prijave za ielts ispit, jeste li dobili samo vas primerak rezultata na kucnu adresu ili ste ostavili i adresu imigracionog da posalju i njima primerak?

Posto postoji i to kao opcija:
If you would like your results sent to specific academic institutions, government agencies, professional bodies or employers, please indicate this below.

Ja sam ostavio samo kućnu adresu. Moram da šaljem (prvo) za Engineers Australia, ali ću to naknadno da javim British Council-u da pošalje, jer još nisam skupio sve papire. Neko ovde reče da to nije problem.

@Sponzorusa Hvala za linkove.

Nema na cemu, sluzimo narodu! :)

STo se tice slanja, bas tako, i meni je trebalo (bi trebalo da sam polozio) za EA, pa tek onda za aplikaciju za vizu, tako da sam se raspitao tamo i rekli su mi da to sve moze naknadno da se kaze gde jos hocu da mi posalju umesto mene. A i to je ogranicen broj, ne mozes na recimo 5 mesta, cini mi se... Bagra rahiticna.

Nesto je zesce trulo sa ovim ispitom...

Listening 8
Reading 7.5
Writing 7
Speaking 7

Overall 7.5

Mislio sam da sam uradio daleko bolje nego prosli put.

Na readingu je bilo jedno pitanje za koje sam siguran da ne postoji odgovor u tekstu. Bilo je da se nadje u kom pasusu je odgovor na pitanje. Radi se o poslednjem "najtezem" tekstu koji sam citao detaljno 10 minuta i nisam nasao to sto traze.

Writing sam uradio daleko bolje nego prosli put (moj utisak), a dobio manju ocenu. Mozda mi je bio predugacak i letter i esej. Uradio sam i jedno i drugo do kraja, na eseju sam imao sigurno preko 300 reci, tako da ako je to problem, obratite paznju.

Speaking isto. Ne znam sta oni traze za osmicu, ovo je smesno. Pricao sam apsolutno tecno i jasno. Jedino ako sam izgubio poene pri kraju kada me je pitala da pricam o agrikulturi o kojoj ne znam nista i to sam joj rekao, a ona je rekla ok pitacu te nesto drugo. Na to drugo sam odgovorio sasvim korektno.

Da ne spominjem da ucim engleski preko 20 godina, procitao n knjiga i sl...

Najgore je ovde sto mi ne znamo sta je problem, ne postoji uvid u radove, ne mozes nikom da se zalis. Da, znam za remark. Platite nam pa cete za 6 nedelja da dobijete da li cemo vam povecati ocenu ili ne, a zasto sta i kako, to nikom nista.

Nista, imam jos jedan ispit zakazan pa sta bude bice. Ako ovo ne upali, videcemo nesto drugo. Ja sam usao u ovaj proces zato sto sam bio ubedjen da mogu da dobijem osmice, imajuci u vidu koliko ZNAM engleski, ali dobro, jos nije kasno, nada poslednja umire :)

Sta je bilo na ispitu:

L i R isto kao i uvek. Moram da priznam da je bilo lakse nego 10.marta.

Writing opet retardirana tema. Bio je tip eseja Solution (Situation). Letter je nesto kao bili ste na poslovnom sastanku u stranoj zemlji i bio je neki problem u hotelu. Napisite organizatoru sastanka kakav je bio sastanak i problemi i sta on da uradi zbog toga. Business letter. Esej je bio nesto kao ljudi sve manje slave slavlja e.g national celebrations. Zasto je to tako i da predlozim solution.

Speaking je bio, kao sto rekoh, agrikultura u Srbiji (lol), noise, sta, kako, gde, kako smanjiti. Part 2 mi je bio da opisem neko mesto u gradu/selu koje je za mene posebno....i tako.

Srecno svima koji polazu.

Pozdrav!

@paramax

Academic ili general?

Nisam polagao do sada, ali jedino što mogu da kažem, prolazeći stare testove, je da prepoznajem pitanja koja su problematična, koja imaju dva moguća odgovora i da ne vidim smisla u tome - tako se ne testira jezik. Naročiti je horor mala razlika između false i not given. Sve u svemu, obično izgubim 3-4 poena na L i R. Kako si ti prolazio kući u poređenju sa pravim testovima?

Usput, prvi put sam juče radio general reading umesto academic i iznenadio se koliko je lakše - mogao sam da završim deset minuta ranije...

Back