Idu slave, gde pobeći, gde se sakriti?

nisam uopste veliki vernik..ne slavim slavu vec idem na svetog savu kod rodjaka-komsije dedinog..a pre ne zovu na slavu jer nema svako kesh da slavi 1 dan za rodbinu drugi za ortake..devojka je slavila djurdjevdan i uvek je zvala zbog manjeg stana kad ko dolazi jer nema mesta za sve odjednom..naravno kad nekog pozoves i cestitas da ce zvati jer da nisam pozeljan gost ne bih ni cestitao

nisam uopste veliki vernik..ne slavim slavu vec idem na svetog savu kod rodjaka-komsije dedinog..a pre ne zovu na slavu jer nema svako kesh da slavi 1 dan za rodbinu drugi za ortake..devojka je slavila djurdjevdan i uvek je zvala zbog manjeg stana kad ko dolazi jer nema mesta za sve odjednom..naravno kad nekog pozoves i cestitas da ce zvati jer da nisam pozeljan gost ne bih ni cestitao

znaš li koliko ljudi živu u jako malo kvadrata, gdje su primorani zvati ljude i raspoređivati kad da dođu?

drugi razlog zvanja je keš.

šta misliš da je ostao taj običaj nezvanja? praviš slavu a ne znaš dolaze li ti 5 ljudi ili 45?!

pošto vidim da prozivaš kako mi, koji jedan dan zovemo ortake a jedan straije goste, koja je razlika u kešu majke ti?

baš zato što ne slaviš slavu imaš ovakav stav. običaji, ovo ono, nazivanje novopečenim vjernicima.. prvi ne slaviš. licemjereno, do kraja

Sveti Nikola je moj omiljeni dan u godini! :heart:
Dan kada nam u goste dolaze oni koje volimo.
Ne mogu da opisem osecaj kada se muz i sin spremaju i zajedno odlaze u crkvu rano ujutru.
Svi zajedno ucestvujemo u svim pripremama i zadovoljstvo nam je da obradujemo goste i nekim novim specijalitetom (nekad uspesno, nekad ne :lol: ) - posna slava, ribe i morski plodovi :zaljubljena:
Taj dan je i moja devojacka slava, tako da imam poseban osecaj...
Goste pozivamo na veceru, sredimo se kad sve zavrsimo i onda polako dolaze dragi ljudi da zajedno uzivamo u nasoj porodicnoj svecanosti.
Volim slave i zato sto je odlicna atmosfera, jer se svi gosti poznaju (svake godine dolaze :)), nigde ne zurimo, a nekako mi je romanticno i sto je zimska slava, napolju sneg, a u stanu toplo :D
Naravno, obozavam i da idem na slave :heart:

PS uopste nisam narocito tradicionalan tip niti verski fanatik :)

PPS... a od prosle godine su tu i novi momenti, sinovljevi gosti u sve vecem broju, mladi, lepi, dragi... ma puno mi je srce kada vidim da mu dolaze gosti! :zaljubljena:

Sve isto, potpisujem. :klap::klap:

osim PPS, moj junosha je joste mali...

Back