IDETE LI KOD PSIHIJATRA?

'Nažalost' čovjek je organsko biće..a sve što je organsko, zajedno sa neuronima, neurotransmiterima, njihovim spojnicama je podložno morfološkim i funkcionalnim razlikama i patologiji..zanimljive purinske i pirimidinske baze u svom kretanju mogu da se u zakašnjelom vremenu susretnu sa određenim signalom i daljenje strukturalno biohemijske promjene su neminovne .. a tek drugi neposredniji ili neizbježniji uticaji ... psihopatologija je činjenica poput čira na želucu ili visokog pritiska ili dijabetesa ... i osoba zna kada je 'pogođena' ... kao što osobe sa ostalim navedenim bolestima znaju 'kada im nije dobro' te dolaze da traže pomoć ... popriličan broj čeka i da postane hitan slučaj ...to je uglavnom kada se negira ....

još 2008 je ovaj film obišao internet i hrvati su doživeli takvo "nadahnuce"usled ovog "neočekivanog razotkrivanja onih koji zloupotrebljuju svoj položaj" :lol:
zanimljivo je da se ne prave filmovi o hrišćanskim sektama i njihovim zloupotrebama itekako poznatoj pedofiliji i izmišljenim "svetim knjigama" :think:
polako i psihijatrija će da se razvije i razdvojiće se žito od kukolja...ipak razvoj psihijatrijskih spoznaja zavisi i od razvoja tehnologije,te poznavanja mozga,kao i od razvoja ljudske svesti koja je još uvek zapanjujuće niska :whistling:

Svako ljudsko biće ima ima biohemijsku strukturu i normalno da neki trebaju lekove a neki ne...nisu sve biohemijske strukture identične...ali svako preterivanje i u upotrebi lekova degradira i to je jasno.

No za maksimalne učinke nije dovoljno samo piti lekove već je potrebno i razgovarati o problemima,i raditi na sebi i na promeni svojih shvatanja a i svojih postupaka.;) elem najbedniji su ljudi koji negiraju svoje psihičke probleme i najopasniji..tipa ja sam super potpuno sam savršen nauka je glupost šta oni znaju etc...a najbednije je kad neki takozvani vernici krenu svoje fantazije širiti i sve koji im se ne svidjaju proglašavati zaposednutima,omalovažavaju one koji se bave činjenicama jer nisu u istoj sekti kao i oni etc...sad im je bedak jer ne mogu nikog paliti na lomači...ne zna se da li je gore kad primitivni i poprilično nesposobni ljudi počnu pričati kako je kul nekoga ubiti od batina :think:
kako je kul biti dete jer je batina iz njihovog imaginarnog raja izašla :lol:
i samom svojom željom za nasiljem oni ga prezentuju na najbedniji način i prave budućeg nasilnika od deteta jadno da jadnije ne može biti...
toliko o psihičkom zdravlju ljudske rase :rtfm:
Sada svi koji "napadaju" psihijatriju,neka razmisle,a šta je s ostalim medicinskim oblastima?
Znači,bilo bi najbolje ukinuti sve lekove jer svi oni međusobno stvaraju zbrku i više štete,oh ljudi ih zloupotrebljavaju :lol: trebalo bi ukinuti i operacije te hirurgiju nedo bog da si neko produži život tako što će si ugraditi baj pas...pa ajmo se svi lečiti pseudonaučnim metodama,gutanjem žive ,batinama,egzorcizmima,hipnozama... :lol: TREBALO BI UKINUTI SVE ŠTO SE MOŽE ZLOUPOTREBITI!! :lol:
To tako jednostavno ne ide :whistling: lekovi su nužno potrebni nekim ljudima, a istina je da ih treba znati konzumirati i biti informisan o mogućim nuspojavama.
Najbednije je kada neko prihvati verovanje u nešto imaginarno a odbacuje argumente i činjenice...a mnogi argumenti kažu ljudi su trula roba i uvek će biti onih koji će da zloupotrebe sve što mogu kao i u ovom slučaju neki zloupotrebljavaju greške kako bi rekli da je ova cela naučna oblast loša...:lol:
isto kao što ima i razumnih ljudi...žito i kukolj ima dobrih a ima i loših psihijatara.

Poslednja izmena:
Ako imas porodicu,prijatelje koji ti pruzaju psiholosku stabilnost, savetima, povremenim razgovorima, nije ti potreban psihijatar, verujem da je to mnogo delotvornija terapija.
Ja licno imam razvijenu odlicnu psiholosku autoanalizu tako da mi niko ne mora reci kakvo je moje psiholosko stanje ili identifikovati moj problem (cak verujem da me niko ne moze poznavati bolje od samoga sebe ((naravno govorim u svoje ime)), jedino pristajem na mogucnost da bi psihijatar mogao sluziti kao pokretac, inicijator, iliti putokaz za resavanje odredjenog problema, ako ne postoji iko drugi,naravno, mada, otvarati svoju "dusu" u zamenu za novac ... hmm.

dali se u psihoterapiji i psihoanalizi mogu krsti ljudska prava?ako se mogu krsti ,kome se obratiti za pomoc?jer moj je zivot izmanipulisan na mnogo nacina a ja to znam kome da se obratim da se to racisti jednom za svagde,da bilo je krsenja ljudskih prava u psihoanalizikome da se obratim za pomoc ne crkvi ne psihijatru nego nekome ko bi mi pomogao da se to istera na pravi put?

dali se u psihoterapiji i psihoanalizi mogu krsti ljudska prava?ako se mogu krsti ,kome se obratiti za pomoc?jer moj je zivot izmanipulisan na mnogo nacina a ja to znam kome da se obratim da se to racisti jednom za svagde,da bilo je krsenja ljudskih prava u psihoanalizikome da se obratim za pomoc ne crkvi ne psihijatru nego nekome ko bi mi pomogao da se to istera na pravi put?

Pa da bi se dokazalo krsenje ljudskih prava u psihoterapiji kao i u drugim oblastima, mislim da je potrebno vestacenje "opet" drugog psihijatra, kao strucnog lica za tu oblast. ;)

Mada, da se nadovezem, zaista ne znam ko i kako kontrolise privatne klinike ovog tipa, posto "vrlo dobro znam" da se u pojedinim "privatnim" klinikama svasta desava "iza vrata" kada govorim ovo krecem od fizickog maltretiranja pa sve do spustanja ljudske dostojanstvenosti pacijenata do najnizih granica pogotovo od strane medicinskih sestara i tehnicara.

Slucajem okolnosti poznavao sam "hajde da kazem da i dalje poznajem" osobu koja radi u jednom od instituta ovog tipa i mogu vam reci da sam cuo od navodne osobe koja mi je govorila o tome, a i "indirektno" prisustvovao nestrucnoj brizi (slobodno mogu reci ponizavanju) jednog od pacijenta. Hajde i da zanemarimo sve ovo tipa "rekla-kazala" ali kada sam svojim usima cuo odnos izmedju pacijenta i "strucnog" lica koje je zaduzeno za njegovu negu, zaprepastio sam se.

Mene zaista zanima ko uopste kontrolise takve institucije i na koji nacin? :dontunderstand:

Poslednja izmena:
Ranjen sam u ratu i lijecio sam se u jednoj beogradskoj bolnici .Tamo sam imao razgovor sa bolnickim psihologom . Pristao sam
jer se radilo o zeni koju sam poznavao od ranije .Rjesavao sam neke testove , ali mi nije htjela reci sta je zakljucila o meni iz tih
testova , mada me je vrlo interesovalo .Na kraju smo razgovarali o njenom losem braku sa muzem alkoholicarem .
Nikad nisam razgovarao sa psihijatrom , mada sam imao problema sa depresijom .Depresija je normalna posljedica teskih ratnih
iskustava.Rijesio sam se depresije tako sto sam se tjerao na sto vise aktivnosti .Nisam zelio piti nikakve tablete , a ni alkohol .
Smatram da svako od nas sebe najbolje poznaje , samo treba da se sto objektivnije izanalizira .
Ne zelim sugerisati da ne treba ici kod psihijatra . Neka svako trazi rjesenje za sebe .
Ja sam vrlo samouvjerena osoba i smatrao sam da svoje probleme mogu rjesiti sam , a vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu .
Cak mislim da sam danas optimisticniji od mnogih psihijatara .Mnogo mi turobno izgledaju .
Svako moze najbolje sam resiti svoje probleme....

Sve što ste mislili o psihijatriji, posle ovoga pada u vodu.
Razotkrivanje jedne od grana medicine, njeni početci, razvoj i načini na koje se bori, lavovski mora se priznati, ne samo da opstane, uprkos činjenicama, već da se nametne kao glavni sudac.
O čemu se zapravo radi, ko stoji iza svega, koji je motiv, manje više postaje jasno kad odgledate ovaj klip.
Od pravih mučitelja evoluirali su u cenjene, poštovane članove društva.
Profit i dominacija, dva osnovna pravca delovanja.

Nemoj uopste da vjerujes tom filmu.

Iza njega stoje ljudi koji su mentalno tesko zabludjeli, kojima je psihijatrijska pomoc mozda najpotrebnija i koji vjeruju u:

6771%20-%20Religion%20scientology%20tagme%20xenu.gif

Scientologija je u sustini anti-psihijatrija.

Nemoj uopste da vjerujes tom filmu.

Iza njega stoje ljudi koji su mentalno tesko zabludjeli, kojima je psihijatrijska pomoc mozda najpotrebnija i koji vjeruju u:

6771%20-%20Religion%20scientology%20tagme%20xenu.gif

Scientologija je u sustini anti-psihijatrija.

U tom tihom ratu između psihijatrije i sajentologije, na svetlo jedni za druge iznose mnoge stvari koje bi druga strana da sakrije i zataška.
Što je, tj može da bude, jako korisno za nas kao potencijalne korisnike "usluga" psihijatara.
Njihov motiv je jako sumnjiv, i smrducka, ali su u ovom klipu izneli suve činjenice.
Meni se ebe i za jedne i druge, iskreno, samo kada me neko upozori na neku pojavu, ili sl., njegov motiv za to mi nije bitan, još ako to uradi sa gomilom argumenata, kao što su u ovom slučaju uradili sajentolozi, to je za mene lično ok.
Jer sam u nekom momentu svoje slabosti mogla da pomislim da bi neko ko je isti kao ja moga da me leči i gle čuda izleči.
Ti isti koji i ne kriju da ne znaju sa čime imaju posla.
Dakle i kod jednih i kod drugih se radi o potrebi da dominiraju ljudima, metodi su im različiti, i to je sve.
Što se mene tiče šupci su i jedni i drugi, i svako onaj ko hoće, a posebno tako muljavo, da dominira nad ljudima.

Obični ljudi se užasno boje psihologa i psihijatara. Neki razlozi su verovatno to što se boje žigosanja od strane okoline, kako su "nenormalni" a i to što im je neprijatna pomisao da ih neko "čita" ili ima uvid u njih na način koji oni nemaju i da se ne mogu sakriti iza fasade koju manje ili više svesno, koriste u svakodnevnom životu. U svakom slučaju u takvoj okolini, gde su na desetine pa i stotine različitih metoda i pristupa stavljene u isti koš, nije problem širiti budalaštinu i dezinformaciju među ljudima, kao što radi onaj klip gore.

Jedini problem psihoterapije je što nije dovoljno brza i dovoljno efikasna, ništa drugo.

Slavene, nisu Sajentolozi baš toliko ludi. To je najobičniji sukob interesa. Psihologija, crkva, sajentologija, sve nude rešenja za neke probleme sa kojima se čovek suočava. Ratovala je i crkva protiv nauke kada se osećala ugroženo, ratovaće i Sajentolozi sa psiholozima kad ponekad imaju istu ciljnu grupu.

Idu li psihijatri kod psihijatra ? Ako idu , znači da ne veruju u sopstvenu pamet . Ako ne idu , znači da ne veruju u sopstvenu mudrost , o monasi .... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
I psihijatar je covek sa svim slabostima svojstvenim coveku.Sta ima lose u tome ako neki psihic ima emotivni problem koji ne moze da resi,normalno je da se posavetuje sa kolegom:)Ne mora da znaci da teoriju koju je naucio i praksu koju sprovodi nad pacijentima moze primeniti i nad samim sobom:)

Sve što ste mislili o psihijatriji, posle ovoga pada u vodu.
Razotkrivanje jedne od grana medicine, njeni početci, razvoj i načini na koje se bori, lavovski mora se priznati, ne samo da opstane, uprkos činjenicama, već da se nametne kao glavni sudac.
O čemu se zapravo radi, ko stoji iza svega, koji je motiv, manje više postaje jasno kad odgledate ovaj klip.
Od pravih mučitelja evoluirali su u cenjene, poštovane članove društva.
Profit i dominacija, dva osnovna pravca delovanja.

Ovo je pravi horor!No coment

Back