IDEOLOŠKO OPREDELJENJE FORUMAŠA /anketa/

Koje je vaše ideološko opredeljenje?

• Ukupno glasova
    185
ма има везе са баљ езга ријама и баљ езга реторичаркама и баљ езгареторичитима

Најлепше ти хвала Наташа на репутацији. Искрено могу да ти кажем да ми се гади , када данас читам шта људи пишу.
Пуно те поздрављам !
Podržavam
Prijavite

A to... valjda je bilo na nekoj temi o Kralju Aleksandru ... ljudi imaju potrebu da tog našeg vladara beskrajno pljuju , a ja često , imam potrebu da branim one koje napadaju, pogotovo ako napadnuti nisu živi

Moje dede i pradedovi bili su monarhisti, odani srpskom kralju , pa imam poriv da nedozvolim pljuvanje po našem kralju

Nije bitno da li sad to funkcionise ali to treba da bude neki ideal kome treba da tezimo (kao recimo utopijska buducnost Zemlje iz Star Trek univerzuma) , inace ima primera itekako gde to funkcionise na ovaj ili onaj nacin, recimo Kuba, tamo mozda nema bogatih ali nema ni gladnih, ni zednih, ni beskucnika, imaju zdravstvenu zastitu mozda i najbolju na svetu kao i lekare, tamo te nikad niko nece ostaviti gladnog ili zednog, tamo ako pozoves nekog telefonom i ako taj trenutno jede nema sanse da te ne pozove kod njega da i ti jedes sa njim ili ako neko stopira nema sanse da neko ko prolazi da ga ne poveze, Kubanci su stvarno narod cudo i oni su pravi nebeski narod trenutno ne mi, Kubanci su ono sto mi treba da budemo i cega smo se odrekli.

Takodje recimo neki potpuno drugi model toga su Skandinavske zemlje, gde je potpuno drugaciji mentalitet, nema te topline, bliskosti i umeca uzivanja u zivotu kao kod Kubanaca ali tamo je isto socijalna drzava gotovo besprekorna, takodje gotovo svi imaju socijalnu i zdravstvenu zastitu, pravo na adekvatno obrazovanje, ukoliko ne radis imas socijalnu pomoc od koje mozes da zivis koliko-toliko normalno, takodje prava radnika su bas na visokom nivou, stalno izmisljaju nesto novo zarad jacanja prava radnika, stalno neke povisice,ono pomoc za one sa decom, pomoc za one sa trudnim suprugama, pomoc za ove, pomoc za one, takodje u nekim mestima vec su uveli 6-to casovno radno vreme ili 4-ro dnevnu radnu nedelju, sad jedino sto su ljudi tamo malo zastranili, otisli malo u F sa tim neoliberalstinama i otudjili se (mada kapiram da je i do tog njihovog hladnog mentaliteta) ali socijalni model im je odlican koji itekako funkcionise na duze staze.

Kakva paralela, Kuba i Svedska. :lol:

ти волиш земљу без народа. у смислу- Србију без Срба. волиш планине и реке, шуме, равнице.. занимљиво схватање патриотизма. еколошко. знаш да су нацисти редовно фотографисали архитектуру без људи. људи су им ваљда кварили савршену математику пропорција и облика. тако и код тебе, неки чудан хуманизам.
Отприлике тако, немам претерано високо мишљење о овдашњем менталитету.

Ехххх .. како је милостива та 'вишња сила'

Неко буде елита .. неко руља... неко ројало либеро клерикалац .. неко модератор ....

Све то у комунизму ће свака и свако бити колико хоће
комунизам је противприродан, јер подразумева да су сви људи једнаки. а нису, јер се не рађају једнаки, већ различити (свако са својим потенцијалима и талентима). зато је сваки покушај да се то поништи, злочин и побуна против Бога. и заврши се неуспешно.

Уставна демократска парламентарна монархија,

са капиталистичком економијом, ниским порезима и парафискалним наметима, минималном регулацијом и субвенцијама, бесплатним школством и здравством које је у приватним рукама али се здравствено осигурање плаћа угроженим категоријама друштва из буџета,

уз максималне људске, личне, медијске и мањинске слободе.

istinska politika i ne moze bez ideala ...priziva iz daleka

Постоје две врста идалисткиља и идалиста .

Једне и једни теже да идеално буде свима ... друге и други да буде идеално

прво њима .. њиховим потомцикињима и потомцима ... истомишљеницама истомишљеницима ...

Поборнице и поборници

ројализма кларрикализма либерализма комунизма

тачно знају којој од те две групе припадајау

Постоје две врста идалисткиља и идалиста .

Једне и једни теже да идеално буде свима ... друге и други да буде идеално

прво њима .. њиховим потомцикињима и потомцима ... истомишљеницама истомишљеницима ...

Поборнице и поборници

ројализма кларрикализма либерализма комунизма

тачно знају којој од те две групе припадајау
ova prva je istinska politika jer gleda u daljinu na decenije unapred..
Njoj sudi vreme i sud buducih pokolenja uvek joj daje za pravo

ova prva je istinska politika jer gleda u daljinu na decenije unapred..
Njoj sudi vreme i sud buducih pokolenja uvek joj daje za pravo

Ове и ови први су само превозно средство ових других...

У савкој генерацији се роди тих првих ... статистички

Али само ови други имају времена и средстава да се намноже ...

Еволуцијом ови други постају доминантни и тај 'ген'првих је све мање изражен

у свакој следећој генерацији ....

чему даје за право? комунистичким зверствима? само се ти теши.

Комуниста Караџорџевич уз подршку комунистичке Русије

зверски користећи комунистичке официре

побијо 140 Обреновича ....за ноћ

1914.те Комунистичка АустроУгарска напала комунистичку Србију

Комунистичка Русја објавила рат .. пример комунистичкога ланца зверстава

наставиле комунистичка Немачка и Комунистичка Британија

Комунистичка Америка и Комунистичка Италија чекали до 1917те ....

Светски покољ дотад невижених размера у организацији Комуниста

Back