IDEOLOŠKO OPREDELJENJE FORUMAŠA /anketa/

Koje je vaše ideološko opredeljenje?

• Ukupno glasova
    185
E jbga, ništa onda
како ништа? имаш у понуди- комуњара и либерал. либерализам схваћен у најширем смислу речи је ништа друго до анархизам. а ако ниси марксиста (што је мала вероватноћа), она се изјасни као либерал.

како ништа? имаш у понуди- комуњара и либерал. либерализам схваћен у најширем смислу речи је ништа друго до анархизам. а ако ниси марксиста (што је мала вероватноћа), она се изјасни као либерал.

Ne moraš mi objašnjavati, već sam se izjasnila.

Размишљам које ће све опције да заокружи наш новопечени националиста комшија обзиром на конфузију коју има у глави

Гарант све опције сем монархизма... мада ко зна од како је почео да чита и цитира србин.инфо више него данас.цом више ме ништа не чуди, тако да у игри су и хришћанска демократија и монархизам, паралелно са комунизмом и социјализмомм :)

Marksizam zagovara kontrolu od strane drzave tj totalitarizam
Nema tu anarhizmu mesta
Teorije države unutar marksizma se razlikuju ali marksizam doveden do vrhunca podrazumeva aboliciju države jer nema klasnog društva pa samim tim ni države da štiti ičije interese. Sve to, ofc, na pretpostavci kooperativne ljudske prirode

Ali od marksizma me interesuje samo comedic value, tako da molim kolege da u anketu dodaju anarhosindikalizam

Teorije države unutar marksizma se razlikuju ali marksizam doveden do vrhunca podrazumeva aboliciju države jer nema klasnog društva pa samim tim ni države da štiti ičije interese. Sve to, ofc, na pretpostavci kooperativne ljudske prirode

Ali od marksizma me interesuje samo comedic value, tako da molim kolege da u anketu dodaju anarhosindikalizam
Zanimljivo da tvorac te ideologije nije baš bio neki ljubitelj Slovena, kao grupe naroda.

i opcije su lose postavljene,pre svega pola ovih ideologija vise nisu ni aktuelne.trebalo bi biti postavljeno:

1. globalizam (evroatlantizam)
2. antiglobalizam (evroskepticizam)
3. ekonomski konzervatizam (stednja)
4. socijal-demokratija (jak drzavni sektor)
5. drustveni konzervatizam (anti-lgbt, protiv abortusa, porodicne tradicionalne vrednosti i sl.)
6. drustveni liberalizam (suprotno od drustvenog konzervatizma, "ljudska i manjinska prava" itd).

i da svako odabere po 3 opcije od navedenog.

i opcije su lose postavljene,pre svega pola ovih ideologija vise nisu ni aktuelne.trebalo bi biti postavljeno:

5. drustveni konzervatizam (anti-lgbt, protiv abortusa i sl.)
6. drustveni liberalizam (suprotno od d. konzervatizma).

Nisu pogrešno postavljene, nego onako kako treba.
Tebi lično ne brani niko (a po najmanje ja) da otvoriš sličnu raspravu i anketu sa u tvom postu navedenim glasačkim opcijama.

5. drustveni konzervatizam (anti-lgbt, protiv abortusa, porodicne tradicionalne vrednosti i sl.)
6. drustveni liberalizam (suprotno od drustvenog konzervatizma, "ljudska i manjinska prava" itd).

Tako je! Moje tri opcije su antiglobalizam, ekonomski konzervatizam i drustveni konzervatizam!

Nisu pogrešno postavljene, nego onako kako treba.
Tebi lično ne brani niko (a po najmanje ja) da otvoriš sličnu raspravu i anketu sa u tvom postu navedenim glasačkim opcijama.
za svaku opciju treba da bude njena kontra. ako ima militarizam zasto nema pacifizam? zasto je tu hriscanska demokratija koja nije ideologija? ako su tu komunizam i socijalizam zasto nije kapitalizam? lepo je sto je otvorena tema volim ovakve teme ali je anketa poprilicno suplja.

Back